hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
feldaraboltujsagirono
Hátborzongató részletek: vallott a feldarabolt svéd újságírónő gyilkosa
Bíróság elé állt a Kim Wall meggyilkolásával gyanúsított Peter Madsen, aki ismét megdöbbentő kijelentéseket tett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 29.


hirdetés

Mint arról mi is többször beszámoltunk, egy házilag készített tengeralattjáróról és annak tervezőjéről akart cikket írni a 30 éves, szabadúszó Kim Wall, amikor máig tisztázatlan körülmények között meghalt.

A svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára a tengeralattjárón, ami később elsüllyedt, a nőnek pedig már legközelebb csak a holttestét találták meg - a tengerben, feldarabolva.

Augusztus végén azonosították a testet, akkor még csak a partra sodort törzsére találtak rá, amelyen 15 késszúrás és fűrészelés nyomaira bukkantak. Két hónappal később megtalálták a fejét és a lábait is.

Ezzel szemben a saját készítésű tengeralattjáró elsüllyedését a tulajdonos, Peter Madsen túlélte. A hatóságok már másnap őrizetbe vették gyilkosság gyanújával, ő azonban mindent tagadott. Később azt állította, hogy bár Kim Wall halálát nem ő okozta, ijedtében a tengerbe dobta holttestét, utána viszont már a feldarabolást is magára vállalta.

Meséjét folyamatosan módosítja, aszerint, hogy milyen újabb információkra bukkannak a nyomozók.

A dán feltaláló szerdán bíróság elé állt, ahol ismét megdöbbentő dolgokat árult el a gyilkossággal kapcsolatban.

Azt állította, hogy a nő halála után „pszichés sokkot” kapott, és úgy döntött, „megmenti a nő családját” azzal, hogy megszabadul a holttesttől.

Arról, mivel borzalmas tapasztalat volt számára, nem akart beszélni, milyen volt feldarabolni a testet. Ám amikor az ügyész mégis arra kérte, tegye meg, úgy fogalmazott,

„őrült helyzet volt”, főleg az, amikor a nő lábát a vécécsészébe kellett beletuszkolnia, hogy stabilan álljon, és le tudja fűrészelni a fejét.

Olyan munka volt – magyarázta – amelyik a Hetedik című filmet idézte fel benne - írja a hvg.hu.

Amikor arról kérdezték, hogy lehet-e összefüggés a laptopján talált darabolós horrofilmeknek, lefejezős videóknak és hasonló témájú fotóknak az újságírónő halálához, azt válaszolta, hogy „véletlen egybeesésről van szó”. Nehéz ezt elhinni azok után, hogy az is kiderült, a férfi még az interneten is rákeresett arra, hogyan kell a horrofilmekből ismert módon embereket gyilkolni.

Ami viszont még ennél is rémesebb, hogy milyen SMS-t küldött Madsen a feleségének nagyjából húsz perccel azután, hogy feldarabolta Kim Wall holttestét:

„Egy kis kalandra indultam a Nautilusszal. Holdfényben hajózom, nem merülök. Puszik és ölelések a cicáknak”

– állt az üzenetben.

Amikor a vezető ügyész, Jakob Buch-Jepsen megkérdezte a férfit, hogyan volt képes egy ilyen tett után ezt írni a nejének, Robin Herr, a tárgyalást a Twitteren élőben közvetítő újságíró szerint azt mondta:

először arra gondolt, hogy öngyilkos lesz. De aztán az jutott eszébe, hogy hiányoznának neki a macskái.


KÖVESS MINKET:
Korábbi csecsemőjét is megölhette a sárkeresztúri nő
A 23 éves nő beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyermeket, akit egy erdőben magára hagyott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyermekét.

A gyanúsított, közölte most a rendőrség, kihallgatása során beismerte, hogy 2017-ben is szült egy gyereket, akit egy Pest megyei település erdős területén magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.


