hirdetés
ewjackson.png

Koronavírusos lett a republikánus lelkész, aki állította, hogy immunis a vírusra

Állítása szerint megbeszélte Istennel, hogy védje meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 19.


hirdetés

Feleségével együtt elkapta a koronavírus-fertőzést E.W. Jackson, republikánus politikus és lelkész, aki korábban azt hangoztatta, hogy hatástalan vele szemben a vírus - írja a Ladbible.

Jackson több online videójában és prédikációjában is nagyon vehemensen állította azt, hogy ha valaki, ő biztosan nem kapja el a vírust, mert Isten megvédi.

Arra bátorította híveit, kérjék Istent, hogy ne betegedjenek meg, és akkor biztosan minden rendben lesz.

"Nem fogom elkapni a koronavírust, nem fogom továbbadni sem a koronavírust, mert nem is kaphatom el. Beszéltem ugyanis erről Istennel, és magamhoz vettem a vakcinát is, amely a 91. zsoltár. Megszabadultam ettől az egész káosztól!"

- kiabálja az egyik prédikációja alatt. Márciusban, a járvány elején ő is egyike volt azoknak, akik lekicsinylően beszéltek a vírusról, emellett biztosan állította, hogy Donald Trump amerikai elnököt és feleségét, Melaniát az Isten biztosan megvédi a járvány elől.

hirdetés

Híveinek biztosan nagy meglepetés volt az a videó, amikor a lelkész nemrég egy élő Facebook-bejelentkezésben aztán bevallotta: azért tűnt el néhány hétre a világ elől, mert ő és felesége is pozitív Covid-tesztet produkált. Mindketten jól vannak már, és ezt elsősorban Istennek köszönte meg.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
shutterstock_609103169.jpg

Kezdjük tisztább levegővel az új évet!

Több sport, egészségesebb étkezés, dohányzásról való leszokás – sokan vágnak neki hasonló fogadalmakkal az új évnek. A dohányzás abbahagyásával nemcsak a saját, hanem a környezetünkben élők egészségéért is tehetünk!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. november 03.


hirdetés

Az év vége és az új év közeledtével sokan számot vetnek az idei történésekkel és tesznek hosszabb vagy rövidebb életű fogadalmakat a következő évre. Egy 2019-es kutatás szerint például a megkérdezettek 60 százaléka tett újévi fogadalmakat. A legtöbben, 71 százalék azt tervezte, hogy egészségesebben él majd, 65 százalék többet sportolt volna és 54 százalék fogyni szeretett volna.

Itt az ideje letenni a cigarettát!

Az új évben tehát sokan szabadulnának a káros szenvedélyeiktől, így például a dohányzástól is – a kutatás szerint a megkérdezettek közel negyede. A dohányzás káros következményei a másodlagos füstöt belélegző, passzív dohányosokra is hatással vannak, így a cigarettát letevők nem csak a saját egészségükért tehetnek a leszokással.

A dohányzás ráadásul még mindig világszerte rengeteg embert érint: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint több mint 1 milliárd ember dohányzik szerte a világon. A helyzet Magyarországon sem jobb: az Eurostat 2014-es felmérése szerint Magyarországon az uniós átlagnál többen vannak azok, aki naponta rágyújtanak, annak ellenére, hogy rengeteg információ áll rendelkezésre arról, mennyire káros a cigarettázás.

Vegyi anyagok garmadája

hirdetés

Nézzünk pár beszédes adatot például arról, milyen anyagok találhatóak a dohányfüstben. Az FDA, az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatala szerint több mint 7000 vegyi anyag található a füstben, és ezek közül 93-ról már bizonyították, hogy káros vagy potenciálisan káros az egészségre.

Miközben sokan még mindig elsősorban a nikotint tartják a különböző, dohányzással összefüggésbe hozható betegségek kialakulásért leginkább felelős anyagnak, a tudomány mai állása szerint az égés, illetve az égés során a füstben keletkező káros anyagok felelősek elősorban a dohányzással kapcsolatos betegségekért (a függőség kialakulásáért azonban a nikotin felelős). A füst ráadásul nemcsak a dohányzóknak okoz problémát, a cigaretta égése közben keletkező káros anyagok a dohányzók környezetében lévőkre is hatással vannak.

