hirdetés
D__MI20190529022-1000x665.jpg

Két hajó ütközött a Parlamentnél, az egyik elsüllyedt, legalább 7-en meghaltak

35-en voltak a fedélzeten, sok embert még keresnek. A rendkívül rossz időjárási körülmények között óriási erőkkel folyik a mentés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 29.


hirdetés

A városnéző hajó este negyed tíz körül, a Parlament közelében borult fel. A fedélzetén egy dél-koreai turistacsoport volt, 33 utas és kétfős legénység.

Legalább heten meghaltak, sok embert még mindig keresnek.

Az M1 szerint a rendőrség már az M0-ás híd magasságában is talált holttestet, így a Duna teljes hosszában folyik a kutatás a túlélők után. Ebben a Honvédség műszaki alakulatai is részt vesznek, a vízi rendészet, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat hajóival együtt.

hirdetés

Frissítés: az Időkép jelezte, hogy az egyik webkamerájuk is rögzítette a történteket. Az írták, a Hableány jeladója alapján megtalálták a felvételen az eseményt. A videón látszik a hajóbaleset.

A legfiatalabb utas 6 éves lehetett - róla nem tudni információkat, de a rendőrség megerősítette, hogy egy gyerek is utazott a hajón.

Győrfi Pál éjjel fél egyes sajtótájékoztatóján elmondta, hogy összesen 17 mentőautót küldtek a helyszínre. 7 embert vittek kórházba, főleg azért, mert lehűlt a testük. Korábban az M1-es az hangzott el, hogy 14 embert épen, egészségesen sikerült kimenteni.

VIDEÓ: folyamatosan érkeznek a mentőautók a helyszínre

Szatmári Zsolt szakbúvároktató az M1-nek azt mondta:

minden akadályozta a mentést, az időjárás, a víz hőmérséklete és a Duna gyors folyása is.

A Duna éjjel mindössze 15 fokos volt. Ráadásul az eső is folyamatosan zuhogott. A rendőrök lámpákkal kutatták át a rakpartokat olyanok után, akiket esetleg partra sodort a víz. A baleset idején a Szabadság hídon épp filmet forgattak, a filmesek lámpaparkját is felhasználták, hogy nagyobb fényt csináljanak a vízen.

Folyamatosan húzták ki az embereket a folyóból, volt, akit a parton élesztettek újra.

A hajó roncsait még nem találták meg.

A baleset okáról egyelőre csak annyit tudni, hogy a szakadó esőben a kis városnéző hajó valamiért egy nagy szállodahajónak ütközött, és ezután süllyedt el.

hirdetés

Tóth Mihály, a hajót üzemeltető Panorama Deck Kft. szóvivője az állami tévében azt mondta, rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset.

A Hableányt folyamatosan szervizelték, műszaki hibáról nem tudnak.

A vállalat azt ígérte, baleset okainak feltárásában mindenben együttműködik a hatóságokkal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kovacs-zoltan-allamtitkar-washington-post.jpg

Nem hozta le a Washington Post Kovács Zoltán válaszát a magyar kormányt ért bírálatokra

Az államtitkár kénytelen volt a honlapján közzétenni a szöveget.
MTI - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

Hivatali honlapjára feltett bejegyzésben tette közzé Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára pénteken az egyik írását.

Ezt válaszként küldte a The Washington Postnak egy Magyarországot bíráló cikkére, ám az amerikai napilap nem volt hajlandó közölni.

hirdetés

Kovács Zoltán szerint a berlini fal leomlásának 30. évfordulójára született Washington Post-cikk szerzője érzelgős hangon fanyalgott azon, hogy a fal leomlása feletti öröm naivitás volt, mivel "az 1930-as évek politikája még mindig dívik Kelet-Európában".

A szerző antiszemitizmussal, irredentizmussal, Horthy Miklós kormányzó rehabilitációjával, autoriter politikai rendszer "lopakodó" kialakításával, illiberalizmussal vádolta Magyarországot.

Visszautasított válaszcikkében az államtitkár azt írja, hogy Magyarországot gyakran tisztességtelen bírálatok érik, holott az ország felülkerekedett a rendszerváltozás nehézségein, a 2008-as globális pénzügyi válságon, és visszaszorította a munkanélküliséget.

"Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot a jólét felé emeli olyan gazdaságot teremtve, amelyben aki akar, dolgozhat tisztességes bérért"

- írta Kovács Zoltán. Az eredmények ismertetésében arra is kitér, hogy emelkedett a házasságkötések száma, csökkent a válásoké és az abortuszoké, ami szerinte nem annak a jele, hogy a nép autokráciában érzi magát, hanem a derűlátásé és bizalomé.

Kovács Zoltán az antiszemita vádra azt írta, hogy Magyarországon a zsidó közösség olyan biztonságban él, amelyről csak álmodozhatnak berlini vagy párizsi testvéreik.

Cikkét azzal zárja, hogy Magyarországnak és a környező régiónak számos jó oka van ünnepelni a berlini fal leomlását.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ader-janos-fizetese-a-duplajara-emelkedik.jpg

Megindokolta a Fidesz, miért emelik 3 millióra Áder János fizetését

A párt álláspontja szerint azért is helyes lépés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké.
MTI - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy egy törvényjavaslatban, amit Gulyás Gergely nyújtott be, azt kezdeményezik, hogy a jelenlegi 38650 forintos köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen.

Kövér László házelnök nagyjából 2 millió 670 ezer forintos havi fizetésének 1,1-szeresét, vagyis körülbelül 2 millió 937 ezer forintot kapna.

Áder János havi fizetése a mostani 1 507 350 forintról, kb. 3 millióra növekedne.

hirdetés

Halász János november 16-án, szombaton tartott sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz támogatja a köztársasági elnök illetményének emelésére vonatkozó javaslatot, mert az államfő a legfőbb közjogi méltóság.

Ezért helyes, ha más közjogi méltóság - az Országgyűlés elnökének - illetményéhez kapcsolják a fizetését.

"Az államfő fizetése tíz éve nem emelkedett"

- mondta Áder János fizetésével kapcsolatban a szóvivő.

Szerint azért is helyes lépés az emelés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:


hirdetés
felere-csokkentettek-fizeteset-meleg.jpg

Bevallotta, hogy meleg, ezért a női alkalmazottak fizetéséhez csökkentették a bérét

A fiatal amerikai férfi először fele annyi pénzt kapott, mint addig, majd tovább csökkentették a fizetését, végül pedig kirúgták.
Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

Különös és diszkriminatív esetről számoltak be a külföldi lapok.

Mint azt a The Guardian is megírta, egy New York-i rendezvényszervező cégnél dolgozó férfi

diszkriminációs pert indított amiatt, mert a fizetését a felére csökkentették, a női kollégák bérének szintjére, miután kiderült, hogy a férfi meleg.

Wesley Wernecke azt állítja, hogy amikor júniusban felvették a céghez, a munkatársai megjegyzéseket tettek a "lányos jegygyűrűjére, és megkérdezték, a felesége gyűrűje is hasonló-e. Ő azt válaszolta, hogy a partnere, Evan is ilyet hord.

Ezek után kezdték mellőzni a férfit meetingekről, nem hívták munka után "fiús" iszogatásokra, és feszültté vált a viszony a munkahelyén.

Majd a társaság vezérigazgatója, Henry Liron David behívta az irodájába, és azt mondta, a fizetését a felére csökkentette, 140 ezer dollárról 70 ezer dollárra (ez éves fizetés - a szerk.)

Nem sokkal később Wernecke fizetését tovább csökkentették, 58 000 dollárra.

Októberben kirúgták, a vezérigazgató azt mondta, hogy "a fizetése sokkal magasabb volt, mint más nőknek az irodában".

Wernecke ügyvédje, Anthony Consiglio e-mailben azt írta az NBC-nek, ügyfelét személyesen David, a vezérigazgató vette fel, de amint megtudta, hogy meleg, elkezdte kizárni a feladatokból. David és a cég ügyvédje szerint az állítások alaptalanok.

Via: 24.hu


KÖVESS MINKET:


hirdetés
eger.jpg

Egér szaladgált az egyik budapesti kórházban az ágyak között

Egy beteg videóra vette a rágcsálót, ahogy a szobában cirkált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

Egér cirkált az ágyak között az egyik budapesti kórházban - erről osztott meg videót egy nő a Facebookon. Azt állítja, mindez ráadásul a fizetős szobában történt.

Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint

évente kétszer kötelező a rovar- és rágcsálóirtás a kórházakban, de ennek ellenére a tél közeledtével bárhova beszökhetnek az apró rágcsálók.

Ezért érdemes megnézni, hogy hol juthatnak be az épületbe, például egy betört pinceablakon is átjuthatnak, miközben téli szálláshelyet keresnek maguknak.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!