hirdetés
szalacsi.jpeg

Kibírod nevetés nélkül?

Szalacsi Sándor, Polgár Jenő, Matisz nagypapa, Gátvéder - ismerősek nektek ezek a nevek? A legviccesebb videókból válogattunk, amelyek az elmúlt években az interneten keringtek, hatalmas rajongótábort gyűjtöttek maguk köré, és bizonyos rétegekben "kultvideókká" váltak. Ha megnézitek őket, megértitek, miért. :)
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. április 14.


hirdetés

Szalacsi Sándor, Polgár Jenő, Matisz nagypapa, Gátvéder - ismerősek nektek ezek a nevek? A legviccesebb videókból válogattunk, amelyek az elmúlt években az interneten keringtek, hatalmas rajongótábort gyűjtöttek maguk köré, és bizonyos rétegekben "kultvideókká" váltak. Ha megnézitek őket, megértitek, miért. :)

Pokorny Szilárd írása

Az internet egyik kellemes oldalát jelentik a rajta terjedő vicces videók. Az ember meglátja – például a Facebookon, valamelyik ismerősénél –, aztán ő is megnézi, s aztán persze – mivel olyan vicces -, rögtön ő is kiposztolja. És máris futótűzként terjed tova a politikust kifigurázó montázs, a terepjáróval a Balaton jegébe szakadt terepjárót gúnyoló grafika, vagy egyéb vicces szöveg, kép, vagy videó.

hirdetés

Ezek az internetes mémnek nevezett tartalmak érdekes módon már akkor elkezdtek robbanásszerűen terjedni, amikor a Facebook vagy az iwiw még nem, vagy csak csírájában létezett. Ebben az összeállításban a vicces videók közül válogattunk. Arra teszünk kísérletet, hogy a kezdetektől megmutassunk néhány olyan internetes mémet, ami alapvetőnek számít a hazai neten ebben a műfajban.

Szalacsi Sándoré volt az első azoknak a videóknak a sorába, amelyekben egy riporter faggatja az interjúalanyt, ám a végeredmény végül totális röhögésbe fullad – legalábbis a képernyő előtt. Szalacsi a Kocsordon épülő atombunkerről nyilatkozva olyan szállóigékkel ajándékozta meg a hazai internetes társadalmat, mint a „jómunkásember”, az „ojjektum”, vagy a „vízbül veszi ki a zoxigént”. Néhány éve még több rajongói oldala is működött, de a teljes dokumentumfilmet ma is megnézhetitek ITT.

Polgár Jenő a videós internetes mémek másik kultikus figurája. Valójában Kolompár Sándornak hívják, és a Pápai TV riportere próbálta elmondatni vele, hogyan igényelt segélyt beomló háza okán a polgármesteri hivatalban. A problémát az okozta, hogy a polgármester neve történetesen Polgár Jenő volt, s ez a párhuzami Sándornak szó szerint kimondhatatlan nehézséget okozott. Viszont ezzel a Polgár Jenő nevet garantáltan átadta a digitális halhatatlanságnak :)

Matisz papával először a Fókuszban találkozhattatok. A műsor annak kapcsán kereste meg, hogy lánya, Éva 11 évesen gyermeket szült. A semmilyen más nyelvjáráshoz nem hasonlítható dialektust használó Matisz István szavai, vagy inkább „szavajárása” mára a hazai netes „kollektív tudatalatti” szerves részévé váltak.

A „Bélabá” névvel is illetett, de leginkább Gátvéderként elhíresült tisztes vidéki úr eredetileg szintén a kamerának köszönheti a népszerűséget. Szolnok környékén egy helyi tévé riportere faggatta az árvízhelyzetről. Az interjú magáért beszél. :) A dialógus hatását mutatja, hogy „Gátvéder” egy hasonló videókat gyűjtő nternetes oldalnak is névadója lett.

„Itt a kert” – ezt a tőmondatot mondja a riportalany, aki Bélabához hasonlóan szintén eléggé illuminált állapotban került a kamera elé. A televíziózásban vágóképnek nevezik, amikor a ti, nézők képeket láttok, és közben a riporter beszél, mesél nektek valami fontos információt a film témájáról, például bemutatja a szereplőt, akit éppen mutatnak. Ilyen vágóképeket szeretett volna forgatni a Tv2 stábja Mocsoládon, de az élet, na meg az alkohol átírta a forgatókönyvet.

Ha nem bírtad nevetés nélkül, nyomj egy lájkot! :)


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
meghalt-kelly-preston.jpg

Meghalt Kelly Preston színésznő, John Travolta felesége

Szervezete feladta a rákkal vívott küzdelmet. 57 éves volt.
Fotó: Youtube/képernyőfotó - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Meghalt Kelly Preston színésznő, John Travolta felesége

Az amerikai színésznő 57 éves volt - közölte szóvivője a People magazinnal.

Kelly Preston a mellrákkal vívott kétéves harc után vasárnap hunyt el.

A színésznő legutóbb férje mellett szerepelt a Gotti című maffiafilmben, ahol a főnök feleségét játszotta.

1962. október 13-án született. 16 éves volt, amikor felfedezte egy divatfotós, így indult a modellkarrierje. Érettségi után Los Angelesbe költözött és színjátszást tanult.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
000001.jpg

Palkovics: lefújhatják azokat a fesztiválokat is, amelyek augusztus 15. után engedélyt kaptak, ha jön a második hullám

Veszélybe kerülhet az augusztus 20-i tűzijáték, és a nyár végi fesztiválok. Az újabb korlátozás nemcsak a fesztiváloknak ártana, hanem az összes budapesti szórakozóhelyet megviselné.
Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Palkovics véleménye szerint megvan rá az esély, hogy Magyarországon is nőni fog a fertőzöttek száma, ami maga után vonja azt is, hogy újra be kell iktatni a korábbi korlátozásokat és óvintézkedéseket.

