hirdetés
CSC_0653
Kocsmatulajok főztek egy kétgyerekes anya megsegítéséért
A Dürer és a Budapest Bike Maffia közös Kocsmajálisán jártunk, ahol egy hátrányos helyzetű család lakásának felújításáért bográcsozott 20 budapesti kocsma a Dürer Piknik Parkban.
Berei Dániel - szmo.hu
2017. május 01.


hirdetés

Ülünk a szikrázó napsütésben, a Városliget melletti Dürer Piknik Park füvén. A Kisüzemesek juhtúrós albán töltött paprikáját és a Reketye Sörfőzde és a Jónás Kézműves Sörház klasszikusnak tetsző, de annál sokkal extrább pörköltjét esszük.

Tunkolunk, közben a háttérben az általam nem ismert Dynamite Dudes őrült rockabilly számait hallgatjuk.

Az átlagosnak semmiképp sem mondható majális-élményt a dürereseknek és a Budapest Bike Maffiának köszönhetjük:

azért szervezték az eseményt, hogy egy hátrányos helyzetű családot támogassanak a bevétellel.

Bimm-bamm, bimm-bamm, szól a basszus a háttérben, közben a kocsmatulajok bográcsban főzik a sóletet, a pörköltet és a lecsót. A főzőverseny csak eszköz, a cél, hogy a látogatók támogatói “kajajeggyel” elegendő pénzt gyűjtsenek össze egy szociális munkásként dolgozó, egyedülálló, kétgyermekes anyuka megsegítésére.

VIDEÓ: Így nyomta a Dynamite Dudes

A BBM azt tűzte ki céljául, hogy a fiatalokat szociálisan érzékenyítse, közben az önkormányzati lakásba költöző, a felújítási kötelezettségeknek önerőből eleget tenni nem tudó családoknak segítsen. Így van ez ma délután is:

az A38-on tartott Tilos Party-n már összegyűlt 650 ezer forint, a szükséges összeg második felét a Kocsmajálistól várják.

CSC_0639

fotók: Littai Fanni

CSC_0641CSC_0642

“A Kocsmajális egy olyan rendezvény, ahol kocsmák személyzete és tulajdonosai összefognak, főznek a nagyérdeműnek, a látogatók pedig egy támogatói jegy vásárlásra után megeszik az eredményt. A bevételt pedig jótékony célra fordítjuk” - meséli Priksz Gábor a BBM-től. “Az eseményt a Dürer és a BBM együtt szervezte, a bevételt a Dürer ajánlotta fel a Sweet Home elnevezésű projektünkre.”

Sweet Home

“A Sweet Home lényege, hogy rászoruló családok otthonait próbáljuk felújítani. A felújítás kötelezettsége azoknak az embereknek, akik önkormányzati lakást kapnak. Sokaknak azonban erre nincs ereje és pénze, ebben segítünk mi” - folytatja Gábor és hozzáteszi, hogy sajnos nagyon sok család vár országszerte erre a lehetőségre.

CSC_0659CSC_0662

Ők most azzal a céllal vannak itt, hogy a Tilos Party-n összegyűlt 650 ezer forintot kiegészítsék egy akkora összeggel, ami már elegendő az első lakás felújítására.

Ennek, ha minden jól megy, májusban már neki is látnak.

Két gyerek, szociális munka, önkormányzati lakás

“Most voltunk kint szakemberekkel a lakásban, felmérni, hogy milyen munkálatokra lenne még szükség” - meséli Czirják Csilla, aki a hétfői rendezvény megszervezésében is tevékenyen részt vett. A céljuk az, hogy a lakást gazdaságosabbá tegyék, hogy kevesebbe kerüljön majd a fenntartása az ott lakóknak.

