hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Keresetlen szavakkal zavarta le egy utas a vak lány kutyáját a buszról
Nem ez az első eset, Megan mégis hisz az emberekben.
Mirror - szmo.hu
2019. január 11.


hirdetés

Megan Taylor szívszorító történetét a Mirror jegyezte le. A fogyatékos fiatal nő épp Rowley nevű kutyájával utazott a buszon – először tett így – , amikor egy nő lépett oda hozzá. A 22 éves lány, aki epizodikus, azaz időnként, rohamszerűen fellépő vakságtól szenved, azt állítja, a nő ezt üvöltötte felé: „Miért van egy kib@&szott kutya a buszon? Vigye le!” Ekkor a lány megpróbálta elmagyarázni, hogy a kutya az ő hivatalos segítője, mire a nő egyszerűen hazugnak nevezte.

Az utas ezután fennhangon ócsárolta Megant és azt magyarázta, hogy a vakvezető kutyák zsemleszínű labradorok, ezért a lányé nem lehet az. Megan hiába próbálta elmondani, hogy a vezető kutyák bármilyen színűek lehetnek, süket fülekre talált. Aztán úgy döntött, hogy mivel nagyjából falnak ütközött, inkább figyelmen kívül hagyja a nőt.

Megan 15 éves volt, amikor komoly fejsérülést szenvedett, aminek következtében számtalan egészségügyi problémája alakult ki. Az egyik például az, hogy néha időszakosan elveszíti a látását. Van, hogy komoly szédülései is vannak és elájul.

Sajnos komoly állapota miatt többször is került kellemetlen helyzetbe, ezért is szorong ma, ha tömegközlekedési eszközre kell szállnia. Volt, hogy átléptek rajta, de olyan is, hogy leköpték. „Szerintem még életemben nem volt stresszmentes utam” – mondja. Ruby és Rowley, két kutyája fantasztikus segítségei a lánynak. „Miattuk érzem függetlennek magam és ezért is van önbizalmam. Ők a mindenem.” Megan hangsúlyozza, hogy az embereknek tudniuk kéne róla: bármilyen méretű és színű kutya végezhet vezetői és segítő munkát, valamint nem csak a vakok szorulnak rájuk.

Megan mégis optimista. „Megpróbálok pozitív maradni és nem hagyom, hogy az ehhez hasonló incidensek elszomorítsanak. Nem szégyellem a fogyatékosságomat. Tudom, hogy ezek az emberek csak a kisebbség. A legtöbb ember jó és kedves.”


KÖVESS MINKET:

Edzés közben, az evezőpadon csuklott össze egy fiatal nő - leállt a szíve
Az ausztrál nő esetét az edzőterem egyik kamerája is rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Egy ritka, veleszületett szívbetegségben szenvedett az a 21 éves lány, akinek a noosai Anytime Fitnessben egyszer csak leállt a szíve. A queenslandi Emily Counter az evezőpadon edzett még 2018 októberében, amikor összecsuklott és leállt a szíve. Az esetet pedig az edzőterem kamerái is rögzítették.

A fiatal lánynak szerencséje volt, ugyanis az edzőterem alkalmazottai először manuálisan kezdték meg az újraélesztést, majd defibrillátorral próbálkoztak, és végül a lány szíve újra verni kezdett - írja a Weekly Times ausztrál lap.

Emily Countert a noosai kórházba szállították, a lány három napig kómában feküdt. Végül egy héttel később szívműtéten esett át, hamarosan pedig ismét nekiállhat az edzésnek. Azóta pedig elindított egy kampányt, hogy minden konditeremben meglegyenek a szükséges életmentő eszközök, hogy mással se történhessen tragédia.


KÖVESS MINKET:
Telefonozás közben gázolta halálra a vonat a tinilányt
A brit tini éppen a síneken akart átkelni, amikor a tragédia történt.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Halálra gázolt a vonat egy tinilányt a somerseti Worle városában. A 15 éves Evie ugyanis a Metro értesülései szerint úgy akart átmenni a síneken, hogy közben a telefonját nyomkodta, így nem vette észre a közelgő szerelvényt. Az esetet egy gyermek is látta.

A vonat vezetője is észrevette ugyan a lányt, de már nem tudott megállni. A hatóságok vizsgálatából kiderült, hogy a tini nem akart öngyilkos lenni, csupán figyelmetlenségből lépett az érkező vonat elé. Néhány perccel a halála előtt ugyanis még az esti bulira készült és a barátainak küldött fotót a ruháról, amiben ment volna.

A történet az egész várost megrázta.


KÖVESS MINKET:

Így még nem vette át lottónyertes a nyereményét
Nem akarta, hogy felismerjék a szerencsés jamaicai férfi, amikor elment begyűjteni a nyereményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Névtelen akart maradni a nyilvánosság előtt egy jamaicai lottónyertes, ezért valami egészen új megoldást talált, hogy elérje célját - írja a 24.hu a Daily Mail nyomán.

A magát csak A. Campbellként megnevező jamaicai férfi ugyanis nem mindennapi módon ment el a nemzeti Super Lotto irodájába, hogy felmarkolja az 1,17 millió dolláros (328,5 millió forint) nyereményét – egy Sikoly maszk mögé rejtőzött.

A karibi országokban nem ritka, hogy a nagyobb összeget nyerő játékosok anonimak maradnak, köszönhetően a térségben megfigyelhető alacsony közbiztonságnak és a magas bűnözési rátának. Campbell azonban teljesen más megfontolásból rejtette el az arcát, egész egyszerűen

nem akarja megosztani a nyereményt a pénzéhes rokonaival.

A férfi még novemberben nyert a lottón, 54 napba telt, mire kellően összeszedte magát ahhoz, hogy begyűjtse a nyereményt. Szeretne egy szép házat venni a nyereményéből, de nem akar adni belőle senkinek és kölcsönözni sem akar. Campbell az életét megváltoztató fordulat előtt egy vállalkozást vitt, a jövőben ezt fejlesztené, és egyéb helyekre is befektetné még a nyereményt. A férfi így nyilatkozott:

"Imádom, hogy ennyi pénzem van!"


KÖVESS MINKET:
Lebénult és megsérültek a szemei - így él most a nő, aki túlélte az abortuszt
Carrie annak ellenére sem haragszik az édesanyjára, hogy még a születése előtt súlyos kárt tett benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Carrie édesanyjának reménytelen volt az élete annak idején: társ nélkül nevelte két gyermekét, ám sajnos mégis teherbe esett Carrie-vel. Az abortusz mellett döntött, mert úgy érezte, nem tud már felnevelni egy harmadik csöppséget. A beavatkozás nem sikerült, és egy hónap múlva kiderült, még mindig várandós - írja a Life.hu.

A kislány sérült szemekkel, féloldali bénultsággal született.

Carrie anyja az SBSK kisfilmjében arról beszélt, hogy reménytelennek tűnt akkoriban az élete, ezért döntött az abortusz mellett, ám az nem sikerült.

Az abortuszt túlélő Carrie elmondta, nem haragszik az édesanyjára, és jó a kapcsolatuk

annak ellenére is, hogy a beavatkozás nyomait kénytelen örökre magán viselni. A nőre 42 évesen a szerelem is rátalált, azóta pedig férjhez is ment.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x