hirdetés
birdspekseg-1000x701.png

Kirúgták a pékségből a brit nőt, aki saját kártyájával fizetett az idős vendégek helyett

Mivel megszüntették a készpénzes fizetést a vírus miatt, így segítette ki a kártyával nem rendelkező vendégeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

40 éve dolgozott Radcliffe-on-Trent egyik pékségében a brit nő, most mégis kirúgták, mivel megszegte a járványhelyzet miatt hozott szabályokat - írja a Nottingham Post. Megan Metcalfe csupán azokon a - jellemzően idősebb - vevőkön akart segíteni, akik készpénzzel szerettek volna fizetni az üzletben, a járványhelyzet miatt azonban csak a kártyás fizetésre volt lehetőség.

Ilyen esetekben saját bankkártyával rendezte a számlát, a vevő pedig készpénzben kifizette neki az összeget. Összesen 180 fontnyi áru cserélt így gazdát a Birds Bakery-ben.

"Tudtam, hogy az üzlet szabályai ellen vétek. De ezek a vendégek már kiválasztották, mit szeretnének, és már épp fizettek volna" - indokolta meg a nő a döntését.

"Nem tehettem meg, hogy elküldöm az idős vendégeket, és azt mondom nekik, nem vehetnek semmit, mivel nincs bankkártyájuk".

A nő azzal is érvelt, hogy a kiválasztott pékárut úgyis ki kellett volna dobni, hiszen már hozzáértek a vevők. Elmondása szerint igyekezett a lehető legpontosabban eljárni: az összeg azonnal a pénztárcájába került, majd miután lehúzta a kártyáját a terminálon, megmutatta a számlát a vevőnek.

hirdetés

Amikor kiderült, hogy mi történik, felfüggesztették a nőt, akit kötelezettségszegés miatt fel is jelentettek a bolt tulajdonosai. Metcalfe 40 éve dolgozott az üzletben, 25 éve üzletvezetőként. A tulajdonosok szerint azonban szabályszegésével veszélyeztette a többi dolgozó megélhetését is, ráadásul a járványügyi előírásokat sem véletlenül vezették be: a bankkártyás fizetéssel minimalizálni akarták a vásárlóikat és dolgozóikat érő egészségügyi kockázatot. Metcalfe tettével nemcsak az általános egészségügyi szabályozások, de a cég előírásai ellen is vétett, ezért nem maradt más a vezetőség számára, minthogy elküldjék a nőt.

"Csak próbáltam azt tenni, ami helyes"

- nyilatkozta a nő, aki szerint a sok idős törzsvendég rájuk volt utalva a járvány alatt, így nem tudta megtenni azt, hogy elküldje őket.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
romaniai-konstanca-kikoto-wiki.jpg

26 ezer tonna ammónium-nitrátot tárolnak a romániai Konstanca kikötőben, a miniszterelnök szerint nincs veszély

Ez mintegy tízszerese annak a mennyiségnek, amely Bejrútban felrobbant.
MTI, címkép: Acaro/Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

A romániai Konstanca kikötőjében mintegy 26 ezer tonna ammónium-nitrátot tárolnak, de Ludovic Orban miniszterelnök szerint nincs veszély, hiszen a román hatóságok szigorúan betartatják a veszélyes anyagok tárolására, mozgatására vonatkozó európai szabályokat.

A bejrúti robbanás után a romániai sajtó és a román hatóságok is azonnal vizsgálni kezdték, hogy veszélyt jelent-e Marosvásárhelyre a város peremén működő Azomures műtrágyagyár, amelyik többek között ammónium-nitrát alapú műtrágyát is gyárt, mely Bejrútban robbant, valamint azt, hogy milyen mértékben veszélyeztetik Konstanca lakosságát a kikötőben tárolt és rakodott veszélyes anyagok.

A romániai tengeri kikötők igazgatósága csütörtökön közölte, hogy

a konstancai kikötőben jelenleg közel 26 ezer tonna ammónium-nitrátot tárolnak. Ez mintegy tízszerese annak a mennyiségnek, amely Bejrútban felrobbant.

hirdetés

Az igazgatóság közlése szerint öt társaság rakodik és tárol ideiglenesen ammónium-nitrátot Konstancán, mindegyik a katasztrófavédelem engedélyével, és a vonatkozó európai szabályozások szigorú betartásával.

