hirdetés
koronavirus-kisvardai-korhaz.jpg

Két koronavírus-fertőzött is van a kisvárdai kórházban

Az egyik fertőzött az intézmény orvosa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

Legalább két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban - tudta meg az RTL Híradó. A kórház egyik dolgozója kereste fel a Híradót, és arról számolt be, hogy

nagyon sok egészségügyi dolgozó és beteg érintkezett a kórházban egy köhögő lázas beteggel, akiről később kiderült, hogy koronavírussal fertőzött.

A dolgozó beszámolója szerint a beteg legalább három részlegen is feküdt a kórházban az elmúlt napokban és a vele érintkező dolgozók hétfőn még dolgoztak. Kisvárdán az RTL Híradó stábjának nyilatkozó emberek nem hallottak az esetről. A dolgozó beszámolóját a kórház egy másik dolgozója is megerősítette az RTL Híradónak.

A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette. Azóta 65 embert teszteltek Kisvárdán, és bár a végleges eredmények még nincsenek meg, de közülük

egy további embernél kimutatták a koronavírust. Ő az intézmény egyik orvosa.

hirdetés

Neki nincs tünete, házi karanténba került. A fertőzötteket elkülönítették.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
koronavirus-ausztria-becs-northfoto.jpg

Koronavírus: Ausztriában már több mint 11 ezer fertőzött van

Eddig 2022-en gyógyultak meg; és 168-en haltak bele a vírusfertőzés okozta szövődményekbe az országban.
MTI, fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

Ausztriában péntek estére 11 383-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma; ez az előző napihoz képest kevesebb mint négy százalékos növekedést jelent.

A betegek közül 1074-en részesülnek kórházi kezelésben, közülük 245-en vannak intenzív osztályon. Eddig 2022-en gyógyultak meg; és 168-en haltak bele a vírusfertőzés okozta szövődményekbe.

Sebastian Kurz kancellár az osztrák parlament ülésén bejelentette: "A kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Ausztria gyorsan kilábaljon a válságból".

Sebastian Kurz kancellár szájmaszkban jelent meg a parlamentben. A koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett óvintézkedésekről azt mondta: szükség van rájuk, hogy "visszakapjuk a megszokott szabadságunkat, hogy együtt lehessünk szeretteinkkel, ahelyett hogy elveszítünk embereket, akiknek még nem kellene meghalniuk."

A kormányfő ígéretet tett arra, hogy a hétvégén áttekintik a számokat, és annak függvényében esetlegesen döntés születhet arról, mikor oldják fel az üzleteket érintő korlátozásokat. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

hirdetés

a szájmaszk viselése és a legalább egy méteres távolság megtartása továbbra is kötelező lesz. Egyben felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy húsvétkor ne tartsanak családi összejöveteleket.

Az osztrák kormány egy 15 milliárd eurós korona-segélyalapot hoz létre, a válság miatt nehéz helyzetbe került, legfeljebb 250 embert foglalkoztató cégek megsegítésére. A nagyobb vállalatok csak akkor pályázhatnak, ha nem váltak meg egy dolgozótól sem, ahelyett áttértek a részmunkaidős foglalkoztatásra. A csomag állami garanciával fedezett kölcsönöket, valamint vissza nem térítendő támogatásokat ígér, a bónusz- és osztalékfizetés korlátozása mellett. Azok a cégek, amelyeknek forgalma legalább negyven százalékkal esett vissza, 90 százalékos állami garanciával kaphatnak hitelt, és ezenfelül a cégek legfeljebb 90 millió eurós állami támogatásban is részesülhetnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
amazon.png

Kirúgta az Amazon a munkást, aki szóvá tette, hogy a cég sehogy sem védi őket a koronavírustól

Christian Smalls az online cégóriás New York-i raktárában dolgozott. Több kollégája is koronavírusos, de semmi védelmet nem kaptak. Békés demonstrációt szervezett, kirúgták.
Independent - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, bár a világon rengetegen veszítik el a munkájukat és megélhetésüket a koronavírus-járvány miatt, van egy amerikai óriáscég, ahol pont munkaerőre lenne szükség.

Egészen pontosan százezer új dolgozóra lenne szüksége az Amazonnak, az emberek ugyanis a járvány miatt mindent házhoz akarnak szállíttatni.

Éppen ezért rengeteg futárra van szüksége a webáruháznak, az Amazon pedig arra számít, hogy akik a járvány miatt veszítették el a munkájukat – főleg a vendéglátásban dolgozók – állást vállalnak az Amazonnál.

