hirdetés
Kigyulladt egy magyar turistákat szállító busz Horvátországban
A Krk-szigetre tartó busz teljesen kiégett, de senki sem sérült meg.
Címkép: illusztráció (MaxPixel) - szmo.hu
2019. április 19.


hirdetés

Kiégett egy magyarokat szállító turistabusz Horvátországban - írja a 24.hu.

A portálnak nyilatkozó egyik utas elmondta, hogy egy utazási iroda által szervezett úton tartottak a Krk-szigetre, amikor

egy alagútból kifelé jövet a hátul ülők arra lettek figyelmesek, hogy kigyulladt a busz. Az utas szerint már előtte is hallottak furcsa hangokat a buszban, ami az előzménye lehetett a tűznek. A sofőr azonban szerencsére még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így mindenki elhagyhatta a járművet, mielőtt teljesen kiégett volna.

A tűzoltók gyorsan kiértek, a bőröndöket még ki tudták menteni, de az ülések felett tárolt csomagok odavesztek. Volt olyan utas is, akinek az iratai is megsemmisültek a tűzben.

A portál szerint a kiégett turistabusz utasait egy horvát busz vitte el a szállodáig. Azt ígérték, hogy szombaton jön egy másik magyar busz, azzal mehetnek majd haza a négynapos út végén.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Megtalálták az újpesti autókereskedő holttestét, akinek nemrég nyoma veszett
A rendőrség gyilkossággal gyanúsít 3 férfit, akiket korábban az eltűnés miatt hallgattak ki. Hivatalosan is megerősítették: a férfi holttestét egy erdős területen elásva megtalálták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 24.Megölhették azt a 47 éves újpesti autókereskedőt, akinek az eltűnéséről néhány napja jelentek meg a hírek.

A rendőrség legfrissebb közleménye szerint ugyanis

emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás három férfi ellen, akiket az újpesti kereskedő eltűnésével kapcsolatban hallgattak ki.

A vállalkozó az egyik barátját kérte meg, hogy vigye el a IV. kerületi Erdősor utcába, ahol a kocsiból kiszállt, és azóta nem látták.

Mint arról tegnap beszámoltunk, egy másik vállalkozó eltűnésével is összefügghet az ügy. Hetek óta nem találnak ugyanis két, autószereléssel foglalkozó vállalkozót.

Az egyiküknek a maglódi háza elől veszett nyoma kutyájával együtt. Az 50 éves férfit az autósműhelyében látták utoljára, azóta nem adott életjelet magáról, és a telefonja sem elérhető.

Később Szlovákiában megtalálták a férfi kutyáját. Az állatot a Bors információi szerint Léva környékén, két település között bóklászva találták meg a helyiek és a chip alapján sikerült beazonosítani. Az 50 éves férfi luxusterepjáróját később valaki visszavitte a házához. A rendőrség pedig megerősítette, hogy a férfit először eltűntként keresték, most azonban már bűncselekmény ügyében nyomoznak.

Az Index a másik, Újpesten eltűnt 47 éves férfi ügyével kapcsolatban azt írja: "A rendőrség közleményében ugyan nem említi, hogy megölték, de erre lehet következtetni a három férfi őrizetbe vételéből és a gyanúsítás tényéből. A három férfiról annyit lehet tudni, hogy az egyikük szentendrei, a másik kettő budapesti lakos.

A 24.hu információja szerint

megtalálták az újpesti luxusautó-kereskedő holtestét. A lap úgy tudja, hogy Pest megyében egy erdős területen elásva találtak rá a halott férfira.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság később megerősítette a hírt.

A rendőrség az RTL KLubnak azt mondta: szerintük nincsen összefüggés a két eset között:


KÖVESS MINKET:hirdetés
Már biztos: megölték és elásták az eltűnt újpesti autókereskedőt, tartozás miatt végeztek vele
A három gyanúsított közül ketten már beismerték szörnyű tettüket.
MTI - szmo.hu
2019. május 24.Emberöléssel gyanúsítanak három férfit azzal összefüggésben, hogy eltűnt egy autókereskedő Újpestről több mint két hete - jelentette be a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Pál Adrián elmondta, hogy május 7-én egy újpesti nő jelentette, hogy élettársa, egy 47 éves férfi előző délelőtt elment otthonról, és azóta nem adott életjelet magáról. Az eljárásba - a célkörözési osztályon kívül - már másnap bekapcsolódott az életvédelmi osztály is, és május 11-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

A rendőrség látókörébe három férfi került, ők csütörtöki kihallgatásuk során folyamatosan ellentmondásokba keveredtek.

