hirdetés
Készülj: nagy változások jönnek a Facebookon, átalakul a Messenger is
A közösségi oldal fejlesztői konferenciáján beszélt erről Mark Zuckerberg.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 01.


hirdetés

San Joséban, a Facebook fejlesztői konferenciáján jelentette be Mark Zuckerberg, hogy a közösségi oldal teljesen átalakul, külön kitért arra is, hogy a Messengerben is több fontos változást terveznek.

Az applikáció szerkezetét úgy akarják átalakítani, hogy az eddiginél sokkal kevesebb helyet foglaljon a mobilokon és sokkal gyorsabban fusson.

A célkitűzés az, hogy a Messenger újabb verziója két másodperc alatt töltsön be és 30 MB-nál is kevesebb helyet foglaljon,

gyakorlatilag a harmadára csökkentve.

A Facebook kiegészül az úgynevezett a Watch party-val, ami a már létező funkciót emeli be a Messengerbe úgy, hogy a barátainkkal közösen nézhetünk majd videókat, a lejátszás közben csetelhetünk, sőt videócsetelhetünk is.

A Messenger asztali gépre is letölthető lesz a Windowst és MacOS-t futtató számítógépekre, szinte ugyanúgy fog működni majd, mint korábban az MSN.

A Messenger-funkció az ígéretek szerint megkapja a végpontok közötti titkosítást,

ami minden korábbinál nehezebbé teszi, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a privát beszélgetéseinkhez.

A frissen és átalakított Facebook az Egyesült Államokban már elérhető, a következő hetekben mindenütt élesíteni fogják. A Messenger új verziójának érkezéséről azonban még nincs hivatalos információ, annyit lehet tudni, hogy várhatóan még idén mindenki számára elérhető lesz.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
NASA: újabb komoly aszteroidabecsapódás jöhet, még a mi életünkben
A közeljövőben olyan égi események történhetnek majd, amiket eddig főleg csak filmekben láthattunk, mostantól viszont a valóság lesz - figyelmeztet Jim Bridenstine, a NASA adminisztrátora.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.Vészjósló üzenetekkel igyekszik felhívni az emberiség figyelmét a Föld megóvására Jim Bridenstine, a NASA adminisztrátora. Hétfőn, a 2019-es Bolygóvédelmi Konferencián, Washingtonban beszélt arról, hogy még a mi életünkben esélyes, hogy a Földbe fog csapódni egy aszteroida, ez pedig olyan katasztrófa lehet, amiről most még azt hisszük, csak a filmekben történhet meg.

"El kell érnünk, hogy az emberek megértsék: ez nem Hollywood, nem az, amit a filmekben láthatunk. Sürgősen tennünk kellene azért, hogy megvédjük az egyetlen bolygót, amely eddigi tudomásunk szerint az életre alkalmas, ami a Föld"

- jelentette ki Bridenstine.

Felemlegette a 2013-as orosz meteoreseményt, amikor Cseljabinszk felett egy 17 méter átmérőjű és 10 ezer tonnás meteor felrobbant, ennek következtében pedig mintegy 1600-an megsebesültek, és az anyagi kár is hatalmas volt. Ez volt a legnagyobb meteorbecsapódás az 1908-as tunguszkai robbanás óta.

Bár az ehhez hasonló esemény csak 60 évente egyszer történik meg, Bridenstine jelezte, hogy az elmúlt 100 évben már három ilyen eset volt, és a jövőben még többször előfordulhat. Sőt, még a mi életünkben megtapasztalhatunk egy, a 2013-hoz hasonló meteorbecsapódást Bridenstine szerint. A cseljabinszki eseményt olyan erejűnek becsülték, mint 20 Hiroshimára dobott atombomba, a következő ilyen alkalom pedig szintén ilyen nagy erejű lehet a szakember jóslata szerint.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kiderült, hogy a nyugdíjasok egy része adót fizet, kiakadtak a németek
A 21 millió német nyugdíjasból 4,4 millióan fizetnek valamiért adót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.Hatalmas felháborodást váltott ki Németországban a minap, hogy az országban 21 millió német nyugdíjasból 4,4 millióan fizetnek személyi jövedelemadót -írja aprivátbankár.hu. Ez részben azért van, mert Németországban a nyugdíj után adót kell fizetni, ha annak összege havi 264 ezer forintnak megfelelő euró felett van. Igaz ekkor is csak arra a részre kell adót fizetni, ami az összeghatár fölé esik.

