hirdetés
sally_challen.png

Kilenc éve kalapáccsal verte agyon, de még mindig szereti meggyilkolt férjét a 66 éves nő

„Szeretlek, Sally” – ezt írta akkor egy cetlire, amit a holttestre tett. Most elárulta, hogy azóta sem változtak az érzései. Drámai történet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.


hirdetés

Először állt a nyilvánosság elé Sally Challen azok után, hogy júniusban szabadlábra helyezték. A 66 éves nőt nyolc éve ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre, miután reggeli közben közel húsz kalapácsütéssel agyonverte a férjét. A The Sun beszámolója szerint a nő most rövid nyilatkozatot tett, ebben többek között elismerte, hogy a meggyilkolt férje férje korábban pszichológiailag terrorizálta, tinédzser korában abortuszra kényszerítette, rendszeresen zaklatta a súlya miatt, valamint folyamatos nőügyeivel és hazugságaival becsapta.

Ennek ellenére könnyek között úgy fejezte be a nyilatkozat felolvasását, hogy

"Még mindig nagyon szeretem Richardot, rettenetesen hiányzik, és azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg ez az egész. Ő az én részem."

Sally és Richard röviddel a gyilkosság előtt költöztek újra össze Surreyben. Úgy tervezték, hogy felszámolják angliai életüket és nemsokára Ausztráliába költöznek.

A végzetes reggelen a férfi baconös rántottát akart enni, de nem volt otthon hozzávaló, ezért elküldte a feleségét a boltba. Miután Sally visszaért, gyanút fogott, hogy miért kérte erre a férje. Titokban ellenőrizte Richard telefonját, feltűnt neki, hogy a férfi a távolléte alatt beszélt egy nővel, akivel korábban viszonya volt. Amikor Sally kérdőre vonta a férjét, Richard csak annyit mondott, hogy ne ellenőrizgesse őt.

A nő elkészítette a reggelit, majd miközben a férfi evett, egy kalapáccsal tizennyolcszor fejbe verte, konyharuhát tömött a szájába, a testet pedig egy régi függönybe csavarta. A holttestre egy cetlit dobott, amire csak annyit írt: "Szeretlek, Sally".

Ezek után elmosogatott, hazament a saját lakásába, majd miután másnap elvitte a fiát dolgozni, elindult, hogy öngyilkos legyen. A rendőrség végül Sussexben talált rá egy szikla peremén, miután az unokatestvérének telefonon mindent bevallott. A rendőrök két órán keresztül beszélték le Sallyt az öngyilkosságról.

A kétgyerekes nőt 2011-ben ítélték életfogytiglanra gyilkosság vádjával. Szabadulását egy olyan törvénynek köszönheti, ami akkor még nem is létezett, amikor börtönbe került. A 2015-ben elfogadott törvény szerint a mentális, pszichológiai manipuláció is családon belüli erőszaknak számít. A nő ügyvédei ennek segítségével érték el, hogy nyolc évvel a büntetés megkezdése után végül idén nyáron szabadlábra helyezték Sally Challent.

Az ítéletet jogi bravúrnak tartják a szakemberek.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
photo-1554734867-bf3c00a49371.jpeg

Egy órán át várta a mentőket hiába, végül meghalt a 12 éves tinilány

A walesi lány egy ritka mellékvese-rendellenességben, Addison-kórban szenvedett, amiről nem tudott sem a családja, sem az orvosa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.Még a háziorvoshoz is bevitték a 12 éves lányt, de csak egy óra múlva érkezett meg a papíron 8 percen belül kiérkező mentő – írja a Mirror.

A hétvégi fáradtság és hányás után Ffion Jonest orvoshoz vitte az édesanyja a walesi Cardiffban, de mire odaértek, a lánynak már hevesen vert a szíve, gyorsan lélegzett és olyan alacsony volt a vérnyomása, hogy már nem tudták megmérni. A háziorvos, Dr. Nicola Leeson azonnal a sürgősségi mentőt hívta, aminek 8 perc alatt kellett volna kiérkeznie, de ennek több mint a hétszeresére volt végül szüksége.

Mire a mentő egy óra alatt kiért, Ffion szívrohamot kapott.

