hirdetés
felcsut-iskola-rtl.jpg

Kétmilliárd forinttal drágább lesz az új felcsúti általános iskola

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége nyerte el a beruházást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Majdnem kétmilliárd forinttal kerül többe az eredeti árnál az új felcsúti általános iskola. Az uniós pénzből finanszírozott beruházást Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége nyerte.

A jelenlegi épületet már a második világháború alatt is használták, mostanára pedig nagyon leromlott az állapota (például tornaterem sincs), ezért döntöttek a beruházás mellett.

A 16 tantermes, 600 férőhelyes új intézményt a mostani sportcsarnok helyén építik fel 2022 nyarára - csaknem hat és fél milliárd forintból.

A Momentum szerint az nem kérdés, hogy szükség van új iskolára a faluban, de a beruházás méreteiből látszik, hogy nem a közösség igényeinek kielégítése volt az elsődleges cél.

Az RTL Híradó riportja:

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
foldi-laszlo.jpg

Földi László: Szájer nemi identitása minden titkosszolgálati szerv előtt ismert tény volt

Szerinte éppen ezért valószínű, hogy a szolgálatok tervezett akciójáról lehetett szó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Földi László, a kormánymédia egyik legfoglalkoztatottabb volt hírszerzője, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt a vonalat erősíti, amely szerint a "túnyomórészt férfiakból álló" szexpartin lebukott Szájer Józsefet titkosszolgálati akció áldozata lett.

Ő azonban hozzátett a történethez olyat is, ami más kormányzati magyarázatokból általában kimarad. Szerinte ugyanis Szájerről

„minden titkos­szolgálat tudta, hogy a nemi identitását tekintve hová tartozik, milyen közösségeket látogat.”

Ezt az állítását többször is megerősítette a lapnak. A Bosszú Brüsszelből című interjúban kifejti azt is, hogy „vélhetően egy hasonló körökben mozgó ismerőse – megbízást teljesítve – egyszerűen elhívta a buliba. Az összejövetelen a megengedett létszám felett jelentek meg, tehát a jogszabályok megsértése azonnal megvalósult.”

Szerinte ha elfogadjuk, hogy nem tudott az ecstasy tablettákról, akkor azokat valaki becsempészte a táskájába. Ahogy fogalmaz, „aki ismeri a titkosszolgálatok működését, annak világos, mi történt”. Szerinte a magyar és lengyel uniós költségvetési vétó magyarázza az időzítést is.

hirdetés

Szerda este Földi a Hír TV-ben egyenesen úgy fogalmazott:

„A rajtütés szervezői arra fókuszáltak, hogy magyar érdekeket sértsenek.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ambrus-attila2.jpg

Nem várt elismerés Szájernek - A Viszkis csodálja az ereszen át szökést

A volt bankrabló maga is használta ezt a módszert, mikor megszökött a Gyorskocsi utcából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Alig van ma már az országban olyan ember, aki ne tudna arról, hogy Szájer József volt fideszes európai parlamenti képviselő szexbulin vett részt, és a politikus az ereszcsatornán át próbált meg megszökni onnan.

Most a Blikk az ereszes szökés egyik hazai szakértőjét, a Viszkis Rablóként elhíresült Ambrus Attilát kérdezte a menekülés ezen formájáról.

„Szerintem csőlátás lépett fel a képviselő úrnál, ezzel magyarázható ez a bravúros menekülési kísérlet, amiért egyébként minden tiszteletem az övé. Főként ebben a korban, ilyen kondival!”

- dicsérte a 90-es évek legismertebb rablója Szájert, miután elmondta, az ilyen helyzetekben ez a fajta csőlátás lép fel a menekülő embereknél. Bár azt is hozzátette, ha igazán jó kondiban lett volna, valószínűleg nem okozott volna gondot neki elfutni a rendőrök elől sem.

hirdetés

„Nem tudni, hogy a képviselő milyen edzettségi és fizikai állapotban volt, ám egy ilyen sokkos helyzet és a nyomában felszabaduló adrenalin teljesen átrendezi az ember pszichéjét, megsokszorozza teljesítőképességét”

- tette hozzá a Viszkis.

Ambrus Attila 1999-ben lepedőből és telefonzsinórból összekötött hágcsón menekült el a Gyorskocsi utcai fogdából, de még így is öt métert zuhant a járdára. Neki akkor sikerült megszöknie a rendőrök elől.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Screenshot-2020-12-03-at-9.48.40.png

Vulgáris szavakkal illette az éppen szexelő vendégeket a rendőrség - állítja a brüsszeli orgia szervezője

Lökdösték az embereket és az okmányaikat kérték - mondta el a szervező egy interjúban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

A Partizán lefordította a brüsszeli szexpartit szervező David Manzheley katalán La Vanguardiának adott interjúját.

A 29 éves doktori hallgató az interjúban elmondta, hogy a járványhelyzet előtt sokkal nagyobb, 100 fős bulikat rendezett.

Hozzátette, a járványhelyzet alatt ez volt az első, amit szervezett, olyanoknak, akik kijelentették, hogy már átestek a koronavíruson.

Manzheley úgy tudja, egy versenytársa hívhatta ki rá a rendőröket, aki szintén hasonló rendezvényeket szokott tartani Brüsszelben. A leginkább azt nem érti, hogy este 21:20 körül miért törtek rájuk bármiféle parancs vagy papír nélkül.

hirdetés

A buli szervezője szerint a "homofób rendőrtisztek, akik részt vettek ebben az akcióban" az általa szervezett szexpartit használták fel arra, hogy támadják a brüsszeli LGBT-közösséget:

"A vendégek szexeltek a lakásban, amikor megérkeztek, lökdösték az embereket és az okmányaikat kérték, vulgáris szavakat használva a homoszexuálisokra".

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kannabisz.jpg

Az ENSZ törölte a kannabiszt a legveszélyesebb drogok listájáról - Magyarország ellene szavazott

Az EU országai közül egyedül hazánk volt az enyhítés ellen.
Fotó: NickyPe / Pixabay - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Az ENSZ Kábítószerügyi Bizottsága törölte a kannabiszt a legveszélyesebb - és így leginkább üldözendő - drogok listájáról - írja a CNN-re hivatkozva a 444.hu.

A fű így a IV-es, legfelső kategóriából az I-esbe minősítette át, azaz a legenyhébbe. Ezzel elismerik, hogy csak enyhe függőséget okozhat, és bizonyos esetekben gyógyító hatással bírhat. Az átminősítést a WHO, az ENSZ egészségügyi szervezete kezdeményezte.

Az átminősítésnek a tagállamokra nézve nincs semmilyen kötelező erejű hatása. A szavazás igen szoros volt, a Bizottság 57 tagállamából 27 szavazott az enyhítés mellett, és 25 ellene.

A kannabisz besorolásának enyhítése mellett volt az USA, Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália, Dél-Afrika és az összes európai uniós ország - egyedül Magyarország kivételével.

Magyarország mellett az enyhítés ellen volt például Kuba, Kína, Türkmenisztán, Pakisztán és Oroszország is. A szavazásról EZEN a térképen lehet többet megtudni.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!