hirdetés
birdspekseg-1000x701.png

Kirúgták a pékségből a brit nőt, aki saját kártyájával fizetett az idős vendégek helyett

Mivel megszüntették a készpénzes fizetést a vírus miatt, így segítette ki a kártyával nem rendelkező vendégeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

40 éve dolgozott Radcliffe-on-Trent egyik pékségében a brit nő, most mégis kirúgták, mivel megszegte a járványhelyzet miatt hozott szabályokat - írja a Nottingham Post. Megan Metcalfe csupán azokon a - jellemzően idősebb - vevőkön akart segíteni, akik készpénzzel szerettek volna fizetni az üzletben, a járványhelyzet miatt azonban csak a kártyás fizetésre volt lehetőség.

Ilyen esetekben saját bankkártyával rendezte a számlát, a vevő pedig készpénzben kifizette neki az összeget. Összesen 180 fontnyi áru cserélt így gazdát a Birds Bakery-ben.

"Tudtam, hogy az üzlet szabályai ellen vétek. De ezek a vendégek már kiválasztották, mit szeretnének, és már épp fizettek volna" - indokolta meg a nő a döntését.

"Nem tehettem meg, hogy elküldöm az idős vendégeket, és azt mondom nekik, nem vehetnek semmit, mivel nincs bankkártyájuk".

A nő azzal is érvelt, hogy a kiválasztott pékárut úgyis ki kellett volna dobni, hiszen már hozzáértek a vevők. Elmondása szerint igyekezett a lehető legpontosabban eljárni: az összeg azonnal a pénztárcájába került, majd miután lehúzta a kártyáját a terminálon, megmutatta a számlát a vevőnek.

hirdetés

Amikor kiderült, hogy mi történik, felfüggesztették a nőt, akit kötelezettségszegés miatt fel is jelentettek a bolt tulajdonosai. Metcalfe 40 éve dolgozott az üzletben, 25 éve üzletvezetőként. A tulajdonosok szerint azonban szabályszegésével veszélyeztette a többi dolgozó megélhetését is, ráadásul a járványügyi előírásokat sem véletlenül vezették be: a bankkártyás fizetéssel minimalizálni akarták a vásárlóikat és dolgozóikat érő egészségügyi kockázatot. Metcalfe tettével nemcsak az általános egészségügyi szabályozások, de a cég előírásai ellen is vétett, ezért nem maradt más a vezetőség számára, minthogy elküldjék a nőt.

"Csak próbáltam azt tenni, ami helyes"

- nyilatkozta a nő, aki szerint a sok idős törzsvendég rájuk volt utalva a járvány alatt, így nem tudta megtenni azt, hogy elküldje őket.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
florida_kisfiu_bilincs.jpg

Letartóztattak egy 8 éves kisfiút, négy rendőr érkezett ki, hogy elvigyék az iskolából Floridában

A sajátos nevelési igényű gyerek megütötte egy tanárát, az eset nagy vihart váltott ki az Egyesült Államokban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

Hatalmas felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban egy nyolcéves, floridai kisfiú letartóztatása. A rendőrök elvitték az iskolából, majd rabosították, és zárkába tették a sajátos nevelési igényű gyereket, mert az megütötte az egyik tanárát - írja az ABC Newsra hivatkozva a 24.hu.

Tanárnője állítólag többször rászólt a gyerekre, mert „nem megfelelően ült az iskola ebédlőjében”. Ezután maga mellé ültette, hogy könnyebben fegyelmezhesse.

A gyerek egyszer azt mondta a tanárnak, hogy rá ne merje tenni a kezét, majd azzal fenyegette a pedagógust, hogy az anyja majd megveri.

A kisfiú egy ponton megütötte a tanárnő mellkasát. Egy későbbi vizsgálat kiderítette, hogy a gyerek ütése semmilyen sérülést sem okozott a tanárnőnek.

