hirdetés
Kigyulladt egy magyar turistákat szállító busz Horvátországban
A Krk-szigetre tartó busz teljesen kiégett, de senki sem sérült meg.
Címkép: illusztráció (MaxPixel) - szmo.hu
2019. április 19.


hirdetés

Kiégett egy magyarokat szállító turistabusz Horvátországban - írja a 24.hu.

A portálnak nyilatkozó egyik utas elmondta, hogy egy utazási iroda által szervezett úton tartottak a Krk-szigetre, amikor

egy alagútból kifelé jövet a hátul ülők arra lettek figyelmesek, hogy kigyulladt a busz. Az utas szerint már előtte is hallottak furcsa hangokat a buszban, ami az előzménye lehetett a tűznek. A sofőr azonban szerencsére még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így mindenki elhagyhatta a járművet, mielőtt teljesen kiégett volna.

A tűzoltók gyorsan kiértek, a bőröndöket még ki tudták menteni, de az ülések felett tárolt csomagok odavesztek. Volt olyan utas is, akinek az iratai is megsemmisültek a tűzben.

A portál szerint a kiégett turistabusz utasait egy horvát busz vitte el a szállodáig. Azt ígérték, hogy szombaton jön egy másik magyar busz, azzal mehetnek majd haza a négynapos út végén.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Egymilliót rabolt az év legidiótább álarcában Krisztián, el is fogták
Az volt a bukó, hogy három hónappal később visszament az első rablás színhelyére, és megint pénzt akart, ezután fogták el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 25.A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egymillió forintot rabolt Budapest II. kerületében.

A férfi még február 6-án éjfél után pár perccel felfeszítette az ajtót, és bement egy Budapest II., Ördögárok utcai családi házba, az arcát egy maszkkal eltakarta. Vélhetően saját készítésű, hevenyészett álarc volt, vagy valamilyen vicces álarcok boltjában vásárolhatta, mert ijesztőnek semmiképp nem lehet nevezni, az arc eltakarására talán alkalmas volt. A hazaérkező tulajdonosra egy fegyvernek látszó tárgyat fogott, és pénzt követelt tőle. A sértett egymillió forintot adott át a támadónak, aki elmenekült a helyszínről.

A tettes május 13-án 15 óra körül ismét visszament a helyszínre, és a kerítésen keresztül bemászott a ház udvarára, ahol megint megvárta a tulajdonost. Ismét megfenyegette és pénzt követelt tőle, aki ekkor már nem tett eleget a maszkos férfi követelésének, így a fegyveres férfi rövid szóváltást követően, üres kézzel nélkül távozott.

A nyomozók azonosították az 38 éves ózdi férfit, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Íme, a videó, benne a mérsékelten creepy álarccal:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával 2019. május 24-én 15 óra 15 perckor Budapest VI. kerületében, a Király utcában fogták el, majd házkutatást tartottak nála, és megtalálták a bűncselekménynél használt maszkot és gázpisztolyt is.

B. Krisztiánt fegyveresen elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. ​


KÖVESS MINKET:hirdetés
'Reméljük, az a nő élete végéig börtönben marad' - eltemették a feldarabolt férfit, akit barátnője ölt meg
A tunéziai Achrefet az unokatestvére csak a tetoválásai alapján tudta azonosítani, mert a gyilkos feldarabolta áldozatát. A magyar nő Bécsből telekocsival szállította bőröndökben a maradványokat, amiket Jászalsószentgyörgynél rejtett el anyjával együtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 25.Eltemették azt a tunéziai férfit, akit a gyanú szerint a magyar barátnője ölt meg, és holttestét feldarabolva rejtette el.

Mint azt korábban megírtuk, a 27 éves jászladányi nőt, P. Szilviát azzal gyanúsítják, hogy Bécsben leszúrta 32 éves élettársát, majd a feldarabolt holttestet anyjával a jászalsószentgyörgyi öntözőcsatornába rejtette.

A nő tavaly ősszel ismerkedett meg a férfival, akivel egy albérletben éltek, de bevallása szerint a férfi erőszakossá vált és többször bántalmazta is.

Egy reggeli vitában a nő leszúrta az élettársát, a holttestről levágta a kezeket, lábakat és a fejet, majd háztartási sósavval leöntötte őket. Bécsből telekocsival szállította bőröndökben Magyarországra a testet, majd anyja segítségével elrejtette Jászalsószentgyörgy külterületén, egy öntözőcsatornában. Bejelentés alapján találtak rá a feldarabolt holttestre.

A megölt férfi azonosítására az Angliában élő unokatestvére érkezett Magyarországra. Achref szülei őt kérték meg, mert a család Tunéziában él. Wajih elvállalta, hogy elintézi a hivatalos ügyeket, majd a hamvakat repülővel vitte el Tunéziába, ahol a család egy megható szertartással temette el a férfi maradványait - írta a Blikk.