KÖVESS MINKET:'Elsodort mint egy bábut' - hét embert gázolt el egy kanyarból kisodródó autó
A közmunkások az árokban dolgoztak, esélyük sem volt a menekülésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Esélyük sem volt elugrani, pillanatok alatt történt minden - ezt mondta az RTL Híradóknak az a férfi, akit munkatársaival szerda délután gázolt el egy autó Papon. Hét közmunkás dolgozott az út menti árokban, amikor a kocsi közéjük vágódott. Annyit láttak, hogy az autó megcsúszott, el kezdett pörögni, majd sodródni. A férfit nagyon megviselte a dolog. Szörnyű látvány volt - mondta.

Ketten súlyos, életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A Híradó úgy tudja, hogy intenzív osztályon ápolják őket.

Egy közeli lakó is hallotta a csattanást, és kisietett az utcára. Mindenki feküdt, mint egy csatatéren - mondta az asszony.

A sofőr feltehetően túl gyorsan hajtott, nem tudta bevenni a kanyart. A rendőrség vizsgálja az esetet.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Döntött az EU: elhalasztják a Brexitet, de feltételekkel
A londoni parlamentnek a jövő héten el kell fogadnia a megállapodást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Haladékot kaptak a britek az Európai Uniótól: az állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójukon arról egyeztek meg, hogy 2019. május 22-éig hosszabbítják meg az Egyesült Királyság kilépésének határidejét, de csak akkor, ha a londoni parlament alsóháza elfogadja az erről szóló megállapodást a jövő héten.

A hvg.hu tudósítása szerint, ha mégsem fogadják el ezt a megállapodást, akkor az Egyesült Királyság április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig az időpontig értesítenie kellene az Európai Uniót, hogy részt fog-e venni a május végi európai parlamenti választáson.

Az Index.hu arra emlékeztet: a britek a mostani állás szerint nem vesznek részt az EP-választáson, a helyeiket már szét is osztották a többi tagország között. Április 12-ig tudnák legkésőbb jelezni, hogy ha mégis választást kellene náluk is tartani.

Ha nem kapnak halasztást a britek, és nem fogadnak el megállapodást sem, akkor március 29-én rendezetlen formában, egyik napról a másikra esnek ki az EU-ból. Ez komoly káoszt okozna az Egyesült Királyságban, de az EU is láthatóan el akarta kerülni ezt a forgatókönyvet - írja az Index.hu elemzése.


KÖVESS MINKET:
Védett területen lévő Balaton-parti erdőt irtottak ki
Lapinformáció szerint a balatonfűzfői strand mellett a polgármester fiának ötletére strandröplabda-centrumot építenek majd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Kivágtak egy jelentős részt a balatonfűzfői strand mellett található erdő fái közül. A tóparti település önkormányzata elfogadta a polgármester fiának az ötletét, hogy azon a részen strandröplabda-centrumot hozzanak létre.

A fák kivágása után egy fűzfői Facebook-csoportban Marton Béla polgármester azt írta, hogy a fairtás építési területen volt: „E terület beépíthetőségét eddig senki nem kifogásolta egyetlen rendezési tervi munkafázisban sem az elmúlt 30 évben” – válaszolta azoknak, akik felelősségre vonták a pusztítás miatt.

A polgármester elhárította felelősséget, azt állítva hogy a

"strand és a Sirály kikötő közötti terület az önkormányzat tulajdonában van, és nem Natura 2000-es besorolású"

- írta a 24.hu.

A 24.hu birtokába jutott egy hivatalos dokumentum, melyből kiderül, hogy a "három helyrajzi szám alatt nyilvántartott terület már hosszú ideje védettséget élvez, és jelenleg is Natura 2000-es oltalom alatt áll mindhárom" - írta meg a lap. A védettség az ingatlan-nyilvántartásban is szerepel.

A Natura 2000-es oltalom a favágással sem szűnik meg - írja a 24.hu. A lap információja szerint a fakivágásról a hatóságokat sem értesítették, és engedélyt sem kértek rá. A terület besorolásáról pedig az önkormányzati képviselőket sem tájékoztatták a szavazás előtt.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Pixabay


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x