hirdetés
pap-tamadas.png

Korábban már megölt egy papot a férfi, aki brutálisan megtámadta a táti plébánost

Azzal ment be hozzá, hogy gyónni szeretne, azonban hamar kiderült: nem ezért jött. Egy másik pap megöléséért 1995-ben életfogytiglant kapott, 2015-ben feltételesen szabadult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 22.


hirdetés

Egy pap megöléséért korábban már életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki szombaton brutálisan megtámadta a táti plébánost, számol be az RTL Klub Híradója. Az 52 éves helyi gyónni ment a paphoz, így jutott be hozzá, végül kiderült a szándéka: pénzt kért ételre. Kapott is háromezer forintot, de később újra megjelent nála. Arra panaszkodott, hogy a közelben semmi nem volt nyitva, ő pedig éhes és cukorbeteg. A pap ételt csomagolt neki, de a férfinek ez nem volt elég. Követelte, hogy adjon neki pénzt és nem engedte ki a plébániáról.

Mivel az atya félt, adott neki 30 ezer forintot, de itt még korántsem volt vége a történetnek. A férfi felforgatta a szekrényeit, fiókjait, mert kevesellte az összeget. Eközben a plébános menekülni próbált és ki is jutott az udvarra, de támadója a falhoz nyomta és dulakodni kezdtek. Végül ki tudott szaladni az utcára, a rendőrt már a szomszédok hívták ki.

A bíróságon, az utolsó szó jogán a férfi bocsánatot kért. 6 év fegyházra ítélték zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
busz1.jpg

Két busz is kigyulladt szerda délután Budapesten

Az egyik teljesen kiégett, a füstje még messziről is látszott.
Fotók: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. június 26.Kigyulladt és porig égett egy 137-es busz Budapesten, a III. kerületben szerda délután, fél 2 körül. A menetrend szerint közlekedő jármű a Farkastorki út és a Királyhelmec utca kereszteződésének közelében kapott lángra. A fekete füstje még több kilométerről is látszott.

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat - közölte a Katasztrófavédelem a honlapján. Jelentésük szerint a tűz nem terjedt tovább.

A képet készítő szerint mindenki időben le tudott szállni a buszról. Személyi sérülés nem történt - írta az MTI.

Közzétette: Krisztián Vedres – 2019. június 26., szerda

Később, egy újabb buszos tűzesethez riasztották a tűzoltókat. Délután negyed 4-kor kigyulladt egy autóbusz motortere XII. kerületben, a Szent Orbán téren. Az esethez szintén a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak és két habosított vízsugárral eloltották a lángokat. A mentők is a helyszínre mentek - írta a Katasztrófavédelem. Az Index egyik olvasója azt írta, hogy nem BKV járat gyulladt ki.


KÖVESS MINKET:hirdetés
65272832_379678739194486_2700390194061770752_n.jpg

Éjjel lebontották és elhordták a kétfarkúak szombathelyi buszmegállóját

A párt azt állítja: korábban a tartószerkezetet rongálták meg, hogy a vihar kidöntse az építményt.
Kép: MKKP, Facebook - szmo.hu
2019. június 25.Ismeretlenek lebontották azt a buszmegállót Szombathelyen, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) épített közadakozásból - jelentette be a párt közösségi oldalán.

Az építményt először Felcsútra szánták és ott is avatták fel, majd, miután a helyi önkormányzat ott nem engedélyezte, átkerült egy másik indokolt helyre: Szombathelyre, ahol az egyik megállóban addig a szabad ég alatt várakoztak az utasok.

Lapozz a posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
auropatanacs.jpg

Korrupciós jelentés: idén sem járult hozzá a kormány a publikálásához

Az Európa Tanács minden évben vizsgálja a tagországokban a korrupciót. Magyarország az egyetlen tag, amely nem engedi közzétenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 26.Minden évben közzéteszi az Európa Tanács az éves korrupciós helyzetet vizsgáló jelentését, amelyből idén is kimaradt Magyarország. A kormány ugyanis ismét nem járult hozzá a publikáláshoz. Már negyedszerre fordul elő, hogy az Európa Tanács "Államok a Korrupció Ellen" (GRECO) nevű ügynöksége beszámolóval összegzi az elmúlt évet, ám azt a magyar kormány nem engedi közzétenni – olvasható az Euronewson.

A szervezet vezetője elmondta: Budapest nem is indokolta a döntést:

"Nem adtak magyarázatot. És ez nagyon kiábrándító. Csak egy ilyen példa volt Magyarországon kívül, amely még ennél is komolyabb: az az ország nem tagja az Európa Tanácsnak, de a GRECO-nak igen: Fehéroroszország. Ők semmihez nem járultak hozzá. Magyarország két korábbi jelentés közzétételét jóváhagyta, de a 2017-es körhöz még hiányzik az engedély. Szerintem ez nem a jó szándék jele" – tette hozzá Marin Mrčela.

Hozzátette: "annyit elmondhatok, hogy Magyarország ellen is eljárás indult a nem megfelelő értékek miatt."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bomba.jpg

Bosszúból több épület felrobbantásával is fenyegetőzött, elfogták a rendőrök

Négyszer tett névtelen bejelentést a budapesti férfi.
Police.huFotó: Pixabay - szmo.hu
2019. június 26.Bosszúból hívta fel a 112 segélyhívó számát, és két épület felrobbantásával is fenyegetőzött az a 63 éves férfi, akit az újpesti rendőrök egy hegyvidéki lakásban fogtak el.

Egy férfi névtelenül tett bejelentést 2019. június 15-én reggel a 112-es segélyhívó számára, hogy egy nagybörzsönyi panzióban robbanás fog történni. Ezt követően a férfi még két egymást követő napon, június 20-án és 21-én is tárcsázta a segélyhívót, és a hívásokban ismét azzal fenyegetőzött, a szálláshelyet felrobbantja.

A telefonáló eközben 2019. június 19-én is felhívta a segélyhívó központot, akkor viszont egy újbudai irodáról állította azt, hogy ott robbanótestek vannak, és azok működésbe fognak lépni.

Az újpesti rendőrök azonosították a robbanásokkal fenyegető 63 éves K. Józsefet, aki a gyanú szerint egy személyes konfliktus miatt választotta ki mind a Pest megyei, mind a budapesti helyszínt. A férfi ellen a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki, majd június 24-én egy hegyvidéki lakásban elfogták.

K. Józsefet közveszéllyel fenyegetés miatt gyanúsítottként kihallgatták, és letartóztatását indítványozták.​


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x