hirdetés
rudy-cimkep.jpg

Kizárta magát a telefonjából Trump kiberbiztonsági tanácsadója, egy Apple-boltban kért segítséget

Szakértők szerint ez biztonsági szempontból sem volt egy jó döntés.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2019. november 01.


hirdetés

Az NBC News azt írja: Donald Trump kiberbiztonsági tanácsadója kizárta magát a saját telefonjából. A történet pikantériáját fokozza, hogy a korábbi New York-i polgármester, Rudy Giuliani ezek után egy San Francisco-i Apple-boltban próbált segítséget kérni.

Az eset 2017-ben történt, amikor is

az egy hónapja frissen kinevezett Giuliani elfelejtette az iPhone-ja jelszavát.

Miután legalább tízszer próbált belépni hibás kóddal, a telefon kizárta őt, ezt a problémát pedig nem tudta megoldani segítség nélkül.

Az NBC szerint

hirdetés

ez a kis malőr több komoly biztonsági kérdést is felvet.

Korábbi FBI-szakértők azt nyilatkozták a cikkben, hogy Giuliani különösen veszélyeztetett embernek számít, elég nagy az esélye, hogy hackertámadások célpontjává válik. Kizártnak tartják azt is, hogy az a helyes megoldás egy ilyen esetben, hogy valaki az ő pozíciójában egy Apple-boltban kérjen segítséget.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vuhan-karanten-koronavirus-biztatas-emberek-erkely2.jpg

Koronavírus: az erkélyről, ablakból átkiabálva tartják egymásban a lelket Vuhan lakói

Mutatjuk a videókat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

Vuhanban az emberek bátorító szavakat kiabálnak egymásnak a karantén alatt - szúrta ki a 24.hu.

Több videó is megjelent ezekről a közösségi oldalakon.

Mint azt mi is megírtuk, még decemberben ütötte fel a fejét Vuhanban. A hatóságok megpróbálták, amennyire csak lehet elzárni a külvilágtól Hubei tartomány 11 millió lakosú fővárosát, hogy megakadályozzák a vírus gyors és tömeges továbbterjedését. Leállították a busz- és metróközlekedést, nem közlekednek a kompok, lezárták a város repülőterét és pályaudvarait.

A helyiek élelmiszer-tartalékokat halmoztak fel, és bezárkóztak otthonaikba.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ffi.jpg

800 ezer forintos kárt okozott, hogy megszerezzen egy egyfontos pénzérmét egy brit férfi

Az egyfontos érme vásárlás közben esett be egy olyan helyre a pultnál, ahol nem érték el. A férfi pedig nagyon bepöccent emiatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Paprikás hangulatába került egy helyi pékségben az a Dorset megyei férfi, aki a pultot is elkezdte szétbontani csak azért, mert egy pénzérme rossz helyre esett - írja honlapján a helyi rendőrség.

A rendőrségi pénteki közleménye szerint a férfi még december 28-án tért be a Christchurch városában található Greggs pékségbe, és vásárlás közben az egyfontos pénzérme beesett egy olyan helyre, ahol a személyzet nem érte el.

Amikor kiderült, hogy ezért nem tudják neki visszaadni, a férfi dühbe gurult majd a közlemény szerint „elkezdte széttépni a pultot”. Azt írják:

az akcióval kétezer fontos, azaz majdnem 800 ezer forintos kárt okozott a pékségnek, így a rendőrség rongálás bűncselekménye miatt keresi az egyelőre ismeretlen elkövetőt.

A rendőrség szóvivője a BBC brit közszolgálati adónak elmondta, hogy azt nem lehet tudni, hogy a férfinak végül sikerült-e megszereznie az alig négyszáz forintot érő egyfontos pénzérmét, vagy anélkül volt kénytelen távozni a pékségből.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kutya-1.jpg

Újra 7 kölyke született a klónozott kutyának tavaly május után Szibériában

Az anyja füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik a gyapjas mamut klónozásával is próbálkoznak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Megint hét kölyke született a Kerechene nevű klónozott kutyusnak, írja a Siberian Times.

Két fiú és öt lány kölyöknek adott életet, akik mindannyian egészségesen - derül ki a cikkből, amiben azt írják, vadászok kapják majd meg a kiskutyákat.

