hirdetés
folyóügy2.png

Két éven keresztül zaklatta a behajtó cég, most színdarabot írt belőle

Már-már kafkai harc zajlott a behajtó cég és Braun Barna között. Az abszurd párbeszédeket rendszeresen megosztotta Facebook oldalán, a posztokból írt darabot jövő áprilisban mutatják be.
Nagy Kátya - szmo.hu
2016. november 21.


hirdetés

Braun Barnát két éven keresztül hívogatta egy követeléskezelő cég „fontos ügyben”. Azt azonban, hogy miről van szó, csak személyes adatai bemondásával árulták volna el, ő azonban nem volt hajlandó egy ismeretlen cégnek, ismeretlen okokból kiadni azokat. A cég továbbra is, heti két-három alkalommal hívogatta, a telefonálások pedig egyre abszurdabb fordulatot vettek. Barna a beszélgetéseit először Facebook oldalára kezdte el kiírni, majd Tumblr-en osztotta meg telefonálós történeteit.

"
Igazából nagyon meglepődtem az első hívás minőségén. Azon, hogy a srác másodjára sem bírkózik meg a nevemmel és arra az egyszerű kérdésre, hogy miért keres az a válasza, hogy csak akkor mondja meg, ha megadom a személyes adataimat. Gondoltam ilyen azért csak nincs, ezt ki kell írni, de kiderült, hogy nagyonis van

- meséli arról, hogyan is kezdődött az egész történet.

SRÁC: (Tájékoztatjuk, hogy a beszélgetést cégünk minőségbiztosítási okokból rögzíti…) Y. vagyok a X. Zrt-től, tudunk beszélni?

ÉN: Tudunk, de nem fogunk.

SRÁC: Miért nem?

hirdetés

ÉN: Mert már az utóbbi évben nagyjából ezerszer elmondtam mi az álláspontom az Önök cégével kapcsolatban, ismételten kérem Önöket, hallgassák vissza a felvételeket és ne keressenek többet ezzel.

SRÁC: De mi is ezerszer elmagyaráztuk már Önnek, hogy Önnek kell minket megkeresnie személyesen, ha azt akarja, hogy ne hívjuk fel többet.

ÉN: Nézze, egészen biztos, hogy nem fogok elmenni Önökhöz, úgyhogy, ha nem tudnak nem hívni, hívjanak nyugodtan, ugyanezt fogom mondani.

SRÁC: Nos, akkor tudunk végre egyezkedni?

ÉN: Nem, dehogy is.

SRÁC: És miért nem?

Barna egyébként író, illetve az RS9 Színházban dolgozik PR-referensként és rendezvényszervezőként. A darab ötlete is így született meg: „Napi kapcsolatban vagyok színészekkel, rendezőkkel, írókkal. Amikor évekig azzal jönnek be a kollégák egy-egy poszt után az irodába, hogy "Na, szervusz Braun úr, mikor is játsszuk a Folyóügyet?" az nagyon inspiráló. Gondoltam: ha már ennyire benne van a levegőben, színdarabbá formálom az anyagot.”bb_vk_kicsi

Fotó: Dancs Enikő Bianka

A színdarabot az RS9 Színház áprilisban fogja bemutatni, megvalósulásához Indiegogo kampányt indítottak, ahol a támogatásért cserébe belépőjegyet, pólót, bögrét, tollat lehet kapni.

A darab azonban nem reked meg a telefonhívásoknál, Barna a villamoson, színházban, boltban elkapott jeleneteket is rögzíti.

Milyen előadás születhet Facebook posztokból?

„Bevallom, nehéz feladat egymástól teljesen független dialógusokat egy fonalra fűzni úgy, hogy koherens legyen, ne unja meg a néző, és a színpadon is megállja a helyét. Az eredeti szövegkönyv biztos hosszabb, mint amennyit elbír egy előadás. Még rengeteg munka lesz vele.”

Hetes busz a Ferenciek és az Astoria között. Utolsó falatok, utolsó korty kávé. Ellenőr (ötvenes-forma kövér pacák) jön.

Ellenőr: jegyeket bér... há jóétvágyat!

Én (harapok): kösznömszépe.

Ellenőr: de... de ez tilos!

Én (nyelek): büntessen meg!

Ellenőr (gondolkodik): de... de ... evésér?

Én (kortyolok): hát én gyakorlatilag zabálok!

Ellenőr: neeem...

Én: dehát maga csak munkáját végzi, nem? Büntessen meg!

