hirdetés
Kiderült, hogy a nyugdíjasok egy része adót fizet, kiakadtak a németek
A 21 millió német nyugdíjasból 4,4 millióan fizetnek valamiért adót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.


hirdetés

Hatalmas felháborodást váltott ki Németországban a minap, hogy az országban 21 millió német nyugdíjasból 4,4 millióan fizetnek személyi jövedelemadót -írja aprivátbankár.hu. Ez részben azért van, mert Németországban a nyugdíj után adót kell fizetni, ha annak összege havi 264 ezer forintnak megfelelő euró felett van. Igaz ekkor is csak arra a részre kell adót fizetni, ami az összeghatár fölé esik.

Ez Magyarországon ugyan elég furcsán hangzik, hiszen nálunk a nyugdíj adómentes.

Németországban viszont körülbelül 600 ezer nyugdíjas esik bele ebbe a körbe.

De van rajtuk kívül körülbelül további 3,8 millió nyugdíjas, akik szintén fizetne adót, de nem a nyugdíj után, hanem azért, mert van más jövedelmük is.

A továbbiakért lapozz

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Túlélte saját halálugrását és új esélyt kapott, az orvosok szerint is csoda, hogy jár
Anita szerint egy másik életet kezdhetett. Megerősödött és a szerelem is rátalált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29.Anita egy feleségkereső tévéműsorban szerepelt évekkel ezelőtt. A műsort akkor önként hagyta ott. Hónapokig nem lehetett hallani róla, majd 2012-ben kiderült, hogy leugrott a házuk nyolcadik emeletéről.

Anita nem akart tovább élni. Lehet csoda, sors vagy akár szerencse, ami vele történt. Harminc métert zuhant, végig tudatánál volt. Az RTL megkereste a kórházban és a rehabilitáción is meglátogatta.

Azt mondja, már az ugrás közben megbánta, de onnan már nem volt visszaút. Túlélte és most már újra jár… Az orvosok szerint is csoda ez.

Úgy véli, hogy mindennek megvan az oka. Talán azért történt mindez vele, mert gyáva volt, de most megerősödött. "Egy másik életbe ugrott." Felelősséget mer vállalni, a szerelem is rátalált, és szívesen énekelne újra a tehetségkutatóban.

Azt mesélte, hogy a kutyája segített neki abban, hogy el tudja hagyni a sétához a botját.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:hirdetés
Összeomlóban a középosztály? – az olcsó, főleg kínai munkaerő, a robotok és a szoftverek harapófogójába kerültek
A magyar középosztály helyzete az egyik legaggasztóbb: majdnem 80 százalékuk azt vallja, hogy a fizetésükből alig húzzák ki a hónap végéig.
Göbölyös N. László. Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. április 30.Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, a célja az, hogy tagországai minél okosabb gazdaságpolitikát alakítsanak ki, hazánk 1996 óta a tagja) a középosztály helyzetéről szóló jelentésében leírja, hogy a globalizáció, az automatizálás és az egyenlőtlenségek növekedése miatt hogyan torpantak meg azok a rétegek, amelyek neveltetésüknél, kultúrájuknál fogva történelmileg az emberi és gazdasági tőke felhalmozásának motorjai voltak. „A fejlődés ott nagyobb, ahol a középosztály erősebb” – hangsúlyozza a CNN által idézett jelentés, mely szerint

„a középosztálynak az oktatásba, az egészségügybe, a lakásba való befektetései, a közszolgáltatások iránti elégedettsége, a korrupció elutasítása, a polgártársaikkal és a demokratikus intézményekkel szembeni bizalma az alapjai a növekedésnek.”

Most azonban egyfelől az olcsó, elsősorban kínai munkaerő, másfelől a robotok és a szoftverek harapófogójába kerültek, elsősorban az angolszász országokban, kevésbé a skandinávokban, de nyilvánvaló, hogy ott is, ahol a legjobban meggyökereztek, gyakorlatilag Európa összes országában.