Az igazgatóság azt is közölte, hogy

a jelenleg tárolt mennyiség átlagosnak mondható. Az év eleje óta több mint 87 ezer tonna ammónium-nitrátot rakodtak Konstancán tengeri és folyami hajókba.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
vihar-balaton-rostasy-szabo-mihaly.jpg

Zivatarokra figyelmeztetnek szinte az egész országban, felhőszakadás miatt is riasztást adtak ki

Több megyében várható nagyobb zuhé, de marad a meleg idő.
Fotó: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Továbbra is marad a nyári idő, de már kevésbé lesz kánikula, többfelé záporok, zivatarok hűtik majd le a levegőt - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken már több felhő lesz az égen, kezdetben elsősorban a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén fordulhatnak elő futó záporok, zivatarok, majd napközben több tájegységünkön is kialakulhat átmeneti jelleggel zápor, zivatar.

Felhőkép

Helyenként élénk lehet a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Napközben 25-32 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően visszaeshet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye kivételével minden más megyére elsőfokú riasztást adott ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek, ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat.

hirdetés

Hőtérkép

Szombaton a napos időszakok mellett többfelé, kisebb eséllyel keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél helyenként megélénkülhet, zivatarok idején erős, viharos is lehet. A csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Vasárnap is kialakulhatnak helyenként záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként párás, ködös lehet a hajnal. Délután 25-31 fokot mérhetünk.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
a-tuntetok-sebesuleseirol-keszult-fotokkal-vonultak-orvosok-feheroroszorszagban-belarusz.jpg

A tüntetők sebesüléseiről készült fotókkal vonultak fel az orvosok Fehéroroszországban

A tiltakozások és tüntetések azután robbantak ki, hogy az ellenzék szerint az elnök és a kormánypárt csalt a választáson.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

A Twitteren terjed egy, a Nexta Telegram-csatornáról származó felvétel, amin fiatal orvosok sétálnak a kelet-fehéroroszországi Mahiljov város egyik utcáján - szúrta ki a 444.

A felvonuló orvosok kezében olyan fotók láthatók, amelyek a tüntetők sérüléseiről készültek.

Egy másik videó a demonstrációról:

Vasárnap az Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett Fehéroroszországban választásokat tartottak. Az országot 1994 óta vezető 65 éves Aljakszandar Lukasenka a hivatalos eredmények szerint elsöprő, több mint 70 százalékos eredménnyel nyert, míg ellenfele, a 37 éves Szvjatlana Cihanouszkaja 6,8 százalékot ért el.

Csakhogy az ellenzék ennek éppen az ellenkezőjét állítja, és a Twitteren és más csatornákon terjednek is olyan videók, amik azt bizonyítják, hogy az állami hírügynökség által közölt számok nem fedik a valóságot. Egy videón például az látható, ahogy a minszki választási bizottságok egyik vezetője az összegyűlt tömegnek bejelenti, hogy az ottani voksok 90 százalékát Cihanouszkaja kapta.

A választási eredmények kihirdetése után a fehérorosz fővárosban tízezrek voltak az utcán, a várost a rendfenntartók le is zárták. A tüntetők nemcsak Minszkben, hanem még másik 20 városban is összecsaptak a rohamrendőrökkel.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
trump.png

Trump, a levélszavazás legnagyobb ellenzője kérvényezte, hogy levélben adhassa le voksát

Néhány hete még úton-útfélen azt hangoztatta, hogy a levélszavazás csalás, erre most kiderült, ő is így fog szavazni.
Fotó: White House / Tia Dufour - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Furcsa szituációba hozta magát Donald Trump, miután befutott az igénylése, miszerint a a floridai előválasztáson feleségével, Melaniával levélben óhajt majd szavazni - írja a USA Today.

Trump a floridai Palm Beach megyében jogosult a szavazásra, a megyei honlapon adta le igénylését, hogy levélben adhassa majd le voksát feleségével.

Az biztos, hogy a szavazólapot nem levélben küldik majd neki Palm Beach-i címére, hanem átveszik majd helyettük, és elküldik Washingtonba, ahol az elnök és a felesége jelenleg tartózkodik, a kézbesítési határidő ugyanis már lejárt. Trumpék kedd este 7 óráig küldhetik vissza szavazataikat Floridába.

Mindez azért furcsa, mivel a jelenlegi amerikai elnök július végén elég keményen ment neki Twitteren a levélszavazás intézményének: felvetette az idei elnökválasztás elhalasztását, mivel

szerinte a koronavírus-járvány miatt szélesebb körben bevezetett levélszavazás remek lehetőséget biztosít a csalók számára. Az elnök annak is hangot adott, hogy az idei választás lesz az Egyesült Államok történetének legtisztességtelenebb elnökválasztása.

hirdetés

Az ötlettel egyedül maradt, még republikánus politikustársai sem támogatták a javaslatát, később saját kabinetfőnöke volt kénytelen orvosolni a káoszt, és azt nyilatkozta: az elnök nem úgy gondolta ezt, ahogy hangzott.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!