News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Videó: a csomagtartójukban gázosítottak el egy skizofrén férfit a brazil rendőrök

Az sem zavarta őket, hogy a brutális tettükről videó készült.

Link másolása

hirdetés

A 38 éves Genivaldo de Jesus Santost szerdán állította meg a szövetségi autópálya-rendőrség Umbaúba városában – írja azt esetről a Guardian. A férfi családja szerint Santos skizofréniában szenvedett, betegségére gyógyszert is szedett. A férfi unokaöccse, aki szemtanúja is volt az esetnek, azt mondta, szólt a rendőröknek, hogy Santos rosszul van. Ez azonban nem akadályozta meg őket:

a férfit megbilincselték, betuszkolták a rendőrautó csomagtartójába, a lábára rázárták az ajtót, majd bedobdtak mellé egy könnygázgránátot.

A rendőröket az sem érdekelte, hogy a tettüknek több szemtanúja is volt, akik videót is készítenek róluk. A megrázó felvételen látható, ahogy Santos kétségbeesetten kapálózik a lábával a csomagtartóban, miközben az autóból dől ki a füst. Az egyik járkelő meg is jegyezte, hogy meg fogják ölni a férfit.

A boncolási jegyzőkönyv csütörtökön megerősítette, hogy Santos halálát fulladás okozta. Az ügy komoly felháborodást váltott ki Brazíliában, ahol a rendőri erőszak mindennapos probléma és aránytalanul sújtja a feketéket. A hivatalos adatok szerint 2020-ban a rendőrség 6416 embert ölt meg, akiknek nyolcvan százaléka fekete volt.

Renata Souza, a rio de Janeiró-i aktivista és politikus a Twitteren az írta az esettel kapcsolatban, hogy

a rendőrök egy autót gázkamrává alakítottak, és kivégeztek egy elmebeteg férfit".

A szövetségi autópálya-rendőrség közleményében azt írta, hogy a rendőrök „immobilizálási technikákat” és „kisebb támadóképességű eszközöket” alkalmaztak, miután Santos egresszívé vált. A hatóság szerint a férfi az autóban lett rosszul, és ezután a rendőrök rögtön a kórházba szállították. A családja szerint azonban ez hazugság, a férfi már akkor halott volt, amikor bekerült a kórházba. A rendőrség mindenesetre azt ígérte, hogy kivizsgálják az esetet.

hirdetés

Santost csütörtök reggel temették el Umbaúbában. Az esemény tüntetéssé fajult, ahol a résztvevők igazságszolgáltatást követeltek a férfinek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

hirdetés

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Leharapta egy nő kezét a kiszökött kutya
A kutya a véletlenül nyitvahagyott kapun szökött ki, a nő életéért küzdeni kellett a kiérkező mentőknek.

Link másolása

hirdetés

Tázláron szombat reggel egy nő éppen a falu központjába tartott biciklivel, amikor a kutya rárontott és lerántotta a földre. Az asszony a kezével próbálta védeni magát, a kutya azonban úgy összemarta, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett.

A delalfoldinfo.hu úgy tudja, hogy a kutyát nem szokták kiengedni az utcára, a véletlenül nyitva maradt kapun szökhetett ki, ami után a nőnek támadott. A helyszínre kiérkezett mentősök küzdöttek a nő életéért, aki súlyos, komplex felső végtagi sérüléseket szenvedett. Az állapotát azóta stabilizálták és jelenleg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban ápolják, sérülése maradandó.

A kutyát időközben a helyi ebrendészeti telepre szállították, ahol két hetes megfigyelés alatt tartják. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

hirdetés

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Videón ahogy egy teherautó a villamos elé kanyarodik, majd összeütközik vele
Egy figyelmetlenségből majdnem tragédia lett.

Link másolása

hirdetés

A Bp- i Autósok egyik olvasója osztotta meg a fedélzeti kamerájának a felvételét, amin az látható, ahogyan egy figyelmetlen teherautó a villamos elé kanyarodik. Hajszál híján múlt, hogy nem lett komolyabb tragédia a figyelmetlenségből.

Tegnap reggel a kamerás autó sofőrje fénykürttel jelezve engedte el a szemből érkező teherautót, hogy az balra bekanyarodhasson, a Török utcára. A sofőr azonban óriásit hibázott és a vele párhuzamosan haladó villamosnak elfelejtett elsőbbséget adni.

A villamos a teherautó bal hátsó kerekét találta el, amitől az egész jármű meg is billent, de szerencsére nem borult fel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: