hirdetés
kirugta-orajarol-tanar-diak-nem-gender.png

Kivágta az óráról a tanár a diákot, amikor azt mondta: csak két biológiai nem van, férfi és nő

A brit tanár szerint a 17 éves fiú kirekesztően nyilvánult meg. Óra után jól össze is vesztek, a fiú titokban mindent videóra vett. Mutatjuk.
Independent - szmo.hu
2019. június 21.


hirdetés

Az eset Skóciában, egy Aberdeenshire-i gimnáziumban történt. Hogy az órán pontosan mi zajlott le, azt nem tudni, de a 17 éves fiú későbbi, titkos videófelvételéből azért lehet következtetni. Valószínűleg az történt, hogy a fiú határozottan hangoztatta azt a véleményét, miszerint a világon biológiailag csak két nem létezik: a férfi és a nő.

Az 56 éves tanár szerint viszont ez sérti a transzneműek jogait és általában a gender-semlegesség nemzeti tantervben foglalt alapelvét, ezért fogta, és kiküldte a vitatkozó fiút az órájáról.

A videó az ezután lezaljó, már négyszemközti beszélgetést mutatja be a tanár és a diák között. A tanár azt mondja:

"Természetesen jogod van a véleményedhez." Amikor a fiú visszakérdez, hogy akkor miért küldte ki az óráról, ezt a választ adja: "Egyértelműen megmondtam, hogy ne erőltesd tovább ezt a témát. Ez egy befogadó iskola, de ezt a témát nem kellett volna erőltetni."

A fiú azután megismétli: szerinte az ember akkor is kétnemű. Vannak nők és férfiak, ez a természetes. Mire a tanár:

"Ezt a véleményedet, kérlek, tartsd meg a négy fal között."

A fiú nem hagyja magát: "Tehát én tartsam meg a négy fal között, de ön mondhatja az ön véleményét a tanítási órán?"

A folytatásért és a videóért kattints.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
devon-divine-Mml3vlckZIM-unsplash.jpg

A menyasszony kidobta rákbeteg koszorúslányát, mert az nem akart parókát viselni az esküvőn

Attól tartott, hogy hülyén fog kinézni a nő kopasz feje a képeken. Óriási felháborodás lett belőle a neten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.A felháborodott koszorúslány az interneten osztotta meg történetét, miszerint egyik legjobb barátnője kidobta a koszorúslány brigádból, mert nem akart parókát viselni az esküvőn.

A nőnél az eljegyzés után diagnosztizáltak rákot. Kemoterápiára és sugárkezelésre kellett járnia betegsége miatt, aminek eredményeképp kihullott az összes haja. Azóta már felépült, de haja még mindig rövid.

Az ara ápoló, és mindenben sokat segített neki. Támogatta és biztató beszédeket mondott neki, sőt még adománygyűjtést is szervezett a drága terápiákra.

A felépülést követően a menyasszony elvitte a lányt egy gyógyfürdőbe, hogy megünnepeljék a gyógyulást. De ez az önzetlennek tűnő cselekedet rémálomba fordult. A napot egy parókaszalonban zárták.

„Ez kicsit meg is döbbentett, mert Karen, az ara tudta, hogy a munkám része a rákos betegek pszichológiai kelezése, ennek része a segítség a hajhullással járó szégyen leküzdésében” - írta a nő.

Kattints történet folytatásáért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
changi.jpg

Milliós bírságot kapott a hősszerelmes férj, aki csak azért vett egy repjegyet, hogy a kapuig kísérje feleségét

Mikor kiderült, hogy valójában nem akar elutazni, azonnal letartóztatták.
Illusztráció: Wikipédia - szmo.hu
2019. augusztus 31.A szingapúri reptéren lejátszódott alábbi jelenet akár egy romantikus filmbe is bekerülhetett volna – igaz, a végkifejlet kevésbé vicces. Történetünk hőse annyira nehezen viselte, hogy felesége elutazik, hogy vett egy repülőjegyet, hogy átmehessen vele a csak utasok számára fenntartott biztonsági zónán és elkísérhesse egészen a beszállási kapuig - írta a Mirror.

Csakhogy a reptéri hatóságok nem értékelték ezt a csillapíthatatlan kötődést. Igaz, ők előre szóltak: a biztonsági zóna előtt olvasható a figyelmeztetés, mely szerint letartóztatást von maga után, ha valaki belép a tranzítzónába úgy, hogy nem áll szándékában elutazni, és ez azokra is érvényes, akik még egy beszállókártyát is szereztek maguknak.

Szingapúrban, vélhetően a terrorizmus elleni küzdelem jegyében, idén januárban hozták meg az erre vonatkozó törvényt. Azóta 33 embert tartóztattak le a beszállókártyákkal való visszaélés címén – olvasható a helyi rendőrség Facebook-oldalán.