Ez Magyarországon ugyan elég furcsán hangzik, hiszen nálunk a nyugdíj adómentes.

Németországban viszont körülbelül 600 ezer nyugdíjas esik bele ebbe a körbe.

De van rajtuk kívül körülbelül további 3,8 millió nyugdíjas, akik szintén fizetne adót, de nem a nyugdíj után, hanem azért, mert van más jövedelmük is.

A továbbiakért lapozz

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kétmillió fát ültetett a híres brazil fotós és felesége egy kihalt erdőbe, ami mára teljesen újjászületett
A terület most zöldebb, mint valaha, ráadásul 500 veszélyeztetett állatfajnak is otthont ad.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.A klímaváltozás egyre jobban fenyegeti a természet élővilágát, ezért az emberi beavatkozás is szükséges ahhoz, hogy a növények zöldek maradhassanak és az állatoknak is legyen hol élniük.

A híres brazil fotós, Sebastião Salgado úgy döntött, tesz ezért, miután azzal szembesült, hogy az az esőerdő, ami a gyerekkora otthonaként szolgáló családi farm mellett volt, szinte teljesen kipusztult, már csak 10 százaléknyi területen volt élet.

A növények kiszáradtak, az állatok meghaltak vagy új élőhelyet kerestek maguknak. Mivel ez az erdő és környezete adott meg számára és a szülei számára mindent, amire szükségük volt, Salgado nem akarta, hogy végleg eltűnjün, ezért mindent megtett, hogy megmentse a területet.

"A föld annyira beteg volt, mint én - minden kipusztult. A területnek csak fél százalékában voltak fák. Ezután a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy felélesztjük ezt az erdőt. Amikor elkezdtünk fákat ültetni, a rovarok, a madarak és a halak is visszatértek, az egyre növekvő fáknak köszönhetően pedig én is újjászülettem - ez volt a legfontosabb pillanat"

- mondta még 2015-ben a The Guardiannek.

A világhírű fotós és felesége, Lélia Deluiz Wanick Salgado 20 évvel ezelőtt kezdtek bele munkájukba, ami mára látványos eredményt produkált. Összesen kétmillió, 209 féle fát ültettek el az egykor terebélyes erdő területén. Több tucat alkalmazott is segített nekik ebben, de számos önkéntes csatlakozott még hozzájuk az évek során.

Best Ten News on Twitter

Photographer And His Wife Plant 2 Million Trees In 20 Years To Restore A Destroyed Forest And Even The Animals Have Returned https://t.co/uH1S2F9ANZ

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Puccs van Venezuelában? Az ellenzék vezére szerint már a hadsereg egy része is átpártolt hozzá
Ismét zajlanak az események a dél-amerikai országban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.Juan Guaidó, a venezuelai ellenzék vezére videót posztolt a Twitterre. Guaidót már több ország is elismerte Venezuela elnökeként Maduro ellenében. Guaidó ezúttal arra kéri a híveit, hogy vonuljanak utcára (az erőszakmentességet hangsúlyozta), a hadsereget pedig arra, hogy támogassák őt. A felvételen több katona is szerepel, noha egyelőre nem tudni, a hadseregből hányan álltak át az oldalára - csak annyit, hogy egy "kis részük", ezt nyilatkozta Maduro információs minisztere. De hozzátette azt is, hogy folyamatosan semlegesítik őket. A vezérkar korábban egyébként Maduro mögött sorakozott fel, vezetőjük azt mondta, kitartanak mellette.

A tömeg, ami Caracas keleti részében gyűlik, nem oszlik, annak ellenére, hogy a rendőrök könnygázt is bevetnek, számol be a Guardian.

Guaidó egy Caracas közelében lévő légibázisról jelentkezett be a videóban:

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a szabad Venezuelát éltette, és örömét fejezte ki, hogy a demokrácia visszatért az országba. Ezzel szemben mások, például Evo Morales bolíviai elnök (aki Maduro szövetségese) elítélte az eseményeket.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x