hirdetés
vv-fanni-gyilkossag.jpg

Kiengedték VV Fanni feltételezett gyilkosát, házi őrizetbe kerül

Csak külön engedéllyel hagyhatja el a lakást, ennek betartását nyomkövetővel ellenőrzik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.


hirdetés

Házi őrizetbe került a Novozánszki Fanni megölésével gyanúsított férfi, közölte a Fővárosi Törvényszék. Úgy ítélték meg, hogy az arányosság, a fokozatosság és a szükségesség elvének szem előtt tartása mellett a bűnügyi felügyelet az eljárás jelenlegi szakaszában már elegendő.

A férfi a határozatban megjelölt lakást csak külön engedéllyel hagyhatja el, ennek betartását nyomkövetővel ellenőrzik.

A törvényszék megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, a gyanút alátámasztó bizonyítékok köre a kényszerintézkedés legutóbbi meghosszabbítása óta nem bővült.

A bűncselekmény súlyára és a kiszabható büntetés mértékére való tekintettel B. László személyi szabadságának korlátozását továbbra is indokoltnak tartják.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kenyerrel-olte-meg-a-gyereket-az-anya-1000x597.jpg

Kenyérrel ölte meg kétéves kislányát az anya, mert a gyerek az étellel játszott

A 28 éves nő akár 15 év börtönt is kaphat azért, hogy gyakorlatilag megfojtotta saját gyerekét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.Szörnyű gyilkosság történt az oroszországi Omszk városában. Egy 28 éves nő megölte a 2 éves kislányát, mert az étellel játszott, amit az anya nem nézett jó szemmel - számolt be róla a Daily Mail.

A kisgyerek egy kenyérszeletet használt játéknak, méghozzá úgy, hogy darabokra szedte, majd a morzsákkal együtt a padlóra söpörte. Amikor ezt az édesanyja meglátta, nagyon dühös lett. Úgy döntött, meg kell büntetnie a lányát, hogy megtanulja: az étel nem játék. Ölébe vette a gyereket, majd egy nagy darab kenyeret tömött a szájába. A kislány így nem tudott levegőt venni és megfulladt.

Az anya már későn kapott észbe: csak akkor vette ki a kenyeret a gyereke szájából, amikor a kicsi már nem lélegzett, a teste pedig elernyedt és elkékült.

Mivel a nő már tudta, hogy a kislány meghalt, arra kérte a párját - aki ezidő alatt a szomszéd szobában volt -, hogy rejtse el a holttestet. A férfi egy kék törölközőbe csavarta a kicsit, majd egy sporttáskába tette, amit az utcán eldobott.

Miután a gyerektől megszabadultak, az anya - akinek egyébként van még egy kisfia is - úgy élt tovább, mintha mi sem történt volna. A szomszédok értesítették a rendőrséget, miután kiszúrták, hogy a kislány eltűnt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
uzvolgy.png

A román csendőrség bírságot szabott ki az úzvölgyi székely élőlánc miatt

Grüman Róbertet, a Kovászna megyei önkormányzat alelnökét bírságolták meg arra hivatkozva, hogy nem jelentették be előre a törvényes előírásoknak megfelelően a demonstrációt.
MTI, címkép: Veres Nándor - szmo.hu
2019. június 12.A Hargita megyei csendőrség megbírságolta Grüman Róbertet, a Kovászna megyei önkormányzat alelnökét arra hivatkozva, hogy a székelyek június 6-i békés tüntetését az úzvölgyi temetőnél nem jelentették be előre a törvényes előírásoknak megfelelően.

A jegyzőkönyvet Grüman Róbert tette közzé a közösségi oldalán. Eszerint a csendőrség 3 ezer lejes (204 ezer forint) bírságot rótt ki. A székely elöljáró az MTI-nek elmondta: a jegyzőkönyv alapján csak annyi derül ki, hogy

a tüntetést 48 órával az esemény előtt kellett volna bejelenteni, és ennek elmulasztása miatt szankcionálták.

