hirdetés
kola-udito-pxhere-1000x666.jpg

Kólával, gyömbérsörrel ölik meg kisbabáikat a kenyai anyák, akik számára tiltott az abortusz

Az már mindennapos, hogy a nem kívánt újszülötteket a szemétbe vagy folyókba dobják, de újabban már szénsavas üdítőkkel is itatják őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 26.


hirdetés

Szándékosan itatják szénsavas üdítőitalokkal az anyák kisbabájukat Kenyában, hogy így szabaduljanak meg tőlük. Sokan ugyanis nem tervezték a gyereket, de mivel az országban illegális az abortusz, kénytelenek megszülni. Csak abban az esetben engedélyezik a magzat elvetetését, ha az anya egészsége veszélyben van.

Emberjogi aktivisták világítottak rá arra, mi mindenre képesek a nők azért, hogy megszabaduljanak a babájuktól - erről a Telegraph készített egy beszámolót.

Rengeteg nő fordul olyanokhoz, akik illegálisan hajtanak végre abortuszt azért, hogy idő előtt világra segítsék a magzatot, majd megöljék őket.

Azokat az orvosokat, akik törvénytelenül végeznek el abortuszt, 14 évre börtönbe zárhatják, ezért a valóban profi doktorok nem is vállalják be ezt. A kismamák emiatt kénytelenek kevésbé képzett, vagy teljesen képzetlen, hozzá nem értő álorvosokkal elvetetni a babájukat. Ez hatalmas kockázat, ugyanis akár az édesanya is sérülhet az illegális és veszélyes beavatkozás során. A Marie Stopes International női egészségügyi szervezet szerint

naponta 7 nő hal meg emiatt. Ennek ellenére évente 350 ezer várandós nő vállalja be a nem biztonságos abortuszt, közülük pedig évente 21 ezren kórházba is kerülnek.

hirdetés

Vannak azonban olyanok is, akik bár megszülik a gyereküket, de utána igyekeznek minél hamarabb megszabadulni tőlük.

Sok nő egyszerűen kukába vagy folyóba dobja a babáját - ez már-már mindennaposnak számít Kenyában.

Egy szemétválogató azt mondta, évente 15 babaholttestet talál a hulladéklerakóknál. Idén májusban pedig alig egy hét alatt nyolc gyerek került elő a Nairobi-folyó szeméttel teli vizéből.

A cikk szerint ráadásul az is egyre népszerűbb, hogy bár az anyák nem dobják ki a gyereküket, de szép lassan szándékosan megölik őket.

Nem is akárhogy: anyatej helyett kólát, gyömbér sört vagy más szénsavas italokat adnak a gyermeküknek, akik így napokon belül meghalnak.

Vincent Odhiambo kenyai emberjogi aktivista februárban értesült egy olyan esetről, amikor egy anya az újszülött lányát szó szerint halálra itatta kólával. Egy Florence nevű szülésznő képeket is mutatott szemétbe kidobott gyerekholttestekről, amelyek közül az egyik szintén a sok kóla miatt halhatott meg a helyiek szerint.

Az abortusz engedélyezése napjainkban is az egyik legégetőbb kérdés a világban. Jelenleg hat országban (El Salvador, Málta, Vatikán, Chile, a Dominikai Köztársaság és Nicaragua) teljesen tiltott a magzat elvetetése, még akkor is, ha az anya életét kockáztatja. Vannak olyan országok, ahol a terhesség bizonyos szakaszáig (az Egyesült Királyságban a 24. hétig, több európai országban a 12. hétig) engedélyezett a megszakítás, míg a legtöbb európai országban - Magyarországon is - csak valamilyen okból lehet abortuszt elvégezni, például egészségügyi, súlyos lelki okok, vagy ha bűncselekmény során fogant meg a magzat. Az Amerikai Egyesült Államokban idén nagy vitát váltott ki az, hogy Alabama államban egy új törvénnyel megtiltották a nőknek, hogy elvetessék gyermeküket.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szel-riasztas.jpg

Viharos széllel és esővel jön a hidegfront, de vasárnap már ismét jó idő lesz

Több megyére figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt. Északon havas eső, hó is hullhat pénteken.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Hidegfronttal indul a hétvége, de már szombaton melegszik az idő, a hét végére pedig ismét enyhe időnk lesz - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken hidegfront érkezik, mely főleg az ország középső és keleti harmadában okozhat többfelé csapadékot:

kezdetben eső, északon havas eső, kevés hó hullhat, délután főleg záporokra készülhetünk. A Dunántúlon túlnyomóan napos, de szeles idő várható. Az északnyugati szelet több helyen erős, viharos lökések kísérhetik.

Délután 2, 11 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz hidegebb.

Erős szél miatt több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

hirdetés

Szombaton gyengén felhős, derült lesz a reggel, később nyugat felől egyre jobban megnövekszik a felhőzet. Délután már erősen felhős, borult lesz ég, de csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél élénk, északon, helyenként erős lökésekkel járhat. Hajnalban -5, 0, délután 6, 12 fok várható.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, napközben az ország északi felén készülhetünk esőre, záporokra. A délnyugati szelet északkeleten erős, néhol viharos lökések kísérhetik.

