hirdetés

Kivetítették a Sydney-i Operaház falára az ausztrál erdőtűzzel harcoló tűzoltók képeit

Így tisztelegtek a bozóttűzzel harcolók áldozatos munkája előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

Helyi idő szerint szombat este fél kilenckor másféle fénybe borult a Sydney-i Operaház, mint amilyenbe szokott:

az épület fehér falára fényképeket vetítettek, amelyeken a bozóttűzzel dacoló hős tűzoltók voltak láthatók.

A fényképek mellett a Thank You Firies! köszönetnyilvánítás is olvasható volt.

hirdetés

Ausztráliában október óta pusztítanak erdőtüzek a különösen nagy hőség miatt, eddig 27 ember halálát - köztük tűzoltókét is - okozva ezzel.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Videón, ahogy az ausztrál család kutyája megosztja vizét a szomjas koalával

Még egy meghitt orrpuszi is elcsattant köztük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

Szívmelengető videót töltött fel a dél-ausztriai Ashtonban élő Danielle Stone, arról, hogyan osztja meg Rusty, a család kutyája a vizét egy szomjas koalával - írja a Daily Mail.

A videón látható, amint kutya és koala békésen lefetyelnek egymás mellett, majd az eb farokcsóválva össze is érinti az orrát a koaláéval.

A videót készítő Danielle elmondása alapján a koala gyakran felbukkan az Adelaide Hillsben található kertjükben, a közelben pusztító tűzvész miatt egyre gyakrabban. A család még nevet is adott neki - Quasinak keresztelték el, a család kutyája pedig nagyon hamar a kegyeibe fogadta az alkalmi látogatót, akit mindig farok csóválva üdvözöl.

Az internetre szerdán feltöltött videót nagyon sokan látták, eddig összesen 150 ezren osztották meg, a kommentelők pedig olvadoznak: sokan annak örülnek, hogy jó végre egy biztonságban levő koalát látni - az erdőtüzek miatt eddig többszáz példány pusztult el -, mások szerint pedig az emberek sokat tanulhatnának az állatoktól.

Friendship: Rusty and Quasi

FRIENDSHIP: A special moment caught on camera in Adelaide Hills. Rusty the border collie shares a drink with his thirsty friend, Quasi the koala. Credit:...

hirdetés


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bantalmazas-csaladon-beluli-eroszak-best-magazin-magdi-anyus.jpg

Összevert arcú Magdi anyussal a címlapján jelent meg a Best magazin

A családon belüli erőszak ellen folytatnak kampányt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 10.


hirdetés

Döbbenetes címlapfotóval jelent meg a január 10-i Best magazin.

A képen a Barátok közt egykori szereplője "Magdi anyus" (Fodor Zsóka) látható, összevert arccal, lila foltokkal.

A magazin az Ökumenikus Segélyszervezettel együtt indított kampányt a családon belüli erőszak ellen.

Ehhez a kampányhoz magyar hírességek is csatlakoztak: Fodor Zsóka, Borbély Alexandra, Kiss Anna Laura és Rubint Réka arcán egy filmes maszkmester sminkjének segítségével mutatják be, hogyan néznének ki, ha őket is bántalmazták volna.

A szervezet az adományt krízisambulanciáik támogatására, fejlesztésre fordítják, ugyanis ezek a központok ingyenes tanácsadást nyújtanak a bántalmazás érintettjeinek.

hirdetés

"A Best magazinnál nem mehetünk el szó nélkül a drámai tények mellett! Elhatároztuk, hogy a Best magazin e lapszámának bevételéből 500 000 forinttal támogatjuk az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, hogy még több bajba jutott nőnek tudjanak segítséget nyújtani" – nyilatkozta Sabján Johanna, a Best magazin főszerkesztője.

BEST Magazin

Exkluzív sztorikkal megjelent a BEST legújabb száma. ? Keresd a magazint az újságárusoknál!

Magyarországon a legóvatosabb becslések alapján is hetente legkevesebb egy nő hal bele a családon belüli erőszakba: férje, volt férje vagy partnere meggyilkolja őt. Ez évente legalább 52 nőt jelent.

Európai és magyar adatok szerint minden ötödik nőt rendszeresen fizikailag is bántalmaz a partnere. Ez Magyarországon körülbelül félmillió nőt érint és közel ugyanennyi férfi elkövetőt jelent.

A bántalmazott gyerekek számát csak becsülni tudjuk. Hazánkban több százezer olyan gyerek él, aki hozzátartozó által elkövetett testi, lelki vagy szexuális erőszak áldozata. Bántalmazott gyereknek minősül az a gyerek is, akit noha szülei nem bántalmaznak fizikailag, de olyan körülmények között nő fel, hogy az apa bántalmazza az anyát - írja a bántalmazottakért alakult Nane Egyesület.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
haz2.jpg

Leégett álmaik otthona, most az egész falu összefogott értük

Az idős házaspárnak csak pár ezer forintja maradt, és bár sokan segítettek a romok összetakarításában, a ház újjáépítéséhez rengeteg pénzre lenne szükségük. Most egy kis melléképületben húzzák meg magukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

Összefogott a falu azután, hogy múlt héten leégett egy idős házaspár épülő otthona a Győr-Moson-Sopron megyei Levélen. Csaknem 150-en takarították el az elszenesedett törmeléket.

