Készülj a káoszra! Két napra leállhat az internet az egész világon
A következő két napban hazánkban is sokakat érinthet az internet leállása.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 11.


Október 11-én az Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) nevű szervezet frissíteni fogja azt a titkosító kulcsot, amit az internet fontos alapja, a Domain Name System (DNS) használ. A DNS segítségével fordítja át az általunk beírt webcímet a rendszer olyan IP - címmé, amit a böngésző értelmezni tud, így eljuttatva minket a keresett weboldalak felületeire.

Éppen emiatt lehetnek kitéve a legnépszerűbb weboldalak is annak, hogy a frissítés következtében leálljanak. Ha bárki hibaüzenetet kap egy weboldal megnyitásakor, ne ijedjen meg, ez csupán a frissítés jele lesz, nem örökre szakadunk el kedvenc oldalainktól.

A szakemberek szerint nem mindenkinél ugyanúgy jelennek majd meg a hibák, lesz akinél csak egyszerűen lassabban tölt majd be az oldal. Ha az oldalak a gyorsítótárba mentett verziót teszik elérhetővé oldalukon, akkor pedig lehet, hogy észre sem vesszük majd az adott oldalnál a problémát.

Az ICCAN szerint a frissítés következtében való leállás nagyjából az internetezők 1%-át érinti majd, azaz nagyjából 36 millió embernél állhatnak le oldalak. A problémákat tapasztaló személyek főleg azok lesznek, akiknek az internetszolgáltatójuk nem készült fel előzetesen a váltásra - írja a 24.hu.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x