hirdetés
CSC_0653.jpg

Kocsmatulajok főztek egy kétgyerekes anya megsegítéséért

A Dürer és a Budapest Bike Maffia közös Kocsmajálisán jártunk, ahol egy hátrányos helyzetű család lakásának felújításáért bográcsozott 20 budapesti kocsma a Dürer Piknik Parkban.
Berei Dániel - szmo.hu
2017. május 01.


hirdetés

Ülünk a szikrázó napsütésben, a Városliget melletti Dürer Piknik Park füvén. A Kisüzemesek juhtúrós albán töltött paprikáját és a Reketye Sörfőzde és a Jónás Kézműves Sörház klasszikusnak tetsző, de annál sokkal extrább pörköltjét esszük.

Tunkolunk, közben a háttérben az általam nem ismert Dynamite Dudes őrült rockabilly számait hallgatjuk.

Az átlagosnak semmiképp sem mondható majális-élményt a dürereseknek és a Budapest Bike Maffiának köszönhetjük:

azért szervezték az eseményt, hogy egy hátrányos helyzetű családot támogassanak a bevétellel.

hirdetés

Bimm-bamm, bimm-bamm, szól a basszus a háttérben, közben a kocsmatulajok bográcsban főzik a sóletet, a pörköltet és a lecsót. A főzőverseny csak eszköz, a cél, hogy a látogatók támogatói “kajajeggyel” elegendő pénzt gyűjtsenek össze egy szociális munkásként dolgozó, egyedülálló, kétgyermekes anyuka megsegítésére.

VIDEÓ: Így nyomta a Dynamite Dudes

A BBM azt tűzte ki céljául, hogy a fiatalokat szociálisan érzékenyítse, közben az önkormányzati lakásba költöző, a felújítási kötelezettségeknek önerőből eleget tenni nem tudó családoknak segítsen. Így van ez ma délután is:

az A38-on tartott Tilos Party-n már összegyűlt 650 ezer forint, a szükséges összeg második felét a Kocsmajálistól várják.

CSC_0639

fotók: Littai Fanni

CSC_0641CSC_0642

“A Kocsmajális egy olyan rendezvény, ahol kocsmák személyzete és tulajdonosai összefognak, főznek a nagyérdeműnek, a látogatók pedig egy támogatói jegy vásárlásra után megeszik az eredményt. A bevételt pedig jótékony célra fordítjuk” - meséli Priksz Gábor a BBM-től. “Az eseményt a Dürer és a BBM együtt szervezte, a bevételt a Dürer ajánlotta fel a Sweet Home elnevezésű projektünkre.”

Sweet Home

“A Sweet Home lényege, hogy rászoruló családok otthonait próbáljuk felújítani. A felújítás kötelezettsége azoknak az embereknek, akik önkormányzati lakást kapnak. Sokaknak azonban erre nincs ereje és pénze, ebben segítünk mi” - folytatja Gábor és hozzáteszi, hogy sajnos nagyon sok család vár országszerte erre a lehetőségre.

hirdetés
CSC_0659CSC_0662

Ők most azzal a céllal vannak itt, hogy a Tilos Party-n összegyűlt 650 ezer forintot kiegészítsék egy akkora összeggel, ami már elegendő az első lakás felújítására.

Ennek, ha minden jól megy, májusban már neki is látnak.

Két gyerek, szociális munka, önkormányzati lakás

“Most voltunk kint szakemberekkel a lakásban, felmérni, hogy milyen munkálatokra lenne még szükség” - meséli Czirják Csilla, aki a hétfői rendezvény megszervezésében is tevékenyen részt vett. A céljuk az, hogy a lakást gazdaságosabbá tegyék, hogy kevesebbe kerüljön majd a fenntartása az ott lakóknak.

“Egy egy szobás lakásban élnek, ahová segítséggel már be tudtak tenni egy galériát, így a kislánynak van egy kis saját élettere. Ezt azonban még alá kell támasztani. Kevés a rakodó tér, a fűtőtest elromlott, a nyílászárók felújításra szorulnak, a bojlert valószínűleg cserélni kell. És ez csak egy része a problémáknak, sok minden javításra szorul. 1,3 millió forint értékben vállaltuk a felújítást. Hogy ebbe mi fér bele, azt még nem tudjuk pontosan, hiszen most zajlanak a felmérések. Ezt az összeget szeretnénk megteremteni különböző bulikból, aminek a második állomása a mai Kocsmajális volt" - részletezte Csilla.