A kutya 2017-óta a szibériai Jakutszkban él, ahol már tavaly májusban is születtek kölykei, akkor is hét kiskutyát hozott világra. Kerechene-t egyébként az anyja füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik a gyapjas mamut klónozásával is próbálkoznak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
mi-lenne-ha-nem-fogyasztanal-sot.jpg

Mi történne a testeddel, ha egyáltalán nem fogyasztanál sót?

Meddig bírnád? És milyen következményekkel járna?
SzE, Illusztráció/Pixabay/RyanMcGuire - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

Egész gazdaságok épültek az elmúlt évszázadok során a sóra. Városok neve őrzi azt, milyen jelentős szerepet töltött be egykor életükben a só - gondoljunk csak Salzburgra, az olaszországi Saléra vagy a spanyolországi Salinasra.

A só egykor fizetőeszközként szolgált, a sóforgalmazás monopóliummá vált. Használták és használják is tartósításra, gyógyászati célokra, de akár okkult praktikákban is (a gonosz erők ellen védekezve.)

Az ókorban és a középkorban számos város gazdagodott meg sókereskedelemből: a só többek között a középkori Velence felemelkedésében is szerepet játszott. Még a magyar történelemben is jelentős szerepet játszott, elég csak a tordai sóbányát említeni, vagy azt, hogy Árpádházi Szent Kinga (Kunigunda) IV. Béla király lánya, V. Boleszlaw lengyel király felesége az apjától kapott erdélyi sóbányák jövedelméből nyittatta meg 1251-ben a wieliczkai sóbányákat.

A só az egyik legfontosabb anyag a Földön. Mi történne a szervezeteddel, ha többé nem fogyasztanád?

A What.if című ismeretterjesztő sorozat készítői szerint a sót több mint 14 ezerféleképpen alkalmazzuk a vendéglátástól az olajiparig. A só ionrácsát pozitív nátrium (Na+) és negatív klorid (Cl−) ionok alkotják.

hirdetés

A nátrium a klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepe van az ideg- és izomműködésben, a vérnyomás szabályozásában és egyes enzimek aktiválásában. A klór a gyomorsósav alkotórészeként közreműködik az emésztésben, a nátriumhoz, illetve a káliumhoz kötött kloridion formájában pedig a só-víz háztartásban és a savbázis egyensúly fenntartásában is jeleskedik - írja a webbeteg. A só fontos a tápanyagok emésztésében, és a fertőzések elleni küzdelemben is.

Igaz, hogy a túlzott sóbevitel, illetve a fokozott nátriumbevitel káros (napi legfeljebb 3-5 gramm sóra van szükségünk, amit már eleve a feldolgozott, konyhakész élelmiszerek is tartalmazhatnak) az sem egészséges, ha nem kap a szervezetünk elegendő sót, illetve nátriumot. Ilyenkor fáradtság, rosszullét léphet fel.

A hosszan tartó sóhiány tönkreteszi a vesét, károsítja a szívet és az érrendszert, és a többi szervünket is.

Az 1930-as években Robert McCance, a University of Cambridge kísérleti orvostani professzora végzett kísérleteket a sófogyasztással kapcsolatban négy önkéntessel. A kísérletben résztvevők tíz napon keresztül nem kaptak sót. A professzor először heves izzadásra késztette az önkénteseket, így kivonta a sót szervezetükből. A résztvevők csak olyan élelmiszert fogyaszthattak, amelyek nem tartalmaztak sót: a zöldségeket például többször átfőzték.

Az önkéntesek először az ízérzékelés elvesztéséről számoltak be, majd fáradtságról. Annyira kimerültek, hogy az étkezés sem nyújtott számukra elegendő energiát.

Nátriumszintjük tovább esett, a vérük besűrűsödött. Hyponatremia lépett fel - ennek az állapotnak a hatására testünk sejtjei nem képesek a vízfelvételt szabályozni, megdagadnak, emiatt pedig fejfájás, hányás, zavarodottság, ingerlékenység jelentkezik. Súlyosabb esetben ez az állapot önkéntelen izomremegésekhez, kómához, végül halálhoz is vezethet.

A 10 napos sómegvonás után ismét a megszokott ételeket kapták a résztvevők, és ennek hatására gyorsan regenerálódott a szervezetük. Az ízérzékelésük visszatért, és újra a megfelelő fizikai erővel rendelkeztek.

A só tehát a megfelelő mennyiségben nélkülözhetetlen az életedhez. És teljes sómegvonással csak hetekig húznád.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!