hirdetés
hargita.jpg

Kényszerleszállást hajtott végre és kigyulladt egy kisrepülőgép a Madarasi Hargitán

A baleset nagy magasságban történt Erdélyben, a mentés nehézsége miatt mentőhelikoptert küldtek a sérültekért.
MTI - szmo.hu
2019. június 27.


hirdetés

Kényszerleszállást hajtott végre egy veszettség elleni oltóanyagot szóró kisrepülőgép a székelyföldi, több mint 1800 méter magas Madarasi Hargita hegycsúcs közelében - közölte csütörtökön a romániai katasztrófavédelmi felügyelőség.

A bejelentő szerint

a gép földet éréskor kigyulladt, de mind a pilóta, mind segédje azonnal elhagyta a járművet. Mindketten öntudatuknál vannak, sérüléseik az első jelek szerint nem súlyosak,

állapotukat a mentésükre indult egészségügyi alakulatok fogják pontosabban felmérni. A pilóta és utasa riasztotta a mentőegységeket.

Tekintettel arra, hogy a baleset nagy magasságban, nehezen megközelíthető helyen, egy erdős területen történt, az IGSU Marosvásárhelyről mentőhelikoptert küldött a sebesültekért, és három terepjárós mentőegység is segítségükre indult Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről és Szentegyházáról is.

Madarasi-Hargita a Hargita-hegység és Székelyföld legmagasabb hegycsúcsa, egy egykori rétegvulkáni kráter peremének északi maradványa.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:

hirdetés
hableany-emlekmu.png

Menekülni próbált a Hableány kapitánya a hajók ütközése előtt

A sétahajó roncsának vizsgálatánál olyan bizonyíték került elő, amely alapján a magyar hajóskapitány egy végső manőverrel el akarta kerülni a katasztrófát, de sajnos elkésett vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 27.Az utolsó pillanatban láthatta meg a Hableány kapitánya a minden figyelmeztetés nélkül balról hajóját előzni akaró Viking Sigynt, és elforgatta a sétahajó kormányát, hogy meneküljön az elkerülhetetlennek bizonyult katasztrófa elől - írja a Magyar Nemzet értesülései alapján.

A hatósági szemlebizottság megvizsgálta a Csepeli Szabadkikötőben lévő sétahajó roncsát, amelynek kormánylapátja 11 fokkal tér ki az egyenestől. Ez azt jelenti, hogy a kapitány az utolsó pillanatban még menekülni próbált, de már elkésett a manőverrel.

A Viking Sigyn szállodahajó ugyanis 13-14 kilométer/órás sebességgel ütközött neki a kis turistahajónak, majd végigroncsolta annak bal oldalát a tattól a kormányállásig, 60 centiméteres, félkör alakú mélyedést vájva a félméterenként merevítőoszlopokkal megerősített, 5 centi vastagságú acéllemezből épült hajótestbe.

Az ütközés ereje és az egymásnak feszülő fémdarabok akkora hanghatással járhattak a szakértők szerint, hogy kizárt, hogy nem hallották meg a két a hajó fedélzetén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hatvanfős, gyakorlott nyomozókból álló különleges csoportja minden részletét vizsgálja, így a cserbenhagyásnak, illetve az elsősegélynyújtás elmulasztásának a lehetőségét is.

"A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelősség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta"

- mondta szerdán a Magyar Nemzetnek a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvédek egyike, Sógor Zsolt, aki bővebben is beszélt az eddigi fejleményekről és az ügy további lehetséges forgatókönyvéről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
nagybanya-romania.jpg

Egy 17 éves fiú erőszakolhatott, majd gyilkolhatott meg hidegvérrel egy 5 éves nagybányai kislányt

Több mint egy év után bukott le a fiatalember, akit már őrizetbe is vett a rendőrség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 27.Egy 17 éves fiút vett őrizetbe a rendőrség szerdán a tavaly májusban történ nagybányai gyerekgyilkosság ügyében - írja a Maszol.