A házaspár évek óta egy melléképületben húzta meg magát, mert spórolt pénzükből álmaik otthonát építették. Már csak a konyhabútor hiányzott, de egy hete mindenük odaveszett.

A házban vélhetően egy elektromos hiba okozta a tüzet, amely pillanatok alatt elterjedt és hatalmas lángokkal égett az épület.

"Azt nem lehet elmondani... Mint akinek belemártották a kést a lelkébe... Egy életem ment tönkre"

- mondta elszoruló hangon a feleség, aki nem tudott könnyek nélkül beszélni az őket ért csapásról. Ő vette észre, hogy baj van, azonnal hívta a férjét, de már nem tudtak mit tenni. A férfi szeme is megsérült a tűzben, most lábadozik.

hirdetés

A kis melléképületben húzzák meg magukat, ahol évek óta éltek, amíg az építkezés zajlott. Spóroltak és mindent a házra áldoztak. Biztosításuk nem volt, akkor akartak kötni, ha már elkészülnek és beköltöznek.

A falu nem hagyta cserben őket, rengetegen mentek segíteni a romok eltakarításában.

A községben úgy gondolják, hogy ahol tudnak, segítenek. Jellemző rájuk, hogy nem hagyják magukra a bajba jutottat - mondják. Volt aki talicskázott és volt aki az élelemről gondoskodott. A polgármester szerint példa lehet a jövő generációjának is ez az összefogás.

Az asszonyt is meghatotta, hogy ennyien jöttek el hozzájuk, és "mind mellettük vannak". Az idős párnak most négyezer forintja maradt, és bár sokan segítenek, rengeteg pénzre lenne szükségük, hogy újjáépítsék a házat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Hetente több zsák szemetet szed össze Molly, a labrador

A kutyát arra idomították be, hogy a tengerparton sétálva válogassa ki a hulladékot. Néha persze vicces jelenetek is adódnak ebből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 11.


hirdetés

Az Angliában található Scarborough-i tengerpart látképének lassan szerves részévé válik Molly, a labrador, aki egészen máshogy sétál, mint a többi kutya:

a zsemleszínű eb ugyanis összeszedi az eldobált szemetet, és gazdájához viszi, több zsáknyi szeméttől megszabadítva így a tengerpartot.

A kutya gazdája, Fliss Cater 2017-ben költözött a városba, bőrápolási szaküzletet nyitott és vett egy labradort. A szemétszedés ötlete akkor kezdett el körvonalazódni a fejében, amikor Molly még kölyökkorában vérbeli labradorként előszeretettel kapta fel a parton heverő üvegeket, és vitte oda a gazdájának.

Cater attól félt, hogy a kutya véletlenül olyan tárgyat is a szájába fog venni, ami kárt okoz majd benne. Ahelyett azonban, hogy megtiltotta volna Mollynak mindezt, kiképezte arra, hogy csakis olyan tárgyakat kapjon fel, amelyektől nem eshet baja. - nyilatkozta a Mirrornak.

Hamar megtanulta, hogy az üveghez, az éles tárgyakhoz és az állattetemekhez nem szabad hozzányúlni, a műanyaghoz, a plasztiküvegekhez és a kötelekhez viszont igen.

hirdetés

Ha talál egy tárgyat az utóbbiak közül, a szájába kapja, a gazdájához viszi, majd miután az elvette tőle és egy szemetezzsákba tette, Molly máris szalad tovább, hogy keresgéljen.

Mivel ásni is imád, a homokkal befedett szemetet is megtalálja és kiássa. A séták alkalmával nagyjából 10-20 darab szemetet találnak, eleinte egy kisebb szatyorral kezdte önkéntes szemétszedői küldetését a páros, ma már nagyobb kukazsákkal kell felszerelkezniük, olyan sikeres az akció - és sajnos olyan sok a szemét is.

Bár egyre jobban csiszolódik a módszerük, még nem tökéletes, Cater szerint ez sokszor elég mulatságos szituációkat eredményez. Hiába okos Molly, az üres és a teli műanyagüveg között egyelőre nem tud különbséget tenni, így már párszor előfordult, hogy a parton időzőktől vesz el dolgokat:

egyszer megjelent például egy tele üveg üdítővel, nyomában egy igencsak meglepődött strandolóval.

Cater szerint azonban ebből sosincs konfliktus, mert Molly-ra egyszerűen senki sem tud haragudni. A kutya hatalmas lelkesedéssel végzi a "munkáját", amelyet játéknak fog fel, egyetlen dolog tudja csak teljesen kizökkenteni a küldetéséből: ha teniszlabdát lát valakinél.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!