Kikerült a lista: gigaberuházásokra készül a kormány Budapesten
  A 2020–2026-ra tervezett nagy projektek között van a Liget Budapest befejezése, a Hungexpo fejlesztése és persze lesznek stadionok is.
  Szeretlek Magyarország - szmo.hu
  2018. október 12.


  Több mint 1100 milliárd forint az összértéke azoknak a folyamatban lévő, illetve a jövőben megkezdődő fejlesztéseknek, amelyeket egy 62 tételből álló lista gyűjt csokorba. A dokumentumot a kormány mutatta be a főpolgármesterrel folytatott tárgyalásokon, most pedig a Magyar Idők birtokába jutott.

  Ebben a befejezettek mellett 27, a következő években megvalósuló magasépítési és közlekedési beruházás található.

  A dokumentumban a Budapest 2030 tervhez kapcsolódó, már látható felsőoktatási, állam- és közigazgatási, sport-, zöldterületi és kulturális fejlesztéseken túl olyan tervek is szerepelnek, amelyeknek még csak az előkészítése kezdődött el, a kivitelezése pedig majd a következő években zajlik le.

  A 2020–2026-ra tervezett nagy projektek között van a Liget Budapest befejezése (a park és a Városligeti-tó teljes megújítása, az új Nemzeti Galéria, a Városligeti Színház és a régi Közlekedési Múzeum épületének rekonstrukciója), a Pénzügyminisztérium régi-új épületének kialakítása a budai Várban, a Hungexpo fejlesztése, egy húszezer férőhelyes aréna felépítése a Kvassay-zsilipnél, az Új Atlétikai Stadion, illetve az egykori Nagyvásártelep környékére tervezett Budapest Diákváros, vagy más néven Déli Városkapu beruházás - írja a Magyar Idők.

  A listán folyamatban lévő, vagy előkészítés alatt álló közlekedési nagyberuházások is vannak: az egyik a 1-es villamos meghosszabbítása a Kelenföldi-pályaudvarig, a másik a villamos- és trolibuszbeszerzés, valamint az elővárosi vasútvonalak fejlesztése is szerepel. Az új déli dunai átkelő, a Galvani híd és a hozzá kapcsolódó közlekedési hálózat kialakítása a 2023–2025 közötti időszakban kezdődhet majd el.

  A 3-as metró alagútjainak és állomásainak teljes körű felújítása, az árvízvédelem fejlesztése külön megállapodás részét képezi a kormány és a főváros között - olvasható a portálon.

  Címképünkön a Magyar Zene Háza építési területe látható a Városligetben. MTI Fotó: Balogh Zoltán


  KÖVESS MINKET:


  Szeretlek Magyarország
  Letöltés
  x
  Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
  x