hirdetés
hotel_visegrad-1.jpg

Kiderült, melyik szálloda lett Budapest környékén a legjobb

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás c. műsorban szereplő hat Budapest környéki szálloda közül a nyertes egy visegrádi hotel lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 06.


hirdetés

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenyének újabb régiós versenye zárult le vasárnap. A szavazatok 44 százalékát bezsebelő szálloda, a Hotel Visegrád**** lett augusztus HÓNAP HOTELE, azaz a régió legjobbja. Ez azt jelenti, hogy ez a hotel jutott be AZ ÉV HOTELE fináléjába.

A régiós versenyben a szavazás most is szoros volt, főleg a második és a harmadik helyezett között. A ti döntésetek alapján a második helyen a voksok 19 százalékával, a Jankovich Kúria Wellness Hotel**** végzett. Harmadik helyezett pedig a Hotel Juventus*** lett. Ez a szálloda a szavazók 13 százalékának volt szimpatikus.

Alakítsd Te is a versenyt szavazatoddal! Segíts megtalálni Északkelet- Magyarország legjobb hotelét!

A hotelek bemutatása vasárnap már egy új régióban, Északkelet-Magyarországon folytatódott. A szeptemberi hónapban összesen nyolc szállodát kell véleményeznie a műsorba jelentkező tesztelőknek. A szavazóknak pedig csupán annyi a dolga, hogy minden egyes adás után leadja voksát arra a szállodára, amelyik jobban tetszett neki az adott műsorban. Szavazni mint mindig, most is érdemes lesz, hiszen a végső sorrendet Ti dönthetitek el, nem mellesleg pedig folyamatosan lehet nyerni wellness hétvégéket.

A vasárnapi adásban Angélát és Tamást ismerhettétek meg. Ők hat évvel ezelőtt egy szórakozóhelyen közös ismerőseik által találtak egymásra. Nagyon hamar egy hullámhosszra kerültek, így nem is volt kérdés, hogy adnak egy esélyt kapcsolatuknak. Azt mondják, rettentően sok a közös bennük. Ugyanazt szeretik, közös a hobbijuk, egyszerre mondanak ki dolgokat és befejezik egymás mondatait. Imádnak kirándulni és fényképezni. Ha láttad az adást, akkor erről te is megbizonyosodhattál hiszen a műsor ideje alatt is rengeteg fotót készítettek. Nem véletlenül. Ha tudni szeretnéd mit szólt Angéla és Tamás az egri és az erdőbényei hotelhez és miért volt náluk folyamatosan fényképezőgép, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódját az RTL Most!-on.

Most vasárnap délig szavazhatsz az alábbi szállodákra:

Hotel Eger & Park****

A négycsillagos szálloda Eger történelmi központjában, a Dobó tértől csupán pár perc sétára, karnyújtásnyira a város legfőbb nevezetességeitől, a Gárdonyi Géza Színház mellett található. A hotelt egy park veszi körbe, melynek egyik végében a strand és a gyógyvízéről híres Török fürdő található. A szálloda két jól elkülöníthető épületből áll. Az egyik a Park Hotel**** épületszárny, amelynek műemlék jellegű épülete közel száz éve szolgálja a város idegenforgalmát. A polgári hangulatú barokk stílusú épületből zárt folyosón keresztül juthatnak el a vendégek a másik szárnyba, a Hotel Eger****-be, amit a modernebb, dízájnosabb stílus kedvelői részesítenek előnyben. Itt található a recepció, a wellness és gyógyászati részleg is. Emellett a szállodában egészségközpont, edzőterem és a magyaros konyha remekeit felsorakoztató étterem is van.

További információ itt!

Magita Hotel és Étterem

Falusi közeg, csend és nyugalom, barátságos mosolygós emberek, mindez jellemző arra a kis településre, ahol a Magita Hotel és Étterem található. Erdőbénye, Tokaj-Hegyalja egyik legrégebbi településének főterén fekszik ez a családias hangulatú szálloda. Kényelmes és otthonos szobák, valamint konyhával felszerelt több légtérű apartmanok közül választhat a vendég. A hotel területén szabadtéri medence, szauna, pezsgőfürdő és tekepálya biztosítja az önfeledt kikapcsolódást. Az étteremben a magyaros konyha szerelmesei érzik majd jól magukat, ahol igazi falusi ízeket kóstolhat az ember. Az aktív kikapcsolódási lehetőségek is adottak. Érdemes kerékpárral bejárni a környéket, és ellátogatni egy boros pincébe. Ha pedig esti kikapcsolódásra vágynátok, akkor célszerű igénybe venni a szálloda hangulatos nyári teraszát vagy a pincében található bárt.