Ellenőr (belegondol): nem... nem... most megbüntetem, maga... maga felteszi... kiteszi facebookra... Nem. Le se szállok a buszról azt rajtam röhög az internet... Nehehem. Aztán... aztán újság, rádió, tévé... kirúgnak... aztán még maga lesz az áldozat. Nehehem. Egyen csak! (Tovább áll, a bérletet se kéri el)

Elmondása szerint rendszeresen belefut ezekbe a képtelen helyzetekbe.

"
„Egyébként szerintem egy abszurd drámában élünk kishazànkban, én csak fülelek, figyelek, lejegyzem a jeleneteit.”5_kicsi Fotó: Dancs Enikő Bianka

A hívások végül tavaly egy, a 24.hu-n megjelent interjú után abbamaradtak. Soha nem tudta meg pontosan mi is volt a telefonban emlegetett folyóügye. „Nem adom meg egy ismeretlen számon telefonáló ismeretlen embernek a személyes adataimat. Más se tegye! Felhívni bárkit nem törvénytelen, de attól hogy hangzatos Kft. Zrt. Vagy akármi nevében jelentkezik be az illető simán lehet csaló is (ez ellenőrizhetetlen). Ez is fontos üzenete a darabnak: olyan világban élünk, ahol egyre fokozottabban kell vigyáznunk a személyes adatainkra - véletlenül se adjuk ki azokat, főleg ne telefonon, mert erre senki sem kötelezhető (még akkor sem, ha fenyeget a hang - az ellenben már aggályos jogilag)!”

Sem az adatait nem szerette volna megadni, sem rendőrségre menni. Végül is, ő jót szórakozott ezeken a besült beszélgetéseken, a Facebook oldal olvasói pedig vele együtt szórakoztak. A hívások szerencsére azóta sem ismétlődtek meg, a kampány kapcsán sem érkezett megkeresés: „Az lenne csak az igazán kafkai. Egyébként már álmodtam vele, hogy felhívtak és a hang nyomatékosan felszólított: hagyjam abba, különben kirúgat. Egyébként soha nem neveztem meg egyik céget és alkalmazottat sem. Nem volna tisztességes kitenni emberek megélhetését ilyesfajta botránynak. Valahol pedig nagyon sajnálom és megértem azokat, akiknek ilyen feladatot kell végezniük naponta a munkahelyükön, főleg ilyen seggfejekkel szemben, mint amilyen én voltam néha velük...”- mondja.

A Folyóügyet itt támogathatod.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
meghalt-kelly-preston.jpg

Meghalt Kelly Preston színésznő, John Travolta felesége

Szervezete feladta a rákkal vívott küzdelmet. 57 éves volt.
Fotó: Youtube/képernyőfotó - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Meghalt Kelly Preston színésznő, John Travolta felesége

Az amerikai színésznő 57 éves volt - közölte szóvivője a People magazinnal.

Kelly Preston a mellrákkal vívott kétéves harc után vasárnap hunyt el.

A színésznő legutóbb férje mellett szerepelt a Gotti című maffiafilmben, ahol a főnök feleségét játszotta.

1962. október 13-án született. 16 éves volt, amikor felfedezte egy divatfotós, így indult a modellkarrierje. Érettségi után Los Angelesbe költözött és színjátszást tanult.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
000001.jpg

Palkovics: lefújhatják azokat a fesztiválokat is, amelyek augusztus 15. után engedélyt kaptak, ha jön a második hullám

Veszélybe kerülhet az augusztus 20-i tűzijáték, és a nyár végi fesztiválok. Az újabb korlátozás nemcsak a fesztiváloknak ártana, hanem az összes budapesti szórakozóhelyet megviselné.
Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Palkovics véleménye szerint megvan rá az esély, hogy Magyarországon is nőni fog a fertőzöttek száma, ami maga után vonja azt is, hogy újra be kell iktatni a korábbi korlátozásokat és óvintézkedéseket.

Ha a helyzet súlyosbodna, az egyet jelentene azzal, hogy továbbra sem tarthatnák meg az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, illetve azokat is lefújhatnák, amelyek augusztus 15-től engedélyt kaptak.

Egyelőre úgy tűnik, az augusztus 20-i tűzijátékot meg lehet tartani, azonban a legtöbb nagyhírű nyári fesztivált nem. Az már biztos, hogy elmarad a turisták tömegét vonzó Sziget, a Volt, és a Balaton Sound is.

