hirdetés
birdspekseg-1000x701.png

Kirúgták a pékségből a brit nőt, aki saját kártyájával fizetett az idős vendégek helyett

Mivel megszüntették a készpénzes fizetést a vírus miatt, így segítette ki a kártyával nem rendelkező vendégeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

40 éve dolgozott Radcliffe-on-Trent egyik pékségében a brit nő, most mégis kirúgták, mivel megszegte a járványhelyzet miatt hozott szabályokat - írja a Nottingham Post. Megan Metcalfe csupán azokon a - jellemzően idősebb - vevőkön akart segíteni, akik készpénzzel szerettek volna fizetni az üzletben, a járványhelyzet miatt azonban csak a kártyás fizetésre volt lehetőség.

Ilyen esetekben saját bankkártyával rendezte a számlát, a vevő pedig készpénzben kifizette neki az összeget. Összesen 180 fontnyi áru cserélt így gazdát a Birds Bakery-ben.

"Tudtam, hogy az üzlet szabályai ellen vétek. De ezek a vendégek már kiválasztották, mit szeretnének, és már épp fizettek volna" - indokolta meg a nő a döntését.

"Nem tehettem meg, hogy elküldöm az idős vendégeket, és azt mondom nekik, nem vehetnek semmit, mivel nincs bankkártyájuk".

A nő azzal is érvelt, hogy a kiválasztott pékárut úgyis ki kellett volna dobni, hiszen már hozzáértek a vevők. Elmondása szerint igyekezett a lehető legpontosabban eljárni: az összeg azonnal a pénztárcájába került, majd miután lehúzta a kártyáját a terminálon, megmutatta a számlát a vevőnek.

hirdetés

Amikor kiderült, hogy mi történik, felfüggesztették a nőt, akit kötelezettségszegés miatt fel is jelentettek a bolt tulajdonosai. Metcalfe 40 éve dolgozott az üzletben, 25 éve üzletvezetőként. A tulajdonosok szerint azonban szabályszegésével veszélyeztette a többi dolgozó megélhetését is, ráadásul a járványügyi előírásokat sem véletlenül vezették be: a bankkártyás fizetéssel minimalizálni akarták a vásárlóikat és dolgozóikat érő egészségügyi kockázatot. Metcalfe tettével nemcsak az általános egészségügyi szabályozások, de a cég előírásai ellen is vétett, ezért nem maradt más a vezetőség számára, minthogy elküldjék a nőt.

"Csak próbáltam azt tenni, ami helyes"

- nyilatkozta a nő, aki szerint a sok idős törzsvendég rájuk volt utalva a járvány alatt, így nem tudta megtenni azt, hogy elküldje őket.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-viktor-koronavirus-külföldre-utazok.jpg

Orbán Viktor: szupercsapatot küldünk a pápai gócponthoz

A kormányfő szerint ezek az emberek jól néznek ki, „tudományos-fantasztikus filmekben látható kinézetük van”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy koronavírus-gócpont lett Pápa. Idősotthonban és óvodában is találtak fertőzöttet, eddig összesen 17 ember teszteredménye lett pozitív. Az érintett intézményeket bezárták.

A koronavírus-gócpont Orbán Viktor péntek reggeli rádiós interjújában is téma volt. A kormányfő azt mondta, "minden nap reménykedéssel kezdődik" és bízik abban, hogy az operatív törzs képes lesz megállítani a vírus terjedését a legújabb gócpontról, Pápáról.

"A törzs folyamatosan dolgozik, lassacskán látni fogjuk azt a speciális egységet is, amit ilyenkor bevetünk, ha valahol felbukkan egy szuperfertőző. Ha földrajzilag körül fogjuk tudni határolni a gócpontot, akkor lokális intézkedéseket hozunk"

- közölte a kormányfő.

hirdetés

Orbán Viktor azt is hozzátette: a belügyminisztertől azt kérte, hogy

ez a szupercsapat "ne a mi édes titkunk legyen", hanem mutassák be, hogy "ne üsse fel a pánik a fejét".

A kormány fő elmondása szerint

ezek az emberek jól néznek ki, "tudományos-fantasztikus filmekben látható kinézetük van".

Augusztus végén pedig lesz majd egy gyakorlat, amit a média is nyomon követhet.

Orbán Viktor elmondta, hogy a pápai koronavírus-fertőzéseket egy szuperfertőző okozta, aki tudta magáról, hogy beteg, mégis emberek közé ment, és ez okozta a tömeges fertőzéseket. A kormányfő ezért ismét megkérte az embereket, hogy legyenek felelősségteljesek, ne menjenek emberek közé, ha betegek. Emellett pedig segítsék a védekezést is, hordjanak maszkot a tömegközlekedésen, boltokban.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy a védekezésben nemcsak a kormánynak, hanem az embereknek is felelőssége van:

"egy ország intelligenciaszintje dönti el a védekezés minőségét. A közjózanságnak van jelentősége"

- fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy lehetnek-e újabb korlátozások, Orbán Viktor azt mondta: a szabályozás felelőssége a kormányé, és el fogják végezni a munkájukat.