További információk itt!

Szavazatoddal wellness hétvégét nyerhetsz!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Voksolni megéri, hiszen aki szavaz, az nyerhet egy wellness hétvégét abba a szállodába, ahová szavazatát leadta. Minden szavazat számít, hiszen ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz A HÓNAP HOTELE, majd AZ ÉV HOTELE.

Most vasárnap újabb hoteltesztelők érkeznek az északkelet-magyarországi régió két újabb szállodájába

Az RTL Klubon futó, AZ ÉV HOTELE című műsor vasárnap Északkelet-Magyarország két újabb szállodájába kalauzolja a nézőket. A műsorvezető, Éry-Kovács Zsanna és a szavazók segítségére egy család lesz. Gábor, Orsi és a gyerekek hétvégjük első felét az egerszalóki Thermál Park Egerszalók ****-ban kezdik meg, amit a szintén egerszalóki Villa Cuvée-ben zárnak. Ha kíváncsi vagy a két szállodára, akkor nézd meg vasárnap 12:15-kor az RTL Klubon, AZ ÉV HOTELE legfrissebb epizódját.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klub-on futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rainbow-1149610_960_720.jpg

5 kis település Pest megyében, ahová jó visszavonulni

Nemrég eljátszottunk azzal a gondolattal, milyen lenne egy csendesebb vidéken újrakezdeni, most pedig Pest megyében néztük meg, hova is vonulnánk szívesen vissza. Azt is megnéztük, kaphatnánk-e támogatást az ottani lakásvásárláshoz.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. október 21.A listában szereplő településekben közös, hogy mind kiváló hely a természet szerelmeseinek, Pest megyében vannak, éppen emiatt a fővároshoz viszonylag közel helyezkednek el, némelyik tömegközlekedéssel is könnyen elérhető. Nem utolsó sorban pedig ha ezeken a településeken kezdenél új életet, érdemes tájékozódni, ugyanis nem mindegyik szerepel azon 2500 település listáján, ahol igényelhető a falusi CSOK. Mit jelent ez? A falusi CSOK külterületen lévő tanya, birtokközpont esetében bárhol, belterületen belül pedig közel 2500 kistelepülésen lévő lakóingatlan esetén igényelhető. Ez a vissza nem térítendő támogatás lakásbővítésre és/vagy korszerűsítésre fordítható, akár a használt lakás vásárlására igényelt kölcsönnel együtt is. Vásárlással egybekötve a falusi CSOK összege maximum 10 millió forint lehet. Fontos kitétel, hogy vásárlásra kizárólag a támogatás fele fordítható, a fennmaradó részt bővítésre és/vagy korszerűsítésre kell fordítani. Használt lakás korszerűsítésére vagy bővítésére pedig 3 vagy több gyermek esetén maximum 7,5 millió forint igényelhető. Kamattámogatott hitel is igényelhető a falusi CSOK mellé, amelynek összege 3, vagy több gyermek esetén akár 15 millió forint is lehet.

Az OTP Bank szakértőjét kérdeztük a Falusi CSOK-ról

„A júliustól elérhető falusi CSOK jó lehetőség, azoknak a családoknak, akik egy igazi vidéki portára vágynak, amely nyugodt és természet közeli életet biztosít. Mielőtt a kisebb településre vágyók beleszeretnének egy hangulatos parasztházba, mindenképp javasolt áttekinteni a preferált kistelepülések listáját, valamint az igényléshez szükséges feltételeket.

Ahogy minden lakásfinanszírozással kapcsolatos kérdésben, úgy a falusi CSOK esetében is igaz, hogy érdemes olyan pénzügyi partnert választani, akinél az összes piaci hiteltermék és állami támogatás elérhető és aki szakérőként tud segíteni az ingatlankeresésben, finanszírozásban és az igénylés folyamatában” – javasolja Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

1. Kóspallag

A Börzsönyben bújik meg ez a pici település a Fekete-hegy, a Szép-bérc, a Kopasz-hegy és az Alsó-hegy által körbezárt Kóspallagi-medencében. Ennek köszönhetően pedig rengeteg, gyönyörű túrahely van a közelben, ahol hatalmas kocsánytalan tölgyek és bükkök árnyékában sétálhatsz, de vadlesre is kiváló. Kóspallag és környéke éppen ezért a kirándulók és turisták körében is nagyon kedvelt település.

