hirdetés
csorbai.png

Kétszer annyian szavaztak érvénytelenül, mint ahányan az egyetlen jelöltet támogatták Mohácson

Jelezték a választók, hogy szerintük nem volt illő elindulni egyedül, a vetélytárs polgármester halálát követően. A fideszes Szekó József szeptember végén halt meg, és akár egy szavazattal is nyert volna az ellenzéki jelölt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.


hirdetés

Több volt az érvénytelen szavazat az urnákban (4076), mint amennyi Csorbai Ferenc MSZP-s jelöltet támogatta (1867) Mohácson. Ráadásul ebben az esetben az érvénytelen szavazat egyértelműen ellene szólt - írja a 444.

A fideszes Szekó József szeptember végén halt meg és mivel csak egy kihívója volt, így számára gyakorlatilag biztos volt a győzelem. A helyi Fidesz többször jelezte, hogy a helyzet szerintük nem korrekt, aláírásokat is gyűjtöttek, ám a jelölt nem lépett vissza. Csorbai a választások előtt csak annyit mondott, hogy

ha kevés szavazatot kap, akkor nem fogadja el a tisztséget, ám ez jelképes gesztusnak tűnt, mivel nem lett pontosan meghatározva, hogy mennyi a "kevés".

hirdetés

A győzelem nem egyértelmű: akik ugyanis elmentek szavazni, azoknak a 31 százaléka szavazott Csorbaira, ám 68 százalék érvénytelenül szavazott, akik jó eséllyel így próbálták jelezni, hogy nem támogatják. Ám a szabályokon ez nem változtat, az érvénytelen szavazatok továbbra sem befolyásolják a választások eredményeinek alakulását. Akár egy szavazattal is nyert volna az ellenzéki jelölt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hatoslotto2.jpg

Ketten is milliárdosok lettek ma a hatos lottón: két telitalálatos szelvény született

Mutatjuk a nyerőszámokat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Kihúzták az 50. hét hatos lottó nyerőszámait, amelyek a következők:

10 (tíz)

14 (tizennégy)

16 (tizenhat)

26 (huszonhat)

36 (harminchat)

hirdetés

42 (negyvenkettő)

Nyeremények:

A 2 darab telitalálatos lottószelvény egyenként 1 051 934 000 forintot ér.

Az 5 találatos szelvényekre 264 900, a 4 találatos szelvényekre 6760, a 3 találatos szelvényekre 1710 forintot fizetnek.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
biciklis-kislany-kezzzel-emeltek-le-az-autot-1.jpg

„Meghalok, a nyakamnál van a kerék!” – ezt kiáltotta az autó alá szorult 13 éves lány

Rendőrök emelték le róla a kocsit.
Kép: police.hu - szmo.hu
2019. december 16.


hirdetés

Ahogy korábban mi is megírtuk: baleset történt Kiskunhalason, ahol végül egy kislány életét két rendőr és néhány arra járó mentette meg.

A Szász Károly utcában egy balesetet vettek észre. A rendőrök mellett elszaladt egy férfi, akit ők visszatartottak. Ekkor segítségért kiáltó hangot hallottak a balesetben részt vevő, úttesten álló autó alól.

hirdetés

A kocsitól 10 méterre egy kivilágított kerékpárt is megláttak az úttesten. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak, akit végül ki tudtak menteni az autó alól.

A Blikk a helyszínen járt, hol kiderült: a fiatal lány eszméleténél volt és kiabált a segítőknek a mentést megelőzően.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
D_KOS20191125009.jpg

Karácsony Gergely egy újabb fővárosi cég vezetőjét meneszti

Már keresik is az új embert a Főkert vezérigazgatói posztjára.
Címkép: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Karácsony Gergely korábban már menesztette a Főtáv és az FKF vezérigazgatóját is, most pedig a Főkert vezetőjét cseréli le - szúrta ki a hvg.hu.

hirdetés

A lap szerint Budapest főpolgármestere pályázatot hirdetett a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (Főkert) vezérigazgatói posztjára. A hirdetményt Megyeri Szabolcs, a közéleti témákban gyakran megnyilatkozó, korábban a Városliget beépítése ellen is felszólaló kertészmérnök is megosztotta a Facebook-oldalán.

A portál megkereste a Városházát, ahol megerősítették, hogy valóban keresik a Főkert új vezérigazgatóját a 10 éve ott dolgozó Szabó József helyére.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
jahn-ferenc-korhaz-felmondas.png

Hét sebészből hat felmondott Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

A kórház az Index kérdésére azt írta: az orvosok felmondása nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 16.


hirdetés

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat

- erről értesült az Index.

A lap információi szerint az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.

hirdetés

Az Index értesüléseit a kórház nem cáfolta. Az üggyel kapcsolatos kérdésüket elküldték Ralovich Zsolt főigazgatónak, és az alábbi választ kapták rá:

"Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását.

Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el.

A kórház azt írta az Indexnek, hogy az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!