hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_4230.jpg

Kipróbáltuk a Haragos Pistás szaloncukrot – jobban csíp, mit a tavalyi!

Ötféle különleges szaloncukrot mutatunk, ami megéri az árát, és szinte már ajándékként is funkcionálhat a fa alatt.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. november 18.


hirdetés

A magyar szaloncukor gyártóknál már gyakorlatilag bármi megtörténhet. A klasszikusok, mint a marcipános, a csokis, a kókuszos vagy a zselés mellett már sok-sok extrémebb íz is fellelhető.

Mi most 5 olyan különlegességet mutatunk, ami megéri az árát, és szinte már ajándékként is funkcionálhat a fa alatt.

Szerencsi - túrós krémmel töltött étcsokoládé szaloncukor (250 g)

2159 Ft

Először az ember kicsit furcsán néz, mert "hűtés nélküli túró rudit" még nem igazán lehetett látni a piacon, de nagyon magyar, nagyon hangulatos, nagyon izgalmas az egész.

hirdetés

A csomagolás hibátlan, igazi klasszikus. Az íze azonban megosztó lehet.

A csoki fantasztikusan roppan, és jó krémes a töltelék, jön benne a túró is rendesen. De ez egy olyan kombináció, amit szokni kell. Vagy nem érted, vagy imádod. Mi imádtuk!

Stühmer - Törley pezsgőkrémes szaloncukor válogatás (170 g)

1599 Ft

Kockázatos vállalás az alkoholos töltelék. De látszik, hogy a Stühmer nagyon ért hozzá. A csoki itt is jól roppan és nagyon finom, és a krém is kellemes.

A díszdobozban található ízek: Fehér csokoládéba töltött rosé pezsgőkrém, Tejcsokoládéba töltött muskotály pezsgőkrém, Étcsokoládéba töltött chardonnay pezsgőkrém

Nagyon más a három íz. Nem mondanánk meg róla vakon, hogy pezsgő, de az alkoholosság abszolút kiérződik. Nekünk a muskotályos lett a kedvencünk.

 

Univer - Erős Pistás szaloncukor (170g)

1499 Ft

Tavaly nagyot ment az Erős Pistás szaloncukor, de nem lehetett sok helyen kapni, és sokak szerint nem is csípett eléggé. Idén már sokkal több helyen elérhető, és az Erős Pisták mellé került 2 darab Haragos Pista is, azoknak, akik szeretnék ha leszakítaná az arcukat az élmény.

Az alap töltelék egy rumos-csokis keverék. Az Erős Pistásban ez érvényesül jobban.

A Haragos viszont tényleg elég erős, de furcsa módon még simán élvezhető. Szerintünk mehetett volna belőle több a csomagba.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
EoEeTAtW8AQQoe0.jpeg

Trumpék utolsó karácsonyukat tartják a Fehér Házban – a first lady megmutatta a dekorációt

Ilyen lesz az idei tematika.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

America the Beautiful, azaz Amerika, a gyönyörű az idei tematikája a fehér házi karácsonynak, amelynek néhány motívumát Melania Trump mutatta be - írja a HVG.

A first lady Twitteren tette közszemlére a fehér házi karácsony idei tematikáját, amely szerinte „nagyszerű nemzetünk fenségességét” ünnepli.

hirdetés

A HVG hozzátette, egy korábbi felvétel szerint Melania Trump viszonya a karácsonnyal közel sem felhőtlen.

"Kidolgozom a belem a karácsonyra, de ki a szart érdekel a karácsony és a díszek? De meg kell csinálnom, ugye?" - mondta a nagyjából három hónappal ezelőtt nyilvánosságra került felvételen.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
vorosmarty-teri-karacsonyi-vasar-foto-nagy-szabolcs.jpg

Idén az internetre költözik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A kézműveseket egy honlapon keresztül találhatod meg, ahol megismerheted az alkotókat és a termékeiket is. A szervezők azt kérik, idén válassz hazai terméket, ezzel segítve a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket.
Címkép: Nagy Szabolcs - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt elmaradnak az idei karácsonyi vásárok.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja a Vörösmarty téren.

Idén a nehézségek ellenére is tovább él az ünnepi vásár, de online felületre költöztek a kézművesek.

Az oldalon közel ötven alkotóval, összesen hat kategóriában – bőrdíszmű, textil, fa, ékszer, kerámia és dekor – vehetitek fel a kapcsolatot a legszebb karácsonyi ajándék kiválasztásához. Az alkotókról a honlapon rövid leírást, fényképeket és elérhetőséget is találtok.

hirdetés

Budapesti karácsony - Tovább él az ünnepi vásár!

null

A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ kampányt indított a hazai kézművesek támogatására, amelyben mindenkit arra biztatnak, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljatok karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket.

Bővebb információk és a termékek ITT láthatók

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
karacsonyfa-disz.jpg

Megérkeztek a mell- és popsialakú karácsonyfadíszek

A dekorációk 95 fontért, azaz mintegy 38 ezer forintért szerezhetőek be.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Női testrészeket formázó fadísz-triót mutatott be egy angol luxusdizájner.

Arany, ezüst és gyöngy változat is kapható a karácsonyfafüggőkből, amelyek intim részeket mintáznak - írja a The Sun. Minden darabot agyagból formáznak meg, saját kezűleg fújnak le és kemencében égetnek ki.