A cég vezetője, Jeff Bezos Instagramon tette közzé nyílt levelét, amelyben az állásajánlat mellett azt is leírja, hogy emeli a dolgozók órabérét.

hirdetés

Ezzel önmagában nem is lenne semmi baj, ám az egész világot behálózó webáruház raktáraiban egyes vélemények szerint csak a minél hatékonyabb futószalagmunka a fontos, a dolgozók védelme nem.

A New York-i raktárban dolgozó Christian Smalls erre hívta fel a figyelmet.

Kollégái közül többen is elkapták a koronavírust, ám a velük egy légtérben dolgozó munkások az égvilágon semmilyen védőfelszerelést nem kaptak az Amazontól, sőt, még egy fertőtlenítő takarítást sem tudtak kikönyörögni a vezetőségtől.

Smalls erre úgy döntött, békés demonstrációt szervez. Igaz, csak 12 társa csatlakozott hozzá, de már ez a kis ellenállás is elég volt ahhoz, hogy a cég kirúgja.

A döntést hivatalosan azzal indokolták, hogy mivel Smalls bizonyítottan érintkezett koronavírussal fertőzött személlyel, ezért a főnökség két hetes házi karatnénba küldte. Ám a férfi ezt nem tartotta be, hanem bement dolgozni.

A férfi állítása szerint fel volt készülve arra, hogy kirúgják.

"Ez nem erről szól. Ez arról szól, hogy ezt a céget nem érdeklik az emberek. A teljesítmény meg a profit. Ez erről szól"

– nyilatkozta a CNN-nek Smalls, aki egyébként New York Állam főügyészéhez, Letitia James-hez fordult jogorvoslatért.

A főügyész vizsgálatot ígért, ám már előzetesen is elítélően nyilatkozott az Amazonról, amely "a gyanú szerint akadályozza munkásait abban, hogy saját egészségüket és életüket védjék".

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
koronavirus-magyarorszag-aldozatok.jpg

Koronavírus: újabb hat beteg halt meg, 678 a hivatalosan regisztrált fertőzöttek száma

A halálos áldozatok egyike 54 éves nő, a többi elhunyt 77 évnél idősebb.
Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 04.


hirdetés

Újabb személyeknél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon.

Ezzel 678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek.

58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A területi adatokból kiderül, hogy Pest megye most a leginkább érintett a fertőzésben, a fertőzöttek száma továbbra Budapesten a legmagasabb, eddig 291 igazolt esetet regisztráltak.

hirdetés

A hivatalos adatok szerint 11399 fő van házi karanténban és 19424 mintavétel történt eddig.

"A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat" - írja a kormányzati portál.

"Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét."

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kezfertotlenito-fertotlenitoszer-koronavirus-covid19-innovacios-es-technologiai-miniszterium.jpg

69 fertőtlenítő hatású terméket vizsgáltak meg, 2 volt teljesen hatástalan

Kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, felületfertőtlenítőt is ellenőrzött az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
MTI, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 04.


hirdetés

Majdnem 70 fertőtlenítő hatásúként kínált termék közül csak kettő bizonyult teljesen hatástalannak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az intézmény Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma 69 féle kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, felületfertőtlenítőt ellenőrzött.

A vizsgálat 14 esetében nem igazolta teljes körűen a címkén vállalt tisztító, fertőtlenítő hatást, ám mindössze két, kizárólag webshopban kínált kézfertőtlenítő bizonyult teljesen hatástalannak.

A 29 különböző típusú kézfertőtlenítő közül nyolc nem teljesítette maradéktalanul a csomagoláson vállalt antibakteriális vagy gombaölő hatást. Ezek között volt az a két, csak online vásárolható termék is, amelyek semmilyen fertőtlenítő hatást nem produkáltak.

hirdetés

A hatósági fellépés eredményeként az egyik honlap időközben elérhetetlenné vált.

A 19 féle antibakteriális hatásúként árult szappan és tusfürdő közül négy folyékony szappan nem hozta az ígért hatást a laborvizsgálat alapján.

A felületfertőtlenítők jobb arányban teljesítették, ami a leírásukban szerepelt: 21 típusból összesen két termék esetében találtak problémát a szakemberek, az egyik a gombaölő hatás szempontjából, a másik pedig csak az ajánlott hígításban nem felelt meg az ellenőrzésen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!