Ha a helyzet súlyosbodna, az egyet jelentene azzal, hogy továbbra sem tarthatnák meg az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, illetve azokat is lefújhatnák, amelyek augusztus 15-től engedélyt kaptak.

Egyelőre úgy tűnik, az augusztus 20-i tűzijátékot meg lehet tartani, azonban a legtöbb nagyhírű nyári fesztivált nem. Az már biztos, hogy elmarad a turisták tömegét vonzó Sziget, a Volt, és a Balaton Sound is.

A kisebb fesztiválok még megkísérelték áttenni augusztus utolsó két hétvégéjére az eseményeiket, így tett például az EFOTT, a Strand, a B. My Lake, a Fishing On Orfű, a Kolorádót, és a Szegedi Ifjúsági Napok is.

Az újabb korlátozás nemcsak a fesztiváloknak ártana, hanem az összes budapesti szórakozóhelyet megviselné. Ez alól nem kivétel a Budapest Park sem, amely a tömeges jegyvisszaváltástok miatt a tavaszi koncertek egy részét nyárra tette át. Az újabb korlátozások okozta pénzkiesés természetesen a zenészeken kívül érintené a szervezőket, a háttérmunkásokat, a pultosokat és mindenkit, aki közreműködik a nagyszabású rendezvények lebonyolításában.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-3.jpg

Megrázó és vérlázító a szexuális ragadozó Epsteinről szóló doksisorozat

Megnéztük a Hatalom és Perverzió: a Jeffrey Epstein-sztorit és hányingerünk lett tőle. Egy ragadozó pszichopata portréja.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Netflix - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Mármint nem a netflixes doksisorozattól, hanem attól az embertől, akit vizsgál Lisa Bryant szériája. Igényességében és stílusában, valamint alaposságában is kissé emlékeztet a Madeleine McCann eltűnésével foglalkozó szintén netflixes szériára, ráadásul a téma is rokon.

Epstein manhattani "Nagy Gatsby", igazi aranyifjú volt már fiatal korától, akiről, aki követte az ügyét, tudni lehet, hogy feltételezett öngyilkosságot követett el zárkájában, miután 2019 nyarán letartóztatták. Hogy pontosan mi történt azon az éjszakán, amikor a Metropolitan börtönben az őrök aludtak és a kamerák ki voltak kapcsolva, máig kérdés. Hogy egészen pontosan mennyi áldozata volt, szintén.

A dokumentumfilm mindennek a kérdőjelnek próbált meg úgy utánamenni, hogy akár kap rá pontos választ, akár nem a rendező, a sztori elmesélése közben kirajzolódnak egy pszichopata körvonalai, egy olyan emberi lényé, aki

más emberi lényeknél annyival többnek képzelte magát, hogy tárgynak nézte őket, kiskorúként is szexuális célokra használta s adta-vette a lányokat, mintha használt Barbie-babák lennének.

A Leaving Neverland után meglepetést már nem okoz egy szexuális bűnöző áldozatának kamera előtti összeomlása, de ugyanolyan megrendítő. Kibontakozik előttünk egy hálózat kiépülése, a lányok manipulálása és a floridai gazdagok világának összezártsága, valamint a hatalmi pozíciókban lévők, illetve a média vezető alakjainak feltételezett összejátszása, ami a négy rész alatt tökéletesen kiábrándíthat minket a világból. Az egyetlen optimista mozzanat, hogy úgy tűnik, az igazság kiderül, akkor is, ha akármennyi hatalom és pénz áll mögötte.

hirdetés

De jó tudni, hogy van ilyen, jó tudni, hogy készülnek ilyen dokumentumfilmek. Nem a hatásvadászatra, hanem az információk összegyűjtésére és a sztori lehető legpontosabb felgöngyölítésére. A leghatásosabbak azok a jelenetek, amikor összerakjuk, hogy

xy áldozat már a kilencvenes években (!) jelezte a rendőrségnek és az FBI-nak, hogy egy szexuális ragadozó mit tett vele és a húgával, de valahogy semmi nem akart beindulni nyomozás címén.

És minden nagy igazságérzéssel bíró néző számára megelégedést hoz a hatalmas hálózatot működtető Epstein leleplezése, elfogása és bíróság elé állítása.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
carrie_fisher_harrison_ford_starwars.jpg

23 év után újra A birodalom visszavág vezeti a mozis bevételi listát

Akár félmillió dollárt is termelhet a második Star Wars-film vasárnap estig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Legutóbb 1997 februárjában vezette a mozis bevételi listákat A birodalom visszavág, amikor az eredeti film digitális felújított változatát mutatták be a mozik - írja a Variety.

Mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra sincsenek mozipremierek, ezért korábbi sikerfilmeket adnak a már nyitva tartó mozik. Néhány hete a Jurassic Park, most pedig a második Star Wars-film állt a bevételi lista csúcsán.

A birodalom visszavág 175 ezer dolláros (közel 56 millió forint) bevétellel kezdte a hétvégét, becslések szerint vasárnap estig 4-500 ezer dollárt is termelhet az eredetileg 40 éve bemutatott film.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!