Mint kiderült, a lány egy ritka mellékvese-rendellenességben, Addison-kórban szenvedett, amiről nem tudott sem a családja, sem az orvosa. A diagnózist a Walesi Egyetemi Kórház gyerekosztályán állították fel, ahol másnap Ffion elhunyt.

A csütörtöki meghallgatáson kiderült, hogy a 12 éves lánynak a halála előtti napra volt időpontja a közeli egészségügyi központba. Bár Dr. Leeson a hányás miatti kiszáradástól féltette a kislányt és hívta a mentőket, a walesi sürgősségi mentőszolgálat csak szívmegállás vagy fulladás esetén hívható háziorvoshoz.

Miután visszautasította őt a mentőszolgálat, Leeson doktor pótolta a folyadékot és az elektrolitot Ffion számára, amíg a mentőt várták. Azonban eztután nem sokkal Ffion szervezete összeomlott.


KÖVESS MINKET:hirdetés
zuglo-vasutallomas-baleset-1000x582.jpg

A menetszél szippanthatta be a vonat alá a peronon álló fiatal nőt Zuglóban

Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint a lány csaknem két méterre állt a sínektől, amikor a baleset történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.Ahogy arról mi is beszámoltunk, csütörtökön elgázolt egy tehervonat egy fiatal nőt a zuglói vasútállomáson.

A baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen történt. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett - közölte a MÁV a történtekkel kapcsolatban.

Kiderült többek között az is, hogy csúcsidőn kívül történt a baleset, néhány utas várakozott csak a helyszínen. A hangos utastájékoztató rendszeren a vonat érkezése előtt 3-5 perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át,

áll a közleményben.

Egy szemtanú nyilatkozott az RTL Híradónak, aki csak néhány méterre állt a balesettől. Szerinte

a lány az épület sarkánál csaknem két méterre állt a sínektől, amikor a vonat menetszele a szerelvény alá rántotta.

A helyszínen lévők közül többen azonnal a nő segítségére siettek, aki eszméletlenül feküdt a síneken. Súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön

életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. Még mindig az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos.

A Híradónak több utas is arra panaszkodott, hogy nagyon szűk a hely az állomásépület és a sínek között. A biztonsági sáv nélkül pontosan 1,2 méter a távolság. A közlekedést nehezíti az is, hogy a másik oldali peron felújítás miatt nem áll az utasok rendelkezésére.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az állomásépület annyira leszűkíti a peronokat, hogy azok már életveszélyesek is lehetnek, főleg további peronok lezárásával. Erre szerintük az épület elbontása lenne a megoldás.

A rendőrség is vizsgálja a gázolás körülményeit.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hegedu-utca.png

Befalazott emberi csontokat találtak egy belvárosi ház pincéjében

Felújítás, falbontás közben bukkantak rájuk. A rendőrség szerint nem köthetőek bűncselekményhez a maradványok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.A Ripost írt először arról a döbbenetes felfedezésről, miszerint

egy VI. kerületi épület pincéjében emberi csontokat találtak.

A Hegedű utcában található ház

korábban a Terézvárosi Középfokú Kollégiumnak adott otthont.

Az épületben most több helyen is átalakításokat végeznek, így

a pincében is bontanak falat. Ekkor bukkantak a maradványokra.

A lapnak a rendőrség is megerősítette a hírt, de mivel szerintük

nem merül fel bűncselekmény gyanúja a csontokkal kapcsolatban,

a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
thurmer-gyula-mti-buzak-noemi-1000x563.jpg

Thürmer Gyula nem indulhat a főpolgármesterségért az önkormányzati választáson

Nem sikerült elég érvényes ajánlást gyűjtenie.
MTI, fotó: MTI/Bruzák Noémi - szmo.hu
2019. szeptember 13.Visszautasította a Fővárosi Választási Bizottság Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) főpolgármester-jelöltkénti nyilvántartásba vételét pénteken.

A főpolgármester-jelölteknek ötezer ajánlást kellett összegyűjteniük szeptember 9-én 16 óráig.

Az FVB pénteki határozatából kiderül:

a Fővárosi Választási Iroda Thürmer Gyula 747 ajánlóívének ellenőrzése során 4491 érvényes ajánlást rögzített. Mivel a politikus által benyújtott érvényes ajánlások száma nem érte el a törvényben meghatározott mértéket, a Fővárosi Választási Bizottság a jelölt bejelentését visszautasította.

Az FVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x