Wajih elmondta, hogy

a szülők nagyon megtörtek, "amikor átadtam nekik a fiuk maradványait egy pici urnában, és tudom, ez biztosan furán hangzik, de egy picit megkönnyebbültek, hogy végre hazatért Achref.

Ám semmi nem pótolhatja a gyermeküket, de tudják, hogy a magyar hatóságok nagyon komolyan veszik az ügyet. Reméljük, az a nő élete végéig börtönben marad".

Nem csak az áldozat családja, hanem Szilvia rokonai is azt szeretnék, ha a nő kemény büntetést kapna. Remélem, legalább húsz évet kap a húgom - mondta a darabolós gyilkossággal gyanúsított nő testvére.

VIDEÓ: A rendőrség felvétele


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Végtelenül jó ember volt, soha senkinek nem ártott' - így emlékeznek a megölt újpesti férfire
A szomszédok szerint is egy 'szimpatikus férfi volt'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 25.Mint azt megírtuk, megölték és elásták A. Csabát, az eltűnt újpesti autókereskedőt. Tartozás miatt végeztek vele, a rendőrség három férfit gyanúsít azzal, hogy megfojtották és holttestét Szentendre közelében elásták.

A három feltételezett gyilkos valószínűleg azzal az ürüggyel, hogy megadják tartozásukat, elcsalták a férfit egy újpesti címre, majd onnan Szentendrére vitték. Az áldozatuk holttestét pénteken reggel találták meg a rendőrök.

A férfi eltűnését párja jelentette május 7-én a rendőrségen, ezután indult meg a keresése.

Az áldozat egyik ismerőse a Blikknek elmondta, hogy bár tudták, hogy barátjuk már több mint tíz napja eltűnt, és vélhetőleg gyilkosság áldozata lett, azért bíztak abban, hogy élve megtalálják.

"Sajnos azonban most már nincs mibe kapaszkodni: bele kell törődnünk, hogy soha többé nem láthatjuk. Szörnyű érzés, hiszen egy végtelenül jó ember volt, aki soha senkinek nem ártott. A vérében volt az üzleti érzék, mindig megérezte, hogy éppen mivel érdemes kereskedni.

Az ismerős szerint a férfi mindig korrekt volt, és ügyelt arra, hogy mindent szabályosan csináljon. Éppen ezért döbbentette meg, hogy mégis a munkája miatt veszítették el.

A meggyilkolt férfi és párja Újpesten egy panellakásban lakott. A szomszédokat is megrendítette a tragédia. Azt mondták a lapnak, hogy "egy végtelenül szimpatikus férfi volt". Szívesen beszélgettek vele, látszólag teljesen hétköznapi életet élt. Reggel elmentek dolgozni, este pedig hazatértek. A. Csaba eltűnése óta azonban a párját sem látták már a házban - mondta el egy szomszéd.

A rendőrségi közlemény szerint három férfit gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével. Ketten bevallották tettüket, egyikük nem tett vallomást. Az autókereskedőnek tartoztak, vélhetőleg emiatt végeztek vele.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
50 Budapestre tartó utas rekedt Frankfurtban, mert a Wizz Air kisebb gépet küldött
Technikai okok miatt nem indult el időben a reggeli járat, a pótlására azonban csak kisebb gép érkezett. A kint rekedt utasok nem tudják, mikor és hogyan jutnak haza.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 25.Ötven utas nem tudott szombat reggel hazautazni Budapestre Frankfurtból, mert a megvásárolt repülőjegyük ellenére sem jutottak fel a Wizz Air gépére. Egy utas az Indexnek írta meg, hogy eddig mi történt.

A reggel 8:35-re kiírt járat - gondokra hivatkozva - nem érkezett meg, majd 10 óra körül annyit közöltek a várakozó utasokkal, hogy az pótgépre nem férnek fel mindannyian. Azt közölték, hogy

csak az 1-27 sorokra érvényes jegyekkel rendelkezők számíthatnak arra, hogy felszállhatnak.

Már a beszállásuk is nehézkes volt, mert az egyébként érvényes jegyek közül volt, amit nem érzékelt a rendszer.

A reptéren rekedteket visszaterelték a külső csarnokba, és azt mondták nekik, hogy a Wizz Air-pulthoz menjenek. Ott egy kézzel írt papíron egy emelt díjas telefonszám volt, és azt az információt kapták, hogy dél után tudnak intézkedni a pultnál.

A lap olvasója délután azt mondta, hogy érkezett egy ügyintéző, aki annyit tudott mondani, hogy talán holnap délután haza tudják utaztatni őket, és esti szállásra fel lehet iratkozni.

A várakozók közül többen is feladták a reményt, és átmentek más reptérre, hogy egy másik járattal hazajussanak.

Lapozz a következményekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x