hirdetés
busz1.jpg

Két busz is kigyulladt szerda délután Budapesten

Az egyik teljesen kiégett, a füstje még messziről is látszott.
Fotók: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. június 26.


hirdetés

Kigyulladt és porig égett egy 137-es busz Budapesten, a III. kerületben szerda délután, fél 2 körül. A menetrend szerint közlekedő jármű a Farkastorki út és a Királyhelmec utca kereszteződésének közelében kapott lángra. A fekete füstje még több kilométerről is látszott.

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat - közölte a Katasztrófavédelem a honlapján. Jelentésük szerint a tűz nem terjedt tovább.

A képet készítő szerint mindenki időben le tudott szállni a buszról. Személyi sérülés nem történt - írta az MTI.

Közzétette: Krisztián Vedres – 2019. június 26., szerda

Később, egy újabb buszos tűzesethez riasztották a tűzoltókat. Délután negyed 4-kor kigyulladt egy autóbusz motortere XII. kerületben, a Szent Orbán téren. Az esethez szintén a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak és két habosított vízsugárral eloltották a lángokat. A mentők is a helyszínre mentek - írta a Katasztrófavédelem. Az Index egyik olvasója azt írta, hogy nem BKV járat gyulladt ki.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
65272832_379678739194486_2700390194061770752_n.jpg

Éjjel lebontották és elhordták a kétfarkúak szombathelyi buszmegállóját

A párt azt állítja: korábban a tartószerkezetet rongálták meg, hogy a vihar kidöntse az építményt.
Kép: MKKP, Facebook - szmo.hu
2019. június 25.Ismeretlenek lebontották azt a buszmegállót Szombathelyen, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) épített közadakozásból - jelentette be a párt közösségi oldalán.

Az építményt először Felcsútra szánták és ott is avatták fel, majd, miután a helyi önkormányzat ott nem engedélyezte, átkerült egy másik indokolt helyre: Szombathelyre, ahol az egyik megállóban addig a szabad ég alatt várakoztak az utasok.

Lapozz a posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kadar.jpg

Halálosan megfenyegetett és kirabolt több gyereket egy dunaújvárosi férfi

Azt mondta, ha bárkinek szólni mernek az esetről, akkor a családjukkal együtt megöli őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 25.A dunaújvárosi Kádár-völgy egyik padján ült és közben zenét hallgatott az a két 13 éves fiú, akikhez egy idegen férfi odament, és némi szóváltás után ellopta tőlük értékeiket. Mobiltelefonjaikat, egy hangszórót, karórát, és más elektronikai eszközöket is elvett a két fiataltól, akiket meg is fenyegetett - írja a police.hu.

Azt mondta, ha bárkinek szólni mernek az esetről, akkor a családjukkal együtt megöli őket.

A bejelentést követően, a pontos és részletes személyleírás alapján, továbbá az azonnali rendőri intézkedéseknek köszönhetően az egyenruhások 5 percen belül azonosították, majd meg is találták a 24 éves helyi férfit, akinél az értékek is előkerültek.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 24 éves A. Márkot kétrendbeli rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hands-1926414_960_720.jpg

Meghalt Gergátz Elemér, egykori miniszter és rendszerváltó politikus

Az Antall-kormány tagja volt.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. június 25.Június 19-én elhunyt Prof. Dr. Gergátz Elemér egyetemi tanár, az Antall-kormány földművelésügyi minisztere - tudósított a magyarmezogazdasag.hu.

Gergátz Elemér állatorvosként végzett, gyakorlati pályáját az Országos Mesterséges Termékenyítő Főállomáson kezdte Magyarkeresztúron, ahol laborvezető és termelésirányító szakállatorvosként, osztályvezetőként, majd igazgatóhelyettesként Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben 15 szaporodásbiológus állatorvos és 70 inszeminátor munkáját irányította.

1979-ben meghívást kapott Mosonmagyaróvárra, az Agráregyetem Állatélettani és Állategészségtani – a későbbi Állatélettani és Biotechnológiai – tanszékére, amit később tanszékvezető egyetemi docensként irányított.

1982-ben megbízást kapott az akkori MÉM-től egy állatbiológiai kutatóhely létrehozására. A Biotechnikai Állomáson vezető kutató állatorvosként tevékenykedett. Az állomás kutatói – az OTKA kutatási pályázatának támogatásával – létrehozták az első klónozott bárányt. Ezzel a magyar állatbiológiai kutatás világszinten is dobogós helyre került.

A Földművelésügyi Minisztérium vezetésére 1991 januárban kérte fel Antall József miniszterelnök, a miniszteri beosztást 1993 márciusáig töltötte be.

Feladatai közé tartozott a tárca új szervezetének kialakítása, a rendszerváltozás utáni mezőgazdasági szakigazgatás megteremtése.

Az elhunytért július 4-én csütörtökön 16 órai kezdettel Csornán, a premontrei templomban tartanak gyászmisét, hamvait ezt követőn Rábatamásiban helyezik örök nyugalomra.

A politikus 77 éves volt.

Gergátz Elemért az Agrárminisztérium saját halottjának tekinti.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
auropatanacs.jpg

Korrupciós jelentés: idén sem járult hozzá a kormány a publikálásához

Az Európa Tanács minden évben vizsgálja a tagországokban a korrupciót. Magyarország az egyetlen tag, amely nem engedi közzétenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 26.Minden évben közzéteszi az Európa Tanács az éves korrupciós helyzetet vizsgáló jelentését, amelyből idén is kimaradt Magyarország. A kormány ugyanis ismét nem járult hozzá a publikáláshoz. Már negyedszerre fordul elő, hogy az Európa Tanács "Államok a Korrupció Ellen" (GRECO) nevű ügynöksége beszámolóval összegzi az elmúlt évet, ám azt a magyar kormány nem engedi közzétenni – olvasható az Euronewson.

A szervezet vezetője elmondta: Budapest nem is indokolta a döntést:

"Nem adtak magyarázatot. És ez nagyon kiábrándító. Csak egy ilyen példa volt Magyarországon kívül, amely még ennél is komolyabb: az az ország nem tagja az Európa Tanácsnak, de a GRECO-nak igen: Fehéroroszország. Ők semmihez nem járultak hozzá. Magyarország két korábbi jelentés közzétételét jóváhagyta, de a 2017-es körhöz még hiányzik az engedély. Szerintem ez nem a jó szándék jele" – tette hozzá Marin Mrčela.

Hozzátette: "annyit elmondhatok, hogy Magyarország ellen is eljárás indult a nem megfelelő értékek miatt."


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x