hirdetés
Dani7.jpg

Két évet adtak neki az orvosok: Dani hosszú évek óta SMA-val küzd, most van esélye egy jobb életre

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 13.


hirdetés

"Sajnos mivel Dani nem kaphatta meg ezt a gyógyszert eddig, nagyon-nagyon elkeseredtünk, hiszen más kezelés híján nem sok esélyünk volt az erősödésre, egy újabb tüdőgyulladás leküzdésére. Dani 10 kg-t fogyott, ami egy újabb beavatkozást tett szükségessé, PEG-et kapott, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a gyomrába kap kiegészítő táplálékot. Ennek köszönhetően 10 kg-ot visszahízta.

Dani gerince az évek során folyamatosan csúszott össze, teljesen el van mára csavarodva (150 fokos), de eddig nem találtunk olyan gerincsebészt, aki elvállalta volna a gerincműtétet. Ettől a beavatkozástól azt várnánk, hogy a belső szerveit ne nyomja teljesen össze, és a nagy fájdalmak megszűnjenek. Az erősödés, ami a Spinrazával elindul, talán ezt is lehetővé teszi a közeljövőben.

Anyukám jelenti az egyedüli segítséget, ezért vele kell laknunk. Dani gyógyászati segédeszközei nagyon sok helyet foglalnak el, nem férnénk el kisebb helyen. A kórház közelsége és az iskola is meghatározza azt, hogy nem költözhetünk akárhová... - mondta Dani anyukája.

"Dani most kezdett el igazi kamasz lenni, vágyik arra, hogy önállóan végezzen dolgokat, vagy kicsit egyedül legyen. Akár egyedül tudjon kimenni a teraszra, és ott lenni 5 percig. Ezt idáig SOHA nem tehette meg.

Az RTL minapi beszélgetése Daniékkal:

A házhoz több terv készül, legvalószínűbb és leggazdaságosabb az lesz, ha hozzáépítünk a házhoz, így egy teljesen akadálymentes részt kialakítva Dani számára, amelybe már egy terápiás szoba is kerülne, ahol a napi több órás rehabilitáció zajlana.

Szeretnénk kijutni az olaszországi SAPRE Alapítványhoz, hogy új segédeszközök készülhessenek Dani számára.

A szondatáplálás eszközei, a kerekesszék, az otthontanulás, a folyamatos és rendszeres gyógytorna, gyógyúszás, intenzív terápia, fejlesztő eszközök, vitaminok mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy Dani a Spinrazától megerősödve minél önállóbb, teljesebb életet élhessen - egy akadályoktól mentes lakásban.

Célunk 20 millió forint összegyűjtése a lakás akadálymentes kialakításához és a folyamatos rehabilitáció finanszírozásához. Hálásan köszönöm a CsodaCsoportnak, hogy mellénk álltak, és megpróbálják átérezni azt a nehéz feladatot, amiben együtt küzdünk Danival.”

A Spinraza-kezelés után bármiféle javulás a hivatalos orvosi állásfoglalás szerint csak a 4. kezelés után várható, de Daninál már az első kezelés utáni 6. napon jelentkezett. Ami számunkra, egészséges emberek számára apróságnak tűnhet, az Daninak óriási fejlődés: ismét úgy tudja mozgatni az ujjait, mint egy évvel korábban! A kezelés folytatódik, a következőt január 16-án kapja, és ha a civilek összefogása is eredményes lesz, akkor minden esélye megvan arra, hogy életminősége tovább javuljon.

Kovács-Kalivoda Tímea, a CsodaCsoport egyik alapítója így nyilatkozott:

“A CsodaCsoport által támogatott minden gyermeknél átértékelem az életemet, számba veszem, mi az, ami nekem vagy a családomnak megadatott, amiről az egyszerű hétköznapok során fel sem fogom, hogy mekkora kincs! Dani a kamaszkoromat idézi. 16 évesen én már volt, hogy elmentem egy buliba és hajnalig táncoltam. Sétáltam a barátaimmal vagy létra helyett a fára felmászva szedtem a cseresznyét a vödörbe. Nem is gondoltam még bele abba, hogy mennyi gyerek nem teheti meg ezeket, mert tolószékhez van kötve. Igaz, nekik az egy ajándék, hogy ezzel közlekedni tudnak. Kivéve, ahol nem... nekünk mennyire magától értetődő az, hogy ha a hálóból kell valami, akkor bemegyünk oda és ha aztán a hűtőből kívánunk meg valamit, akkor kiszaladunk a konyhába?! Mennyire irreálisnak tűnik az, hogy a saját lakásunkban ne tudjunk eljutni egyik pontból a másikba? Dani nem azt kéri, hogy vigyük őt el egy buliba, pedig 16 évesen miért is ne lenne ott a helye... ő csak annyit kér, hogy az otthonában önállóan tudjon közlekedni.