Az enyhe hajnal után délután 10-16 fokig melegszik a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka országszerte viharossá fokozódhat az északnyugati szél, és napközben is többfelé lehetnek erős lökések. Emellett változóan felhős-napos idő ígérkezik, futó záporok elvétve alakulhatnak ki. Délután 6-13 fok valószínű.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hadhazy.jpg

Egy nap alatt összegyűlt a pénz Hadházy Ákos 2 milliós bírságára

Kövér László azért büntette meg a képviselőt, mert egy Stop propaganda feliratú táblát lógatott le a házelnök mögé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a parlament hétfői ülésén Hadházy Ákos független képviselő "Stop propaganda" feliratú táblát lógatott le Kövér László házelnök mögé az elnöki pulpituson a karzatról. A házelnök felszólította a képviselőt, hogy hagyja abba, majd kitiltotta az ülésnapról. Az Országgyűlés elnöke kétmillió forintra büntette Hadházy Ákost a hétfői molinós akciója miatt.

Hadházy nem élt a fellebbezési lehetőségével, hanem

az emberekhez fordult, hogy segítsenek összegyűjteni a pénzt. Úgy vélte, ezzel üzenni tudnak a házelnöknek, hogy nem szabhatja meg, hogy mit szabad mondani a Parlamentben.

A kétmillió forintot egy nap alatt adták össze, sőt egy picivel több is lett a vége. (A pluszpénz egy alapítványhoz kerül majd.) Az utalások mellé üzeneteket is kapott, ami sok erőt adott neki - mondta Hadházy az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

hirdetés

VIDEÓ: Hadházy Ákos az ATV-ben beszélt a büntetésről

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
gyurcsany-youtube.jpg

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárás indulhat Gyurcsány Ferenc ellen

Hollik István azt mondta, hiába kérték a DK elnökét, hogy tisztázza „zavaros” anyagi helyzetét, ezért kezdeményezte az eljárást.
MTI - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Még a héten kezdeményezi a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökkel, a DK elnökével szemben Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Országgyűlés mentelmi bizottságánál - értesült a Magyar Nemzet.

A pénteki lapszámban felidézték: miután Gyurcsány Ferenc leadta a vagyonnyilatkozatát, annak elemzése alapján a Világgazdaság azt írta, hogy 1,1 milliárd forint útja homályban marad az egykori kormányfő vagyonában.

"Hacsak azt nem feltételezzük, hogy a pártelnök havi átlagban valamivel több mint 23 millió forintot költött az elmúlt négy évben" - fogalmazott a Világgazdaság.

Hollik István múlt héten azt mondta, hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza "zavaros" anyagi helyzetét.

Gyurcsány Ferencet egyébként kedden választották meg újra a DK elnökének.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Joaquin Phoenix a karjaiban cipelt ki egy borjút a vágóhídról

Az Oscar-díjas színész állatvédő aktivistákkal mentett meg egy tehenet és borját a levágástól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Joaquin Phoenix nyerte idén a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, és ahogy korábban is tette, ezúttal is arra használta azt a pár perc figyelmet, hogy komoly társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet köszönőbeszédében.

A színész felszólalt az egyenlő bánásmód, az egocentrikus világkép ellen és az állatok védelméért is:

„Nagyon távol kerültünk már a természet világától. Sokunk világképe teljesen egocentrikus, és azt gondoljuk, az univerzum körülöttünk forog. Belépünk a természetbe, és elvesszük az erőforrásait. Úgy érezzük, jogunk van mesterségesen megtermékenyíteni egy tehenet, majd elvenni a kölykét, hiába halljuk a kétségbeesett jajveszékelését. Majd elvesszük a borjúnak szánt tejet, és a kávénkba, meg a müzlinkbe öntjük"

- mondta a díjátadón.

hirdetés

Most pedig bizonyította is, hogy nem a levegőbe beszélt. Az Oscar-gála utáni napon ellátogatott egy Los Angeles-i vágóhídra a feleségével és egy helyi állatmentőkből álló csoport tagjaival.

A Farm Sanctuary nevű amerikai állatvédelmi szervezet YouTube-csatornájára felkerült egy videó erről a látogásról, aminek elején Phoenix a vágóhíd ügyvezető igazgatójával vitatkozik az ott levágott állatok sorsáról, haláláról, majd amikor körbevezetik őt a helyen, találkozik egy tehénnel és egy borjúval. Mint kiderült, az anyaállat pár nappal a színész érkezése előtt hozta világra a kicsinyét.

A filmsztár és az aktivisták végül megmentik az állatokat a haláltól azzal, hogy elviszik őket a vágóhídról. Phoenix a saját kezében tartva hozta ki a kis borjút a telepről.

Az akció a vágóhíd vezetőjének engedélyével történt.

A Los Angeles Animal Save állatvédő csoport tagjai korábban már négy tehén-borjú párost mentett meg levágástól a Pico Riverában található vágóhídról.

A most kiszabadított tehént és borjút Joaquin Phoenix Libertynek (Szabadság) és Indigónak nevezte el.

A színész egy közleményben azt írta, a vágóhíd ügyvezetőjében kellemesen csalódott, mert több hasonlóságot talált közte és maga között, mint gondolta volna, az ő kedvessége nélkül pedig a megmentett tehén és borja "szörnyű pusztulás" áldozata lett volna. Azt is hangsúlyozta, hogy továbbra is küzd majd azokért az állatokért, amelyek ebben az "elnyomó rendszerben" szenvednek.

Az aktivisták rendszeresen tartanak békés virrasztásokat a Los Angeles-i vágóhidaknál, hogy ezzel is tiltakozzanak az állatok levágása ellen. A csoport szerint ezeknek az Oscar-díjas színész is rendszeres résztvevője.

Forrás: Deadline

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!