hirdetés
parlamentwiki
Tüntetéshullámot indítanának el a szombati kormányellenes demonstráció szervezői
Nem állnak meg egy tüntetésnél. Ugyanakkor hangsúlyozzák: békés demonstrációra készülnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. április 13.


hirdetés

Az elmúlt évek legnagyobb kormányellenes tüntetése lehet a szombatra, Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért címmel meghirdetett demonstráció, amit a vasárnapi választások után kezdtek el szervezni a Facebookon.

Eddig 34 ezren jelezték részvételüket, és további 84 ezren érdeklődnek a Facebook-eseménynél.

Már több szimpátiatüntetést is hirdettek a közösségi oldalon vidéki városokban, sőt, még az országon kívül, Párizsban, Londonban és Máltán is akadnak támogatói a megmozdulásnak.

A demonstráció szervezői követelik:

• a szavazatok újraszámlálását

• gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát

• tisztességes választást! Új választási törvényt

• és hogy az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért.

Az egyik szervező, Homonnay Gergely az Indexnek azt mondta, hogy pártoktól független eseményről van szó. A céljuk az, hogy megmutassák: „mi vagyunk többen”, és ezzel egy tüntetéshullámot indítsanak el.

"Mi nem forradalmat akarunk, de elegünk van abból, hogy a Fidesz szisztematikusan leépítette a polgári demokrácia intézményeit"

- mondta.

Hommonay elmondta, azért tették át vasárnapról szombatra a demonstrációt, hogy a vidékieknek se okozzon gondot a fővárosba, majd a haza utazni. Azt is elárulta, hogy

olyan országosan ismert közéleti személyiségek is fel fognak szólalni az eseményen, akik korábban egyáltalán nem politizáltak.

Bár a kormányközeli média erőszakos eseményekre számít, a szervezők azt mondták, hogy békés demonstrációt terveznek. A rendőrség csak annyit közölt, hogy a szükséges erőkkel és eszközökkel készül a tüntetésre.

Arról már tegnap írtunk, hogy

bekamerázták az Alkotmány utcát egészen a Honvéd utcáig.

Az eszközöket egy háromlábú fémszerkezetre rögzítették, aminek a lábait 3-3 racsnis hevederrel összekötött beton zsalukővel súlyozták le.

A tervek szerint szombaton fél hattól, az Operaház elől indul a Kossuth térre a választási eredmény miatt csalódott emberek által szervezett tüntetés, amelyhez az ellenzéki pártok is csatlakoztak.

A Jobbik közleményében azt írta, „továbbra is kész a korrupt Fidesz elleni küzdelemre az ország érdekében", és támogatóikat is részvételre buzdítják. Az MSZP úgy döntött, hogy ott lesz az Operánál mindazokkal, akiknek fontos a demokrácia és a választás tisztasága.

Gyurcsány Ferenc (DK) azt írta a Facebookon: „Milyen ország az, ahol még a választási eredményről is kiderülhet, hogy elcsalták? Nem Magyarország, a mi hazánkban ilyet senki nem tehet meg következmények nélkül! Itt az ideje a nemzeti ellenállásnak!”

A Momentum is csatlakozik, mert mint írták: „Nem adhatjuk fel.”

Forrás: Index, fotó: Wikimedia Commons


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Tigris marcangolta szét egy látogató karját egy magánállatkertben
A nő benyúlt a rácson, ekkor támadt rá az állat. Az állatkert tulajdonosát is megbírságolhatják.
MTI - szmo.hu
2019. április 22.Egy tigris súlyosan megsebesített egy látogatót a szlovákiai Zsolna magánállatkertjében.

A 29 éves nő átnyúlt a ragadozók kifutója körüli rácson, és egy tigris marcangolni kezdte a karját.

A rendőrség szerint a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meg kellett műteni.

Az eset, amelyről egy látogató készített felvételt, az észak-szlovákiai város Borodnó (Brodno) nevű városrészében, a MiniZoo-ban történt pénteken. A felvételt a szlovák rendőrség is kitette a Facebook-oldalára vasárnap.

A borodnói miniállatkertben többek között papagájok, majmok, lámák, oroszlánok és tigrisek vannak.

Az állatkert tulajdonosát bírsággal sújthatják a biztonsági intézkedések elégtelensége miatt.

A videót csak 18 éven felülieknek ajánljuk. Lapozz érte!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Egy idegen utas kezei között halt meg egy kisbaba a repülőn
A Kuala Lumpurból Perth-be tartó járaton hiába küzdöttek a kicsi életéért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Egy Malajziából induló AirAsia repülőn utazott haza Nadia Parenzee, ahol a tragédia történt. A kisbaba már a felszálláskor elkezdett sírni, de olyan keservesen, hogy a szülők semmivel nem tudták lenyugtatni.

A nő - aki karitatív dolgozó is - a helyzetet látva felajánlotta, hogy szívesen segít, ha szükség lenne rá.

Pont aludni készült, mikor az egyik légi utaskísérő megkérte, hogy segítsen. A kétségbeesett szülők átnyújtották neki a síró babát, és mikor a nő látta, hogy valami gond van, azonnal imádkozni kezdett.

A kicsi még egy utolsót lélegzett, és elernyedt. Nadia tudta, hogy súlyos a helyzet, ezért kiabálni kezdett, hogy hátha van orvos az utasok között. A személyzet azonnal értesítette az irányítókat, a mentőket és a rendőrséget, miközben a fedélzeten két és fél órán át küzdöttek a pici életéért.

A repülőtéren a mentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

"A szívem teljesen tompa, nem is tudom, mit kellene most érezzek. Azt hiszem, amiatt áldottnak tarthatom magam, hogy imádkozhattam, mielőtt meghalt a baba a karjaimban" - írta a nő a közösségi oldalán.

A légitársaság részvétét fejezte ki a családnak. A hivatalos szervek még vizsgálják, mi okozta a baba halálát - írta a Guardian.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Akkora kátyúba hajtott a mentő, amitől a betegnek helyreállt a szívverése
A rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Az NBC oldalán jelent meg a Nebraskában megesett történet, amiből kiderül: a kátyúk nem csak bosszúságot okozhatnak.

A portál azt írja: a gretnai rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve. A mentő útközben véletlenül belement a kátyúba, mire a férfi szívverése a zökkenés következtében normalizálódott.

“Ritka, de előfordul” - mondta erről egy orvos, aki elmagyarázta, hogy a férfit ezzel ugyanaz a sokk érte, mintha defibrillátorral ütötték volna ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hatalmas füsttel és lángokkal égett egy cukrászda Leányfalun
A videón is látható, ahogy a füst beteríti a környéket, és a lángok magasra csapnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Kigyulladt egy cukrászda Leányfalun, a Petőfi sétányon. Az üzemi rész és az eladótér teteje is teljes terjedelmében égett. A szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók is kivonultak és a helyszínre érkezett a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is - írta hétfőn délután a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

VIDEÓ: Leányfalu cukrászda tűz

Így dolgoztak a Duna Terasz Cukrászda kigyulladt tetőszerkezetének oltásán a tűzoltók:

(Fotók: MTI/Mihádák Zoltán)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x