“Egy egy szobás lakásban élnek, ahová segítséggel már be tudtak tenni egy galériát, így a kislánynak van egy kis saját élettere. Ezt azonban még alá kell támasztani. Kevés a rakodó tér, a fűtőtest elromlott, a nyílászárók felújításra szorulnak, a bojlert valószínűleg cserélni kell. És ez csak egy része a problémáknak, sok minden javításra szorul. 1,3 millió forint értékben vállaltuk a felújítást. Hogy ebbe mi fér bele, azt még nem tudjuk pontosan, hiszen most zajlanak a felmérések. Ezt az összeget szeretnénk megteremteni különböző bulikból, aminek a második állomása a mai Kocsmajális volt" - részletezte Csilla.

CSC_0655CSC_0657

Csilla elmondása szerint egy olyan családról beszélünk, ahol az anya szociális munkásként dolgozik, de csak nagyon nehezen tudja eltartani két kicsi gyerekét, akiket egyedül nevel. Az anya egy gyermekotthonban dolgozik, csak rövid ideig tudta fizetni egyedül az albérletét. Élt anyaotthonban, illetve a családok átmeneti otthonában.

"
Fontos elmondani, hogy ők maguk is hozzátesznek a dolgokhoz, tehát dolgoznak is azért, hogy előrelépjenek, nem csak várják a segítséget

- meséli róluk Priksz Gábor.

CSC_0649CSC_0650CSC_0651

Segíts te is!

A buli egészen este 8-ig tart, így a jótékonysági akcióhoz még te is csatlakozhatsz, ha ezt a cikket még időben olvasod. De máshogy is tudsz segíteni: keresd a Budapest Bike Maffia akcióit a Facebookon vagy a weboldalukon!

CSC_0644CSC_0646
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hősnek tartják a magyar buszsofőrt a Horvátországban kigyulladt busz utasai
Tapssal köszönték meg a turistabuszon utazók, hogy a sofőr megmentette őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Tapssal hálálták meg a magyar buszsofőrnek az utasok, hogy épségben kivezette az alagútból a lángra lobbanó turistabuszt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken Horvátországban gyulladt ki a busz, amivel a magyar turisták a Krk-szigetre tartottak. A Rijekai autópálya egyik alagútjában haladtak, amikor a hátul ülő utasok fura hangokra lettek figyelmesek, majd észrevették, hogy tűz keletkezett a buszban.

Szerencsére a buszvezető még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így minden utas épségben megúszta a balesetet. A sofőr még a bőröndöket is kipakolta a lángoló járműből, így csak az ülések feletti tárolókban hagyott táskák és ruhák égtek el a tűzben.

Az utasokat egy horvát busz vitte el a szállodáig. A mentesítő járaton tapssal köszönték meg a hős buszvezetőnek, hogy megmentette őket.

"Ha az alagútban maradunk, biztosan megfulladunk, egy hős volt a busz vezetője"

- mondta az egyik férfi az Indexnek nyilatkozva.

Az utazást szervező utazási iroda vezetője azt írta az RTL Híradónak, hogy már 7 éve az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatótól bérlik a buszokat, és eddig egyikkel sem volt gond. Közlésük szerint az autóbuszvezető nem érzi magát hősnek, csak tette a dolgát legjobb tudása szerint.

Az már kiderült, hogy a busz motorterében csaptak fel a lángok, de egyelőre még nem tudni, miért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
A világ legkisebb, 26 dekásan született kisfiúját hazaengedték a kórházból
Amikor októberben világra jött, akkora volt, mint egy alma.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 19.Ryusuke Sekiya 2018 október elsején jött a világra Japánban, egy tokiói kórházban. A kisfiút császármetszéssel szülte meg édesanyja, Toshiko, 25 hét terhesség után. Az újszülött mindössze 258 grammot, tehát alig 26 dekát nyomott, hossza pedig 22 centiméter volt - írja az Inquirer.

Azonnal a koraszülött intenzív osztályra vitték, ahol inkubátorban tartották életben, hónapokon át. Csöveken át táplálták, anyatejjel átitatott orvosi tampont tettek a szájához, hogy a tej így szivárogjon le a torkán. A kisfiú szépen cseperedett, és mostanra születési súlya 13-szorosát nyomja, azaz több, mint három kilós.