A lehetséges kritériumok közül az OECD a jövedelmet választotta a középosztály meghatározására. Ehhez venni kell egy meghatározott ország jövedelmeinek skáláját, a felénél vonalat kell húzni úgy, hogy a lakosság egyik fele a vonal felett, a másik a vonal alatt legyen. A jelentésre hivatkozó La Repubblica az olasz példából indul ki: a 2016-os adatok szerint az átlag olaszországi jövedelem egy négyfős családban évente 29.305 euró (kb 9,3 millió forint) volt. Aki ennek az összegnek legalább a 3/4-ét keresi, de nem többet, mint a kétszeresét, az középosztálybelinek számít. Tehát a négytagú családnál maradva, az évi jövedelem 21.979 (kb 7 millió forint) és 58.610 euró (18,5 millió forint) között kell, hogy legyen.

Ebben a sávban azonban egyre kevesebben vannak. A második világháború után született nemzedék tagjai, a „baby boomerek” (1946-64) ezekben az években mennek nyugdíjba. Amikor húszévesek voltak (1965 és 1980 között), csaknem hetven százalékuk mondhatta magát a középosztályhoz tartozónak. Ma az OECD-országokban a „milleniáloknak” (azaz a kétezres évek után felnőtté vált generációknak) már csak hatvan százaléka mondhatja el ezt magáról. A „baby boomereknek” ráadásul a mainál sokkal stabilabb munkaerőpiacon kellett elhelyezkedniük, mint a mai generációknak, eleve tartósabb állásokra számíthattak.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy hétből egy középosztálybeli találja magát négy év leforgása alatt a legszegényebb 20 százalék sávjában. Ez még gyakoribb azoknál, akik a középosztály alsó sávjába tartoznak: közülük négy év alatt ötből egy csúszik le ebből a rétegből.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Puccs van Venezuelában? Az ellenzék vezére szerint már a hadsereg egy része is átpártolt hozzá
Ismét zajlanak az események a dél-amerikai országban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.Juan Guaidó, a venezuelai ellenzék vezére videót posztolt a Twitterre. Guaidót már több ország is elismerte Venezuela elnökeként Maduro ellenében. Guaidó ezúttal arra kéri a híveit, hogy vonuljanak utcára (az erőszakmentességet hangsúlyozta), a hadsereget pedig arra, hogy támogassák őt. A felvételen több katona is szerepel, noha egyelőre nem tudni, a hadseregből hányan álltak át az oldalára - csak annyit, hogy egy "kis részük", ezt nyilatkozta Maduro információs minisztere. De hozzátette azt is, hogy folyamatosan semlegesítik őket. A vezérkar korábban egyébként Maduro mögött sorakozott fel, vezetőjük azt mondta, kitartanak mellette.

A tömeg, ami Caracas keleti részében gyűlik, nem oszlik, annak ellenére, hogy a rendőrök könnygázt is bevetnek, számol be a Guardian.

Guaidó egy Caracas közelében lévő légibázisról jelentkezett be a videóban:

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a szabad Venezuelát éltette, és örömét fejezte ki, hogy a demokrácia visszatért az országba. Ezzel szemben mások, például Evo Morales bolíviai elnök (aki Maduro szövetségese) elítélte az eseményeket.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Látványos csillaghullás lesz a hétvégén, jönnek az Aquaridák
Idén a csúcspont május 4-6 közöttre esik, ekkor lesznek láthatóak a meteorok, főleg vasárnap, a korai órákban.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 30.A holdfény ereje miatt kevéssé látványos Lyridák meteorraja április végén érte el csúcsát, rövidesen azonban újabb meteorhullás kezdődik – írja az AccuWeather. Hozzáteszik: a főként a déli félgömbről látható, de az északabbi területekről is megfigyelhető Éta Aquaridák május első hétvégéjén érik el maximumukat.

A meteorraj a Halley üstökös által hagyott törmelékhalmazból épül fel. Amikor a Föld keresztülhalad a Halley útvonalán, a hátramaradt szemcsék találkoznak a bolygó légkörével, ahol fényjelenségeket idéznek elő megsemmisülésük során.

Idén a csúcspont május 4-6 közöttre esik, ekkor lesznek láthatóak a meteorok, főleg vasárnap, a korai órákban.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x