A tanárnő az igazgatói irodába vitte a gyereket, ahonnan rendőrt hívtak hozzá. Összesen négy járőr érkezett a gyerekhez, állítólag azért, mert az első két kiérkező erősítést hívott, miután a nyolcéves ökölbe szorította kezét, mintha verekedni akarna.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mti-benko-scaled.jpg

Egymilliárd dollárért vesz légvédelmi rakétarendszert az USA-tól a Magyar Honvédség

Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein nagykövet Magyarország és az Egyesült Államok között a valaha kötött legnagyobb védelmi beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot írták alá.
MTI, MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség - a mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá szerdán Budapesten.

A dokumentum értelmében a Magyar Honvédség elfogadja az Egyesült Államok ajánlatát, és a továbbfejlesztett föld-levegő rakéta rendszer (National Advance Surface-to-Air System - NASAMS) szükséges komponenseit az amerikai Foreign Military Sales programon keresztül szerzi be, legkésőbb 2020. szeptember 30-ig.

A rendezvényen Benkő Tibor hangsúlyozta: céljuk, hogy olyan képességet teremtsenek, amely a magyar emberek védelmét, az egész ország érdekét szolgálja.

A miniszter azt mondta: a légvédelmi rendszer elsődleges célja az elrettentés, a biztonság erősítése, és a katonák kiképzését is segíti majd.

hirdetés

David Cornstein kiemelte, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között a valaha kötött legnagyobb védelmi beszerzés valósul meg.

Ez a légvédelmi rendszer NATO-kompatibilis, több más ország is ezt használja - tette hozzá.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mti-brazil.jpg

Le kell majd foglalni a helyet a strandon a távolságtartás miatt egy appon Rio de Janeiróban

A koronavírus-járvány Brazíliában követelte a második legtöbb halálos áldozatot a világon. Hétfőn Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, újra engedélyezi a strandok megnyitását, de mindenkinek be kell tartania a járványügyi szabályokat.
Fotó: MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

A riói hatóságok márciusban bezárták a strandokat a koronavírus elterjedése elleni küzdelem érdekében, amely több mint 100 000 embert ölt meg Brazíliában, ezzel a második legtöbb halálos áldozatot regisztrálva.

Hétfőn Rio de Janeiro polgármestere, Marcelo Crivella bejelentette, újra engedélyezi a strandok megnyitását, azzal a feltétellel, hogy mindenkinek be kell tartania a járványügyi szabályokat. Ezért arra kéri a strandolni vágyókat, előre foglaljanak maguknak helyet egy alkalmazáson keresztül - írja a Daily Mail.

„Az elkerített területekre az emberek az érkezésük ideje alapján, illetve egy alkalmazáson keresztül történő foglalással is bejuthatnak majd” - mondta Crivella egy sajtótájékoztatón, majd hozzátette: „Ily módon jobban megszervezhetünk valamit, amely napjainkban nem működik túl jól.”

Az intézkedés végrehajtása azonban nehézkesnek bizonyulhat, mert a városban a strandok már az utóbbi hetekben tele voltak, a 20 dolláros bírság ellenére is.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mti-belorusz.jpg

Több mint 6 ezer tiltakozót börtönöztek már be Fehéroroszországban

Ezt maga az ország belügyminisztériuma jelentette be. A tüntetéseken letartóztatottak között számos újságíró is van, akikkel a hatóságok épp olyan keményen bánnak, mint a tiltakozókkal.
Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

Már 6 ezer fölé emelkedett a letartóztatott tüntetők és tiltakozók száma Fehéroroszországban a három napja tartó tiltakozások során - adták hírül az ország hatóságai. Háromezer embert az első, kétezret a második, és ezret a tüntetések harmadik napján tartóztattak le, túlnyomórészt az esti órákban - számol be a Guardian.

Az ellenzék vezetőit vagy bebörtönözték, vagy elhagyták az országot - jellemzően nem önszántukból. Az országot 26 éve diktatórikusan irányító Lukasenka elnök legfőbb riválisa, Szvjatlana Cihanouszkaja Litvániába menekült, miután saját állítása szerint nem érezte biztonságban a családját.

A hivatalos - gyaníthatóan meghamisított - eredmények szerint alapos lemaradással második helyen végzett elnökjelölt a szomszédos országból megüzente: visszalép a politikától. Azonban kicsi a valószínűsége, hogy ezt a nyilatkozatot önszántából tette.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!