hirdetés
 
 
Kiderült, milyen sérülések okozták Emiliano Sala halálát
A focista holttestét igen, a pilótáét egyelőre nem találták meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

Megtalálták Emiliano Sala holttestét, a vizsgálatok során pedig kiderült, milyen sérülések okozták a magángépével január 21-én lezuhant focista halálát.

A Daily Mail azt írja: a Cardiff City játékosát ujjlenyomatai alapján tudták pontosan beazonosítani, miután a testét kiemelték a roncsok közül 67,7 méter mélyről. A boncolás során megállapították, hogy a játékos súlyos fej- és törzssérüléseket szenvedett a becsapódás során.

A gép pilótáját egyelőre nem találták meg.


KÖVESS MINKET:
Ápolónők haltak meg pénteken hajnalban az M1-esen történt szörnyű balesetben
Négy autó és egy kamion ütközött össze, a két nő életét a mentősök már nem tudták megmenteni.
Blikk, MTI, Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy súlyos autóbaleset történt február 15-én, péntek hajnalban az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár közelében. Négy kocsi és egy kamion ütközött össze, többen is megsérültek.

Két sérült állapota olyan súlyos volt, a mentők hiába próbálták őket újraéleszteni, mindketten meghaltak.

További három ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

A Blikk a balesetről azt írja:

"Információink szerint Ausztriába tartott az a kocsi, fedélzetén ápolónőkkel, amelyik a belső sávnál a szalagkorlátnak ütközött. Néhányan megálltak segíteni, ám több autós nem vette időben észre a balesetet: beléjük rohantak."


KÖVESS MINKET:Orbán Viktorral és a 4 gyermek utáni szja-mentességen élcelődik egy holland karikaturista
A rajz címe: 'Magyar idill'.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Twitteren jelent meg egy karikatúra, ami Orbán Viktoron gúnyolódik, és a nemrég bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterven.

A rajzon egy szülőgépként (vagy automataként) ábrázolt nő áll, akit átkarol a miniszterelnök.

A kép címe: Magyar idill.

Joep Bertrams egyébként senkit sem kímél, nemrég David Cameron volt a céltáblája, illetve II. Erzsébet angol királynő, de gúnyt űzött már a venezuelai elnökből, Donald Trumpból és Theresa May szerepléséből, illetve a Brexitből is.

Nem ez az első külföldi reakció a magyar kormány által bejelenetett intézkedés-csomagra, és a 4 gyermek után járó szja-mentesség hírére. Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter Twitter-üzenetében a 30-as évek Németországához hasonlította Magyarországot, amit Novák Katalin államtitkár nyílt levélben kért ki magának.


KÖVESS MINKET:
Kiderült, hogy vette el a fegyvert a bíróságon a túszejtő
A bántalmazott fegyőr megsérült, de már hazaengedték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Hazaengedték a kórházból azt a fegyőrt, akit Sz. Károly a bíróságon lefegyverzett, majd a fegyverrel megfenyegetett és az épületből elmenekült. A bűnözőt a rendőrség fél órás hajsza után meglőtte, a férfit jelenleg kórházban ápolják.

A fegyőrt a kórházból való távozása előtt Tóth Tamás, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnoka is meglátogatta. Kollégáját arra kérte, hogy csak akkor kezdjen újra dolgozni, ha már úgy érzi, hogy rendben van, fel tudta dolgozni a történteket - írta a Bors.

A lap információja szerint Sz. néhány pillanat alatt fegyverezte le a bíróságon a fegyőrt. A bűnözőt a tárgyaláson egy korábbi ügye miatt ítéleték el, de az ítélethirdetést követően nekitámadt a fegyőrnek.

A támadón a bíró rendelkezésének megfelelően nem volt bilincs, így tudta nagy erővel arcon ütni a fegyőrt, akitől elvette 9 milliméteres kaliberű fegyverét, amit nem csak rá, hanem a bíróra is ráemelt.

Ezek később súlyosbító körülmények lehetnek majd.

A fegyőr rutinos, már régóta szolgál a testületnél - írta a lap. Az eset megviselte, de lelkileg jól bírja, a támadás során viszont könnyebb sérülést szenvedett, ezért tartották a kórházban megfigyelésre.

A vizsgálat szerint szabályosan járt el a bíróság, amikor levetette a bilincset a fogolyról. Nem jelezték a bírónak, hogy veszélyes bűnözőről van szó, a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.

A támadó őrizetben van, de állapota miatt altatásban tartják.


KÖVESS MINKET:
Kislányával együtt, zebrán gázolták el a politikust a II. kerületben
Többen is úgy gondolják, hogy katasztrofális a közlekedés és a zebrák helyzete a Hűvösvölgyi úton. Mutatjuk a baleset helyszínéről készült videót!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

"Csütörtökön elütötték frakcióvezető-helyettesünket és kislányát egy zebrán a Hűvösvölgyi úton. Alig egy hónappal azután, hogy próbáltuk felhívni a figyelmet a kerület gyalogátkelőinek katasztrofális állapotára a Hűvösvölgyi úton” – ezzel a komentárral tett közzé egy videót a Szövetség a II. kerületért a facebook-oldalán.

Kovács Márton frakcióvezető-helyettes azt mondta:

"Szerettünk volna átmenni a zebrán a kislányommal az itt látható útszakaszon, a zebrán. Leléptünk, körülbelül a felénél járhattunk, amikor bal oldalról egy autó elsodort és elütött bennünket.

Minden köszönhető nagy valószínűséggel annak, hogy hiába vannak kint a zebrát jelző táblák,

hiába volt fényes nappal - délelőtt 9 óra volt - az autós nem látta sem a táblát, sem pedig a felfestett zebrát."

A videóban az is elhangzott, hogy "tarthatatlan a zebrák állapota", és hogy "a BKK nem festi fel ezeket újra". Szeretnék, ha láthatóbbá válhatnának a gyalogosok, és azt is, hogy az önkormányzat újrafestené a zebrákat, az autósokat pedig arra kérik, hogy vezessenek óvatosabban.

A helyszín azért is fontos, mert a környéken óvoda és bölcsőde is van.

VIDEÓ: A baleset helyszíne:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x