Mint mondta, a bírság érvénytelenítését fogja kérni a bíróságon, az eljárás során vélhetően többet meg fog tudni a csendőrség álláspontjáról.

Arra a kérdésre, hogy a bírság összefügghet-e azzal, hogy Grüman jelentette be a Kovászna megyei önkormányzat június 6-i rendkívüli munkaülését az Úzvölgyében, ily módon kifejezve szolidaritását a katonai temetőnél tervezett törvénytelenségek megakadályozására meghirdetett akcióval, elmondta: elképzelhető, de mindez nem derül ki a jegyzőkönyvből, a csendőrség pedig ki sem hallgatta.

A székely önkormányzatok képviselői és magánszemélyek június 6-án azért vonultak a székelyföldi, Hargita megyei Csíkszentmárton kezelésében lévő úzvölgyi sírkerthez, hogy megakadályozzák a moldvai Dormánfalva (Darmanesti) polgármesteri hivatala által törvénytelenül kialakított román parcella és emlékmű ortodox szertartás szerinti felavatását. Élő láncot vontak a temető bejárata elé, de a több ezer román megemlékező erőszakkal benyomult a temetőbe.

Az események után a magyar külügy bekérette a román nagykövetet, aki központi utasításra hivatkozva megtagadta a találkozót. Az eset folyománya volt továbbá, hogy több száz magyar és román együtt tiltakozott az incidens miatt Kolozsváron a Mátyás-szoborcsoport előtt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
miskolctapolcai-barlangfurdo-1000x613.jpg

7 gyerek rosszul lett, ki kellett üríteni a miskolctapolcai barlangfürdőt

A gyerekeket kórházba is kellett szállítani, miután az egyik hipós fertőtlenítő rendszer meghibásodott a fürdőben.
MTI, fotó: illusztráció (Wikimedia Commons) - szmo.hu
2019. június 12.Újra látogatható a fertőtlenítő rendszer hibája miatt délben kiürített miskolctapolcai barlangfürdő - közölte Juhász István, a Miskolci Turisztikai Kft. szolgáltatási divízióvezetője szerda délután az MTI-vel.

A barlangfürdő egyik hipós fertőtlenítő rendszere nem sokkal délelőtt 11 óra előtt meghibásodott. A vendégeket a rendőrök segítségével kivitték a szabad levegőre. A mentők a helyszínen hat embert láttak el, akik rosszullétre panaszkodtak.

A fürdőbe szerdán 234-an váltottak jegyet, közülük mintegy 130-an tartózkodtak a fürdő zárt részén - közöltekorábban Varga Rudolf a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Boon.hu úgy tudja,

egy középiskolás csoport több tagja lett rosszul, akik osztálykiránduláson vettek részt. A velük lévő pedagógus értesítette a segélyhívót.

A Miskolci Mentőszolgálat sajtósa elmondta, hogy a belső medencetereket kellett kiüríteni, mivel itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyereket kellett kórházba szállítani, akiknél

enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya-izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek. Megfigyelés céljából vitték őket a megyei kórházba.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságigazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fürdőhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a megyei katasztrófavédelmi mobillabort riasztották.

Az egységek átvizsgálták a fürdő érintett területét, és gázkoncentráció-mérést végeztek, amely során a mérőműszer nem mutatott ki határérték feletti veszélyesanyag-koncentrációt.

Délután 2-től már újra látogatható a fürdő.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
balesetes.png

10 kisgyerek sérült meg egy balesetben Taktaharkánynál

Egy kocsi és egy szlovák felségjelzésű busz ütközött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.Június 12-én, szerdán délután 5 körül a 37-es számú főút 19. kilométerszelvényében, Taktaharkány közelében egy autó és egy szlovák felségjelzésű busz ütközött össze.

Az elsődleges adatok szerint tíz gyermek és három felnőtt sérült meg

- írja a Police.hu. Sajtóinformációk szerint szlovák gyerekeket szállított a kisbusz.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta, a forgalmat Taktaharkány és Újharangod irányába terelik.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x