Fotó: Wikipedia

2. Szob

Szob az Ipoly torkolatánál és a Duna bal partján fekszik. Ide a Budapest-Vác-Szob vasútvonallal is könnyedén el lehet jönni és itt kelnek át a vonatok Szlovákia felé is. Szob már nagyon régen, a római időkben is lakott város volt, itt húzódott a limes és ennek köszönhetően rengeteg római kori emlék is előkerült itt, de már a honfoglaló magyarok is csábítónak találták ezt a vidéket.

Fotó: Wikipedia / Civertan - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 2.5

3. Galgahévíz

A Gödöllői-dombságban, a Galga patak jobb partján találod Galgahévíz szépséges községét. Itt is jelentős honfoglaláskori leleteket találtak, a kis település pedig adottságainak köszönhetően kellemes, csendes, pihentető életet tud biztosítani. A horgászat szerelmeseinek pedig kiváltképp tökéletes, hiszen itt van a Galga-mente legszebb horgásztava is, a Bika tó, ahol rengeteg ponty, csuka és harcsa akasztható horogra.

Fotó: Wikipedia / Civertan - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0

4. Pilisszentkereszt

Budapest határától csupán 26 km-re fekszik Pilisszentkereszt, úgyhogy akár „bejárósként” is ajánljuk, ha minden vágyad a béke szigetén lakni. A község része Dobogókő is és nagyon népszerű kirándulóhely a Pilisben, hiszen itt van a Szurdokvölgy, barlangok, a dobogókői síközpont és a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja is.

Fotó: Söptei Zsuzsanna

5. Perőcsény

A felsoroltak közül a legapróbb település, kevesebb, mint 300 fő lakja. Éppen ezért, azoknak akik szeretnek csendben elvonulni tökéletes választás lehet, ez a Börzsöny lábánál lévő völgykatlanban megbújó település. Innen csupán négy kilométerre található a Várbérc, melynek 715 méter magas csúcsán állt egykoron a Salgóvár, melyet a 13. században építettek. Bár a vár már nincs itt, a kilátás miatt könnyen érthető, miért pont ezt a sziklacsúcsot választották építkezéshez.

Fotó: Wikipedia / Szeder László - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
extremcsoki_ck.jpg

10 extrém ízű csoki, amit muszáj megkóstolnod

Ha elég bátor vagy és ki mersz lépni a komfortzónádból, kóstold meg például az algás, a sörös és/vagy a halas csokit!
Forrás: SMARTA blog, címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 19."Itt mindenről szó lesz, ami a lakást otthonná, a konyhát varázslatokkal teli izgalmas hellyé változtatja, miközben trükkökkel, bájjal és némi varázsporral megőrizzük nőiességünket. Ha kíváncsi vagy ez mit jelent, gyere és tarts velem!"

Ha Gombóc Artúrt megkérdeznénk, hogy melyik a kedvenc csokija, napestig tudná sorolni, de szerintem még neki se jutnának eszébe olyan extrém ízkombinációk, mint Jozef Zotter-nek, aki mindent (is) beletesz a csokiba, a ketchup-tól a halcsonton át az algáig. Tudom, tudom, ezek elég szörnyen hangzanak, ha csak úgy külön ennénk a csokihoz, nem pedig elrejtve a csokiba, pedig tényleg vannak olyan extrém kombinációk, amelyek kiállták az idők próbáját, a polcon maradhattak és nem a csoki-temetőben végezték.

Pár hete Ausztriában jártam a Zotter csokigyárban, ahol kb. 500 különböző csokit gyártanak, amelyből akár 300-at is megkóstolhatunk - persze csak, ha bírunk - a gyárlátogatás során. Miután végig ettem az egész gyártási folyamatot a pörkölt kakaóbabtól a kakaómasszán át a drazsékig, nem tudtam ellenállni a shop kínálatának és beszereztem 10 igazán extrémnek tűnő kézzel mártott csokit, hogy itthon, egy kis társasággal együtt végig kóstoljuk.

