otter-275962_960_720
Kiemelten védett vidra lenyúzott bőrét árulták a Vörösmarty téri vásárban
Az árus az egyik állatvédő szervezet önkéntesének azt mondta, hogy a saját kezével nyúzta meg az állatot.
Szeretlek Magyarország
2016. december 08.

A HVG Online azt írja, védett vidra lenyúzott bőrét árusítják a Vörösmarty téren a karácsonyi vásárban. Egyelőre nem tudni, pontosan melyik vidrafajról van szó, de az biztos, hogy a fokozottan védett példányok közé tartozott az az állat is, amelyiknek lenyúzott bőrét a Vörösmarty vásárban szúrta ki egy névtelen bejelentő, aki fotót is készített a látottakról.

Egy állatmentő alapítványnál dolgozó önkéntes, Némedi Edina sétált oda a bódéhoz, s megjátszott érdeklődésére az árus azt mondta: saját maga nyúzta meg a vidrát.

vidra

A természetvédelmiek megkeresésére azonban már azt mondta: nem tudta, hogy vidra bőrét tartja a kezében, azt hitte, nutria, és egyébként sem ő ejtette el az állatot, hanem egy szűcstől kapta a bőrt.

A vidrabőrt végül a természetvédelmi őrök vittek el a helyszínről, hogy alaposabban megvizsgálhassák, milyen vidrafajtól származik. Amíg azonban ez megtörtént, addig

az árus teljes nyugalommal kínálta tovább lefoglalt árucikkét.

Az elmondása szerint 25 éve a Vörösmarty téri vásárban dolgozó idős gyapjúfeldolgozó mester egyáltalán nem tűnik ijedtnek. Szerinte nincsen semmi baj egyik termékével sem, és eddig sosem érte panasz a munkáját.

Az állatvédők - köztük Némedi Edina - meg vannak döbbenve, hogy mindez a szeretet ünnepére való készülődésben történik.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója elmondta a 24.hu-nak: a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba rang bekerülni, ezért ha bebizonyosodik, hogy valaki védett állat bőrét árulja, azt egyértelműen kizárják a vásárból.

Oszd meg a cikket!


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!