16 évet kellett várnod, Dani és Te türelmesen vártál. Sok mindent tanulhatunk Tőled! Türelmet, elfogadást és még sorolhatnám. Ezekért a tanításokért cserébe segítünk Neked abban, hogy szabad légy az otthonodban!”


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dog.jpeg

Este becsukták az ajtókat és ablakokat, reggelre egy csontsovány kutyát találtak a házukban

A kutyus már nagyon rossz állapotban volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

A filadelfiai Jack Jokinent egyik reggel meglepett felesége ébresztette fel, aki azt mondta, egy kiskutya fekszik a nappalijukban, és fogalma sincs, hogy kerülhetett oda.

Az eset még karácsony előtt történt, a kutya valószínűleg a hideg elől kereshetett menedéket a pár otthonában. Mivel az ajtók és az ablakok is zárva voltak, elképzelni sem tudták, hogy juthatott be a négylábú a házba.

Jack elmondta, felhívták a helyi menhelyet, akik azt mondták, átveszik tőle az ismeretlen ebet, aki aztán bekerül az örökbefogadó rendszerbe. De Jack és felesége végül úgy döntöttek, hogy maguk veszik gondjaikba a lesoványodott állatot.

Az állatorvosnál kiderült, hogy előző gazdái nagyon rosszul bántak a kutyával, oltásokat nem kapott, bolhák lepték el és mancsai és fogai is nagyon rossz állapotban voltak. Ezen kívül a viselkedése is arra utalt, hogy nem kapott megfelelő gondoskodást, mivel rendkívül visszahúzódóan és félénken közeledett az emberekhez. Az is kiderült a vizsgálatok során, hogy a kutyus körülbelül 9 éves lehetett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
smartwatch-828786_1920-1000x667.jpg

Karácsonyra kapott okosórája mentette meg a magyar férfi életét

Mikor pitvarfibrillációt jelzett a készülék, tulajdonosa hibára gyanakodott, ám kiderült, valóban nagy a baj.
Kép:Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. január 21.


hirdetés

A karácsonyi ajándékának köszönheti életét az a 45 éves férfi, akit okosórája figyelmeztetett egy súlyos egészségügyi problémára - írta meg Velvet. Varga Zsolt maga kereste fel a lapot történetével.

A férfit családja karácsonyra egy Apple Watch 5-tel lepte meg, aki IT-szakemberként lelkesedett a kis eszközért. Korábban nem voltak problémái a szívével, legutóbb 5 évvel ezelőtt volt EKG-n, akkor értékei rendben voltak.

Miután azonban viselni kezdte az órát, egy idő után vészjósló felirat jelent meg a kijelzőn: a készülék szerint pitvarfibrillációja van.

Zsolt egy ideig azt hitte hibás a készülék, sőt, még az is megfordult a fejében, hogy valamelyik szenzoron rajta fejeltette a védőfóliát, ám amikor ismerősei kezén nem jelzett semmit, úgy döntött, hogy továbbítja az okosóra eredményeit egy orvos ismerősének.

A barátja arra figyelmeztette, hogy egyes mutatók vészjóslók, így azt tanácsolta, menjen el egy szakorvoshoz. A vizsgálat során kiderült, hogy valóban pitvarfibrillációja van, amely a szívritmuszavar egyik fajtája. Az orvosok szerint

hirdetés

a férfi állapota annyira rossz volt, hogy nem engedték meg neki, hogy saját maga menjen át autóval a kardiológiára, csak taxit vagy mentőt engedélyeztek neki, az épületben pedig nem lépcsőzhetett.

Zsoltot három napra bent tartották, hogy egy eljárással helyreállítsák a szívritmusát, ám a kórházból hatatérve néhány nappal később ismét jelzett az óra. A kórházban kiderült, hogy a készüléknek ismét igaza volt, újra elvégezték rajta a kezelést, ám ezúttal szívritmusszabályozó gyógyszereket is felírtak neki. Hazaérve azonban kezdődött minden elölről, harmadjára viszont már elkerülhetetlen volt a műtét:

katétert vezettek a szívébe, rádióultrahangokkal pedig roncsolták a zavart okozó gócot.