A kisebb fesztiválok még megkísérelték áttenni augusztus utolsó két hétvégéjére az eseményeiket, így tett például az EFOTT, a Strand, a B. My Lake, a Fishing On Orfű, a Kolorádót, és a Szegedi Ifjúsági Napok is.

Az újabb korlátozás nemcsak a fesztiváloknak ártana, hanem az összes budapesti szórakozóhelyet megviselné. Ez alól nem kivétel a Budapest Park sem, amely a tömeges jegyvisszaváltástok miatt a tavaszi koncertek egy részét nyárra tette át. Az újabb korlátozások okozta pénzkiesés természetesen a zenészeken kívül érintené a szervezőket, a háttérmunkásokat, a pultosokat és mindenkit, aki közreműködik a nagyszabású rendezvények lebonyolításában.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-3.jpg

Megrázó és vérlázító a szexuális ragadozó Epsteinről szóló doksisorozat

Megnéztük a Hatalom és Perverzió: a Jeffrey Epstein-sztorit és hányingerünk lett tőle. Egy ragadozó pszichopata portréja.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Netflix - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Mármint nem a netflixes doksisorozattól, hanem attól az embertől, akit vizsgál Lisa Bryant szériája. Igényességében és stílusában, valamint alaposságában is kissé emlékeztet a Madeleine McCann eltűnésével foglalkozó szintén netflixes szériára, ráadásul a téma is rokon.

Epstein manhattani "Nagy Gatsby", igazi aranyifjú volt már fiatal korától, akiről, aki követte az ügyét, tudni lehet, hogy feltételezett öngyilkosságot követett el zárkájában, miután 2019 nyarán letartóztatták. Hogy pontosan mi történt azon az éjszakán, amikor a Metropolitan börtönben az őrök aludtak és a kamerák ki voltak kapcsolva, máig kérdés. Hogy egészen pontosan mennyi áldozata volt, szintén.

A dokumentumfilm mindennek a kérdőjelnek próbált meg úgy utánamenni, hogy akár kap rá pontos választ, akár nem a rendező, a sztori elmesélése közben kirajzolódnak egy pszichopata körvonalai, egy olyan emberi lényé, aki

más emberi lényeknél annyival többnek képzelte magát, hogy tárgynak nézte őket, kiskorúként is szexuális célokra használta s adta-vette a lányokat, mintha használt Barbie-babák lennének.

A Leaving Neverland után meglepetést már nem okoz egy szexuális bűnöző áldozatának kamera előtti összeomlása, de ugyanolyan megrendítő. Kibontakozik előttünk egy hálózat kiépülése, a lányok manipulálása és a floridai gazdagok világának összezártsága, valamint a hatalmi pozíciókban lévők, illetve a média vezető alakjainak feltételezett összejátszása, ami a négy rész alatt tökéletesen kiábrándíthat minket a világból. Az egyetlen optimista mozzanat, hogy úgy tűnik, az igazság kiderül, akkor is, ha akármennyi hatalom és pénz áll mögötte.

hirdetés

De jó tudni, hogy van ilyen, jó tudni, hogy készülnek ilyen dokumentumfilmek. Nem a hatásvadászatra, hanem az információk összegyűjtésére és a sztori lehető legpontosabb felgöngyölítésére. A leghatásosabbak azok a jelenetek, amikor összerakjuk, hogy

xy áldozat már a kilencvenes években (!) jelezte a rendőrségnek és az FBI-nak, hogy egy szexuális ragadozó mit tett vele és a húgával, de valahogy semmi nem akart beindulni nyomozás címén.

És minden nagy igazságérzéssel bíró néző számára megelégedést hoz a hatalmas hálózatot működtető Epstein leleplezése, elfogása és bíróság elé állítása.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
carrie_fisher_harrison_ford_starwars.jpg

23 év után újra A birodalom visszavág vezeti a mozis bevételi listát

Akár félmillió dollárt is termelhet a második Star Wars-film vasárnap estig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Legutóbb 1997 februárjában vezette a mozis bevételi listákat A birodalom visszavág, amikor az eredeti film digitális felújított változatát mutatták be a mozik - írja a Variety.

Mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra sincsenek mozipremierek, ezért korábbi sikerfilmeket adnak a már nyitva tartó mozik. Néhány hete a Jurassic Park, most pedig a második Star Wars-film állt a bevételi lista csúcsán.

A birodalom visszavág 175 ezer dolláros (közel 56 millió forint) bevétellel kezdte a hétvégét, becslések szerint vasárnap estig 4-500 ezer dollárt is termelhet az eredetileg 40 éve bemutatott film.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!