Így aztán a 27 éves férjre 11 ezer fontnak (3,8 millió forint) megfelelő pénzbírság, és akár két év börtön is várhat balul elsült romantikus gesztusa miatt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
air-canada-311517_960_720.jpg

Milliós kártérítést fizethet az Air Canada egy párnak, mert francia nyelvű felirataik kisebbek az angolnál

A bíróság is egyetértett az érveléssel, hogy a légitársaság szisztematikusan megsérti a francia anyanyelvű kanadaiak jogait.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 01.Hamarosan milliomos lesz egy kanadai pár, akik az egyik légitársaság felirataiban találtak hibát. Nem kizárólag észrevették a hiányosságot, de magukra nézve sértőnek érezték, ezért indítottak pert a légitársaság ellen. A CNN oldalán megjelent történet szerint a páros frankofón, vagyis Kanadában élnek, de franciául beszélnek. Kanada hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a francia is hivatalos nyelv, ám a légitársaság a páros szerint ezt nem vette figyelembe, ezzel bántotta meg őket.

Ezen a héten a Szövetségi Bíróság az Air Canada-t

több mint 15.000 kanadai dollár (több mint 3,6 millió forint) megfizetésére kötelezte, ami mellett hivatalosan is bocsánatot kell kérniük a párostól a felirataik miatt.

Michel és Lynda Thibodeau 2016-ban perelte be a légitársaságot azért, mert a „lift” szó angolul szerepelt a biztonsági öveken, ám franciául nem, ami szerintük bántó a franciául beszélő helyi közösség számára.

Azt is állították, hogy a "kilépés" és a "figyelem" szavak francia fordításai szerepeltek ugyan a kívánt helyeken,

ám kisebb betűvel készültek, mint az angol szavak.

Mindezeken túl azt is sérelmezték, hogy a repülőtéren a francia nyelvű beszállásra vonatkozó tájékoztatás kevésbé volt részletes, mint az angol.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pulte.png

Egy milliomos most tényleg szétosztja a vagyonát – Twitteren várja a jelentkezőket

A 31 éves Bill Pulte nem csak pénzt adományoz szívesen: korábban egy Teslával lepte meg egyik követőjét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 01.Időről időre felbukkan a közösségi oldalakon egy-egy kamuhír arról, hogy a világ milliomosai éppen osztgatják a vagyonukat, amiért csak jelentkeznünk kell. A The Sun cikkéből kiderül, hogy most valóban megtörtént a dolog: egy Bill Pulte nevű férfi olyan jelentkezőket vár, akik elfogadnának a pénzéből.

A 31 éves Bill Pulte kijelentette, hogy 1 millió dollárt fog szétosztani év végéig, ha meglesz az egymillió követője.

A férfi komolyan is gondolja a jótékonykodást: csak ezen a héten 4000 dollárt osztott szét, például arra, hogy segítsen egy anyának kilépni bántalmazó kapcsolatából, másik 890 dollárral pedig segített egy szegény családnak élelmiszereket vásárolni. 675 dollárral segített egy rákos beteget számláinak kifizetésében, és további 20 dollárt adott valakinek arra, hogy az illető tankolni tudjon és ez csak néhány a segítő akicói közül.

Pulte a Pulte Capital magántőke-társaság vezérigazgatója és William Pulte unokája, aki szintén milliárdos, és aki 1956-ban alapította a PulteGroupot. Amikor a nagyapja tavaly meghalt, Bill hatalmas pénzösszeget örökölt.

Július óta több ezer dollárt költött hasznos célokra, amelyek között szerepelt a 9 éves Emma Hernandez temetési költségeinek segítése is, akit három pitbull támadott meg biciklizés közben.

Pulte a napokban ezt írta Twitterén:

„Sokan félnek adni. De azt hiszem, hogy az élet örömének kulcsa az adás. Ha nem adunk, akkor az öröm is elkerül minket egész életünk során."

Még Donald Trump is megosztotta azt a bejegyzését, amiben kijelentette, hogy 30 ezer dollárt ad egy veteránnak, ha az Egyesült Államok elnöke megosztja a posztot.

Egy interjúban így fogalmazott:

„Manapság rengeteg gyűlölet és vitriol létezik a közösségi médiában, és arra gondoltam, vajon miért nem használjuk jól ezt a technológiát."

Pulte egy ideje rendszeresen nagy összegeket ad azoknak a felhasználóknak, akik retweetelik őt, és elmondják, mire kell nekik a segítség. Nem csak pénzt adományoz szívesen, korábban egy Teslával lepte meg egyik követőjét.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x