hirdetés
screen-shot-2018-12-26-at-11-09-15-am-1545841110.png

Kiakasztotta a netezőket II. Erzsébet karácsonyi dekorációja – az aranyozott zongora már sok volt

„Imádom, amikor egy közpénzekből élő öreg milliárdos arra buzdít minket, hogy lehetnénk boldogabbak és kevésbé dühösek” – írta egy kommentelő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 27.


hirdetés

A 92 éves II. Erzsébet, aki 66 éve áll Nagy-Britannia élén, karácsonyi szokás szerint a család, a szeretet, a nagylelkűség fontosságáról beszélt, továbbá arra szólította fel alattvalóit, hogy „tiszteljék egymásban az emberi lényt”, és küzdjék le a köztük lévő, mélyen gyökerező különbségeket.

Csakhogy a közösségi oldalak, mindenekelőtt a Twitter felhasználóinak feltűnt az kontraszt, amely az uralkodó szavai és a háttérben látható aranyozott zongora között mutatkozott.

A mahagóni- és selyemfából készült hangszert még Viktória királynő kapta ajándékba 1856-ban. Bár a berendezés többi eleme sem éppen a szerénységről tanúskodott, mindenekelőtt a zongora pazar látványa verte ki a biztosítékot a kommentelőknél, akiknek felháborodásaiból a Cosmopolitan válogatott.

„James Feltont” az háborította fel, hogy a királynő e tömény luxus mellett beszélt az önfeláldozás szükségességéről. „Ken”-nek az jutott eszébe a mélyen gyökerező különbségekből, hogy ennek a zongorának az árából egy évre szállást és ételt lehetne adni a szigetország összes hajléktalanjának. „Janey Godley” szerint a királynő ezzel a dekorral csak azt juttatta az eszébe a szegényeknek, hogy milyen nehéz az ő életük.

„Imádom, amikor egy közpénzekből élő öreg milliárdos arra buzdít minket, hogy lehetnénk boldogabbak és kevésbé dühösek” – fakadt ki „Josh.” „Jessica Barnard” is azokra a százezrekre emlékeztetett, akik az ingyenkonyhánál állnak sorba.

Paul Dumpy színész, aki ráadásul már kitüntetést is kapott a királynőtől (Member of British Empire – MBE), kegyetlen gúnnyal szólt uralkodójának elhibázott gesztusáról: „Drága alattvalók, nézzétek, hogy mennyi arany sz..r, vesz körül, asztalom a szegények könnyeitől fényes.”

Azért nem mindenki háborodott fel a twitterezők közül sem. Nicole Cliffe például úgy vélekedett, hogy egy királynő mégsem beszélhet egy IKEA-bútorokkal felszerelt szobából…


KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x