hirdetés
karacsony-level-gyerek-1000x680.jpg

„Kérem vissza a gyerekkoromat” – a legröhejesebb karácsonyi ajándéklisták, amiket gyerekek írtak

Úgy tűnik, a legújabb iPhone és a luxusmárkás ruhák már alapdolgoknak számítanak. Megmosolyogtató és meghökkentő kívánságokat gyűjtöttünk össze.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Alig egy hónap múlva itt a karácsony, a gyerekek pedig nem meglepő módon pedig már most elkezdték összeírni, mi mindent szeretnének kapni. Legutóbb már beszámoltunk egy igencsak hosszú és drága kívánságlistáról, amit egy 10 éves kislány írt, és amin még az édesanya is megdöbbent.

A közösségi médiában már most terjednek a röhejes, hihetetlen, vagy csak szimplán vicces ajándéklisták, amiket végigolvasva mi is megrökönyödtünk.

Az alábbi listákat brit és amerikai gyerekek írták, akik ugye nem a Jézuskától, hanem a Mikulástól kapják az ajándékot karácsonykor. Sokan már jó előre megírták, mi mindent szeretnének a fa alatt látni.

hirdetés

1.

Egy valószínűleg már nem olyan kicsi gyerek listáján szerepelnek olyan átlagosnak mondható kérések, mint a The Sims 4 számítógépes játék, karácsonyfás és cápás kezeslábas és legó, de azt is odaírta, hogy szeretné visszakapni a gyerekkorát.

2.

Egy fiatal fiú elég egyértelművé tette, hogy kicsit csalódott lenne, ha nem 13 ezer font (5 millió forint) készpénzt találna a csomagban.

3.

Valaki annyira szeretne egy macskát kapni karácsonyra, hogy 16 különböző nyelven leírta a macska szót egy papírra. Egyértelmű célzás...

4.

Egy másik gyerek néhány játékon és 200 dollár készpénzen kívül többek közt igazi dinoszauruszt, igazi dínó-DNS-t és csontokat, és egy óriási robot dinoszauruszt is kért.

5.

hirdetés

Egy fiatal egy igazán hosszú és drága listát írt, amiben több tételhez odaírta, hogy ezeknél egyeztessenek vele előtte. Sőt a végén azt üzente, csak ezeket szeretné kapni, mással nem lesz elégedett. Erre az édesanyja válaszként odaírta, hogy ez elfogadhatatlan, és a fiatal örülhet, ha egyáltalán kap valamit karácsonyra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
22145454-7784565-image-a-49_1576144803948-1.jpg

A tévében mondta el az idős bácsi, hogy senkije sincs – még aznap egy csapat diák lepte meg karácsonyfával és énekkel

A 78 éves férfi nem bírta ki könnyek nélkül a váratlan meglepetést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Az észak-angliai nagyváros külkerületében, Oldhamben élő 78 éves Terrence a BBC Breakfast műsorában mondta el, hogy mennyire egyedül érzi magát, és hogy még karácsonyfa sincsen az otthonában.

Dan Walker, a műsor házigazdája még aznap felkerekedett, és helyi diákokkal együtt meglátogatták az öreget: vittek neki egy karácsonyfát – írta a Daily Mail

Terrence, amikor meglátta a váratlan vendégeket, nem tudta visszatartani könnyeit. Miután a diákok feldíszítették a fát, búcsúzóul elénekelték az idős férfinak a Csendes éjt.

hirdetés

Terrence a műsorban felidézte, hogy a régi karácsonyokon mindig édesanyjához ment, ő főzött neki és vitt mindenféle apró ajándékokat. Édesanyja ugyanolyan magányos volt, mint most ő, senki mástól nem kapott ajándékot, csak a fiától.

Most neki kell megküzdenie az egyedülléttel. Azt azonban elárulta, hogy karácsonykor egy 90 éves, demenciában szenvedő asszonnyal vacsorázik együtt, akivel a helyi öregotthonban találkozott önkéntes munkája során. Ez a tevékenység sokat segít lelkiállapotám.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
miskolc-mezeskalacs-villamos.jpg

A miskolci fényvillamos lehet Európa legszebbje

Egyelőre toronymagasan vezet a miskolci villamos a többiek előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 13.


hirdetés

Immáron harmadik alkalommal keresi Európa legszebb adventi villamosát az MHD86.cz nevű cseh közlekedési magazin. A kontinens nagyvárosaiban már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban különböző fényekkel, koszorúkkal díszítsenek fel egy-egy villamost, amely a karácsonyi hangulatot hivatott becsempészni a tömegközlekedők mindennapjaiba.

A magazin cikkje betekintést enged a fényvillamosok titokzatos világába is: a legrégebb óta Németországban és Ausztriában róják a köröket a feldíszített járművek, ám mostanra általános közép-európai jelenséggé nőtte ki mindez magát.

Míg a többi országban jellemzően muzeális darabokat neveznek ki fényvillamosnak, olyan különjáratokat létrehozva ezzel, amelyeken sokszor forralt bort vagy puncsot is árusítanak rajta, addig

hirdetés

a magyar fényvillamosok különlegessége, hogy itt díszítettek fel először menetrend szerinti járatokat is.

A javaslatot a legszebb európai fényvillamosra szintén a honlapon kellett leadni, mostanra összeállt az a 23-as lista, amelyben három magyar város is szerepel: Budapest, Miskolc és Szeged képviselik a magyar fényvillamosokat.