Akkor mi is beszámoltunk arról, hogy

kegyetlen módon végeztek egy 5 éves kislánnyal a romániai Nagybányán 2018 májusában.

A gyerek aznap még otthon ebédelt, utána elment az egyik közelben lévő gyár gazdátlan épületeihez, ahol már korábban is játszott más gyerekekkel. Estig azonban nem ért haza, ezért testvérei a keresésére indultak.

Végül éjjel fél 12 körül találtak rá a romos épületek között - holtan. Az 5 éves gyerek félmeztelen volt, több sérülés is látható volt a testén.

A szakértők már akkor megállapították, hogy a kislányt megerőszakolták. Halálát egy fejre mért ütés okozhatta.

Tavaly 23 embert gyanúsítottak meg a gyilkossággal, mindannyian kiskorúak molesztálásáért elítélt személyek. Végül több mint 1 év után fogták el a lehetséges gyilkost, egy 17 éves fiút.

A részletekért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
busz1.jpg

Két busz is kigyulladt szerda délután Budapesten

Az egyik teljesen kiégett, a füstje még messziről is látszott.
Fotók: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. június 26.Kigyulladt és porig égett egy 137-es busz Budapesten, a III. kerületben szerda délután, fél 2 körül. A menetrend szerint közlekedő jármű a Farkastorki út és a Királyhelmec utca kereszteződésének közelében kapott lángra. A fekete füstje még több kilométerről is látszott.

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat - közölte a Katasztrófavédelem a honlapján. Jelentésük szerint a tűz nem terjedt tovább.

A képet készítő szerint mindenki időben le tudott szállni a buszról. Személyi sérülés nem történt - írta az MTI.

Közzétette: Krisztián Vedres – 2019. június 26., szerda

Később, egy újabb buszos tűzesethez riasztották a tűzoltókat. Délután negyed 4-kor kigyulladt egy autóbusz motortere XII. kerületben, a Szent Orbán téren. Az esethez szintén a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak és két habosított vízsugárral eloltották a lángokat. A mentők is a helyszínre mentek - írta a Katasztrófavédelem. Az Index egyik olvasója azt írta, hogy nem BKV járat gyulladt ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
merkel.jpg

Ismét remegésroham tört Angela Merkelre a nyilvánosság előtt

A berlini Bellevue palotában tartott ceremónián, Steinmeier szövetségi elnök beszéde közben lett rosszul.
MTI - szmo.hu
2019. június 27.Ismét remegésroham tört Angela Merkel német kancellárra a nyilvánosság előtt, ezúttal egy minisztere csütörtöki kinevezési ünnepségén.

Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában, a berlini Bellevue palotában tartott ceremónián az elnök mellett álló kormányfő Steinmeier beszéde közben reszketni kezdett. Összeszorított ajkakkal, karját keresztbe vetve igyekezett elnyomni a rohamot. Az elnöki hivatal egy munkatársa megkínálta egy pohár vízzel, amelyet elfogadott, majd rögtön vissza is adott.

A roham nagyjából másfél percig tartott.

Christine Lambrecht igazságügyi miniszter államfői kinevezése fennakadás nélkül lezajlott. Angela Merkel az új miniszter eskütételén is részt vett a szövetségi parlamentben (Bundestag). Szóvivője közölte, hogy

a kancellár jól van, tervezett programjait megtartják, így rövidesen útra kel Japánba, a G20-csoport csúcstalálkozójára.

A német kormányfőre alig tíz nap alatt másodszor tört reszketésroham a nyilvánosság előtt, június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul, amikor a déli hőségben katonai tiszteletadással fogadták a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfőt, Volodimir Zelenszkijt. A megbeszélésük után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy kiszáradt, de időközben megivott több pohár vizet és jól van.

Berlinben csütörtök délelőtt viszonylag hűvös volt, előző nap viszont rekord közeli kánikula, 37 Celsius-fokos hőség sújtotta a német fővárost.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x