hirdetés
CSC_0653.jpg

Kocsmatulajok főztek egy kétgyerekes anya megsegítéséért

A Dürer és a Budapest Bike Maffia közös Kocsmajálisán jártunk, ahol egy hátrányos helyzetű család lakásának felújításáért bográcsozott 20 budapesti kocsma a Dürer Piknik Parkban.
Berei Dániel - szmo.hu
2017. május 01.


hirdetés

Ülünk a szikrázó napsütésben, a Városliget melletti Dürer Piknik Park füvén. A Kisüzemesek juhtúrós albán töltött paprikáját és a Reketye Sörfőzde és a Jónás Kézműves Sörház klasszikusnak tetsző, de annál sokkal extrább pörköltjét esszük.

Tunkolunk, közben a háttérben az általam nem ismert Dynamite Dudes őrült rockabilly számait hallgatjuk.

Az átlagosnak semmiképp sem mondható majális-élményt a dürereseknek és a Budapest Bike Maffiának köszönhetjük:

azért szervezték az eseményt, hogy egy hátrányos helyzetű családot támogassanak a bevétellel.

Bimm-bamm, bimm-bamm, szól a basszus a háttérben, közben a kocsmatulajok bográcsban főzik a sóletet, a pörköltet és a lecsót. A főzőverseny csak eszköz, a cél, hogy a látogatók támogatói “kajajeggyel” elegendő pénzt gyűjtsenek össze egy szociális munkásként dolgozó, egyedülálló, kétgyermekes anyuka megsegítésére.

VIDEÓ: Így nyomta a Dynamite Dudes

A BBM azt tűzte ki céljául, hogy a fiatalokat szociálisan érzékenyítse, közben az önkormányzati lakásba költöző, a felújítási kötelezettségeknek önerőből eleget tenni nem tudó családoknak segítsen. Így van ez ma délután is:

az A38-on tartott Tilos Party-n már összegyűlt 650 ezer forint, a szükséges összeg második felét a Kocsmajálistól várják.

CSC_0639

fotók: Littai Fanni

CSC_0641CSC_0642

“A Kocsmajális egy olyan rendezvény, ahol kocsmák személyzete és tulajdonosai összefognak, főznek a nagyérdeműnek, a látogatók pedig egy támogatói jegy vásárlásra után megeszik az eredményt. A bevételt pedig jótékony célra fordítjuk” - meséli Priksz Gábor a BBM-től. “Az eseményt a Dürer és a BBM együtt szervezte, a bevételt a Dürer ajánlotta fel a Sweet Home elnevezésű projektünkre.”

Sweet Home

“A Sweet Home lényege, hogy rászoruló családok otthonait próbáljuk felújítani. A felújítás kötelezettsége azoknak az embereknek, akik önkormányzati lakást kapnak. Sokaknak azonban erre nincs ereje és pénze, ebben segítünk mi” - folytatja Gábor és hozzáteszi, hogy sajnos nagyon sok család vár országszerte erre a lehetőségre.

CSC_0659CSC_0662

Ők most azzal a céllal vannak itt, hogy a Tilos Party-n összegyűlt 650 ezer forintot kiegészítsék egy akkora összeggel, ami már elegendő az első lakás felújítására.

Ennek, ha minden jól megy, májusban már neki is látnak.

Két gyerek, szociális munka, önkormányzati lakás

“Most voltunk kint szakemberekkel a lakásban, felmérni, hogy milyen munkálatokra lenne még szükség” - meséli Czirják Csilla, aki a hétfői rendezvény megszervezésében is tevékenyen részt vett. A céljuk az, hogy a lakást gazdaságosabbá tegyék, hogy kevesebbe kerüljön majd a fenntartása az ott lakóknak.

“Egy egy szobás lakásban élnek, ahová segítséggel már be tudtak tenni egy galériát, így a kislánynak van egy kis saját élettere. Ezt azonban még alá kell támasztani. Kevés a rakodó tér, a fűtőtest elromlott, a nyílászárók felújításra szorulnak, a bojlert valószínűleg cserélni kell. És ez csak egy része a problémáknak, sok minden javításra szorul. 1,3 millió forint értékben vállaltuk a felújítást. Hogy ebbe mi fér bele, azt még nem tudjuk pontosan, hiszen most zajlanak a felmérések. Ezt az összeget szeretnénk megteremteni különböző bulikból, aminek a második állomása a mai Kocsmajális volt" - részletezte Csilla.

CSC_0655CSC_0657

Csilla elmondása szerint egy olyan családról beszélünk, ahol az anya szociális munkásként dolgozik, de csak nagyon nehezen tudja eltartani két kicsi gyerekét, akiket egyedül nevel. Az anya egy gyermekotthonban dolgozik, csak rövid ideig tudta fizetni egyedül az albérletét. Élt anyaotthonban, illetve a családok átmeneti otthonában.

"
Fontos elmondani, hogy ők maguk is hozzátesznek a dolgokhoz, tehát dolgoznak is azért, hogy előrelépjenek, nem csak várják a segítséget

- meséli róluk Priksz Gábor.

CSC_0649CSC_0650CSC_0651

Segíts te is!

A buli egészen este 8-ig tart, így a jótékonysági akcióhoz még te is csatlakozhatsz, ha ezt a cikket még időben olvasod. De máshogy is tudsz segíteni: keresd a Budapest Bike Maffia akcióit a Facebookon vagy a weboldalukon!

CSC_0644CSC_0646
KÖVESS MINKET:
hirdetés
baba-donor.png

Felajánlották a Kunmadarason megölt baba szerveit a nagyszülők - 3 gyereket mentettek meg így

A nagypapa annyit üzent a szülőknek: imádkozzanak elhunyt unokájukért, akit a gyanú szerint saját édesanyja vert halálra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.Felajánlották nagyszülei annak 10 hónapos kislánynak a szerveit, akit a gyanú szerint anyja vert halálra Kunmadarason, számolt be az RTL Klub híradója.

