hirdetés
Kigyulladt egy társasház tetőszerkezete Budapesten
A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a VIII. kerületi társasházhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.


hirdetés

Egy többemeletes társasház tetőszerkezete ég Budapest VIII. kerületében, a Baross utcában - írja oldalán a katasztrófavédelem. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

a tűzesethez nagy erőkkel érkeztek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók,

akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írja, a Baross utcát a Szentkirályi utca és a Mária utca között lezárták.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Letartóztatták a 16 éves lányt, akinek a házibulijában kalapáccsal verték szét a lakást a vendégek
Közel 15 millió forintos kárt tettek a részeg vandálok a luxusapartmanban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Kissé túlcsordult a hangulat abban a belfasti luxusapartmanban, ahol közel 40.000 fontos kárt okoztak egy házibuli hevében - olvashatjuk a Daily Mail oldalán.

Egy 16 éves lány minden vágya volt, hogy bulit tarthasson az említett lakásban, édesanyja pedig úgy döntött, meglepi őt, és kifizeti a lakosztályt egy éjszakára.

A tinédzser olyannyira felbuzdult az ajándéktól, hogy Snapchaten hívta meg ismerőseit a fergeteges partira. Nos, az este valóban emlékezetesre sikerült: a fiatalok kalapáccsal verték szét a lakást, ezzel közel 15 millió forintnyi kárt okozva a tulajdonosnak.

Mint kiderült, a lakásban több mint 40 fiatal tombolt, holott a booking.com kiírása szerint nem engedélyezett a bulizás az ingatlanban. A lakás tulajdonosa, William a Belfast Telegraph-nak nyilatkozott a történtek kapcsán: az eset ideje alatt egy másik városban tartózkodott, ám mihelyst meghallotta, mi történt, hazautazott.

Elmondása szerint a vandálok kalapácsokkal törték át a falat a konyha és a hall között, bezúzták az ablakokat és az ajtókat, és teljesen tönkretették a konyha és a fürdő berendezését.

Ha kíváncsi vagy a képekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Buliból hazafelé elkötöttek egy csuklós buszt a tinilányok, órákig furikáztak vele
Sándorfalváról egészen Szegedig jutottak. Közben nekimentek egy táblának, és a busz oldala is megsérült.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. április 17.Egy hétvégi buli után tartott hazafelé egy fiatal lányokból álló társaság, akik Sándorfalván elloptak egy buszt a közeli állomásról - írja a Délmagyar. A lap információi szerint a háromfős társaságnak egyszerű dolga volt, mert egyikük a buszállomáson volt takarítőnő és az indítókulcsot is a buszban hagyták éjjelre.

A lapnak nyilatkozott egy, a buszpályaudvar mellett dolgozó férfi, aki szerint a lányok először csak Sándorfalván tettek egy kört a busszal, Homokpuszta felé indultak, majd letértek az aszfaltútról, és a tanyavilágba vezető út felé vették az irányt. Ezután ismét visszatértek Sándorfalvára, aztán elindultak Szeged felé. Egészen a Mars térig jutottak, majd visszahozták a buszt Sándorfalvára, ahol a többórás buszozás után már a rendőrök várták őket.

Az út során ugyanakkor nekimentek egy közlekedési táblának és a busz oldala is megsérült.

A lap megkereste a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárást, viszont itt már csak két lányról volt szó. A DAKK a lap megkeresésére azt írta, feljelentést tettek és belső vizsgálatot indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Felborult egy turistabusz Madeirán, legalább 28-an meghaltak
A buszon az első információk szerint ötvenen utaztak, a halálos áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Többen meghaltak és megsérültek, amikor felborult egy turistabusz szerdán a Portugáliához tartozó Madeira szigetén - jelentette be a Lusa portugál hírügynökség a helyi tűzoltóságra hivatkozva.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió beszámolója alapján több mentő is érkezett a baleset helyszínére, a buszon német állampolgárok utaztak, a halálos áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni.

A BBC szerint a turistabuszon ötvenen voltak és

legkevesebb 28 halottja lehet a balesetnek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ápolók bántalmazták a betegeket egy állami fenntartású szociális otthonban
A bántalmazásokat valaki videóra is vette, a felvételeket pedig eljuttaták a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezethez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Megvertek és megaláztak beteg embereket ápolóik egy állami fenntartású szociális otthonban - számolt be az RTL Híradó. A Baranya megyei Mozsgó községben még tavaly történtek a bántalmazások.

Az otthonban 133 súlyos értelmi fogyatékos ember él, ápolóik közül ketten több lakót is bántalmaztak és megaláztak. Erről valaki felvételt is készített, amelyet elküldött a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezethez.

A szervezet jogi képviselője az RTL Híradónak elmondta, az egyik felvételen az látható, hogy az egyik ápoló éppen a lefekvésben segít egy betegnek, közben pedig csúnyán beszél vele, megalázza és nevelő célzattal meg is üti. Egy másik felvételen pedig meztelenül állítják sorba a zuhanyra váró nőket és férfiakat közösen.

A jogvédők elküldték a felvételeket az alapvető jogok biztosának, aki egy 26 oldalas jelentést készített az belőlük, melyben azt írta, az eset rendszerszintű problémákra vezethető vissza, ennek fő oka elsősorban a bentlakásos intézmények túlzsúfoltsága. Aki ilyen helyen dolgozik, szerinte hajlamossá válhat arra, hogy munkavégzése tárgyaként tekintsen az ellátottakra.

Szerdán az otthon két munkatársát elbocsátották, ők soha többé nem dolgozhatnak hasonló munkakörben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig feljelentést tett az ügyben.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x