Orbán Viktor emlékeztetett arra is, hogy a szerdai kormányülésen Spanyolországot kénytelenek voltak áttenni a zöldből a sárga jelzésű országok közé a megugró fertőzési esetszámok miatt.

A kormányfő szerint az odautazás felelőssége egy nagyságrenddel megnőtt.

"Ha már utaznak az emberek, ne menjenek nagyon messzire, inkább csak a szomszédos országokba"

- fogalmazott Orbán Viktor, aki mindenkit arra kért, hogy amikor úti célt választanak, legyenek tudatában annak, mennyire veszélyes az ország, ahova utaznak.

"Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország biztonságos, sajnos a másik három szomszédunk nem az, ezt az úti cél kiválasztáskor vegyék figyelembe...Ezért ezt a négy országot válasszák, ha kérhetjük"

– jegyezte meg.

A kormányfő beszélt a vakcináról is. Felidézte azt a hajszát, ami a lélegeztetőgépek beszerzésénél ment, ami tanulságnak jó volt, de nem kellene megismételni. Azt mondja, bízik benne, hogy az emberiség rendezettebben fordul a második hullámra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
kanadai-magyar-koronavirus.jpg

Semmire nem emlékszik a lélegeztetőn töltött 17 napból a magyar-kanadai beteg, aki majdnem belehalt a koronavírusba

A Fókusznak mesélt élményeiről az 52 éves férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

A tizenhét napból, amit lélegeztetőgépen töltött, szinte semmire sem emlékszik. Az ötvenkét éves férfi, aki a koronavírus-fertőzés miatt napokig volt élet-halál között, most mindenkinek köszöni, aki szerte a világban imádkozott érte - számol be az RTL Klub Fókusz című műsora.

Egy luxushajón járta be a fél világot Kínától Olaszországig, mikor érezni kezdte, hogy valami nincs rendben egészségével.

Mint elmondta, az út során ugyanolyan közvetlen volt, mint máskor, sokakkal pacsizott, és legtöbbször utcán evett ételt, akármilyennek is tűnt.

Később a hajó a korlátozások miatt egyre több helyen nem köthetett ki, két hetet egyhuzamban a fedélzeten töltöttek, ráadásul az utolsó napokban már a szobájukat sem hagyhatták el.

Paul végül Magyarországra érve, a házi karantén első napjaiban érezte a koronavírus első tüneteit. Ugyanakkor a folyamatos gyógyszeres kezelés mellett egyre rosszabbul lett, végül mentővel kellett a Szent Imre Kórházba vinni.

hirdetés

Összesen 17 napig volt lélegeztetőgépen, de az altatási időszakból semmire nem emlékszik.

Ez idő alatt sokat fogyott, még mindig érzi, hogy nincs a régi formában, de fontosnak tartja, hogy elmondja, mi történt vele.

A Fókusz teljes riportját itt lehet megnézni:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-orszagok-besorolasa-mti-terkep-cimkep.jpg

Koronavírus: 24 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt két idős beteg Magyarországon

Jelenleg 555 aktív fertőzött van az országban, 72 beteget ápolnak kórházban.
Fotó: MTI - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4621 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon pénteken.

Elhunyt két idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 602 főre emelkedett, 3464-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 555 fő.

Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató honlap emlékeztet rá, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

hirdetés

Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7092 embernél van érvényben.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatót ide kattintva olvashatod el.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-jarvanyugyi-bevetesi-egyseg.jpg

Koronavírus: felkészült a járványügyi bevetési egység

Elsődleges feladatuk a a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása.
MTI, fotó: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

A járványügyi bevetési egység elsődleges feladata a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása - hangzott el az egység pénteki budapesti, sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatóján.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa hangsúlyozta: Magyarország ugyan sikeresen védekezett a járvány első szakaszában, ám a járványveszély nem múlt el. A veszélyhelyzet megszüntetése után létrehozták a járványügyi bevetési egységet.

Elmondta: az egység feladata az együttműködő szervezetek - a honvédség, a katasztrófavédelem, a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat - munkájának koordinálása és az erőforrások hatékony felhasználásának biztosítása. Munkájukat az ügyeleti központ által működtetett értesítési és jelentőrendszer segíti. Az egység jogosult korlátozó intézkedések elrendelésére - tette hozzá.

Jackovics Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztályvezetője közölte: elsődleges feladatuk a területi védelmi bizottságok munkájának összehangolása. Az egység rendelkezésére áll a katasztrófavédelem által működtetett mobil labor is.

hirdetés

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat orvosigazgatója arról számolt be, hogy a járvány kezdete óta részt vesznek a határátkelőhelyeken a beutazók szűrésében, és több mint 60 ezer mintavételt hajtottak végre a lakosság körében. Emellett részt vesznek a fertőzésgyanús betegek ellátásában, szállításában.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!