Ketten végül beismerték, hogy megölték az eltűnt vállalkozót, egyikőjük azonban megtagadta a vallomást.

A 47 éves férfit megfojtották, holttestét Szentendre külterületén rejtették el egy gödörben. Az áldozatot péntek reggel kihantolták, megkezdték a szemlét és a soron kívüli boncolást.

Pál Adrián közölte, hogy

a gyilkosság hátterében adósság áll:

a három gyanúsított tartozott a 47 éves férfinak. Az összeg nagyságrendjéről ugyanakkor nem kívánt nyilatkozni az ezredes.

A három gyanúsított barátok, ketten budapestiek, egyikük szentendrei. A megölt férfi jól ismerte őket.

Az autókereskedővel Újpesten találkoztak, Pál Adrián szóhasználata szerint onnan "vitték" őt Szentendrére, és a gyilkosság már a Pest megyei településen történt. A bűncselekmény helyszínének közelében ásták el az áldozat holttestét.

A három gyanúsított őrizetben van, a rendőrség kezdeményezi a letartóztatásukat. Egyelőre emberöléssel gyanúsítják őket, a minősítés azonban még változhat - mondta a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Pál Adrián hangsúlyozta, hogy - amint azt a rendőrség már korábban is kiemelte - nincs összefüggés az Újpestről eltűnt vállalkozó és egy másik, a Pest megyei Maglódról eltűnt autókereskedő ügye között. Kérdésre válaszolva ugyanakkor azt mondta, hogy mivel mindketten gépjárműveket értékesítettek, akár ismerhették is egymást. Erre vonatkozó adat azonban nincs.

VIDEÓ: A rendőrség felvétele


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Eltűnt 3 tinilány is a VIII. kerületből, segíts megtalálni őket
Keresi őket a rendőrség. Mutatjuk a fotókat.
Police.hu - szmo.hu
2019. május 24.A VIII. kerületi rendőrkapitányság három tinédzsert keres.

Csütörtökön tűntek el 17 óra körül. Azóta ismeretlen helyen vannak, életjelet sem adtak magukról.

A felkutatásukra tett intézkedések eddig eredménytelenek voltak.

A 13 éves Tarczali Mercédesz 162 centi magas, félhosszú, barna hajú, zöld szemű. Eltűnésekor fekete nadrágot, barna kabátot viselt.

A 12 éves Haga Zsaklin körülbelül 145 centi magas, vékony testalkatú, barna, hosszú hajú. Eltűnésekor fekete farmernadrágot és rózsaszín kardigánt viselt.

A 13 éves Imre Mercédesz 156 centi magas, barna, hosszú hajú. Eltűnésekor fekete blúzt, szürke nadrágot, vajszínű bőrkabátot viselt.

A rendőrség az kérik, hogy ha a képeken látható kislányokat felismered, tudod, hol vannak, vagy tudod, hogyan tűntek el, névtelenül is tehetsz bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanún, a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Rejtélyes módon halt éhen egy nő és két ikerlánya Bécsben
A rendőrök nem találtak betörésre vagy erőszakra utaló jeleket, a lakásban nem volt élelmiszer. Feltételezik, hogy a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben.
MTI - szmo.hu
2019. május 24.Az osztrák rendőrség csütörtökön közölte, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya, akikre holtan bukkantak rá bécsi lakásukban a hét elején.

A 45 éves anyára és 18 éves ikerlányaira önkormányzati lakásukban bukkantak rá az osztrák főváros Floridsdorf körzetében kedden.

A boncolást követően kiderült, hogy a három nő éhen halt március végén vagy április elején - számolt be Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő.

"Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait"

- tette hozzá. "A következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor."

A nyomozók korábban elmondták, hogy nem találtak betörésre vagy erőszakra utaló jeleket. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy a nőket (vagy akár csak az ikerlányokat) bezárták vagy kényszerrel tartották a lakásban. Az elzártan élő, kevés kapcsolattal rendelkező család nem hagyott hátra búcsúlevelet, és élelmiszert sem találtak otthonukban.

A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben.

A nőnél - aki többször keresett menedéket anyaotthonban -, már évekkel korábban felállították a diagnózist. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, egyelőre rejtély.

A család nem volt ismeretlen az ifjúságvédelmi hatóságok előtt, miután az iskolaköteles kort elhagyását követően a lányok 2016 őszétől nem látogatták korábbi oktatási intézményüket. A hatóságok tisztázták a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésre. Az üggyel foglalkozó illetékesek szerint semmi sem utalt arra, hogy a lányok ártalmas pszichés vagy fizikai befolyás alatt álltak volna.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x