hirdetés
egett.png

Kigyulladt és hatalmas lángokkal égett egy kocsi Szajolnál a viharban

Félelmetes látvány volt, videók is készültek róla.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 20.


hirdetés

Korábban mi is írtunk arról, mekkora felhőszakadás volt szerdán Szolnokon és környékén: konkrétan autókat öntött el a víz, olyannyira, hogy csak a tetejük látszott ki.

A ViharVonal Viharvadász csoportban több videót is posztoltak arról, amint a Szolnokhoz közeli Szajolnál kigyulladt egy autó a viharban. A hatalmas lángokat és a füstöt még messziről is látni lehetett, még felvételen is elég félelmetesen nézett ki - nemcsak a szerencsétlenség, de a vihar is:

A bejegyzés alatti egyik kommentből kiderül: a sofőr elmondása szerint elkezdett dőlni a füst a kocsi rádiójából, majd kicsapott a láng. Egyből megállt, és kiszállt mindenki, személyi sérülésről nem tudni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyito-Copy.jpg

A barátja élőben közvetítette, ahogy egy fiú 'tujázott' a villamoson

A videón látható, hogy csak a külső burkolatba tudott kapaszkodni. A 'mutatvány' nagyon balesetveszélyes, komoly tragédia is lehetett volna belőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.Életveszélyes mutatvány egy villamoson. A jármű ütközőjén utazott, azaz tujázott egy kamasz Budapesten.

A fiú a 4-es 6-os vonalon pattant fel az egyik szerelvény hátuljára. Mindezt társa élőben közvetítette egy közösségi oldalon.

A videón hallható, hogy a fiatalok jól szórakoznak és egyáltalán nem gondolják, hogy veszélyes, amit csinálnak.

A "mutatvány" nem csak azért veszélyes, mert leeshet a szerelvény végéről, hanem akár a szemből érkező villamos alá is eshet. Ráadásul a budapesti körúti villamos helyenként akár 50 km/h-s sebességgel is haladhat.

Nem egyedi esetről van szó, tavaly novemberben három kamaszlány kapaszkodott fel a villamos ütközőjére.

A villamosok hátulján a burkolatba és az ablaktörlőbe tudnak kapaszkodni. Ám a burkolati rész könnyen kinyílhat, mert az valójában egy szerelő felület ajtaja. Még nincsenek olyan eszközök a hazai járműveken, amelyekkel megakadályozhatnák azt, hogy valaki felmásszon a hátsó részre. A gyártók már kísérleteznek olyan megoldással, ami megakadályozná azt, hogy bárki felkapaszkodhasson a szerelvényre kívülről.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:hirdetés
bonyi-rendorgyilkos-mti-foto.jpg

Életfogytiglanra ítélték a bőnyi rendőrgyilkost, aki agyonlőtt egy őrnagyot

Ha jogerős lesz az ítélet, a 79 éves Győrkös István leghamarabb 25 év múlva szabadulhat, de akkor is csak feltételesen helyezhetik szabadlábra.
MTI, fotó: MTI/Varga György - szmo.hu
2019. június 21.Emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte pénteken első fokon, nem jogerősen Győrkös Istvánt a Szombathelyi Törvényszék. A 79 éves férfi leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vád szerint Győrkös István 2016. október 26-án bőnyi családi házában,

engedély nélkül tartott gépkarabélyával tüzet nyitott a házkutatást tartó rendőrökre és halálosan megsebesített egy őrnagyot.

Az egyenruhások azért tartottak házkutatást a férfinál, mert a 2016-os Teréz körúti robbantás ügyében zajló nyomozás egyik részfeladata volt, hogy a rendőrség országosan ellenőrizte azokat, akiknél illegálisan lehetnek fegyverek vagy robbanószerek. Győrkös István ismert volt hungarista, neonáci múltjáról és arról, hogy különféle táborokat szervez, ahol az önvédelmet és a lövészetet oktatta.

Amikor a férfi először megszólalt a támadással kapcsolatban, azt mondta, csak azért vette a fegyvert a kezébe, mert feltett szándéka volt, hogy ezzel megakadályozza a nyomozók házba való bejutását.

Inkább rájuk akart ijeszteni, nem megsebesíteni őket.

Győrköst végül mesterlövészek és kommandósok, a TEK elit egységei fogták el.

A további részletekért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
krisztofer-hintabaleset-serult.jpg

Már egyedül jár Krisztofer, a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje

A 20 éves fiúnak mindent újra kellett tanulnia koponyasérülése után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.Már egyedül tud járni és a beszéd is egyre jobban megy a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének. Krisztofer 2017 szeptemberében zuhant le a szerkezetről, amikor annak eltört egy alkatrésze.

A most 20 éves fiatal koponyája sérült meg, mindent újra kellett tanulnia. A héten egy szegedi rehabilitációs központban kezelik.

Krisztofer egyébként tavaly már otthon karácsonyozhatott családjával, felépülése folyamatos – és a csodával határos gyorsaságú – a baleset óta.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
boritek.jpg

100 ezer forinttal akarta megvesztegetni a tűzoltókat egy 70 éves nő

Egy szakhatósági eljárásban akart számára kedvező döntést elérni a borítékba rejtett készpénzzel. Akár három évre is lecsukhatják
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. június 21.A Fővárosi Főügyészség honlapján közzétett vádirat szerint a vádlott, egy 70 éves nő az építésügyi hatóságnál ügyfél volt egy fennmaradási és használatbavételi engedélyezési eljárásban. Mivel a hatósági előírásoknak az ügyfél határidőben nem tett eleget, ezért a szakhatóság a szükséges hozzájárulást nem adta meg.

A nő ezután 2017. augusztus 28-án személyesen adott át egy kérelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségén.

A vádlott arra kérte a kérelmet átvevő osztályvezető tűzoltó őrnagyot, hogy vizsgálja meg, a tűzvédelmi szakhatóságnak – jogszabályváltozásra figyelemmel – továbbra is van-e hatásköre az eljárásra, mert ha nem, akkor az építésügyi hatóság megadná az engedélyt. Az írásbeli kérelem a hozzájárulás megadására vagy az eljárás hatáskör hiányában való megszüntetésére irányult.

A nő a kérelmet egy műanyag iratgyűjtőben adta át, amelyben elhelyezett egy borítékot is 100 ezer forinttal. A tűzoltó őrnagy a kérelmet és borítékban lévő készpénzt tartalmazó műanyag iratgyűjtőt – tartalmának vizsgálata nélkül, vagyis a pénzről nem tudva – az érkeztetésre váró beadványok közé helyezte. A borítékban lévő készpénzt a vádlott beadványának iktatása során észlelték, a kirendeltség-vezető pedig feljelentést tett.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amiért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x