hirdetés
korus.jpg

Klippremier: az Egyszer találkozunk című dallal szeretne vigaszt nyújtani a Lélekzuhany kórus vezetője

A kórus Magyarországon egyedülálló módon kizárólag állami gondozott gyerekekből, és azok nevelőiből áll. A járvány miatt most nagyon nehéz időszakot élnek meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

Első klipjét készítettel el a Lélekzuhany Gospel Kórus, amely Magyarországon egyedülálló módon kizárólag állami gondozott gyerekekből, és azok nevelőiből áll. A dal, melyhez a videót forgatták, oly módon mégis rendhagyó, hogy ezúttal nem a kórus, hanem csak annak vezetője, Havasi Tibor énekel, és Cséry Zoltán kíséri zongorán.

Az énekkar nehéz időket él át, számukra, és Havasi Tibor szerint mindenki más számára is lelki töltődést jelenthet a dal.

A kórus otthonául szolgáló Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium 2016 őszén vált Európai Tehetségponttá. Az intézmény azzal vívta ki az elismerést, hogy rengeteg programot szerveznek az állami gondozott és kollégista gyerekeknek: fazekas, Bio-art és egyéb kézműves foglalkozások, hangszeres oktatás egyéni kérésre, dobszakkör, kórus, gitárórák zajlanak náluk. Tanulnak újságírást, foglalkoznak kollégiumi rádió műsor vezetéssel, szerkesztéssel és lapszerkesztést is tanulhatnak a gyerekek. Van labdarúgó csapatuk és gospel kórusuk.

Az énekkart Havasi Tibor, az intézmény igazgatója hívta életre, aki szerzője a daloknak és maga is énekel benne. A kórus mintegy 40 tagból áll, számos iskola (a Templom Utcai, a Széchenyi, a Zirzen Janka, az Esze Tamás, a Hűvösvölgyi és a Cseppkő Gyermekotthon, valamint a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium) diákjai, illetve a nevelőik jöttek össze a vírushelyzet előtt minden csütörtökön, hogy énekeljenek.

Eddig két lemezük jelent meg többek közt olyan zenészek közreműködésével, mint, Pély Barnabás, Cséry Zoltán, Jamie Winchester, Bolyki Balázs, Veres Mónika Nika, Pákai Petra, Csányi István, Frey György, Füstös Bálint, Delov Jávor és Fehérvári Attila.

hirdetés

A második album címadó dalához - ami az Egyszer találkozunk címet viseli - most klip készült. A dal annyiban más a többitől, hogy kizárólag a kórusvezető énekel benne és Cséry Zoltán kíséri zongorán.

"Ebben a hosszú, depressziós időszakban szeretne vigasztalást és reményt nyújtani a dal

– fogalmazott Havasi Tibor. Történhetnek betegségek, halálesetek, de egyszer úgyis találkozunk a mennyországban".

A klip főszereplője Polgár Judit táncművész, aki sok mozgással mutat be különböző jelképeket. A Lélekzuhany kórus rögtön egy második videót is tervez a Megáldalak téged című dalukhoz.

"A Lélekzuhany gospel kórus életében és munkájában a gyerekeknek jelenleg a következő klip az egyetlen izgalmas dolog, amely az életüket is bearanyozza, színessé teszi - árulta el Tibor. Közös próbák sincsenek, a többi intézményből nem jöhetnek hozzánk a kórustagok a vírushelyzet miatt. Próbáltuk Zoom-mal, ráadásul maszkban, de nem jó, mert késik a hang, rossz a hangzás. Most az ittenieknek tartok próbát, illetve menni fogok az összes többi intézménybe is a gyerekekkel énekelni. Karácsonyra több meghívásunk is van, Erdélybe is invitáltak minket, de még nem tudjuk, mi lesz ezekkel a koncertekkel. Rendszeresen kérdezik a gyerekek, hogy mikor lesz már fellépésünk, de nem tudok válaszolni. Nehezen élik meg".

Márpedig a kórus, az éneklés nagyon fontos.

"A művészetekkel, köztük az énekléssel az a célunk, hogy a gyerekeket még 30 percre se hagyjuk magukra – mondta Havasi Tibor. Ha programokat csinálunk nekik, ha megtöltjük az életüket művészettel, a lelküket széppel aranyozzuk be, hasznosnak, tehetségesnek érzik magukat, akkor nincs esélyük drogozni, bűnözni. Úgy érzem és azt gondolom, hogy ez a világ legértékesebb munkája, amit ma csinálok: az emberi életek mentése zenével, dalokkal és művészettel.

Amikor együtt éneklünk a gyerekekkel és együtt alkotunk, akkor mindig azt érzem, hogy megnyílik az ég és az angyalok dalolnak velem együtt. Ők azok az angyalok. Ezért jött létre az élet, miattuk, és ezért kell lennie mennyországnak is, hogy a dal örökké szólhasson tovább a lelkünkbe is".

VIDEÓ: Egyszer találkozunk


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
baba-2.jpg

Álarcos énekes: A Baba lepleződött le, két nyomozó is jól tippelt

A következő adásban kiderül, ki nyeri meg a versenyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

A vasárnapi elődöntőben a Röfi, a Banán, a Baba és a Zebra állt a színpadra. A végén a Baba és a Röfi közül a nyomozók végül a Röfit engedték tovább, így a Babának kellett lelepleznie magát.

