Kihagyhatatlan adventi programok Egerben és környékén
December 8-15. között kiránduláson, vásáron, koncerten is élvezheted a karácsonyi hangulatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 07.Egerben és környékén is sok színes programmal köszöntik az adventet. A karácsonyi hangulatú város és a vidék kirándulásra, szórakozásra csábít. Íme egy kis ízelítő:

1. Mikulásjáratok a Mátrában és a Bükkben december 8.

Még szombaton is van lehetőség rá, az Egererdő Zrt. Kisvasútjain várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy találkozhassanak a Mikulással.

2. Télindító mulatság a Szépasszony-völgyben, Egerben december 8-án

Az Egri Bornegyed pincészetei forralt borokkal, disznótoros ízelítőkkel, és persze vidám programokkal készülnek. 17 órakor a Mikulás is ellátogat a legkisebbekhez, akiket forró csokival és forró italokkal várnak.

3. Adventi vásár Egerszalókon december 8-án

Egertől néhány kilométerre, Egerszalókon télen is különleges a fürdőzés a Sódomb tövében. Emellett a barlanglakások és a Sáfránykert is tartogat meglepetéseket. A Faluházban helyi termékekből és kézműves árukból is válogathatsz.

4. Gájer Bálint koncert december 10-én Mezőkövesden, Matyóföld szívében

Ha szereted a lágy dallamokat, hétfő este hallgasd meg a „swing hercegét”, aki dalaival mindenkit táncra perdít.

5. Adventi kézműves családi délután Bogácson december 14-én

Bogácsot általában a fürdőzés, vagy a jó túralehetőségek miatt keresik fel, de 14-én mindenkit várnak a Művelődési Házban is, hogy természetes alapanyagokból készíts karácsonyi díszeket. Közreműködik a Viola alkotóműhely.

6. Adventi Gajdos koncert Egerben december 15-én

A Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház számos rendezvénynek ad otthont, többek közt a Gajdos koncertnek, mely hagyományos gyertyafényes adventi koncert, karácsonyi meglepetésekkel.

7. Egri advent Karácsonyi vására

Az adventi időszakban a Dobó téren és az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont udvarán hangolódhatsz az ünnepekre. Kézműves termékek és helyi portékák számos sora mellett természetesen megtalálható az elmaradhatatlan forralt bor és forró italok is.

A Végvári vitézek terén a 12 év alatti gyermekek ingyenesen korcsolyázhatnak minden nap. A pálya mellett büfé és korcsolya kölcsönző is található.

További részletek ITT

Fotók: Vámossy Béla


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x