A dekoráció nagy sikereket ért el a közösségi médiában. Anissa Kermiche tervező elmondta:

“Az volt a célunk, hogy kissé megbolondítsuk a klasszikus karácsonyi dekorációt. Tetszett az ötlet, hogy mellek és fenekek lógjanak a tűlevelek közt, miközben a mit sem sejtő rokonok csodálják a karácsonyfánkat. Amilyen évünk volt, ez legalább megnevetteti a családot!”

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
coca-cola-santa.jpg

Idén 100 éves a Coca-Cola legendás Télapója – tudtad, hogy nézett ki régen?

Pont egy évszázada indította első karácsonyi reklámkampányát a Coca-Cola. Azóta a Mikulás figurája és kivilágított kamionja ikonikussá vált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

A száz év alatt sokat változott a legendás kólás Télapó figurája. De hogyan kezdődött az egész? Azt például tudtad, hogy nem mindig volt a Mikulásnak piros kabátja, és annyira jó kedélye sem, mint amilyennek most ismerjük? És azt, hogy mi köze van George Lucas-nak a karácsonyi karavánhoz? Következzen hét érdekesség, amit eddig nem sejtettél a Coca-Cola Télapóról!

1. Nem mindig volt pufók piros ruhás öregúr

Az angolszász országok karácsonyi reklámjai és filmjei mind ugyanúgy ábrázolják az éj leple alatt ajándékot hozó Télapót: pocakos, nagyszakállú vidám, ősz öregúrnak, piros ruhában és sapkában.

De nem nézett ki mindig így: 1931 előtt a legkülönfélébb formákban jelent meg, volt, aki magas, sovány figuraként rajzolta le, mások kísérteties külsejű manóként.

Hol püspöki öltözékben, hol állatbőrből készült ruhában jelenítették meg, kabátja a korai ábrázolásokon még bőrszínű, később már a ma megszokott piros lett.

hirdetés

2. Szigorú Télapó

A Coca-Cola reklámjaiban 1920 óta szerepel a Télapó figurája. Az első reklámokban azonban még nyoma sincs a ma ismert figura vidámságának, inkább szigorúan néz ki, ahogy Thomas Nast, az „amerikai karikatúra atyja” megalkotta.

3. Nem a Coca-Cola miatt piros a kabátja, de az üdítőcég nélkül lehet, hogy máshogyan nézne ki

A Coca-Cola 1931-ben kezdett el népszerű magazinokban hirdetéseket elhelyezni. A céget képviselő reklámügynökség a karácsonyi kampányban egy újszerű kinézetű Télapó-figurát szeretett volna szerepeltetni. Miután többször megpróbáltak rátalálni egy olyan illusztrátorra, aki meg tudja ragadni a Télapó valódi lényegét, végül a michigani származású Haddon Sundblomot választották a feladatra. Sundblom egy 1822-es versből inspirálódva melegszívű, barátságos és pufók emberként rajzolta meg a Coca-Cola Télapót. Nagy lépés volt ez a korábbi reklámokhoz képest, ugyanis ezelőtt mindig csak Télapónak öltözött emberek szerepeltek a reklámokban, nem „maga a Télapó”. 1930-ban például még egy áruházi Télapó egy üveg Coca-Colát iszogatva szerepel az üdítő reklámjában. Az viszont tévhit, hogy a Coca-Cola miatt lenne piros a kabátja: már azelőtt piros kabátban ábrázolták, mielőtt Sundblom megfestette volna őt.

4. Az eredeti Coca-Cola Télapó komoly művészeti értéket képvisel

Az új Coca-Cola Télapó 1931-ben debütált, a reklámok a játékok kiszállítása közben, karácsony éjszakáján a miatta ébren maradó gyerekeket köszöntve, neki szóló leveleket olvasva jelenítik meg a kedves piros ruhás öregurat, aki természetesen mindig Coca-Colával frissíti fel magát munka közben (ha úgy adódik, akkor a megajándékozott családok hűtőjéből kiszolgálva magát).

Sundblom a reklámok eredetijét mindig olajfestményként készítette el, majd a képek sokszorosítva óriásplakátokra, naptárakra, poszterekre, bolti reklámtáblákra kerültek, volt, amikor a képek szereplőiből plüssfigura is készült. Ezek a darabok most komoly gyűjtői relikviáknak számítanak.

Az eredeti olajfestmények pedig olyan híres múzeumok kiállításain voltak már láthatók, mint a párizsi Louvre vagy a Royal Ontario múzeum Torontóban, és számos műalkotás otthona a World of Coca-Cola múzeum Atlantában.

5. Mi történt a Télapó feleségével?

Sundblom több modellt is használt karácsonyi képeihez: a Télapót eleinte nyugdíjas kereskedő barátjáról, Lou Prentiss-ről mintázta, Prentiss halála után pedig saját tükörképét festette le. A reklámokban megjelenő gyerekek a művész szomszédai, a kutya pedig a környékbeli virágboltosé. Az emberek imádták a karácsonyi képeket, és ha egyik évről a másikra változott valami rajtuk, azonnal levelet írtak a Coca-Colának. Az egyik évben például arra hívták fel a cég figyelmét, hogy a képen fordítva viseli a Télapó az övét (valószínűleg ez abban az időszakban történt, amikor Sundblom a tükörben állt modellt saját magának),

egy másik évben pedig a Télapó nem viselt karikagyűrűt, ezért a rajongók aggódva kérdezték, mi történt a Télapó feleségével.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!