A további részletekért és a baba mostani fotójáért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy nap alatt több 10 ezer játékot adományoztak a Szent János Kórház Gyermeksebészetének
Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész indította el a gyűjtést, ami olyannyira sikeres lett, hogy már 24 óra alatt megteltek a kórház raktárai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Rengeteg játékot adományoztak a budapesti Szent János Kórház Gyermeksebészeti osztályának a jótékonykodók, hogy legyen mivel megjutalmazni a gyerekeket a vizsgálatok, kezelések és műtétek végén - számolt be az adománygyűjtő akció sikeréről az RTL Híradó.

A gyűjtést dr. Kőnig Róbert gyermeksebész indította el szerdán saját Facebook-oldalán.

Leírta, hogy a kórházban elfogytak azok a játékok, amikből a kezelések végén a kis betegek választhattak maguknak egyet bátorságukért. Hogy továbbra is legyen "jutalomjáték", az orvos arra kérte a szülőket, nagyszülőket és az internetezőket, hogy ha van használt, de jó állapotú kisautójuk vagy plüssjátékuk otthon, adják a kórháznak.

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész

FRISSÍTÉS: Kedves Internet Népe, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! ? Alig több min 24 órával a kérés után jelentem raktáraink megteltek. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Természetesen az elindult kis meglepetéseket...

Az akció annyira sikeres volt, hogy alig egyetlen nap alatt több tízezer adomány érkezett a gyermeksebészeti osztályra. Dr. Kőnig Róbert csütörtökön már arról számolt be Facebook-oldalán, hogy 24 óra alatt megteltek a kórház raktárai a játékokkal.

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész

Kedves Internet Népe, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! ? Alig több min 24 órával a kérés után jelentem raktáraink megteltek. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Természetesen az elindult kis meglepetéseket fogadjuk és...

Az orvos szerint azért is fontos a jutalomjáték, mert ez is hozzájárul a gyógyulás folyamatához.

Az RTL Híradó riportja:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Két éve még az utcán élt, mára tévés sztár lett Kevin
A Pacsi! című műsorban a menhelyi kutyák ügye mellett kampányol gazdájával együtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Két éve került menhelyi gondozásba Kevin kutya, aki azóta nem csak szerető családra talált, de a média világába is belekóstolhatott. Az RTL Klubon futó, Pacsi! című kutyás reality-magazinban szombat délelőttönként újra az örökbefogadás fontossága mellett kampányol gazdája, Molnár Karesz oldalán.

„Kevint egy csepeli kertből dobta ki előző gazdája, és bár a chipszáma alapján visszajuttatták volna az utcán talált kutyust, de a továbbiakban már nem volt kívánatos a jelenléte előző otthonában.

Április 16-án került az utcáról az Illatos úti ebrendészeti telepre, majd a Vigyél Haza Alapítvány gondozásába, ahol nagyon szerencsés módon alig másfél hónapot kellett eltöltenie, amíg örökbe fogadtuk” – árulta el a Pacsi! műsorvezetője, Molnár Karesz.

„Sajnos azonban nagyon kevés olyan kutyáról tudunk, akinek ilyen hamar rendbe jön a felelőtlen gazdája miatt kisiklott élete. Tele vannak a menhelyek otthontalan, kidobott kutyusokkal, miközben sokan rengeteg pénzt kiadnak egy-egy négylábúért. Sajnos még mindig az a beidegződés, hogy egy olyan kutyánál, aki nem kölyök korában kerül a családba, nehezen, vagy egyáltalán nem alakul ki kötődés. Ez hatalmas ostobaság!

Szakemberek segítségével az ilyen, és ehhez hasonló sztereotípiákra is reflektálunk a Pacsi!-ban.”

A kutyás-reality magazin harmadik évadában a praktikus, informatív tartalom mellett számos megható történetet is megismerhetnek az RTL Klub nézői.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x