hirdetés
kim.jpg

Koronavírus: Észak-Koreában kivégeztek egy férfit, mert a karanténból egy közfürdőbe ment

Egyes hírek szerint hiába a kegyetlen intézkedések, Észak-Koreában így is felütötte a fejét a betegség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 14.


hirdetés

Észak-Koreában szokásukhoz híven hatékony, bár embertelen módszerrel igyekeznek elejét venni a koronavírus terjedésének - jelentette a Dong-a Ilbo dél-koreai lap alapján a 24.hu.

A világ legzártabb diktatúrájának hatósága letartóztatott, majd azon nyomban agyon is lőtt egy Kínából hazatért kereskedelmi tisztségviselőt, aki a kötelező karantént figyelmen kívül hagyva elment egy közfürdőbe.

A dél-koreai lap cikke szerint

a férfit 14 napig tartó karanténba helyezték, miután visszaérkezett Észak-Koreába kínai utazásáról, és az ország lakosainak veszélybe hozása miatt azonnal ki is végezték.

Január végén Észak-Korea lezárta a kínai határátkelőket az 1500 kilométeres határszakaszon, a fővárosba csak ellenőrzés után mehet be bárkit is, a 14 napos karantént pedig 30 naposra hosszabbították meg.

hirdetés

Közben az észak-koreai nemzetbiztonsági ügynökség egyik tisztjét egy farmra száműzték kényszermunkára, miután kiderült, hogy megpróbálta eltitkolni, hogy Kínában járt.

A hivatalos észak-koreai közlések szerint az országban még senki sem betegedett meg a vírussal, de közben dél-koreai lapok ennek ellenkezőjéről számoltak be. A Joongang Ilbo című lap információi szerint egy Phenjanban élő nő volt az első, akiről bebizonyosodott, hogy megfertőzte a vírus, más források öt betegről is tudnak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
egyedul-koborolt-a-kisfiu-a-grassalkovich-uton.jpg

Pizsamában, egyedül totyogott egy 2 éves kisfiú a forgalmas főúton Budapesten

Egy apa és fia állt meg, amikor meglátták a hajmeresztő jelenetet.
Fotó: Illusztráció/Google Street View - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Egyedül totyogott az egyik forgalmas fővárosi főúton, a Grassalkovich úton egy két év körüli kisfiú kedd este.

Mint arról a Bors beszámolt, a kicsit egy apa és fia vette észre.

A lap azt írja, sokkoló látvány fogadta őket, amikor autóval arra hajtottak.

Nem csak az tűnt fel nekik, hogy pizsamában, cipő és kabát nélkül sétál a kisfiú, hanem az is, hogy egyedül kóborol a forgalmas út mentén.

Az út mentén ugyanis nincsen járda, csupán egy padka, így a kicsi az autók közelében totyogott.

hirdetés

"Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok"

— mondta a lapnak Rózsa Gusztáv, aki megtalálta a kisfiút. Szerinte a gyerek a közeli HÉV sínjein is átmászhatott, hogy az útra jusson.

A férfi beszámolója szerint rögtön megálltak, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bujak-osszevert-no-bantalmazas-parkapcsolati-eroszak.png

Filmszakadás, és már csak a rendőrökre emlékszik - mondta a brutális veréssel vádolt férfi

Orosz Bernadett volt párja azt is mondta, hogy nem ivott sokat, és hogy nem akarja elhinni, hogy ezt ő okozta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Interjút adott a Borsnak az a férfi, akit azzal vádol Orosz Bernadett, hogy tavaly novemberben a felismerhetetlenségig összeverte.

A lapnak többek közt azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre.

Mint azt mi is megírtuk, Orosz Bernadett 2019 őszén egy Facebook-bejegyzésben hozta nyilvánosságra, hogy a barátja brutálisan megverte, eltörte az orrát, a fejét és testét szétzúzta ököllel, és fojtogatta is.

A nő elmondása szerint nem először bántalmazta a férfi, akit már megpróbált korábban elhagyni. Azt is leírta a bejegyzésben, hogy az élete veszélyben volt.

hirdetés

Orosz Bernadett azt nyilatkozta később: azért osztotta meg a történetét és a képeket is a közösségi oldalon, mert szerinte nincs más eszköz a kezében.

