hirdetés
parlamentwiki.jpg

Tüntetéshullámot indítanának el a szombati kormányellenes demonstráció szervezői

Nem állnak meg egy tüntetésnél. Ugyanakkor hangsúlyozzák: békés demonstrációra készülnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. április 13.


hirdetés

Az elmúlt évek legnagyobb kormányellenes tüntetése lehet a szombatra, Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért címmel meghirdetett demonstráció, amit a vasárnapi választások után kezdtek el szervezni a Facebookon.

Eddig 34 ezren jelezték részvételüket, és további 84 ezren érdeklődnek a Facebook-eseménynél.

Már több szimpátiatüntetést is hirdettek a közösségi oldalon vidéki városokban, sőt, még az országon kívül, Párizsban, Londonban és Máltán is akadnak támogatói a megmozdulásnak.

A demonstráció szervezői követelik:

• a szavazatok újraszámlálását

• gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát

• tisztességes választást! Új választási törvényt

• és hogy az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért.

Az egyik szervező, Homonnay Gergely az Indexnek azt mondta, hogy pártoktól független eseményről van szó. A céljuk az, hogy megmutassák: „mi vagyunk többen”, és ezzel egy tüntetéshullámot indítsanak el.

"Mi nem forradalmat akarunk, de elegünk van abból, hogy a Fidesz szisztematikusan leépítette a polgári demokrácia intézményeit"

- mondta.

Hommonay elmondta, azért tették át vasárnapról szombatra a demonstrációt, hogy a vidékieknek se okozzon gondot a fővárosba, majd a haza utazni. Azt is elárulta, hogy

olyan országosan ismert közéleti személyiségek is fel fognak szólalni az eseményen, akik korábban egyáltalán nem politizáltak.

Bár a kormányközeli média erőszakos eseményekre számít, a szervezők azt mondták, hogy békés demonstrációt terveznek. A rendőrség csak annyit közölt, hogy a szükséges erőkkel és eszközökkel készül a tüntetésre.

Arról már tegnap írtunk, hogy

bekamerázták az Alkotmány utcát egészen a Honvéd utcáig.

Az eszközöket egy háromlábú fémszerkezetre rögzítették, aminek a lábait 3-3 racsnis hevederrel összekötött beton zsalukővel súlyozták le.

A tervek szerint szombaton fél hattól, az Operaház elől indul a Kossuth térre a választási eredmény miatt csalódott emberek által szervezett tüntetés, amelyhez az ellenzéki pártok is csatlakoztak.

A Jobbik közleményében azt írta, „továbbra is kész a korrupt Fidesz elleni küzdelemre az ország érdekében", és támogatóikat is részvételre buzdítják. Az MSZP úgy döntött, hogy ott lesz az Operánál mindazokkal, akiknek fontos a demokrácia és a választás tisztasága.

Gyurcsány Ferenc (DK) azt írta a Facebookon: „Milyen ország az, ahol még a választási eredményről is kiderülhet, hogy elcsalták? Nem Magyarország, a mi hazánkban ilyet senki nem tehet meg következmények nélkül! Itt az ideje a nemzeti ellenállásnak!”

A Momentum is csatlakozik, mert mint írták: „Nem adhatjuk fel.”

Forrás: Index, fotó: Wikimedia Commons


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kunmadaras-gyilkossag-gyerek-10honapos.jpg

Korábban is kínozhatták a halálra vert 10 hónapos kislányt - újabb részletek a kunmadarasi gyilkosságról

A nagyszülők szerint a nő új élettársa bántotta a picit. Azt állítják, korábban cigicsikk nyomát látták a kislány testén, ezért magukhoz akarták venni a gyereket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 18.Mint arról mi is beszámoltunk: borzalmas tragédia történt Kunmadarason.

Meghalt egy 10 hónapos kislány.

Megölésével az édesanyját gyanúsítják, egy 21 éves nőt.

A rendőrség közlése szerint augusztus 4-én egy kunmadarasi családi házban olyan súlyosan bántalmaztak egy 10 hónapos kislányt, hogy a gyereket hiába vitték kórházba, négy nappal később, augusztus 8-án belehalt sérüléseibe.

Az anyát augusztus 15-én gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Már akkor indítványozták a letartóztatását, amiről szombaton döntött az ügyészség.

Arról is beszámoltunk, hogy

a 21 éves, gyilkossággal vádolt nő édesanyja szerint nem lánya, hanem valaki más ölte meg a 10 hónapos gyereket.