A zsűriből Gáspár Laci és Csobot Adél is jól tippelt, a Baba jelmezében az X-Faktorban megismert Manuel rejtőzött.

A Baba produkciója:

És ezeket a nyomokat hagyta:

Majd a leleplezés:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
baratok-kozt-cimkep1.jpg

Blikk: véget ér a Barátok közt 22 év után

Egy bennfentes szerint a sorozat írói már elkezdték elvarrni a szálakat, jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

22 év után befejeződik a Barátok közt - írja a Blikk több egybehangzó forrásra hivatkozva.

A lap szerint a legendás magyar sorozat már nem éri meg a 23. születésnapját, jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.

A lezárás oka az, hogy bár hosszú évekig ez volt az ország legnépszerűbb szappanoperája, az utóbbi időben azonban már nem hozza az elvárt nézettséget.

A Blikknek egy bennfentes elárulta, hogy

az RTL Klub állítólag már közölte a Barátok közt íróival, hogy kezdjék el elvarrni a történetszálakat, hogy a széria méltó befejezést kapjon. Ez a folyamat december végéig be is fejeződhet, legkésőbb tavasszal pedig a forgatásnak is vége lehet.

hirdetés

A lap szerint már a sorozat színészei is gyakran beszélgetnek arról, hogy mi lesz a sorsuk.

"Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben"

- mondta egy, az élő szerződése miatt neve elhallgatását kérő szereplő.

Egy szintén névtelenségbe burkolózó kollégája szerint is "egy süllyedő hajón" ül a csapat. Úgy gondolja, a mai világban már nincs létjogosultsága egy ilyen típusú sorozatnak, amit már nem néznek a fiatalok, ezért sem hoz jó nézettséget.

Az RTL Klub és a Barátok közt produkciója egyelőre nem kommentálta a lap értesüléseit, ahogy még hivatalos tájékoztatás sincs arról, hogy valóban véget ér-e a sorozat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
baratok-kozt-cimkep1.jpg

Már biztos, hogy véget ér a Barátok közt, az is kiderült, miért

A Blikk értesüléseit Kolosi Péter is megerősítette. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója szerint rengeteg kísérletet tettek arra, hogy a sorozat erre a szintre ne tudjon eljutni, de ez sajnos nem sikerült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Ma reggel derült ki, hogy jövő nyáron befejeződik az RTL Klub 22 éve futó sorozata. A Blikk értesülései szerint az RTL Klub azért döntött a szappanopera befejezése mellett, mert már nem jövedelmező számukra. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója nem sokkal később a SorozatWikinek adott interjújában megerősítette a hírt.

"A Barátok közt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkció. Bármi történik, ez mindig így marad. Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény" – mondta Kolosi Péter, aki szerint a műsor nézettsége viszont ma már nem éri el a kívánatos szintet.

"Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült."

- fogalmazott.

hirdetés

Kolosi azt mondta, hogy a sorozat nézettsége azután kezdett romlani, hogy Kalmár Tamás producer távozott.

"Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani" - fogalmazott a programigazgató.

"Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt."

Erről a szappanopera jelenlegi producerével is egyeztettek.

"A tartalmi változtatások az év elején megtörténtek, elégedettek voltunk a stáb munkájával és bíztunk a sikerben."

Csakhogy a várt sikerek elmaradtak, mert a nézők nem szoktak vissza a sorozatra. Kolosi szerint már a nyári számokból látszódott, hogy a Barátok köztnek meg kell szűnnie.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
demcsak-stohl-nicsak-ki-vagyok.jpg

Nicsak, ki vagyok?: Stohl András Apáca jelmezben énekelt, Demcsák Zsuzsa Egérként rappelt

Pataki Attila pedig Kalózként lépett fel a TV2 jelmezes-éneklős műsorában, egyedül őt nem találták el a zsűricsapatok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Ismét három híresség lepleződött le a Nicsak, ki vagyok? című műsor második adásában. A TV2 jelmezes-éneklős showjában ezúttal az Apáca, a Kalóz, az Egérke és a Diszkógömb lépett színpadra, közülük pedig csak a Diszkógömb kiléte maradt rejtve.

Miután mind a négy versenyző énekelt egyszer, a zsűricsapatok úgy döntöttek, hogy

az Apácának kell először levennie a maszkot, aki pedig nem más volt, mint Stohl András.

Kajdi Csaba csapata jól tippelt, Ábel Anitáék viszont nem szereztek pontot, mert ők Feke Pálra gondoltak.

VIDEÓ: így leplezte le magát az Apáca, vagyis Stohl András

hirdetés

A második kör után a Kalózról hullt le a lepel, aki Pataky Attila volt.

Ábel Anita foghatta a fejét, mert ő az Edda frontemberét érezte a jelmez alatt, de csapatával végül mégis Delhusa Gjonra esett a választásuk. Az jelentett csak vigaszt a műsorvezetőnek, hogy a rivális csapat sem szerzett pontot, ők ugyanis Hevesi Tamást mondták.

VIDEÓ: így vette le Kalóz-maszkját Pataki Attila

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!