A dohányfüsttől ráadásul nem is könnyű megszabadulni: kutatások szerint a maradványaik 2 hónappal azután is megtalálhatóak voltak olyan ingatlanokban, ahonnan dohányos költözött ki, egy kaszinóban pedig a dohányzási tilalom bevezetése után fél évvel is kimutathatóak voltak.

Kedvező folyamatok szinte azonnal

A legjobb megoldás természetesen az, ha el sem kezdünk dohányozni. Viszont ha dohányzunk, akkor saját magunk és szeretteink egészségéért is azzal tesszük a legtöbbet, ha véglegesen leszokunk. A dohányzás abbahagyásával ugyanis időarányosan csökken a megbetegedések valószínűsége, és nagyon gyorsan kedvező élettani folyamatok indulnak el a szervezetben.

Közös érdekünk az ártalomcsökkentés

Azon felnőtt dohányosok számára, akik valamilyen okból mégsem szoknak le, léteznek a cigarettánál potenciálisan kevésbé káros, különféle füstmentes technológiák is. A füstmentes technológiákban közös, hogy füst és égés nélkül működnek, így nagy valószínűséggel kiküszöbölhető a füstben található ártalmas anyagok egy része. Ha nincs égés és füst, kevesebb káros és potenciálisan káros anyag szabadul fel.

Ezeknek a füstmentes technológiáknak a hatása teljesen eltérő, még a hasonló elven működő technológiákon belül is nagy eltérések lehetnek. Ilyen füstmentes technológia például az elektronikus cigaretta és az egyéb, kémiai reakcióval működő vagy a különféle elveken működő dohányhevítéses technológia. A dohányhevítéses technológiák olyan hőmérsékletre hevítik a dohányt, ami már elég ahhoz, hogy a dohány- és nikotinpára felszabaduljon, de még nem történik égés. Ezzel szemben az elektronikus cigaretták és az egyéb, kémiai reakcióval működő technológiák dohány helyett nikotintartalmú folyadék vagy nikotinsó felhasználásával állítanak elő nikotinpárát.

Azonban fontos tudni, hogy a füstmentes technológiák sem kockázatmentesek, hiszen egyrészt a hosszú távú hatásuk még nem ismert, másrészt így is jut nikotin a szervezetbe, ami egy függőséget okozó anyag, és többek között megemeli a vérnyomást és fejfájást okozhat. Tehát a dohányzás ártalmainak teljes kiküszöbölését továbbra is kizárólag a dohány- és nikotintartalmú termékek fogyasztásának teljes abbahagyása jelenti.

A cikk társadalmi célú reklám, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
tiktok_betoro.png

Éppen magát videózta egy amerikai lány, amikor kiszúrta a betörőt a háta mögött

Lesokkolva látta, hogy egy idegen lép be a második emeleti erkélyén keresztül.
Fotó: Insider Edition/YouTube - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Egy fiatal amerikai nő épp egyedül táncolgatott marylandi otthonában, és magát filmezte a TikTok-ra, amikor rémülten látta, hogy egy férfi feszegeti a teraszajtót a háta mögött - írja a People.

“Ki maga? Távozzon, kérem!” - szól rá Viverette az azóta elterjedt videóban. A betolakodó kapucnis pulóvert viselt, és a zsebébe rakott kézzel ácsorgott az ajtóban, vigyorogva és magában beszélve.

Habár soha nem beszéltek, a nő korábban látta már a környéken ólálkodni a férfit, aki azt kérdezte tőle, “a barátod vagyok?” Erre Viverette nemmel felelt.

“Biztos vagy benne?” - kérdezett vissza a betolakodó.

A 25 éves nő ekkor megelégelte a dolgot, kirohant a bejárati ajtón, és a szomszédoknál kopogtatott segítségért.

hirdetés

Viverette később a TikTok-ra is felrakta a rémisztő felvételt.