A kicsi agyhalottként érkezett a kórházba, ahol négy nap múlva meg is halt.

A nagyszülők azt nyilatkozták: úgy tudják, három másik gyermek kapta meg unokájuk szerveit.

Az ő szüleikkel nem akartak találkozni, viszont

a nagypapa annyit üzent nekik: imádkozzanak elhunyt unokájukért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kanari.png

Magyar fiú halt meg tragikus balesetben a Kanári-szigeteken - most gyűjtenek, hogy hazakerüljön a holtteste

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán, a Kanári-szigetek egyik strandján, számol be az RTL Klub híradója.

A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a térségben pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. Az egyre nagyobb hullámok miatt a fiú már nem tudott kijutni a vízből. A testét mentőhelikopterrel emelték ki az óceánból. Ezután 20 percen át próbálták újraéleszteni, de hiába.

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A fiú a német fizetéséből finanszírozta a nyaralását, itthon élő családja azonban nincs jó anyagi körülmények között, ezért gyűjtést indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
idos-hazaspar-utolso-talalkozasa-1000x569.jpg

Az idős rákbeteg férfi utolsó kívánsága az volt, hogy láthassa feleségét - videón a megható találkozás

Az idős pár már 60 éve élt házasságban, de betegségeik elválasztották őket egymástól. Egyszerre szívszorító és szívmelengető az a pillanat, amikor fél év után újra láthatták egymást - de lehet, hogy utoljára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Szomorú dolog választott szét egy közel 60 éve boldog házasságban élő walesi párt: az életüket megváltoztató betegség.

Derek Oliver korábban minden egyes nap meglátogatta feleségét, Eirwent, aki demenciában szenved és egy szociális otthonban él. Az idei év elején viszont nála is súlyos betegséget diagnosztizáltak: kiderült, hogy rákos, és valószínűleg már nem is fog kigyógyulni belőle. Ez pedig azt jelentette, hogy nem látogathatta többet a nejét, ami hatalmas szívfájdalom volt számára.

A 84 éves férfi nem is hagyhatta el a dél-walesi Pentre településen lévő otthonát, mert nagyrészt ágyhoz van kötve a betegsége miatt. Emiatt már fél éve nem is láthatta a 85 éves asszonyt, aki szintén csak az otthon falai között éli mindennapjait.

Az idős férjnek az volt a halála előtti utolsó kívánsága, hogy még egyszer, utoljára láthassa azt a nőt, akit már közel 60 éve szeret.

Közös fiúk, David szerette volna teljesíteni ezt a vágyat, ezért mindent megpróbált, hogy idős szüleit valamilyen úton-módon összehozza. Ez azonban nem volt egyszerű, mert egyikük sem tud már egyedül mozogni, édesapjának pedig az állapota miatt szüksége volt megfelelő betegágyra és orvosi kellékekre, berendezésekre a találkozóhoz. A férfi több céget is megkeresett, de sajnos nem tudták biztosítani a kellő feltételeket. Végső próbálkozásként az Egyesült Királyságban működő Ambulance Wish Foundation nevű szervezethez fordult, amely segít valóra váltani a halálos betegek utolsó kívánságait.

Ők Londonból vittek egy speciális mentőautót Pentre-be, amivel a 84 éves férfit el tudták szállítani az otthonban élő feleségéhez. Ott a házaspárt egymás mellé tolták egy-egy székkel, ők pedig rögtön megfogták egymás kezét.

A - talán utolsó - találkozás pillanatáról a BBC készített egy megható videót.

Lapozz a felvételért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gecse-balazs-gergo-vandor-nomad-taborhely.jpg

A halálra gázolt magyar vándor emlékére építenek nomád táborhelyet

Gecse Balázs Gergő a világot járta ekhós szekerével és állataival. Tavaly ütötte el egy francia férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 18.Tavaly szeptember végén gázolták halálra Gecse Balázs Gergőt Franciaországban.

A férfi 18 éves korában kezdte el Magyarországot járni, majd később a világot az állataival és a saját kezűleg készített ekhós szekerével.

2018-ban a francia sajtó számolt be arról, milyen szomorú véget ért a 32 éves magyar vándor kalandja.

A férfit halálra gázolta egy idős sofőr Délkelet-Franciaországban, akit a nap vakíthatott el vezetés közben.

Halála után a barátai nemzetközi gyűjtést szerveztek, hogy hazahozhassák Balázs állatait és szekerét.

A barátok most újra akcióba léptek.

A Gecse Balázs barátai/Bo's friends Facebook-oldalon a következő bejegyzést tették közzé:

"Bohoz méltó emlékhelyet szeretnének szülei létrehozni: olyan szálláshelyet utazóknak, ahol ember és állat nyugodt körülmények között készülhet útjának folytatására.

A helyszín Kerkáskápolna, ahol Bo állatai élnek.

Az építéshez szükséges anyagok, terület adott.

Aki szeretne emlékezni rá és segíteni a kivitelezésben, az szeptember 13-14-15-16-án megteheti, így halálának évfordulójára készen állhat a pihenőhely.

A munka: kerítés- és karám építése, tereprendezés, esetleg a résztvevők ellátásával kapcsolatosak a teendők. Naponta 4-6 ember tudna dolgozni, ha szerszámod is akad, az még jobb. Étel, egyszerű szállás, tisztálkodási lehetőség biztosítva. Várjuk jelentkezéseteket."

VIDEÓ: Ilyen volt Gecse Balázs


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x