hirdetés
koronavirus_-4.jpg

Koronavírusos lett a 13 gyerekes skót apa, most házi karanténban vannak

Meséltek arról is, hogy milyen nehézségeket jelent számukra a válsághelyzet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 26.


hirdetés

Skócia egyik legnagyobb - 13 gyerekes - családja nemrégiben az érdeklődés középpontjába került, hiszen

a koronavírus-járvány különösen nagy kihívást jelent Roy és Emma Hann-nak, valamint a még velük élő 10 gyermeküknek.

Most azonban újabb kihívás elé néznek, mert az apa tesztje pozitív lett - írta meg a BBC.

Roy a lapnak elmondta, hogy tünetei pár napja jelentkeztek és enyhék. A férfi ápolóként dolgozik, így sok fertőzöttel került kapcsolatba. Mivel mindig viselte a védőfelszerelést, ő maga is csodálkozott, mikor kiderült, hogy elkapta a vírust. Ráadásul 2-es típusú cukorbetegsége van, ami plusz kockázatot jelent.

Munkatársaival korábban azzal viccelődtek, hogy nagyobb az esélyük, hogy egy boltban kapják el a vírust, mint a munkahelyükön.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
man-holding-wooden-stick-while-drilling-hole-1094767.jpg

Ezeket te is meg tudod csinálni otthon, felesleges vagyonokat fizetni érte

Egy jó barkácsgéppel rengeteg pénzt megspórolhatsz, ha mesterember felfogadása helyett magad vágsz neki a ház körüli teendőknek.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Legyen szó vadonatúj, éppen átadott lakásról vagy régóta a család birtokában lévő házról, nincs olyan otthon, ahol időről-időre ne lenne szükség némi szerelésre, felújításra. Ha nem azért, mert valami elromlott, cserére szorul, akkor azért, mert az ember szereti folyamatosan alakítani, szépíteni otthonát.

Ahelyett, hogy ilyenkor minden alkalommal mesterembert hívnál, érdemes elgondolkodni, mik azok a folyamatok, amelyeket a megfelelő barkácsgépekkel otthon te magad is meg tudsz csinálni. Azontúl, hogy spórolsz vele, jó érzés lesz büszkének lenni, hogy a ház szépsége a te barkács tudásodnak, kétkezi munkádnak köszönhető.

Bútorok felszerelése

Egy új otthon berendezése a kezdetekkor rengeteg fúrással és csavarozással jár. Kezdve a konyhaszekrény felszerelésével, a fürdőszoba tükör felfúrásán át egészen a polcok rögzítéséig. Bár mindenhol találni jó szakembert, aki a kényelmetlenségtől megkímélve szívesen vállalja a feladatot, azért még a legprecízebb háztartásban is nehéz mindent szögről-szögre előre megtervezni, arról nem is beszélve, hogy az otthon alakulásával folyamatosan szükség lehet kisebb-nagyobb változtatásokra. Éppen ezért érdemes beszerezni egy jó fúrógépet, illetve fúró-csavarbehajtót és neki látni a feladatnak egyedül. Arról nem is beszélve, hogy ezzel rengeteg pénzt spórolhatsz meg hosszútávon és sokkal jobb, ha nem kell folyamatosan szakembernek fizetni vagy a szomszédtól kölcsönkérni az eszközöket.

… és rögzítése

hirdetés

A bútorok összerakása gyakran olyan, mintha egy nagy és bonyolult legóval játszanánk. Sok esetben, például lapra szerelt bútoroknál már szerszámokra sincs szükség, habár egy fúró-csavarbehajtó használatával az összesszereléssel töltött időt a töredékére csökkenthetjük. Azonban az elemek rögzítéséhez, illetve a nagyobb darab bútorokhoz elengedhetetlen, hogy legyen kéznél egy jó fúró-csavarbehajtó. Hiszen míg például egy komódot össze lehet kézzel is szerelni, addig - főleg, ha gyerek is van a háznál – a rögzítéséhez már elengedhetetlen fúró-csavarbehajtó használata. Ráadásul az olyan komplexebb berendezési tárgyaknál, mint például a konyhaszekrény, még a lapjára szerelt daraboknál is lényeges, hogy megfelelően legyenek a csavarok meghúzva és a darabok egymáshoz rögzítve.

A jótékonyan takaró álmennyezet

Az álmennyezet sok esetben praktikus lehet. Csökkenthető vele a belmagasság, segíthet elrejteni a födém alatt futó gépészeti elemeket, de akár a vezetékeket, kábeleket is elrejtheti, szebbé téve így a szobát. Bár nem egy rutin munka, az álmennyezet építése is egy olyan feladat, amit kis tervezéssel otthon te magad is megépíthetsz. Ehhez szükséged lesz direkt függesztőkre és a fémszerkezet elemeinek méretre vágásához egy sarokcsiszolóra. Valamint kellenek még tartólécek és attól függően, hogy szigetelőként is szolgál-e, üveggyapot és természetesen egy megbízható fúrógép beszerzése is fontos lehet, hogy megfelelően tudd a plafonhoz, falhoz rögzíteni mindezt.

Padlóburkolatok lerakása

A padlóburkolatok lerakása nagy odafigyelést és sok időt igényel, viszont a megfelelő eszközökkel és felkészüléssel te magad is meg tudod csinálni például a fa padlóburkolatok lerakását. Ebben az esetben szükséged lesz kézifűrészre, körfűrészre és lyukfűrész-fejre a burkolatok darabolásához, kalapácshoz a padlódeszkák helyreigazításához, szegbelövőgépre és szegbeütőre és egy parkettacsiszoló gép is nagyban megkönnyítheti a dolgodat.