CSC_0655CSC_0657

Csilla elmondása szerint egy olyan családról beszélünk, ahol az anya szociális munkásként dolgozik, de csak nagyon nehezen tudja eltartani két kicsi gyerekét, akiket egyedül nevel. Az anya egy gyermekotthonban dolgozik, csak rövid ideig tudta fizetni egyedül az albérletét. Élt anyaotthonban, illetve a családok átmeneti otthonában.

"
Fontos elmondani, hogy ők maguk is hozzátesznek a dolgokhoz, tehát dolgoznak is azért, hogy előrelépjenek, nem csak várják a segítséget

- meséli róluk Priksz Gábor.

CSC_0649CSC_0650CSC_0651

Segíts te is!

A buli egészen este 8-ig tart, így a jótékonysági akcióhoz még te is csatlakozhatsz, ha ezt a cikket még időben olvasod. De máshogy is tudsz segíteni: keresd a Budapest Bike Maffia akcióit a Facebookon vagy a weboldalukon!

CSC_0644CSC_0646
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rachel_finn.png

55 forintja volt, de az adakozóktól 11 milliót kapott néhány óra alatt a hajléktalan nő

Egy tévériportban pakolta ki szerdán a zsebéből a család összes pénzét – azóta 200 ezerszer annyijuk van. Mesebeli történet Angliából.
Fotó: BBC News - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

A közelgő brit választások kapcsán készített riportot a BBC stábja Grimsbyben, amikor Rachel Finn kiürítette zsebeit. A 39 éves nő négy kétpennys és hat egypennys érmét helyezett az asztalra, vagyis összesen 14 pennyt (kb. 55 forint), majd közölte:

"Ez minden pénzünk."

hirdetés

A szívszorító jelent rögtön az összeállítás elején látható ebben a videóban:

A riportot szerdán adta le a BBC, rögtön utána egy nő adománygyűjtő oldalt indított Rachelnek és fiának, ahol a cikk írásának pillanatáig közel 2000 adakozótól több, mint 29 ezer font (11 millió forint) gyűlt össze.

A megtört nő még október elején lett hajléktalan, amikor súlyos depressziója miatt többhavi bérleti díjjal maradt el, írja a Metro. Azóta egy ideiglenes szálláson él fiával. Azt mondja, hogy csak a gyereke tartja életben. Élete egyetlen célja pillanatnyilag az, hogy a 18 éves fiú feje felett tető legyen és mindig legyen étel az asztalon.

Rachel megdöbbent, hogy milyen sok idegen szeretne segíteni rajta. Azt kérte, hogy a pénzt ne neki, hanem a Rock Alapítványnak küldjék, akik majd az összegből nemcsak neki, hanem másoknak is segítenek lakhatásban és élelmiszerek beszerzésében.

"Nem vagyok hozzászokva, hogy számomra ismeretlen emberek próbálnak segíteni rajtam. Kell egy kis idő, amíg feldolgozom, ami velem történik" - mondta a végletekig meghatódott nő.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bkv-megtalalt-kisfiu.jpg

Buszsofőr talált rá az elveszett kisfiúra, vissza is vitte az anyukájához

Megható történetet posztolt a BKV Facebookon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 07.


hirdetés

Megható történetet tett közzé a BKV Facebookon: egy sofőr sietett egy elveszett kisfiú segítségére.

A bejegyzésben azt írják:

"November 14-én járművezetőnk megtalált egy elveszett kisgyermeket, akit épségben visszajuttatott szüleihez."

hirdetés

A 156-os busz vezetője azt mondta, hogy a Dániel úton várakozott egy gyerek. A sofőr odament érdeklődni, így azonosította a keresett gyermeket. Ezután a kicsit felszállította a buszra és addig vele volt, amíg szülei nem jelentkeztek. Közben a busz forgalomban maradt.

Fonyódi József buszvezető a következőt mondta el a történtekkel kapcsolatban:

"A FUTÁR-on jött egy üzenet, hogy egy eltűnt gyermeket keresnek, és segítséget kérnek, valamint jelzést, hogy ha valaki látta.

Folytattam az utamat és rá egy órára a 156-os busz Dániel úti végállomásánál felfigyeltem egy kisfiúra, aki egyedül állt egy kapualjban.

Leszálltam az autóbuszról és kérdezgettem, hogy miért van egyedül, mire vár, erre elmondta, hogy az anyukájával szeretne/kellene találkoznia.

Azon a helyen ahol állt, egy jóga-terem van, ahova az anyukája szokott járni. Megkérdeztem tőle, hogy volt-e bent, megnézte-e hogy ott van-e, azt mondta, hogy igen, de nem volt bent.