Zsoltnak korábban nem voltak komolyabb egészségügyi problémái, ráadásul a szívritmuszavart okozó tényezőket is - ilyen a pajzsmirigy-probléma, a cukor, a magas vérnyomás - kizárták, az orvosai szerint valószínűleg genetikai okokra vezethető vissza betegsége. Elmondása szerint ha nincs az óra jelzése, akkor fogalma sem lett volna arról, hogy beteg. A kórházi ágy plafonját bámulva jutott arra, hogy ha a készülék valóban megmenti az életét, akkor megosztja a történetét.

"Az orvosok azt mondták, hogy ilyet még ők se hallottak, hogy valaki lábon bemegy azzal, hogy az órája jelzett, hogy forduljon orvoshoz. De már egy ilyen korban élünk, amikor egy óra akár be is küldheti az embert a kórházba!"

- mondta a lapnak Zsolt, aki jelenleg katéter-ablációra vár.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
husky4.jpg

„Rosszul kitömött állathoz” hasonlították, senki nem akarta befogadni a huskyt

Végül megtalálta szerető otthonát a furcsa kinézetű kutyus.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Jubilee, a 4 éves kancsal szibériai husky sokáig nem talált befogadókra a Husky House nevű, kifejezetten fajtamentésre szakosodott kutyamenhelyről – írja a Sunnyskyz.

„Egy „tenyésztőtől” kerültem ide, aki nem tudott eladni engem, mert szerinte furcsán nézek ki. A huskyk tényleg csodálatos állatok, és nem tudom, én miért nem hasonlítok rájuk” – írta a „kutyus” a menhely Facebook oldalán.

Jubilee bejegyzése azonnal felkapottá vált a közösségi oldalon, néhány nap alatt 46.000 megosztással segítették a gazdira találást a felhasználók.

Szombaton meg is írta a menhely, hogy Jubilee szerető otthonra talált New Jersey-ben, egy házaspárnál, akik korábban két kutyát is örökbefogadtak már a Husky House menhelyről.

Reméljük, Jubilee most már nyugodtan élvezheti a gazdis éveit, amiben nem zavarja, hogy nem hasonlít a fajtársaira.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Screenshot-2020-01-20-at-17.04.09.png

Ellopták a pizzafutár kocsiját, odaadta a sajátját neki ajándékba egy ismeretlen férfi

A férfi egyébként is el szerette volna adni a járművet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Egy átlagosan induló munkanap meglehetősen szokatlan véget ért egy januári estén a Happy’s pizzázónál dolgozó Rayden Jonesnak – írja a Good News Network. Épp csak két percre ugrott ki az autójából, hogy kézbesítsen egy megrendelt pizzát, amikor egy nő beugrott a vezetőülésre, és azonnal elhajtott a kocsijával.

A nő nem sokkal később felhajtott az autópálya szembejövő sávjába, amit észrevett egy arra haladó férfi, Kevin Lindke, és azonnal értesítette a 911-et. De mire a rendőrök kiérkeztek, már megtörtént a baj: a nő egy másik autónak ütközött, és mindketten lesodródtak az útról.

Bár nem történt személyi sérülés, a mentalás problémákkal küzdő nő megpróbált elfutni a helyszínről, hogy ne vonják felelősségre a lopott autó miatt.

Kevin Lindke utánasietett, megállította, és rávette, hogy várja meg a rendőröket.

Ekkor derült ki számára, hogy a használhatatlanná vált autót egy pizzafutártól lopták el, aki ezáltal valószínűleg megélhetési forrás nélkül maradt. Kevin nem gondolkodott, azonnal elhatározta, hogy segíteni fog.

hirdetés

Kiderítette, ki volt a lopás károsultja, és másnap fel is kereste őt a Happy’s pizzériában, ahol elmondta, hogy szeretné neki ajándékozni saját feleslegessé vált autóját.

„Nem fogok hazudni, rögtön könnyekben törtem ki, ki csinál ilyet?”

– mondta Jones a WDIV-nek.

„Ez egy isteni csoda. Egy férfi, a semmiből, akit sosem láttam, ő tette ezt. El sem hiszem.”

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!