szegedvili
Két szegedi diák megcsinálta a legmenőbb menetrendi appot
Nem kell hozzá külön letölteni semmit: a Szegedi Menetrend Bot a Facebook Messengeren keresztül mondja meg, mikor jön a villamos, vagy a busz.
Címkép: Wikipédia - szmo.hu
2017. június 06.A 24.hu adott hírt a 15 éves Schütz Dávid (a szegedi Tömörkény Gimnázium tanulója) és a 17 éves Simonffy László (a hódmezővásárhelyi Bethlen Gimnázium diákja) nem mindennapi fejlesztéséről. A két fiatal alig öt nap alatt fejlesztett ki egy Facebook Messengeren használható botot, aminek használatával pofonegyszerűen meg lehet tudni a város tömegközlekedési menetrendjét.

Mindössze annyit kell tenned ehhez, hogy a Szegedi Menetrend Bot Facebook-oldalán rányomsz az üzenetküldésre, vagy Messengeren rákeresel a bot nevére. Utóbbi esetben a csevegőben meg is jelenik a bot.

Egy gombnyomással kiválaszthatod, melyik megállót vagy járatot akarod keresni. A bot ezután lépésről lépésre vezet végig a kérdéseken: néhány további kattintás, és már láthatod is az adott busz vagy villamos éppen aktuális indulási idejét.

menetrendbot

A bottal úgy lehet csetelni, akár egy emberrel, persze azért vannak szabályok, és nem korlátlanok a lehetőségek. Gyakorlatilag egyszerű, többválaszos menüpontokon vezet végig.

Mivel a kereső használatához nem kell külön appot letölteni, azok is használhatják, akiknek régebbi okostelefonjuk van (ha a Messenger működik rajta), vagy lassú a mobilinternetük. A bot androidos mobilon és iPhone-on is működik, sőt asztali számítógépeken is elérhető.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x