hirdetés
zaklat.jpg

„Készenlétben van a legerősebb sav a számodra” – így fenyegette volt élettársát a 35 éves férfi

Hónapokon át zaklatta őt telefonon, megcsonkítással is fenyegetőzött.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 13.


hirdetés

A Hatvani Járási Ügyészség emelt vádat az ellen a 35 éves férfi ellen, aki hónapokon át zaklatta volt élettársát telefonon, többek között azzal, hogy megcsonkítja, vagy savval önti le őt – írja az Ügyészség hivatalos honlapja.

A vádlott a sértettel mintegy fél éven át tartott fenn élettársi kapcsolatot, ami tavaly nyár elején megszakadt, amikor a nő elköltözött a közös lakásukból az édesanyjához. Az elhagyott férfi nem tudott belenyugodni a szakításba, a sértett viszont nem akart visszatérni hozzá.

A vádlott közvetlenül az elköltözést követően, 2018 júniusában néhány napon át – napi 100-200 alkalommal – szinte percenként hívogatta telefonon volt élettársát. Ezt követően a hívások száma ugyan lecsökkent, azonban a terhelt a hónap második felétől szinte kizárólag éjszaka és hajnalban telefonált azért, hogy zaklassa és megfélemlítse a sértettet.

hirdetés

A telefonhívások mellett a vádlott olyan SMS-üzeneteket is küldött, melyekben személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetésével fenyegette meg egykori párját, egyebek mellett azt írva neki, hogy „lenni kell legalább egy csonkításnak és egy maradandó sérülésednek”, illetve hogy „készenlétben van a legerősebb sav a számodra”.

A sértettnek kétszer is készüléket kellett cserélnie ahhoz, hogy a zaklató hívásoktól és SMS-ektől az év végére megszabadulhasson.

Az elkövető a nyomozás során beismerő vallomást tett. Gyanúsítottként azzal indokolta a bűncselekmény elkövetését, hogy így akart kibékülni a nővel.

A járási ügyészség folytatólagosan, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével vádolja a férfit. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele három évig terjedő börtön a Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint.

Az erőszakos vádlottat a bíróság kevéssel a szakítás előtt ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre garázdaság vétsége miatt A zaklatásokat ennek a büntetésnek a próbaideje alatt követte el. Az ügyészség a vádiratában – erre is tekintettel – azt indítványozta, hogy a bíróság ezúttal már végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, egyben rendelje el korábbi felfüggesztett büntetésének a végrehajtását, és határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
telefon-pixnio-1000x667.jpg

Egy 12 éves kislány halállistát írt azokról a gyerekekről, akiket holtan akart látni

Saját szülei hívták ki a rendőröket, miután a gyerekük Snapchaten fenyegette meg az iskolatársait azzal, hogy meg fognak halni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Letartóztattak egy 12 éves kislányt Floridában, miután nyilvánosságra hozta saját halállistáját azoknak a neveivel, akiket a halálukkal fenyegetett.

Saját szülei hívták ki a rendőröket, miután értesültek arról, hogy a lányuk a Snapchatre megnevezett gyerekeket, akiket halottan akar látni.

Ők mind a floridai Falcon Cove iskolába járnak, csakúgy mint a kislány.

Egy másik fenyegető üzenetben a helyi rendőrség szerint azt írta, hogy a halállistán lévő diákok nincsenek biztonságban, hétfőn meg fogják ölni őket.

hirdetés

A 12 éves gyereket őrizetbe vették gyilkossággal való fenyegetés és lőfegyverről szóló hamis bejelentés miatt. A helyi beszámolók szerint

be is vallotta a tettét, az viszont egyelőre nem derült ki, miért fenyegette meg az iskolatársait.

Forrás: ABC News, címkép: illusztráció (Pixnio)


KÖVESS MINKET:

hirdetés
pofatlan-budapesti-soforok.jpg

Videó a legpofátlanabb autóvezetőkről a budapesti rendőröktől

Az ütős felvételen például azokat láthatjuk, akik átlépték a záróvonalat, átmentek a piroson vagy a buszsávot használták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban.

Az eredményről videót tettek közzé Youtube-on, és "Közlekedési pofátlanítás" címmel írtak is róla a police.hu oldalon.

Az akcióval a rendőrök Budapesten olyan autósokat szűrtek ki és büntettek meg, akik vezetés közben telefonáltak, nem kötötték be a biztonsági övüket, nem vették figyelembe a záróvonalat, vagy átmentek a piroson, de a gyorshajtókat is lekapcsolták.

Az akció során összesen 72 sofőr kapott bírságot: záróvonal átlépése miatt 12, buszsávban közlekedés miatt 11, mobiltelefonálás miatt 10, gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

hirdetés

A rendőröknek intézkedniük kellett több sofőrrel szemben, amiért figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket, például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak jogosulatlanul, nem vették figyelembe a megállni tilos táblát, a kötelező haladási irányt, illetve nem használták a biztonsági övet.

Összesen 12 sofőr kapott helyszíni bírságot amiatt, hogy áthajtott a piros lámpán.

A rendőrök fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készült.

VIDEÓ: A szabálytalankodó sofőrök:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
bilincs-pixxa.jpg

Úgy megverte újszülött gyermekét az apa, hogy a babának eltört a karja

A férfi rendszeresen bántalmazta a kicsit születése óta, mert az sokat sírt. Most 3 és fél év börtönre ítélték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A Nagyatádi Járásbíróság kapcsolati erőszak és testi sértés miatt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 42 éves férfit, aki megverte a pár hónapos csecsemőjét.

A férfi a néhány hónapos gyerekét nem sokkal születése után rendszeresen bántalmazta, mert a csecsemő sokat sírt. Ezért élettársát is hibáztatta.

A csecsemőnek a verések következtében többször keletkeztek 8 napon túl gyógyuló sérülései, egy alkalommal pedig apja olyan súlyosan bántalmazta, hogy a kicsinek eltört a karja.

A férfi élettársával együtt nevelte annak korábbi kapcsolatából származó három kiskorú gyerekét, illetve 2018 novemberében született közös gyereküket is. Most a bíróság megszüntette az apa felügyeleti jogát is.

hirdetés

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője enyhítésért és a felügyeleti jog megtartásáért fellebbezett.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


hirdetés
orizetbe-vettek-a-kosarast.jpg

Megverte a 16 éves lányát és a feleségét a világhírű kosaras – őrizetbe vették

A férfi azt állítja, a felesége provokálta, ezért ütött.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Őrizetbe vette 48 órára a szerb rendőrség az egykori világ- és Európa-bajnok Milan Gurovićot.

A híres kosaras többek között a Crvena zvezda, a Barcelona és a Galatasaray csapatában játszott.

Milan Gurović kedden este a belgrádi lakásában fizikailag bántalmazta a feleségét és a lányát - írja a Szabad Magyar Szó.

hirdetés

"A szerb sajtó értesülése szerint Gurovićot előállították, és ellene bűnvádi feljelentést tettek a felesége, valamint a tizenhat éves lánya bántalmazása miatt."

A Blikk a szerb Blicre hivatkozva azt írja:

a férfi öklével ütötte fejen a feleségét, Tanját, akit a földre zuhanása után is tovább bántalmazott. A közbeavatkozó lányát sem kímélte, a gyerek orrsérüléseket szenvedett.

Gurović azt mondta, a felesége "provokálta" és leköpte őt, ezért támadt rá.

Az esetről több külföldi híroldal is beszámolt.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!