Persze nem volt könnyű dolgom, mert a Zotter kínálatában szinte csak meglepő kombinációk vannak, de szerintem sikerült "durva" dolgokat hazahoznom. Bevallom, volt olyan, amelyet félve kóstoltam meg.

1. Ananász-karamell-alga

A kóstolást egy könnyebb darabbal, az ananászos-karamellás-algás csokival kezdtük, hiszen ebben csak az alga az, amelyet nem szoktunk csokiban enni, de smoothie-ba rendszeresen teszem, és a sushiból sem hiányozhat. Első harapásra egy kiegyensúlyozott csoki hatását keltette, nem túl édes a karamelltől, mert az ananász enyhe savanyúsága kompenzálja.

A benne lévő vörösalga alapból az édes, de mivel a gyártás során meg is karamellizálják, ezért ez az édes, ami ropog a fogunk alatt. Talán a legvégén érződik egy enyhe tengeríz. A rétegek szépen elkülönülnek, az étcsoki bevonó pedig egy külső roppanósságot ad a csokinak.

2. Whisky-bacon

A whisky-bacon kombótól egy kicsit tartottam, mert egyrészt nem szeretem a whiskyt, másrészt a bacon és a csoki nekem a két véglet. Ezen előzmények után azonban kellemes meglepetés volt a lágy, krémes csoki, amelyet roppanós bevonattal ölel körbe.

A whisky alkoholos lehelete csupán enyhén jelenik meg az ízekben, a bacon, pedig amitől eléggé tartottam ízében nem dominál, inkább csak roppanósságot ad a csoki lágyságához, amelytől lesz egy kis kontrasztot az egész kompozícióban. Ráadásul a malacokat a Zotter a saját bio farmján neveli, tehát még ez az összetevő is fenntartható, organikus gazdálkodásból származik.

3. Citrom-gyömbér

A citrom-gyömbér klasszikus kombináció megfázásos időszakra, de nem csak a teánál, hanem a csokinál is tökéletes ez az ízkombináció. Első harapásnál már gyönyörűen látszik a 2 réteg: 70%-os csokikrém alul és a citromos-gyömbéres-mézes réteg felül, no meg az étcsoki bevonó is szépen kivehető.

Ízében azonnal a karácsonyt hozta nekem, mert az első asszociációm a citromos zselés-szaloncukor volt, amit imádok, de sajnos már nem sok helyen lehet kapni jó minőségűt belőle. A citrom felfrissít az érzékeket, a gyömbérnek az enyhe csípősségét pedig jól ellensúlyozza a csoki réteg.

4. Ribizli-chili

Először az édes, aztán a savanyú, majd a legvégén az enyhe csípős íz önti el a szánkat, amikor beleharapunk a ribizlis-chilis csokiba. Összességében savanykásan fanyar, de maximálisan élvezhető, kiegyensúlyozott ízvilág.

Aki nem rajong az édes ízekért annak tökéletes választás. És kellemesen roppanós az étcsoki bevonat rajta!

5. Sör

Egy újabb alkoholos csoki, nevesült a sörös csoki következett a sorban, amelyben a barna sör testesebb ízvilág jelenik meg, de jól kiegyensúlyozza a csoki édessége, illetve az ehhez a kreációhoz társított tejcsokis bevonó.

Ízében megjelenik a malátás, alkoholos íz, ami nem véletlen, hiszen IPA sör az alapja, amelyet Salzburgban gyártanak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zuhany_no.jpg

Pisilj és moss fogat zuhanyzás közben! - így védenék a környezetet a norvégok

Naponta 182 liter vizet fogyaszt egy átlagos norvég, ez épp kétszer annyi, mint a szomszédos Dániában. Az egyik szakembernek eszébe jutott néhány trükk, amivel spórolni lehetne.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. október 19.Jó hír érkezett Norvégiából azoknak, akik eddig csak sunnyogva mertek tusolás közben a kádba vagy a zuhanytálcába pisilni: senki ne fogja vissza magát! Egy norvég szakember a Daily Mail cikke szerint egyenesen arra biztat mindenkit, hogy ha lehet, akkor kizárólag zuhanyzás közben pisiljen, és még jobb lenne, ha a napindító és/vagy napzáró tisztálkodást a fogmosással is összekötné.