Egyedi bútordarabok

Ha szeretsz barkácsolni, kreatívkodni magadnak is készíthetsz egyedi bútordarabokat, például egy körfűrész vagy szúrófűrész segítségével könnyedén méretre vághatod a különféle faanyagokat. Így némi tervezéssel és persze ügyességgel megépítheted saját hálószobai gardróbod vagy kisebb lépésként kezdheted a fűszerpolcok kialakításával.

Milyen gépet válassz?

A Makita szerszám- és gépgyártó vállalat évről-évre azon dolgozik, hogy a legjobb technológiát és széles választékot biztosítson a munkagépekhez.

A 18V-os LXT sorozat 2005-ös piaci bevezetése óta a Makita piacvezető szerepet tölt be a vezeték nélküli szerszámgépek innovációjában és technológia fejlődésében. A 18V-os LXT széria nemcsak az egy akkuval használható legszélesebb modellválasztékot kínálja a vásárlóknak, hanem a rendelkezésre álló legmegbízhatóbb és leghatékonyabb technológia elérését is segíti.

Szeretnének olyan akkumulátor szériát és egyben technológiai megoldást kínálni ügyfeleik számára, melyet a legszélesebb területeken alkalmazhatnak az építőipari és egyéb ipari területeken keresztül, a kerti és kereskedelmi takarító berendezésekig bezárólag.

Az elképzelt jövőképük ezen területen összhangban van a fejlesztésekkel. Így a Makita 2019-ben kész utat mutatni az akkumulátoros technológia területén is. Ennek köszönhetően jelentették be az új XGT 40V akkumulátoros rendszerük piaci bevezetését, amely az LXT technológiával párhuzamosan még nagyobb teljesítményű és még hosszabb idejű működésre képes akkus gépmodelleket kínál a legkülönfélébb munkálatokhoz.

A Makita továbbra is fejleszti az LXT technológiát (jelenleg több, mint 320 féle géptípus használható LXT akkumulátorokkal) és folyamatosan növeli a piaci modellkínálatát a 18V és a 2x18V Li-Ion akkumulátoros gépek területén. Egy jó bevált koncepció, amely forradalmasította az ipari munkavégzés folyamatát és széles választékot kínál minden munkavégzésre.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
pok_banan_tesco.jpg

A világ legmérgezőbb pókját találta meg a Tescóban vásárolt banánok között egy angol férfi

Egy másik vásárló banánjához pedig póktojások tapadtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Két vásárló is azt állítja, hogy mérges pókot talált a Tescóban vásárolt banánok között - írja a Mirror. Az angol nő és férfi egymástól függetlenül vásárolt a hipermarket Costa Ricából származó gyümölcséből. Egyikük egy jókora pókot, a másik pedig póktojásokat talált a banánhoz csomagolva.

A kétgyerekes Geoff Greenwood egy kidderminsteri áruházból ment haza, és otthon fedezte fel a gyümölcshöz tapadt pókot. Azonnal értesítette az üzletláncot a történtekről, a Tesco pedig megtette a szükséges lépéseket.

Ráadásul az áruház haladéktalanul szakértőkhöz küldte a csomagolást az állattal együtt.

A szakemberek szerint az ijesztő rovar egy fiatal brazil vándorpók lehetett, melyet a lábának mintázata alapján lehet leginkább beazonosítani. A brazil vándorpók gyakori Costa Ricában, ráadásul előszeretettel bújik el a banánfákon. Ezt a vándorpókot a világ leghalálosabb mérgű pókjai között tartják számon: a csípésével véráramba kerülő méreganyag két órán belül végezhet áldozatával.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
leopardok.jpg

Zseniális videón, ahogy ijedtében hatalmasat ugrik egy leopárd

A felvétel alapján le sem tagadhatná, hogy ő is macska, csak nagyobbacska.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Aki belebotlott már az internetes macskás mémvideókba, bizonyára nevetett már fel olyan felvételen, ahol egy hirtelen megijedt cica akkorát ugrik, amit talán ki sem néznénk belőle.

Nos, egy, a közösségi oldalakon keringő videó tanúsága szerint ez nem csak a házimacskákkal, de nagyobb rokonaikkal is ugyanígy van. A felvétel július elején készült a dél-afrikai Hoedspruitben, Gillian Soames birtokán, ahová rendszeresen belátogatnak vadállatok - írja a DailyMailra hivatkozva a Hvg.hu.

A rövid videóban az egyik leopárd békésen lefetyel egy nagyobb pocsolyából, és egy ideig nem veszi észre a háta mögött közeledő társát. Amikor viszont igen, ijedtében akkorát ugrik, hogy félig a vízben landol.

Az eset után gyorsan el is szalad. A komikus felvételt eddig már több mint 23 ezren kedvelték a Facebookon.

hirdetés

Ha te sem szeretnél lemaradni a két nagymacska vicces jelenetéről, a lapozás után megtekintheted.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
biciklis-bukas2.jpg

Videón a hatalmas tömegbukás a balatonfelvidéki kerékpárversenyen

Az egyik versenyző szerint szervezési hibák sora vezetett a komoly balesethez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy vasárnap óriási tömeges bukás történt egy országúti kerékpárversenyen Tótvázsony és Balatonszőlős között.

Most egy versenyző videót töltött fel a bukásról, amihez az alábbi dühös sorokat írta:

„A legrövidebb és leggyorsabb versenyem eddig. 3km 4perc alatt. Köszönöm a szervezőségnek a "fantasztikus", remélem, megismételhetetlen és "hozzáértő" szervezést!!!”

Hozzátette, „garantáltan nem kevés ellenséget szerzett magának a kerékpásos közösségben. Remélem, de sajnos nem bízok benne, hogy többet nem engedik ilyen tevékenység közelébe! Sorozatos szervezési hibák miatt borítékolható volt a baj.”

hirdetés

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!