Az asszony azt állítja, hogy a fiatal anyát is folyamatosan verték, amikor pedig a gyereke meghalt, állítólag magával is végezni akart. "A fiatal nő kihallgatását követően a karcagi rendőrség második emeletéről kiugrott, jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban kezelik, állapota súlyos - eltört a medencéje, a lába, az arc- és a mellcsontja is" - írja a Blikk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kamion.jpg

Elképesztő videó: egy autós felvette, ahogy két kamion egymásnak rohan Kecskemétnél

A rendőrség osztotta meg a felvételt azzal, hogy bár súlyos a kár, csak a szerencsén múlott, hogy nem lett sokkal komolyabb baj.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 18.Súlyos, frontális ütközéses baleset volt csütörtökön Kecskemét mellett. Két kamion ütközött össze, az esetet pedig az egyik mögött haladó autó fedélzeti kamerája rögzítette és a rendőrség most nyilvánosságra hozta azzal a címmel: "Csak a szerencsén múlott..."

A baleset az 52-es úton, Kecskemét és Fülöpszállás között történt. A kamionok vezetőit a tűzoltók csak feszítővágóval tudták kiszedni.

A képek alapján nagyon durva ütközést végül könnyebb sérülésekkel megúszták.

A rendőrség a honlapján azt írta:

"Kérjük, hogy a sebességhatárok betartására, az út- és látási viszonyokra figyelemmel közlekedjenek! Mindig kipihenten üljenek a kormány mögé, és soha ne vezessenek fáradtan vagy szeszes ital fogyasztását követően!"

VIDEÓ: A balesetről


KÖVESS MINKET:
hirdetés
lo.jpg

Megbokrosodott lovak hajtottak a nézők közé, többen megsérültek a szajoli fogathajtó versenyen

Az okokat még nem tudni.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 18.Hatan sérültek meg vasárnap azon a szajoli fogathajtó versenyen, ahol megbokrosodott lovak miatt a közönség közé hajtott egy szekér - közölte az Országos Mentőszolgálat.

A helyszínre érkező négy mentőegység hat sérültet - három gyermeket és három felnőttet - látott el. A sérültek többnyire zúzódásos sérüléseket szenvedtek, egy gyermeknél agyrázkódás, egy felnőttnél végtagtörés lehetősége vetődött fel, de mindegyikük stabil állapotban került kórházba.

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt írta, a szajoli sportpályán rendezett fogathajtó versenyen az egyik fogat elé befogott lovak vasárnap délelőtt eddig ismeretlen okból megbokrosodtak és a közönség közé hajtottak. A szekér több nézőt elsodort, a balesetben a fogathajtó és a segédje is megsérült.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indult nyomozás.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tatra-Copy.jpg

Ötszáz méter mély barlangban rekedt két barlangász a Tátrában, a mentőakció akár hetekig is eltarthat

A beáramló víz elzárta az útjukat. A helyzetet nehezíti a mélység, a szűk folyosók, és a föld alatti hideg is.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 18.Két barlangász rekedt a tátrai Jaskinia Wielka Sniezna (Nagy Havas-Barlang) mélyén, miután a beáramló víz elvágta útjukat. A bonyolult mentőakció akár hetekig is tarthat - közölte vasárnap a lengyel média.

A legnagyobb és legmélyebb lengyelországi barlangrendszerben a mintegy 500 méter mélyben rekedt barlangászok megmentésén jelenleg 27 fős csapat dolgozik, az akcióba a hegyi mentők mellett tűzoltók és tűzszerészek is bekapcsolódtak. Várják a szlovákiai mentők érkezését is.

Négy barlangásznak sikerült még kimenekülni az elárasztott barlangfolyosóból, ők értesítették a mentőket a mélyben rekedt kollégáikról szombat este. Előtte még hallották a két szerencsétlenül járt barlangász hangját.

Jan Krzysztof, a tátrai hegyi mentők (TOPR) parancsnoka vasárnapi sajtóértekezletén elmondta: tudják, hol keressék az eltűnteket, viszont nagyon nehéz megközelíteni őket, mert a víz mellett a folyosók szűkössége is akadályt jelent. Pirotechnikai műveletekkel többek között az átjárókat bővítenék.

Krzysztof szerint aggodalomra adhat okot a barlangászok egészségi állapota, mivel már hosszabb ideje extrémnek minősíthető közegben tartózkodnak, ahol a hőmérséklet mintegy négy Celsius-fok, és magas a páratartalom.

A mentőknek "hosszú távú cselekvésre, napokra, hetekre kell felkészülniük" - jelentette ki Krzysztof.

A keresett barlangkutatók nemzetiségéről a média nem számolt be.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x