A szavazás még csak néhány napja indult, és egészen 2020.január 2-ig tart,

a miskolci jelölt máris toronymagasan vezet több mint 22 ezer szavazattal.

Majdnem 13 ezer szavazattal a második a pilzeni, őt pedig még jobban lemaradva a budapesti követi 1122 szavazattal. A miskolci fényvillamos nem most nyerne először: már tavaly is a miskolci fényvillamost választották a Európa legszebbjének.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
karacsonyi_ajandek4.jpg

Végre el kellene felejteniük a szülőknek, hogy csak tárgyat adhatunk ajándékba

Szülinapkor, karácsonykor a szülő mindig felteszi magában a kérdést: 'És most mit vegyek a gyereknek?'. Gerald Hüther német boldogság- és agykutató azt tanácsolja erre, hogy lehetőleg semmit.
Forrás: Papás Mamás Magazin, Fotók: Freepik, Pixabay - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

A Papás Mamás Magazin segít szülőknek és nagyszülőknek a gyerekneveléssel és a család életével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Mindemellett remek családi programokat is javasolnak a szerzők és a jog útvesztőiben is utat mutatnak.

A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása általában mindig gondot okoz, egyrészt mert a karácsonyi "nagy" ajándékokra az idén nem biztos, hogy telik, vagy, mert a tavalyi ajándékot nehéz túlszárnyalni.

Ahhoz, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell élni, nem ajándékokra, hanem ránk, szülőkre van szükségük - hangoztatja Gerald Hüther német boldogság- és agykutató "Mit ajándékozzunk gyermekeinknek" című könyvének fülszövegében.

Szerinte az ajándéknak álcázott "csábításokkal" a szülők tulajdonképpen saját reményeiket aggatják rá gyermekeikre, amire a legjobb példa a karácsonyi ajándékba adott bicikli. Az ajándék kerékpár csodálatosan becsomagolva várja kis tulajdonosát a karácsonyfa alatt. Ám az új biciklihez egy feltétel is tartozik: hogy azzal a gyereknek meg kell tanulnia biciklizni.

Sok ajándék működik hasonlóan, vagyis, hogy meghatározott céllal, elvárással adják. Például a gyereknek bizonyos ismereteket, képességeket kell elsajátítania az ajándék által - mondja a szerző.

A szülők az ajándékok segítségével igyekeznek gyerekeiket motiválni, ami nem más, mint a jutalmazáson alapuló tanulás egy technikája. A gyerek felismeri, hogy csak akkor jutalmazzák, ha azt teszi, amit a szülő elvár tőle. Nem magától születik meg a rá az igény, hogy kerékpározzon, nem belülről jön a motiváció, hanem kívülről a nyomás.

A történet pedig innentől csak tovább bonyolódik. A gyermek kifejezetten kerékpárt kért karácsonyra? És vajon azért kérte, hogy megtanuljon biciklizni? Ha igen, akkor azon kellene elgondolkodnunk, hogy akkor miért kell erre karácsonyig várni? Miért nem lehet inkább a kerékpározással kapcsolatos közös élményeket a középpontba állítani? A hangsúlynak nem annyira a kerékpáron, mint tárgyon, sokkal inkább a kerékpározáson, mint közös családi élményen kellene lennie.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
johnnygondesen.jpg

54 éve írt egy karácsonyi dalt a gyerekeinek, most leadta egy rádió

A 83 éves nagypapa élete álmát váltotta valóra egy houstoni rádió.
Fotó: Facebook/Johnny Gondesen - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Komoly kihívót kapott Taylor Swift, aki az idei szezon talán eddigi legjobb karácsonyi zenéjét írta. Johnny Gondesen száma ugyan nem a legfrissebb, de csak most kezdte meghódítani a világot.

A 83 éves egykori countryénekes még 1965-ben írta és vette fel a 'Christmas Is Here' (magyarul: Itt van a karácsony) című dalt, de azóta nem sikerült All I Want For Christmas-i magasságokba emelkednie. Eddig.

Gondesen 54 évvel ezelőtt a gyerekeinek írta a zenét, amit néhány kislemezen meg is jelentetett, de ezekből csak a barátoknak és a szomszédoknak jutott egy-egy példány. Így talán nem csoda, hogy a szám nem hódította meg a világot.

hirdetés

2014-ben jött az újabb fordulat:

a texasi bácsi gyerekei és unokái házi videóklipet forgattak a zenéhez, amiben Johnny Gondesen táncoló télapóként alakítja a főszerepet.

Ezzel együtt a Facebookra posztoltak egy fotót, amin arra kérték az egyelőre korlátozott számú rajongókat, hogy segítsék a nagypapa élete álmának teljesülését: vagyis töltsék le minél többen a számot, hogy az egész világ megismerje. Így jutott el végül a Christmas Is Here egy houstoni rádióhoz, ahol úgy döntöttek, hogy leadják a zenét. A premierre pedig meghívták a szerzőt is.

"83 éves vagyok. Szerettem volna, hogy történjen valami a dallal, mielőtt megismerem a teremtőt"

- mondta a rádiós debütálás után könnyeivel küzdve Johnny Gondesen.

A Christmas Is Here erős mezőnyben kezdi meg a menetelést a világhír felé. Taylor Swift idei karácsonyi száma például kifejezetten örökzöld gyanús már most is:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!