Ha a norvégok rászoknának a zuhanyzás közbeni vizelésre és fogmosásra, egy lépéssel közelebb kerülhetnének Dániához, ahol fele annyit vizet használnak. Nem ez az egyetlen ötlete azonban a vízpazarlás megfékezésére az Oslói Víz- és Csatornázási Ügynökség vezetőjének:

"Csak akkor kapcsoljuk be a mosógépet és a mosogatógépet is, ha tele van. Ezen felül lehetőleg tartózkodjon a kerti locsolástól" – mondta Frode Hult az állami tévében.

A szakember itt nem állt meg, szerinte az is segíthetne a vízmegtakarításban, ha az ételmaradékokat teljesen belekotornák a norvégok a szemetesbe, és csak utána tennék a tányérokat a mosogatógépbe.

Hult javaslatai hallatán nem mindenki volt egyformán lelkes. A trondheimi tanács egyik tagja szerint talán túlságosan merész lépés lenne felszólítani az állampolgárokat arra, hogy innentől kezdve tusolás közben pisiljenek. A közösségi médiában akadt olyan kommentelő is, aki egyenesen azt javasolta, hogy még többet spórolhatnának, ha a vizelés mellett a kakilást is a kádban ácsorogva (kuporogva) intéznék a jövőben.

Annak ellenére, hogy Oslo Európa egyik legesősebb települése, 2017-ben vízhiányt hirdettek ki a norvég fővárosban.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
KEP2.jpg

Túrázz a mobiloddal!

Ha már úgyis ott lapul a zsebedben, miért ne navigálnál vele? A Természetjáró app a beépített turistatérképpel nem csak azt könnyíti meg, hogy rátalálj a legközelebbi látnivalókra, hanem pillanatok alatt segít kiválasztani vagy megtervezni az ideális túrádat is.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. október 21.Túrázni jó, de a legjobb útvonalra rábukkanni nem mindig egyszerű – ha úgy érzed, már szinte mindenhol jártál, akkor azért, ha pedig mostanság kaptál rá az ízére, és még nem igazodsz el a hegységek, jelzések és turistautak szövevényében, akkor azért. Pánikra azonban semmi ok: a Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenesen letölthető mobil alkalmazása, a Természetjáró kezdőknek és haladóknak egyaránt tökéletes útitárs.

Az app alapja egy turistatérkép, amely nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát akár a Magas-Tátrában vagy az Alpokban is használhatod, és (miután ezt a lehetőséget bekapcsoltad a térkép jobb alsó sarkában lévő rétegválasztóval) mutatja az összes jelzett utat is. Az egyik előnye ugyanakkor éppen az, hogy odakint nem muszáj a fákra festett, gyakran hiányos jelzésekre hagyatkoznod, hiszen elég, ha a képernyőn pirossal kivastagított nyomvonalat követed. Így akkor sem tévedsz el, ha esetleg rád sötétedik.

A Természetjáró app azonban sokkal több, mint egy navigációs program: Magyarország digitális útikönyve. Napról napra bővülő katalógusában ezernyi látnivaló, rengeteg szállás és több száz gyalog- illetve bringatúra között böngészhetsz. Ezeket rendezheted akár a tőled való távolság szerint is, hogy azonnal lásd, mi van a közeledben, menet közben ne maradj le semmiről, de a túrákat természetesen nehézség és hossz szerint is át tudod tekinteni. Mindenről részletes ismertetőt olvashatsz és fotókat nézegethetsz, a tartalmakat pedig a térképpel együtt lementheted offline használathoz is.

Ha magad készítenél túrát, a beépített túratervezővel ezt is megteheted, azonnal látva a távot, a szintkülönbséget, valamint a magassági profilt. Mivel az ingyenes regisztráción keresztül az app össze van kötve a webes felületével, a Természetjáró.hu-val, arra is van lehetőség, hogy a nyomvonalat otthon, a számítógép nagy képernyőjén rajzold fel, aztán a terepen a mobiloddal navigálj, vagy azzal rögzítsd az útvonalad.

Bármerre jársz, a Természetjáró app nélkülözhetetlen útitársad lesz.

Ha kérdésed van az applikációval vagy a Természetjáró.hu-val kapcsolatban, tedd fel bátran a Facebook-oldalán, vagy írj az info@termeszetjaro.hu címre!

Az app honlapja

Letöltés a Google Play Store-ból

Letöltés az Apple App Store-ból


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!