“A pillanat, amikor filmezed magad tánc közben, és egy idegen bemászik a második emeleti erkélyeden át, hogy betörjön”

- írta a videó alá, ami több mint 5 millió lájkot gyűjtött.

Azóta kiderült: a felvételen szereplő, 36 éves Angel Rodriguez-Gomezt betörésért és bántalmazásért körözik. Viverette sokkolva hallotta, hogy a férfit szabadon engedték, és azóta nem hajlandó a lakásában aludni.

“Arra hivatkoztak, hogy nem akarják a Covid idején benn tartani. Nem hiszem, hogy helyes, hogy most szabadon mászkálhat, miközben nekem egy nyugodt pillanatom sincs” - mondta.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tangas-ruhak.jpg

Újra divatba jöttek a kilátszó tangás ruhák, sokan kiakadtak rajta

Van, akiknek bejön ez a stílus, míg mások szerint nevetséges direkt mutogatni az alsóneműnket.
Fotók: emdavies/instagram - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Visszatért a 90-es években méltán eltemetett trend: a kilógó tanga. Annak idején olyan sztárok képviselték az irányzatot, mint Christina Aguilera, míg újabban Kim Kardashian, Hayley Bieber és Bella Hadid mutogatja a bugyiját - írja a Daily Star.

Nem tartott sokáig, amíg az új divathullám megérkezett a tömegfogyasztók szintjére: az angliai ASOS már elérhetővé is tett egy kivágott hátú alkalmi ruhát, amit hátul egy tangabugyi sziluettje is díszít.

A tangás ruha az azt bemutató modellnek jól is állt, ám a nők többségét nem inspirálta rá, hogy magukra húzzák a mindennapokban.

Egy kommentelő “nevetségesnek” minősítette a ruhadarabot, míg egy másik hozzátette: “2020-ban semmiképpen sem kéne ezt a “stílust” erőltetni.” Valaki egyenesen úgy fogalmazott: “Jön a világvége.”

hirdetés

A megosztó szerelésnek azért rajongói is akadtak, hiszen összesen 57 100 lájkot gyűjtött be.

“Nincs igazatok. Ez a tangás stílus egy külön hangulat!” - írta egyikük, míg egy másik kommentelő szerint: “Ez szép, más és különleges. Ha neked jól áll és bevállalod, hordjad bátran!"


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
adolf-hitler_namibia.jpg

Ez is 2020: Adolf Hitler választást nyert Namíbiában

Uunoa Adolf Hitler az egykori német gyarmaton közel 85 százalékkal diadalmaskodott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Történt már pár szokatlan dolog a koronavírussal terhelt 2020-as évben, lassan már szemünk sem rebben egy-egy különös híren, de aki nem követi szorosan a dél-afrikai régió politikai viszonyait, annak bizonyára felszalad a szemöldöke arra a hírre, hogy

Adolf Hitler 84,88 százalékkal helyhatósági választást tudott nyerni Namíbia Oshana régiójában fekvő Ompundja városában.

A hírről az Eagle FM Namibia híre alapján a német Berliner Zeitung. A politikus a Délnyugat-afrikai Népi Szervezet(SWAPO), illetve már az ompudjai képviselő-testület tagja, teljes neve Uunona Adolf Hitler.

Ő az:

A politikus egyébként lelkes apartheid-ellenes aktivista. Az egykori német gyarmaton nem ritka az Adolf keresztnév, vezetéknevéről pedig így nyilatkozott a politikus:

„Nekem gyermekként ez teljesen normális név volt. Csak felnőtt koromban jöttem rá, hogy ez az ember az egész világot le akarta igázni. Semmi közöm ezekhez a dolgokhoz.”

Mint mondja, most, hogy felnőtt, és befutott politikus lett, nincs lehetősége a nevén változtatni. Amikor édesapja ezt a "történelmi" nevet adta neki, valószínűleg nem volt tisztában a pontos eredetével. Felesége pedig gyakorlatias megoldást választott: egyszerűen Adolfnak hívja.

24.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!