A nő volt párja a Borsnak beszélt az ügyről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Diamond-Princess-1.jpg

Koronavírus: meghalt a Diamond Princess luxushajó két utasa

Nemsokkal azután történtek a halálesetek, hogy az egészséges utasokat elkezdték leengedni a hajóról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Meghalt két japán utas a karanténba helyezett Diamond Princess szállodahajó utasai közül - írja a BBC.com.

Az egyikük koronavírus-fetőzésben, míg a másikuk tüdőgyulladásban hunyt el. Mindketten a nyolcvanas éveikben jártak, és egészségügyi problémákkal küzdöttek. A kórházban haltak meg, miután múlt héten átszállították őket a hajóról.

A Diamond Princessen tartózkodó 3700 személy közül összesen 621-en betegedtek meg koronavírussal a két hetes karantén alatt.

Szerdán megkezdték a tünetmentes utasok leszállítását a hajóról, ami azonban várhatóan több napig is eltarthat. Szakemberek kritizálták a döntést, hiszen bebizonyosodott, hogy tüneteket nem produkáló emberek is lehetnek vírushordozók.

hirdetés

Szuga Josihide kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Japán mindent megtett a Diamond Princessen lévők egészségének védelméért. A hajó személyzetét továbbra is kiemelt vizsgálatoknak vetik alá.

Mindeközben Kínában egy nap alatt zuhant az új fertőzöttek száma. A szerdai napon az ország szárazföldi részén 394 új fertőzötten regisztráltak, ami a legalacsonyabb szám január 23 óta.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
balatonvize_ck1.jpg

Több mint hetvenféle káros hatóanyag mutatható ki a Balaton vízében

Gyógyszerszármazékok, a mezőgazdaságban használt műtrágyák, egy-egy zenei fesztivál után pedig kedélyjavítók is kimutathatók a Balaton vízéből.
Forrás: Füred TV, Címkép: Balatonfüred, Vörös Ákos/Redphoto - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

A DRV Zrt. az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója: 378 településen több mint 833 ezer ember ivóvízellátását biztosítja Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében, részben a Balaton vizéből, és a víz vételéhez nem használnak membránszűrőt. A tó jövőjéről, a benne lévő káros hatóanyagokról hallhattak előadásokat a Téli esték rendezvénysorozat részvevői Balatonfüreden.

Egy tó geológia háttere megszabja, hogy mikor keletkezett és meddig tud életben maradni a Balaton, ami egy nagyon fiatal, de egyben gyorsan öregedő tó is - fejtette ki G.-Tóth László a Balatoni Limnológiai Intézet korábbi igazgatója. A folyamatban természetesen az ember szerepe is közrejátszik, ami remélhetőleg a jövőben pozitívan befolyásolja a tó életét.

A Balaton feliszapolódásának a mértéke: 100 év alatt 1 centiméter. Ezt emberi tényező nem befolyásolja. A Balaton átlagmélységét figyelembe véve - 3,2 méter - csak ennek a tényezőnek az alapján 32.000 évig létezhet még a tó.

Dr. Pirger Zsolt, tudományos főmunkatárs az emberi eredetű, szervetlen szennyezőanyagokról tartott előadást, amikről megjósolhatatlan, milyen hatással lehetnek az élővilágra.

A Balaton vizében és üledékében nagyon sok mezőgazdaságban használatos növényvédő szer maradéka mutatható ki. De megtalálhatók gyógyszerek is nagy mennyiségben: 138 hatóanyagot vizsgáltak, amiből 71-et meg is találtak a vízben. Ezek többnyire idegrendszeri hatóanyagok.

hirdetés

A kutatók pedig azt vizsgálták, hogy ezek milyen hatással vannak az ökoszisztéma gerinces és gerinctelen szereplőire.

Egy-egy zenei fesztivál a parton, szintén hatással van a Balaton vizére, ezáltal az élővilágára is. Gyógyszerszármazékok és kedélyfokozó szerek (pl. koffein) mérhető a rendezvény után akár egy hónappal is a vízben.

VIDEÓ: összefoglaló a Balaton vizének vizsgálatáról

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!