MervaiMark
Kivonták az utolsó orosz metrókocsit
Az utolsó szovjet-orosz metrószerelvényt is kivonták az M2-es metró vonaláról. A Mityisinszkij Metrovagonmas Ev típusú metrókocsijai 43 év szolgálat után búcsúztak a kelet-nyugati vonaltól.
MTI, Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2013. június 04.


Kivonták az utolsó szovjet-orosz metrókocsit is az M2-es metróvonalról kedd délelőtt, és ezzel párhuzamosan forgalomba állították az Alstomtól e vonalra megrendelt utolsó, huszonkettedik Metropolis-szerelvényt. A Mityisinszkij Metrovagonmas Ev típusú metrókocsijai 43 év szolgálat után búcsúztak a kelet-nyugati vonaltól, ahol a szerelvények csaknem 2 milliárd kilométert teljesítettek. Az utolsó Alstom-szerelvény forgalomba állításával befejeződött a vonal teljes járműcseréje.

alpolgic

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes beszél az M2-es metróvonalon közlekedő utolsó szovjet gyártmányú metrószerelvény búcsúztatóján - MTI Fotó: Máthé Zoltán

alagutc

A M2-es metróvonalon közlekedő, a forgalomból végleg kivont utolsó szovjet gyártmányú metrószerelvény egyik kocsijának utastere - MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes az ünnepélyes eseményen megköszönte a metróvezetőknek, hogy az emberek biztonságban érik el úti céljukat. Az M2-es vonalra szánt szerelvények leszállításával és üzembe helyezésével az Alstom most a 4-es vonalra szánt automata szerelvények ügyére fókuszál; arra a vonalra 15 szerelvény érkezik, ezek közül 6 már Magyarországon van, és 3 kapott eddig üzembehelyezési engedélyt.

A metrókocsik "nyugdíjba vonulását" a BKK dolgozói egy rövid, ám annál meghatóbb videóval ünnepelték. Hallgasd meg te is az utolsó rádióadásokat, megismételhetetlen pillanatok ezek!

VIDEÓ az utolsó szovjet metrókocsik búcsúztatásáról:

Nem csodáljuk, hogy az irányítók, a szerelvényvezetők és az összes többi metrónál dolgozó megkönnyezte a szovjet metrókocsik távozását, hiszen szerkesztőségünk fotósainak is kedvelt témája volt az ütött-kopott, kék színű metró. Számos cikkünk és képanyagunk készült, íme a legjobbak:

IMG_3164s

Fotó: Rizsavi Tamás

IMG_3358s

Fotó: Rizsavi Tamás

IMG_4017s

Fotó: Rizsavi Tamás

MagVeronika1

Fotó: Mag Veronika

MagVeronika2

Fotó: Mag Veronika

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x