hirdetés
babavaro-hitel-visszafizetese-forint.jpg

Kiderült, mennyit kell visszafizetned a babaváró hitel után, ha mégsem születnek gyerekeid

Ha egy baba sem jön össze, a 10 millió forint után 18 milliót kell visszafizetni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 24.


hirdetés

Érdekes kalkulátor jelent meg a babaváró hitellel kapcsolatban.

A Bank360 oldal a 10 millió forintos kedvezményes állami hitel törlesztőrészleteiről készített kalkulátort, amellyel ki lehet számolni azt, hogy mennyi pénzt kell visszafizetni, ha mégsem lesz meg a kedvezményes hitelhez a 3 gyermek.

Mi a bababáró hitel? Ez a kormány februárban kihirdetett családvédelmi akciótervének része.A kedvezményes hitelt minden 40 év alatti nő igényelheti, aki első házasságát köti.

A hitelt igénylő nők 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhetnek.

A törlesztést az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztik, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni.

Ha harmadik gyermek is születik, a kölcsön további részét teljes egészében elengedik.

Az összegekhez kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
agyonvert-teknos-fiatal-no-rendorseg-1000x583-1-1000x583.jpg

Elfogták az állatkerti teknőst agyonverő nőt

A 28 éves ózdi nő kihallgatása már megkezdődött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt

- írja a police.hu.

A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása folyamatban van, a nyomozó hatóság őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezi.

Az esetről pedig nemrég újabb részletek derültek ki, köztük az is, hogy az megölt teknős akár 80 évig és élhetett volna és a sérülései miatt pedig a teknősnek óriási fájdalmai lehettek.


KÖVESS MINKET:hirdetés
bebi-elefant-osszeesik-kimerultseg.png

Összeesett a kimerültségtől a bébielefánt, akit a turisták szállítására használt anyjához kötöztek

Az eset Thaiföldön történt, ahol az 'elefántlovaglás' nagy attrakció. Egy turista vette videóra az esetet, szörnyű látni az összeroskadó állatot.
Mirror - szmo.hu
2019. június 14.Thaiföld keleti részén, a Nong Nooch Tropical Gardens nevű, népszerű turistalátványosságnak számító vadasparkban rögzítette egy nő a megrendítő képsorozatot.

A park egyik legnagyobb attrakciója az "elefántlovaglás", ahol rengeteg elefántot használnak arra, hogy a hátukon hordozzák a turistákat végig a trópusi növények között, végeláthatatlan utakon, egész nap.

A videón látható kiselefánt a turistanő szerint nem lehetett több egyévesnél. Hogy miért kötözték az anyjához - talán, hogy ne legyen egyedül, vagy őt is szoktatták a későbbi turistaszállításhoz -, az nem derült ki.

A kis állat viszont láthatóan halálosan kimerült a megerőltető gyaloglástól, a 40 fokos kánikulában. Összeroskadt, és hiába próbált erőlködni, hiába igyekezett az anyja is gyengéden noszogatni, ő csak feküdt a földön, egy darabig képtelen volt felállni.

A videóért kattints.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
agyonvert-teknos-fiatal-no-rendorseg-1000x583.jpg

Akár 80 évig is élhetett volna az állatkerti teknős, amit egy kockakővel vertek agyon

Újabb részletek derültek ki a támadóról, akit már keres a rendőrség. A követ is lefoglalták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.A rendőrség elvitte azt a követ is a Fővárosi Állat- és Növénykertből, amellyel agyonvertek egy görög teknőst szerdán - írja az Index.

Az esetről mi is beszámoltunk. Az állatkert gondozói a zárás előtti állományszemle során fedezték fel, hogy az egyik teknős olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni.

Közleményük szerint

a teknősnek óriási fájdalmai lehettek, a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is szétnyílt, belső szervei súlyosan sérültek.

A térfigyelő kamerák viszont rögzítették azt a fiatal nőt, aki a gyanú szerint megdobta a kockakővel az állatot. Az állatkert szerint úgy történhetett a támadás, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kiemelte az állatot a kifutóból, ám az ekkor a kezébe piszkíthatott. A tettes ezután keresett egy követ és érthetetlen módon agyonütötte vele a teknőst.

Mivel az ilyen védett állatfajok egyedeinek elpusztítása, illetve károsítása esetén természetkárosítás valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a rendőrség már keresi is az elkövetőt.

Csütörtök este több fotót is közzétettek arról a két személyről, akiket a kamerák felvettek. A rendőrség egy 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú nőt keres, aki az állatkertben fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

Az Index úgy tudja, a nő magyarul beszélt a képeken mellette látható férfival, tehát valószínűsíthető, hogy nem külföldi turisták. Azt írják, valaki már bejelentette a rendőrségen, hogy felismerte az elkövetőt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
water-turtle-3986922_1280.jpg

Több év börtönt is kaphat a budapesti teknősgyilkos

A vádat súlyosbítja, hogy védett fajról van szó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Akár három év börtönbüntetést is kaphat az a nő, aki a minap egy kockakővel úgy megvert egy görög teknőst, hogy páncélja kettétört, szervei szabaddá váltak, és végül el kellett altatni. Az állat még órákon át szenvedett, mire megtalálták, a nő ellen pedig hajtóvadászat indult.

Végül pénteken Ózdon előállították állatkínzás vétségének gyanújával, és mivel különösen nagy szenvedést okozott az állatnak, 3 év börtönre ítélhetik

– írja a Blikk. A vádat súlyosbítja, hogy védett fajról van szó, és elpusztítása természetkárosítást jelent, amiért ugyancsak 3 év letöltendő járhat.

Bár az állatkert mindig is szerette volna közelebb hozni az embereket és az állatokat egymáshoz, a tragikus eset után fontolóra vették, hogy változtatnak a teknőskifutón, és magasabb kerítést építenek. Az intézmény szóvívője hozzátette: ilyen esetre a '90-es évek eleje óta nem volt példa, amikor egy vemhes hódot ütöttek agyon.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x