Kínos baki - Vilmos herceg összekeverte Kínát Japánnal, és ezt videóra is vették
A brit királyi ház egyik legösszeszedettebb tagja jó nagy nyilvánosság előtt beszélt félre. Korrigált, de vissza már nem szívhatta. Mutatjuk.
CNN - szmo.hu
2018. szeptember 14.


Vilmos herceg a londoni Japán Ház - vagyis a szigetország brit kulturális központjának - ünnepélyes nyitóvacsoráján zavarodott kicsit össze, egy halom paparazzi és a japán miniszterelnök-helyettes előtt. A tradicionális japán fogásokat brit iskolásokkal együtt, evőpálcikával fogyasztotta el a herceg, és hogy oldja a hangulatot, megkérdezte tőlük:

"Sokszor esztek kínai ételt?" Kínos csend következett, Vilmos azonnal észbe kapott: "Vagyis japán ételt, sokszor esztek japán ételt?"

Persze mindenki úgy tett, mintha mi sem történt volna, ám a baki a Twitteren már jól körbeszaladt, amit a két összekevert - és túlságosan barátinak nem mondható - ország képviselői aligha vettek jó néven.

Gázos beszólásokban egyébként a brit királyi családban Vilmos nagyapja, Fülöp viszi a prímet: 1986-os kínai látogatásán például azt mondta egy ott tanuló brit egyetemistának, hogy „ha sokáig itt maradsz, vágott lesz a szemed”. Lássuk be, Vilmos ehhez képest kispályás.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x