Kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, majd rögtön bilincs kattant a csuklóján
Véget ért az egyik büntetése, most kezdődhet a másik eljárás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 07.


Letelt öt éves börtönbüntetése a soroksári gyilkosság ügyében gyanúsított R. Szilárdnak, ezért kiengedték a rácsok mögül. Más bűncselekmények, betörés és rablás miatt töltötte szabadságvesztését, ám nem sokáig élvezhette a szabad levegőt:

a rendőrök rögtön őrizetbe vették, mivel őt gyanúsítják Gy. Krisztina megölésével.

Őrizetbe vétele eddig azért nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte - tudta meg a Blikk a férfi védőjétől, dr. Lichy József ügyvédtől.

"Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró. Mivel nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, nagy valószínűséggel nem házi őrizetbe, hanem újra börtönbe kerül"

- mondta dr. Lichy József.

Gy. Krisztinát 2012-ben támadták meg futás közben. A tettes a Soroksár és Pesterzsébet közötti bicikliútról egy közeli erdős részre vonszolta a nőt, ahol bántalmazta, majd megfojtotta. A tettes a nő ruháját és telefonját is elvitte a helyszínről. A gyanúsított férfi a gyilkosság után bukott le Siófokon, betörés közben. Megtalálták nála az asszony telefonját is, de mivel korábban nem vitték be a mobil adatait a rendszerbe, így nem derült ki, hogy egyezik a kettő. Végül 5 év után megállapították, hogy a börtönben ülő férfi DNS-e egyezik a gyilkosság helyszínén talált genetikai nyomokkal.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x