KÉK HÍREK
A Rovatból

Itt kell útlezárásra, forgalomkorlátozásra, megállási tilalomra készülni Budapesten

A március 15-i ünnepségek miatt felbolydul a város.

Link másolása

Több főútvonalat, így az Andrássy út egy szakaszát és a Szabadság hidat is lezárják ma Budapesten a március 15-i ünnepségek miatt. Egészen holnapig a II., V., VI., VIII., IX., XI. és XIII. kerületben több helyen nem lehet majd megállni, a lezárások csak a mai napot érintik.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint lezárják a forgalom elől

a budai Vár teljes területét, a Szabadság hidat és a Vámház körutat, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között, a budai felső rakpartot, a Bem József utcát, a Bem teret, az Alkotmány utcát és a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől az Eötvös térig, a Báthory utcát, a Hold utcát és az Aulich utcát.

Lezárják továbbá

az Oktogon-Teréz körút-Dob utca-Hársfa utca-Wesselényi utca-Erzsébet körút-Blaha Lujza tér-Rákóczi út-Astoria-Károly körút-Deák Ferenc tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Szent István-bazilika, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalat.

Biztonsági okokból lezárhatják a kisföldalatti vonalán az Oktogon állomást és a 2-es metró vonalán a Kossuth téri állomást.

Rövidített útvonalon közlekedik ma a 2-es, a 4-es és a 6-os, a 19-es és a 41-es villamos, a 47-es és a 49-es villamosok pedig ezen a napon nem járnak.

Két szakaszon, megosztva vagy módosított útvonalon jár az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es a 15-ös és 115-ös, a 26-os, a 91-es, a 100E, a 105-ös, a 109-es, a 110-es, a 112-es, a 133E, a 178-as, a 191-es és a 291-es busz, valamint a 70-es, a 78-as és a 83-as trolibusz.

A megállási tilalmak a II., V., VI. és XIII. kerületet érintik:

a Bem tér környékén,

a Kossuth tér környéki utcákban,

az Árpád fejedelem úton,

a Császár-Komjádi uszoda előtti parkolóban,

a Duna felőli oldalon,

a Nyugati téri parkolóban, a taxiállomással párhuzamos parkolóban,

a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia környékén,

a Szent István körút mindkét oldalán, a Jászai Mari tér és a Nyugati tér között,

a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán,

a Nyugati tér és az Alkotmány utca között,

az Andrássy út mindkét oldalán,

a Bajcsy-Zsilinszky úton,

és a Nagymező utca között is megállási tilalomra kell készülni.

A rendőrségnek nincs információja arról, hogy bárki meg akarná zavarni a rendezvények biztonságát.

Arról, hogyan változik meg a BKK és a MÁV menetrendje, itt írtunk részletesebben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Tragédia a szalagavatón: a fellépése után meghalt a kiskunhalasi középiskola egyik tanára
A mentők hosszasan küzdöttek az oktató életéért, de már nem tudták megmenteni. Az iskola saját halottjának tekinti.

Link másolása

Rosszul lett egy oktató a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavató ünnepségén. A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de nem tudták megmenteni az életét - írja a baon.hu.

Az intézmény közleményében azt írta, hogy

az oktató a fellépését követően lett rosszul.

„Az Iskola a nagy tisztelettel övezett Tanárát saját halottjának tekinti” - tették hozzá.

A baon.hu úgy tudja, hogy a rendezvények helyet adó Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokához egy másik mentőt is hívtak, mert egy diák is rosszul lett. Őt a kiérkező mentők a helyszíni ellátást követően a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Elvittek a kórházból egy ismert orvost a rendőrök Salgótarjánban az asszisztensével együtt
Az a gyanú ellenük, hogy hálapénzt fogadtak el. A rendőrség megerősítette a történteket.
SZMO, fotó: Police.hu - szmo.hu
2023. december 08.


Link másolása

Egy ismert orvost és asszisztensét vitték el a rendőrök hálapénz elfogadása miatt a salgótarjáni kórházból, írta meg a nool.hu.

A történteket a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette:

"A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárásban munkatársaink vesztegetés elfogadása miatt december 7-én állítottak elő egy orvost az egyik Nógrád vármegyei kórházból."

A rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel más információt egyelőre nem hoz nyilvánosságra.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Rémálom a sípályán: nyolc métert zuhant az anya és fia, amikor kizuhantak a sífelvonóból Ausztriában
Az anya súlyos hát- és medencesérüléseket szenvedett. A fiú és a férj is megsérült, de róluk a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást.

Link másolása

A sífelvonó, amelyben a család ült, hirtelen meglazult, és hátracsúszott, majd összeütközött a következő üléssel. A baleset Schwendauban történt: egy 38 éves nő és 11 éves fia a körülbelül nyolcméteres mélységbe zuhantak.

A Blikk összefoglalója szerint a négyüléses székben az anya és a fiú mellett a családfő is ott volt, amikor eddig ismeretlen okból a baleset bekövetkezett.

Az anya súlyos hát- és medencesérüléseket szenvedett. A fiú és a férj is megsérült, de róluk a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást.

A családot mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Élettársa holttestével töltötte az éjszakát a férfi, aki féltékenység miatt ölt Borsodban
A férfi a gyilkosság után az egész éjszakát az asszony holttestével töltötte, majd egy ismerősének bevallotta, mit tett, ezután a nyomozók a helyszínen elfogták a tettest.

Link másolása

Puszta kézzel végzett élettársával a Borsod megyei Nagycsécsen egy férfi szerelemféltés miatt, majd az egész éjszakát a nő holttestével töltötte – számolt be a gyilkosságról az RTL Híradó.

A gyilkosság még szerdán történhetett a település egyik félreeső utcájában, ahol a 60 év körüli pár élt kettesben. A rendőrség szerint a féri december 6-án az éjjeli órákban, egy vitát követően bántalmazta élettársát annyira, hogy a nő belehalt a sérüléseibe.

A férfi ezután az egész éjszakát az asszony holttestével töltötte, majd egy ismerősének bevallotta, mit tett, ezután a nyomozók a helyszínen elfogták a tettest.

Az RTL-nek nyilatkozott egy szomszéd is, aki azt mondta, hogy az asszony szezonális munkákat végzett, ő volt a kereső fél a háztartásban, míg a férfi “a mának élt”. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért támadt a párjára a borsodi férfi.

A támadót a rendőrség őrizetbe vette, a letartóztatásáról később dönt a bíróság.


Link másolása
KÖVESS MINKET: