hirdetés
Roborock-S6-MaxV-kitchen.jpg

Két kamerával jön a Roborock S6 MaxV, az okosporszívók csúcsa

Minden eddiginél hatékonyabban ismeri fel és kerüli ki a tárgyakat, valamint hatásosabban mos fel, mint a korábbi verziók.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 18.


hirdetés

A Xiaomi a Roborock S6 és az S5 Max készülékeivel is magasra tette már a lécet, az S6 MaxV viszont egy egészen új szintet képvisel.

A fejlett lézeres navigációs rendszere mellett ugyanis két kamerája is van. Ezekkel még könnyebben kerüli ki az akadályokat.

A két kamera a készülék elején található, másodpercenként 30 képet készítenek. Természetesen megmaradt a "hagyományos", lézeres navigációs rendszer is. A lézer és a sztereó kamera kombinációját a cég ReactiveAI-nek nevezte el. A rendszer egy Qualcomm APQ8053-as processzort használ. Az akadálykikerülő technológia úgynevezett konvolúciós neurális hálót használ, amely több tízezer kép alapján képes a tárgyakat pontosan azonosítani.

Ugyancsak fejlett a Roborock S6 MaxV mélység-érzékelése, amely révén 5 cm széles és 3 cm magas tárgyakat is ki tud kerülni. A háznak négy szintjét képes automatikusan beazonosítani, és pontosan tudja, hogyha egy emeleten van, merre kell mennie, hogy ne essen le a lépcsőn. Szintenként 10 olyan zónát is be lehet állítani telefonos applikációval, amerre a porszívónak nem szabad mennie.

A Roborock S6 MaxV dizájnja modern, minimalista. Köralakú, fekete testét gumik védik a peremén az ütközésektől. Könnyedén képes behatolni az ágyak, kanapék alá is.

hirdetés

A porszívó tetején három gomb van, ezeket akár a lábujjainkkal is megnyomhatjuk, hogy megváltoztassuk irányát vagy navigációját. De a gombok csak az alapfunkciókra szolgálnak, az okosporszívót hangparancsokkal (Amazon Alexa vagy Google Assistant felhasználásával), telefonos applikációval (Roborock és Mi Home) is irányíthatjuk.

A Roborock S6 MaxV 5200 milliamperóra (mAh) akkumulátora normál alkalmazásban 150 percnyi folyamatos működést biztosít. Ha lemerülőben van, a készülék automatikusan a töltőhöz navigál és rákapcsolódik, mielőtt folytatja a takarítást. A korábbi verziókkal ellentétben azt is kiszámítja, hogy mennyi energia szükséges a munka befejezéséig, és csak annyira tölti fel magát. Ha végzett, automatikusan visszaevez a töltőhöz. A csaknem lemerült akkumulátornak kb. 6 óra kell a teljes feltöltéshez.

Az S6 MaxV portartálya 480 milliliteres. Egy olyan fejlett EPA-szűrével rendelkezik, amely otthonunk szennyező anyagainak 95%-át kiszűri.

Mindezeken felül ez a robotporszívó felmosni is képes, méghozzá nem is akárhogy. Felmosója 300 grammos nyomással nehezedik a tisztítandó felületre.

Víztankja 300 ml-es, ez a mennyiség egy 250 m2-es lakás felmosásához elég. A tartály átlátszó és kivehető, tehát láthatjuk vízszintet, és tudjuk, mikor kell feltölteni.

Applikációval lehet beállítani a felmosó programot, annak idejét, sőt, még azt is, hogy milyen sorrendben takarítsa a szobákat. Amikor az egész lakás kész, automatikusan kikapcsolja a vizet. De be lehet állítani azokat a zónákat is, amelyeket nem kell felmosni, például ha van egy szőnyeg a nappaliban. Ebben az esetben a Roborock vagy kikerüli a szőnyeget, vagy pedig kikapcsolja a vizet, amíg porszívózza.

VIDEÓ: íme a Roborock S6 MaxV

A Roborock S6 MaxV tervezett ára az Egyesült Államokban 749 dollár. (230.000 forint).


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
realdoll-szexrobot.jpg

Jön a szexrobot, aminek változik a hangulata, és a szeretkezés előtt meg akarja ismerni a társát

A nem is olyan távoli jövő szexbabája mesterséges intelligenciával és saját személyiséggel rendelkezik, tud értelmes beszélgetést folytatni, és nemcsak a partnere kedvenc szexpózát, hanem a családtagjait is megjegyzi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 04.


hirdetés

Hamarosan piacra dobják a RealDoll nevű cég legújabb, mesterséges intelligenciával rendelkező szexrobotjait, amelyek értelmes beszélgetést tudnak folytatni és új dolgokat is képesek tanulni.

A RealDoll nevű cég 1996 óta gyárt szexbabákat, februárban pedig már be is mutatták a Real Doll X-et, amely igencsak élethűre sikerült, és sok kommentelő tetszését elnyerte.

A Daily Mail újságírója személyesen is ellátogatott a céghez, hogy még több információt derítsen ki az új, mesterséges intelligenciával működő szexrobotról.

Kiderült, hogy egy RealDoll baba három hónapos munka eredménye. A platinum szilikonból készült bőr pont olyan, mint az emberi bőr, és olyan részletesen kidolgozták, hogy ráncok is vannak rajta, alatta pedig "erek" és "csontok" is kirajzolódnak. A babák arca is rendkívül életű, a testük pedig olyan, mint a plasztikáztatott pornósztároké.

hirdetés

RealDoll X - The Ultimate Robotic RealDoll Experience

Visit https://www.realdoll.com/realdoll-x/ today to purchase. RealdollX is an AI driven robotic doll system powered by the technology developed over the past...

A RealDoll új szexrobotja azért is különleges, mert nemcsak egy jól megformázott baba, hanem egy olyan mesterséges társ, amelynek saját személyisége van, tud mozogni, mosolyogni, beszélni, sőt értelmes eszmecserét is tud folytatni a "gazdájával". A hangulata és a viselkedése is változik az adott szituációtól függően.

Például ha napokig nem foglalkoznak vele, szomorú lesz, ha megdicsérik, örül és boldog, de lehet még vicces, szégyenlős, kedves, segítőkész, sőt akár féltékeny is tud lenni bizonyos helyzetben. Tud vicceket mesélni, a kedvenc hobbijairól, filmekről, zenéről, könyvekről beszélni, felismeri a "gazdája" családtagjait, barátait, és persze megjegyzi, miket szeret a társa.

A megismerkedésükkor a robot igyekszik minél több mindent megtudni az emberről, például kérdezgeti a kedvenceiről, a munkájáról, a véleményéről egy-egy témában, mintha csak randizna vele. Ezekre pedig emlékszik is, csakúgy, mint azokra a dolgokra, amiket a partnerétől megtanul. Természetesen azt is megtanulja, hogy a társának melyik a kedvenc szexpóza, miket szeret csinálni, és egy nap hányszor szeret szeretkezni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Rózsaszín lett a jég az Alpokban, vészjósló dologra világít rá

Ráadásul még az sem teljesen világos, hogyan került oda az elváltozást okozó alga.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 06.


hirdetés

Érdekes jelenségre figyeltek fel az olasz Alpokban: a Presena-gleccser felületén rózsaszín árnyalatban pompázik a jég. Az ezt vizsgáló tudósok azt már megállapították, hogy egy alga miatt alakult ki az elszíneződés, azonban az még rejtély, hogyan került oda - írja a Science Alert.

A Biagio Di Mauro, az olasz nemzeti kutatótanács egyik tagja elmondta, hogy

a jelenséget az Ancylonema nordenskioeldii nevű alga okozza, amelyet már Grönlandon is megfigyeltek.

Az alga jelenléte önmagában véve nem jelent veszélyt, ugyanis kisebb mértékben megjelenése a sarkkörökön normálisnak számít. Grönlandon azonban az utóbbi években jelentősen megnőtt a számuk, amelynek oka a globális felmelegedésben keresendő. A jég ugyanis alapesetben a napfény több mint 80 százalékát képes visszaverni, ám ha az alga akadályozza ebben a képességében, kevesebb fényt ver vissza és többet nyel el, ez pedig olvadáshoz vezet.

Az olvadt, vizes környezet megfelelő táptalaja az algáknak, amelyek egyre nagyobb területet hódítanak el, nagyban hozzájárulva a gleccserek olvadásához.

hirdetés

Azt egyelőre nem tudják biztosan, hogyan kerülhetett az európai kontinens közepére a rózsaszínű alga, Di Mauro - aki korábban Svájcban, a Morteratsch-gleccseren is hasonló jelenséget figyelt meg - elmondta, hogy jelenleg azt vizsgálják, a felmelegedés mellett milyen emberi tényezők járulhatnak még hozzá az algák megjelenéséhez. Elsősorban a túrázók és a síelők hatását akarják górcső alá venni.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
timbertower-1000x528.png

Íme a jövő: Sydney-ben épül a világ legmagasabb fából készült hibrid felhőkarcolója

A fenntartható építészet legújabb mintapéldánya százalékban megújuló energiát használ majd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Sydney-ben fog állni a világ legmagasabb hibrid építménye, amelynek most tették közzé látványterveit, és igencsak lenyűgöző építményről van szó - írja a CNN.

A BVN design stúdió és a New York-i SHoP Architects építésziroda közös tervezésében valósul meg az egyedülálló épület, amelyet fából készítenek. Amint elkészül, ide költözik be az Atlassian nevű szoftvercég, amelynek ez lesz a főhadiszállása. A 180 méter magas épületben 40 emelet kap majd helyet, ahol körülbelül 4000 alkalmazott fér majd el. Az épület egyik sajátossága, hogy több szinten is helyet kapnak a növényekkel beültetett teraszok.

Az épület egy speciális technikával készül, amely során több rétegnyi puhafát préselnek össze, és ebből hoznak létre ultraerős építőanyagot.

A torony acélvázon fog nyugodni, ám az építőanyagok legnagyobb részét a speciális faanyag adja majd. Nem csak az építőanyagában különleges azonban a készülő torony, hanem azért is, mivel ez az egyik leginnovatívabb módja annak, hogy az épületek karbonlábnyomát a lehető legkisebb mértékűre redukálják.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
agy-video-kutatas-neuronok.jpg

Elképesztő videó készült az agyról

A kutatóknak először sikerült rögzíteniük, ahogy az agy egy speciális hulladékkezelő rendszeren keresztül kimossa az elhalt neuronokat.
A címkép illusztráció: Pixabay/ColiN00B - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Arról mér régóta tudnak a kutatók, hogy az agy képes egy speciális "hulladékkezelő rendszeren" keresztül kimosni az elhalt neuronokat, hogy azok ne tömítsék el a biológiai útvonalakat. Ugyanakkor ezt a folyamatot most sikerült videóra is venni - írja a Science Alert.

Az fontos viszont megjegyezni, hogy folyamatot nem embereken, hanem egereken sikerült rögzíteni. A Yale Orvosi Iskola kutatója, Jaime Grutzendler szerint ez az első alkalom, hogy élő emlős agyán sikerült megfigyelni a folyamatot.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!