hirdetés
godi-strand.jpg

Koronavírus-gyanú miatt bezárták a gödi strandot

Egy dolgozónál merült fel a fertőzés gyanúja, a létesítmény a fertőtlenítés alatt ideiglenesen zárva tart.
Fotó: Gödi Körkép/Facebook - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gödi lakosok és a vendégek biztonsága érdekében a mai napon a strand ideiglenesen bezárt” - írja a Gödi Körkép Facebook-oldala.

Ahogy írják,

„a strandon dolgozók közül egy személy esetében gyorsteszttel végzett vizsgálat alapján nem zárható ki teljességgel a koronavírus-fertőzöttség.”

A strandot teljes körűen fertőtlenítik és elvégzik a szükséges vizsgálatokat, ezalatt a létesítmény zárva tart. Amennyiben a vizsgálatok biztonságosnak minősítik a fürdőhelyet, a tervek szerint jövő hét közepén újra megnyitják a vendégek előtt.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hamis-butor-nav.jpg

BMW-s székek, Versace asztal - ordított az ízléstelen bútorokról, hogy hamisak, lefoglalta őket a NAV

Több mint 4 millió forintot érnek a legfoglalt bútorok, amiket eladásra kínáltak a Pest megyei háznál.
MTI, fotók: NAV - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Több mint négymillió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat a pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pénzügyőrök járőrözés közben eladásra kínált "feltűnő" asztalokra és székekre lettek figyelmesek egy Pest megyei családi háznál, ezért az ingatlant átvizsgálták.

Az egyik melléképületben különféle márkajelzésű (Versace, BMW és Audi) bútorok voltak.

Az eladó a márkavédett termékek származását, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudta bemutatni.

A védjegy magyarországi tulajdonosa szerint a szóban forgó márkák nem gyártanak bútorokat.

hirdetés

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek - áll a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
220-szal-elozott-az-audis-a-84es-uton.jpg

Videó: 217-tel előzte meg az audis a civil rendőrautót Jánosháza közelében

Meg is kapta a 300 ezer forintos büntetést gyorshajtásért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

"Bravúros" előzésről készült felvétel, amit a rendőrség osztott meg a Facebookon.

A megengedett sebességet jóval túllépve közlekedett egy sofőr Vas megyében. A rendőrök július 9-én, a délelőtti órákban intézkedtek egy Audi R8-as vezetőjével szemben a 84-es főúton, Jánosháza térségében.

A sofőr ugyanis 90 helyett 223 km/h-s sebességgel közlekedett. Az R8-as vezetőjének sikerült éppen egy civil rendőrautót megelőznie 217 km/h-s sebességgel, majd 220 fölé is felgyorsult.

A sebesség túllépéséért 300 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

VIDEÓ: Így száguldozott a kocsi a 84-es főúton

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
veresegyhaz-lakopark-csaladok.jpg

Több mint 100 család bukhatja el a lakását két veresegyházi lakóparkban

Az RTL Híradó információi szerint a lakóparkokat elárverezik, mert a kivitelező cég több mint 2 milliárd forint hitelt vett fel, amit nem törlesztett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Több mint száz család bukhatja a lakásra befizetett tízmillióit és a lakását is Veresegyházon. Ezt mondta a károsultak egy részét képviselő ügyvéd, miután az RTL Híradó megtudta: elárvereznek két veresegyházi lakóparkot. Azokban szinte valamennyi lakást eladták már. Sok vevő a teljes vételárat kifizette. A lakóparkokat ugyanaz az építési vállalkozó építette. A hozzá köthető cég több mint 2 milliárd forint hitelt vett fel, amit nem törlesztett.

A kivitelező cég már régóta anyagi gondokkal küzd, a vevők azt mondják, folyamatosan pénzt kér tőlük, legutóbb 1 hónapja hívták össze őket.

Ha elárverezik a lakóparkokat, a több mint 50 vevőt képviselő ügyvéd szerint a családok sosem kapják meg a lakásukat és a befizetett pénzt is elbukják. Sokan minden megtakarított pénzüket ebbe fektették, van, aki eladott egy lakást, hogy ide költözhessen és most kénytelen gyerekekkel albérletben élni.

A kivitelező cég az RTL Híradó szerint egy Veresegyházon jól ismert építési vállalkozó érdekeltsége. Egy hozzá köthető vállalkozás építtette azt a veresegyházi lakóparkot is, ahol életveszélyes körülmények között laknak évek óta a családok. Ők is kifizették a lakásukat, de még mindig nem került a nevükre.

hirdetés

A cég ellen felszámolási eljárás indult, ami állami felügyelettel zajlik, a rendőrség is nyomoz csalás miatt.

Az építési vállalkozó már többször megígérte, hogy interjút ad, de eddig egyszer sem állt az RTL híradó kamerái elé. A mostani üggyel kapcsolatban telefonon azt mondta a Híradónak, hogy szerinte jogtalan az árverés, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
varazsdohany-bosnyak-ter.jpg

Varázsdohányt árult egy nő a Bosnyák téren, térfigyelő kamerák buktatták le

A 42 éves nőnél több mint 1 millió forintot és 137 eurót találtak a rendőrök. Mutatjuk a felvételeket, amelyek lebuktatták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Térfigyelő kamerák buktattak le egy nőt, aki a Bosnyák téren adott el több vásárlójának is varázsdohányt vasárnap kora délután - számolt be róla a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap délután fél 1 körül a térfigyelő központtól kapott valós idejű jelzés alapján mentek a Bosnyák térre.

A kamerák rögzítették, hogy egy piros ruhás nő kis csomagokat adott át több embernek, akiktől ezért pénzt kapott.

A térre érkező járőrök látták, hogy a nő éppen egy kocsiba ült, amit egy férfi vezetett. Miután az autót megállították és átvizsgálták,

10 gramm körüli kábítószergyanús anyagot, több mint 1 millió forintot és 137 eurót találtak.

hirdetés

A járőrök a budapesti R. Rita Krisztinát elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A felvételek alapján sikerült azonosítani azokat is, akik vásároltak a nőtől. A nyomozók három embert hallgattak ki, akik elmondták, hogy 500 forint/gramm áron vettek varázsdohányt attól a nőtől, akit a járőrök elfogtak.

A zuglói nyomozók a 42 éves R. Rita Krisztinát új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását.

VIDEÓ: a térfigyelő kamerák felvételei és a nő elfogása:

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!