hirdetés
Kim Dzsongun páncélozott vonaton érkezett Putyinhoz, de nem akárhogy lépett orosz földre
Senki sem utazik úgy, mint Észak-Korea első embere!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.


hirdetés

Először találkozott egymással Kim Dzsong Un és Vladimir Putyin. A legutóbbi orosz-észak-koreai csúcstalálkozót még 2011-ben tartották, akkor azonban elődeik voltak országaik élén, így a két vezető most először egyeztethetett személyesen.

A fontos alkalomra Kim Dzsong Un, Észak-Korea első embere nem is akárhogy érkezett meg Oroszországba. Páncélozott vonattal utazott Vlagyivosztokba, azonban nem is maga az utazás, hanem a megérkezése előtti pillanatok voltak igencsak érdekesek. Azt már megszokhattuk, hogy az észak-koreai vezető elnökhöz méltó bánásmódban részesül, valahányszor más országba utazik. Saját testőreit és autóját is magával viszi útjaira, az emberei pedig igyekszenek minden létező módon kényelmessé és biztonságossá tenni a külföldi tartózkodását. Amikor például tavaly nyáron Szingapúrba ment Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalni, Kim saját vécéjét is magával utaztatta, öltönyös testőrei pedig futva kísérték a vezetőt a páncélozott Mercedes limuzinja mellett.

Vlagyivosztokban is hasonló dolog történt.

Az egyenruhás emberek a páncélozott vonat mellett futottak, és még mielőtt az megállt volna az állomáson, alaposan letisztították az ajtó melletti kapaszkodókat. Ezután a szorgos testőrök minden megtettek, hogy Kim a legkényelmesebb és a legbiztonságosabb módon léphessen ki a vonatból: először leterítettek egy vörös szőnyeget, majd két kis zöld rámpát helyeztek el az ajtóknál, hogy az észak-koreai elnök azon keresztül szálljon le.

Minderről persze felvételek is készültek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Családi dráma Káldon: egy kiskutya miatt ölhette meg anyját és késelte meg testvérét a 20 éves fiú
A félárván maradt gyerekekkel az édesapa elköltözik, és bármilyen segítséget szívesen fogad.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Vérfürdőt rendezett káldi otthonában a 20 éves Krisztián: anyját megölte, 15 éves öccsét pedig súlyosan megsebesítette. A tragédia a péntekre virradó éjszaka történt a Vas megyei Káldon.

Krisztián egy késsel szúrta meg anyját. A nyolc tagú család többi tagja aludt, csak Renátó tudott a védelmére kelni. A bátyja őt is megsebesítette, olyan súlyosan, hogy intenzív osztályra került. A támadó ezt követően elmenekült otthonról, és a rendőrök fogták el.

A nő Rolanddal, élettársával élt együtt, két közös gyermekük három és egyéves. Velük élt Zsanett korábbi házasságából született négy gyerek is, a legnagyobb már elköltözött.

"Vettem a páromnak egy kiskutyát születésnapjára, amit Krisztián magának akart. Úgy tudom, ebből az apróságból pattant ki a vita. Én már aludtam, mire kiértem a konyhába, Zsanettből már ömlött a vér. Csak annyit tudott mondani, hogy megszúrták, aztán elájult. Esélye sem volt, a szúrás a tüdejét is elérte. Életem szerelmét veszítettem el"

– mondta el a Borsnak Roland.

Krisztiánról elmondta, hogy beteg, többször kezelték pszichiátrián. A fiúval aznap délután is gondok voltak, mert a családtagok mobilját elszedte és nem akarta visszaadni, ezért rendőrt hívtak ki.

Már korábban is voltak problémák vele, volt, hogy a ház ablakát kővel dobta ki. Az egyik utcában lakó lányával akart összejön, de nem bírta elviselni a visszautasítást, ezért is rendőrségi ügy folyik ellene. A helyiek szerint a fiú nem dolgozik, de drogozik. Az anyja a gondok miatt kezeltetni szerette volna.

Az édesanya halála után a gyerekek egy barátjukhoz kerültek, és a lap értesülése szerint még nem tudják, mi történt a családjukkal.

A félárván maradt kicsikkel Roland elköltözik, Tatabányán szeretné őket felnevelni. Életükhöz bármilyen támogatást szívesen elfogadnak.

A támadóval szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást - írta az MTI.


KÖVESS MINKET:hirdetés
25 millió forintnyi valutát lopott egy vendégtől a takarító egy belvárosi szállodában
A széfből emelte ki a hatalmas összeget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Elfogta a rendőrség azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopott közel 25 millió forint értékű valutát.

A gyanúsított egy belvárosi szálloda alkalmazottjaként jutott be az V. kerületi hotelben a kanadai férfi szobájába és az ottani széfbe.

A vendég május 2-án vette észre, hogy a pénzéből hatalmas összeg hiányzik. Azonnal jelezte a biztonsági személyzetnek, akik értesítették a rendőrséget.

A belvárosi nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a május 1-jén elkövetett lopással a szállodában takarítónőként dolgozó, 40 éves budapesti G. Vivien gyanúsítható, akit a rendőrök a hotelben elfogtak, és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írta a Police.hu.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Megrohamozták az autókereskedéseket a kormány ígérete miatt
Vannak akik már előszerződést is kötöttek, pedig a részleteket még nem tudni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Bár még a részleteket nem tudni, de máris nagy az érdeklődés a kormány által bejelentett családvédelmi akcióterv részeként megígért hétszemélyes autókra. A nagycsaládok akár 2,5 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatnak a járművek vásárlására.

Az autókereskedőknél sokan érdeklődnek máris a hét vagy több üléses családi autókról.

Vannak olyan kereskedők és családok, akik már előszerződést is kötnek, pedig még nem létezik a valóságban a támogatás - írta meg a Napi.hu.

A kedvezmény ebben a kategóriában több mint 25 márka, több mint 60 modelljére lesz majd érvényesíthető. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke korábban azt mondta, hogy ha megvalósul a támogatás, akkor a családi autókból akár tízezerrel több autót is vásárolhatnak majd a nagycsaládosok.

Elsősorban a 6-8 millió forintos árkategóriájú járművek száma nőhet, a 10 milliós ár alatt is több mint 40 féle autó kapható.

A részletek még nem világosak, így azt sem tudni, hogy a támogatási összeg önerőként használható lesz-e.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Orbán Viktor egy hároméves kisfiút fogadott a Parlamentben
Ádám a születésnapja alkalmából találkozhatott a miniszterelnökkel, aki a demokrácia működését is elmagyarázta neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.A hároméves Ádámot Orbán Viktor a Parlamentben fogadta a kisfiú születésnapja alkalmából. Megmutatta a dolgozószobáját,

elmagyarázta, hogy az Országház, az minden magyarnak a közös háza,

a kisfiú kapott egy hátizsákot, benne szirénázó autóval, majd elsétáltak a korona mellett, fotózkodtak a zászlónál és az ülésterembe is bementek.

A parlament működését is elmagyarázta Ádámnak: ha például arról döntenek, hogy Ádám kapjon-e kakaót, akkor melyik gomb megnyomásával engedik neki, vagy melyik gomb vonhatja meg tőle az italt... A szavazófülke használatát is megmutatta a miniszterelnök a gyereknek.

VIDEÓ: Boldog szülinapot, Ádám


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x