Mivel tudta az anyukája telefonszámát és a nevét, ezért felhívtam az anyukáját, de hangposta jelentkezett. Ekkor visszahívást kértem a FUTÁR-on a diszpécsertől, leadtam a kisfiú nevét és intézkedést kértem, de mondtam, hogy magammal viszem a kisfiút, amíg nem jelentkezik az anyukája. A diszpécser tudomásul vette, azt ígérte utánanéz, és maradjon velem a gyermek.

Néhány megállóval később hívtak telefonon, hogy jól tettem, hogy magammal vittem a kisfiút, mert őt keresik, és az anyukája elindult már utánunk autóval. Ha jól emlékszem a Városmajori megállóban az anyukája már várt minket és átvette a gyermeket.

Az anyuka nagyon sírt és örült, hogy megkerült a gyermeke.

Később az anyuka visszahívott és nagyon megköszönte a segítségemet."

hirdetés

Ha tudsz hasonló történetről, írd meg nekünk az info@szeretlekmagyarorszag.hu e-mail címre.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
76702452_110537573748208_681797793060225024_o-874x760.jpg

Sehol nem alkalmazták az autista fiút, nyitott hát egy saját kávézót

Célja, hogy munkát adjon a hozzá hasonló sorsúaknak, akik máshol csak visszautasítást kaptak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 07.


hirdetés

Hiába szeretett volna Michael Coyne 21 évesen beállni a dolgozó emberek közé, sokkal nehezebben ment, mint hitte. Mivel autista – hiperaktivitásban és figyelemzavarban szenved, valamint bipoláris személyiségzavara van –, ezt meghallva sehol sem akarták alkalmazni.

Coyne tapasztalatai szerint a cégek akkor sem szívesen alkalmaznak autistákat, ha azok tökéletesen alkalmasak a munkára, mivel még mindig idegenkednek a speciális igényű munkavállalóktól.

Ekkor döntött úgy, hogy saját kezébe veszi az irányítást, és édesanyja segítségével elindítja saját kávézóját a Rhode Island-i North Smithfieldben, ahol bebizonyítja, hogy az autisták is teljes értékű dolgozók lehetnek.

hirdetés

Előbb üzleti órákat vett, majd hosszas tervezés után megnyitotta a Red, White & Brew Coffeehouse nevű kávézóját, ahová tárt karokkal várja azokat a dolgozni vágyókat, akiket hozzá hasonlóan nem alkalmaznak betegségük miatt.

A kis üzlet hamar sikeres lett, főleg olyan családok törzshelyévé vált, amelyekben fogyatékkal élő gyermekek élnek. Coyne szerint a szülők gyakran könnyeikkel küszködve köszönik meg az esélyt, amelyet a kávézó nyújt arra, hogy gyermekeik egy közösségben jól érezhessék magukat.

"A közösségi jelleg tetszett a leginkább a kávézó ötletével kapcsolatban. Mindkét oldal sokat tanulhat: az egészségeseknek azt tanítjuk, hogy nézd, fogyatékkal él, mégis mi mindenre képes. A fogyatékkal rendelkezők pedig bekerülnek egy közösségbe, ahol fejleszthetik szociális készségeiket"

– nyilatkozta Coyne édesanyja.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
zente-sma-karacsonyi-fotozas.jpg

Ennivalóan édes karácsonyi képek készültek Zentéről

Édesanyja egy videót tett közzé a fotózásról az ünnepi mesevilágban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

Újabb örömteli posztot tett közzé az SMA-1-ben szenvedő kis Zente anyukája.

A kisfiúnak, akiért az egész ország összefogott, és akinek a kezeléséhez szükséges 700 millió forintot adományokból gyűjtötték össze, különleges élményben volt része.

"Ma kimozdultunk végre! Nem is akárhová. Egy karácsonyi mesevilágba"

- írta Zente édesanyja.

hirdetés

Kicsit szomorú voltam, hogy a karantén miatt idén nem lesznek Zentéről szép karácsonyi fényképek, de Anikó (Mindig ketten - fotó&film) megajándékozott minket. Nem is akárhogyan!

Mindent tökéletesen, maximális figyelemmel lefertőtlenített, ő pedig végig maszkban dolgozott!

Ráadásul hangszerből és zenéből sem volt hiány! Csodálatos élmény volt, hálásan köszönjük, izgatottan várjuk a képeket!"

Az anya egy videót is közzétett a fotózásról:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!